Flyttade:)

ÄNTLIGEN, nu har Alco och jag flyttat ut till Magda i Gylle. Kajsa och Jameson följde också med ut så han förlorade inte sin hagkompis *ler*

Denna dagen har gått jätte fort.. Men ihh va trött jag är. Ganska nyligen hemkommen nämligen och vi har varit igång hela dagen.
Först tömde jag både min o Kajsas boxar samt tvättade krubbor o vattenkoppar då Kajsa blev tvungen att hålla en farligt massa ridlektioner.. Lika välplanerat som vanligt;) Hihi:P!
Gjorde Alco fin, precis som om vi skulle iväg på tävling.. Ville att även han skulle känna att det var något extra på G, transporten kom vi ett tiden och det var mycket lättare att lasta än jag trodde från början. Han har ju konstrat som tusan från och till. Denna gång var han inne på under tio minuter, sju för att vara exakt skulle jag tro *skratt*
Kajsa och Jameson kom väl knappt tio minuter efter oss ut till Magda.! Vilken känsla! Att se sina små knasar njuta av livet, frusta o böka i Halmen och när de kommit ut i hagen verkade de så harmoniska och lugna.. Som om de aldrig varit annat.
Vill ni veta en annan lustig sak?
I morse när Alco skulle ut i hagen haltade han fortfarande men ikväll, ja då hade han slutat.. =) Som om han inte velat bli riden mer fråns vi flyttat.. De känns så uppgjort liksom:D
Så på tisdag hade vi tänkt skritta ut en sväng.. Jag o Kajsa.. Då är mitt finger förhoppningsvis med på noterna med, har ju inte skenan på så ofta nu:)
Sov gott! Puss o Kram, Linda


image6

Dum i huvudet?

Yes! Det finns det många som är men nu menar jag just EN person.. Eller egentligen två.. Suck, de borde va olagligt att ha djur när man inte kan behandla dom väl.

Det finns en sak som jag insåg efter att ha haft Alco på ridskolan typ 3-4 månader.. Det var att mitt liv är och kommer förbli ett rent helvete om jag står kvar; vilket jag givetvis inte kommer göra då jag flyttar på lördag *ler stort* 
Jag kan ju inte påstå att det är lättare nu när Alco är halt.. Veterinären sa ganska tydligt att han INTE ska gå tsm med andra hästar då han bara ska röra sig i sitt eget tempo. Vad händer? Jo! De kan jag ta och tala om. Han får inte vara ute alls:O
Paddocken som använts som hage hela vintern som nu är ledig släppte jag ut honom i. Bara så att han skulle få gå ute någon timme och andas frisk luft i alla fall. Men då fick man på fan, men nu är jag så arg så jag håller inte tillbaka hur jag känner längre. För jag köper inte att MIN häst ska lida för att HON vill komma åt MIG. Aldrig i hela mitt förbannade liv! Frågade rent ut att "var ska min häst gå då? Alla är ute UTOM han och det är inte acceptabelt!
Jo! Då kunde han få komma ut när alla kommit in i eftermiddag/kväll ist. Never!
Det är samma sak som om han skulle gå med andra hästar för ser han ingen lär han springa runt och vara orolig.. Hur bra nu de är på en skala..
Med andra ord kom jag till stallet nio i morse (för att hovslagaren skulle komma) och stannade tills min häst fick komma ut en stund.. SJUKT.. Helt jävla sinnessjukt!
I morgon kommer ridsportsförbundet, för hon har blivit anmäld så många gånger att hästarna är magra med mera.. Ska bli skoj och se vad de säger.! Ärlighet vara längst, var det inte så det hette? *hån ler*

image4


Veterinär besök =)

Idag kom veterinären till stallet för att vaccinera några av lektionshästarna, Alco var inte bättre i benet så jag passade på att låta honom kolla det.

Vi har hela tiden trott att det är höger fram han har ont i men det var tydligen tvärtom. (inte konstigt att vi inte kännt något) Det var en minimal svullnad, eller snarare mer en "buckla" på insidan av skenbenet så nu blir det vila för honom. Känns bättre att höra en veterinär säga vad det är för fel än att dra egna slutsatser..
Han får vara ute som tur är, men måste gå i ensam hage.. Så med andra ord får jag kämpa sönder mig för att han ska få komma ut.. För det funkar ju som det funkar där uppe.
Han har nu 5  dagar på sig att bli bättre, inte frisk utan bättre.. Annars ska vi upp och röntga honom på ATG-kliniken i Malmö. *håller tummarna*

Uppdaterar emellanåt hur det går med benet, i övrigt kommer jag inte skriva så mkt fråns vi är igång och rider igen..
Tävlingsdebuten blir den 13 Maj *blinkar*

Have a nice day! / Linda

image4

Halt:(

Ops, glömde skriva igår! Men de blev ingen uteritt för de blåste på tok för mycket så jag red i paddocken..
Första gången jag rider helt själv sen jag bröt fingert.. Men de gick:) Nästan *ler*

Idag ringde de från stallet o sa att han var halt:(
Vi kände igenom benen osv men han är varken varm eller svullen, kan faktiskt inte hitta något direkt fel överhuvudtaget *funderar*
Satt en liten sten inborrad i hoven så jag tvättade med grönsåpa o badade hela hoven i jodopax men ja. Tror inte det sitter i hoven:/ Avvaktar och ser men jag vågar inte ha honom ute i hagen med de andra för han är ganska bra på att leka vilt men de é synd om honom o stå inne:/ Förhoppningsvis går de o ordna på annat vis..
Ska upp strax igen o byta av Emma som står o betar med honom *ler* så får han va ute iaf=)
6 dagar kvar till flytt!

Take care! /

Knäppskalle..!

Idag hoppade vi med Alco:)
Sara, som börjat ha hand om Alco de gånger jag har förhinder red..
Well nu måste hon rida honom nästan jämt för jag klarar inte ut de med mitt förbaskade pekfinger:/ Men snnnnnnart! (4 veckor) ska de vara helt läkt *ler stort*


Det blev teknikövningar för hela slanten.. Först en lång cavaletti serie, sen la vi på ett hinder i taget och till sist var det uppe i 5 studs.. Det är jätte skoj att stå och se hans talang! För det har han verkligen..
Och nu när JAG mätt ut avstånden så blev de helt rätt för honom med.. Inte som när "madame jag kan allting" har nästan 4,5 meter mellan hinderna och seriöst tror att man tänker komma in i fullgalopp och "hoppas" att hästen länger sig så pass mycket att han klarar ut de.. För nej, nu var de perfekt:D
Det var inte så jätte högt eftersom det mest gick ut på att han ska lära sig att taxera av rätt.. Kryssen låg på en meter ute i sidorna ungefär..
Men, rätt va det var kom han in galet fel på första hindert så resterande gick käpp rätt åt helvete.. Inte hela världen kan man tycka, det är ju bara att komma igen. Men hans självförtroende sjönk till botten och han ville inte ens gå över en helt vanlig bom.
Fast över kom han till sist och han var jätte duktig avslutningsmässigt också:) Det är ju när de blir osäkra man måste fortsätta och visa att det inte är farligt utan lätt som en plätt..

Stackarn bet sig inne i munnen i kinden:( Försökte kolla inne i hans mun, men det är ju synd att säga att han samarbetade frivilligt;) Hihi* Tror att tänderna längre in behövs raspas för någon tand såg lite spetsig ut.

Imorgon blir det långtur med hästarna, hoppas på en lugn uteritt för jag ska rida honom själv... Med en hand:S

Al Dia Capo, the one and only<3

Ha det finfint!=) / Linda
image2

Busiga Häst! :)


image2

Hejsan:) Eller.. Go kväll kanske passar sig bättre..
Skapade nyss denna blogg för tyckte det kunde vara skoj, kommer enbart skriva om mig och Al Dia Capo här. Så du bör vara hästmänniska för att finna intresse för att läsa allt det kommer stå i denna och kommande bloggar *ler*

Alco som mitt stjärnskott kallas kom till mig för ca 6 månader sedan och jag kommer ha honom ett år till, sen är det tänkt att jag ska köpa honom, för så fast som jag är vid denna underbara häst så skulle det göra påtok för ont att skiljas från honom. Alco är ett arabiskt fullblod född 02, u: Alouize och e: Diesel.
Av oss kommer det bli ett dressyrpar med även hoppning emellanåt och längre fram finns det planer på distans. Men det är långt kvar till det sistnämna för det krävs självklart oehört med kondition och styrka från oss båda. Dressyrdebuten skulle varit den 25.e Mars men pga stulen sadel och brutet finger är det framskjutet. Nu siktar vi på uppvisningen på valborg i stället.. Med ny sadel och förhoppningsvis ett fullt friskt finger.

Vi står nu på en ridskola i Trelleborg men flyttar den 31.e Mars till ett privatstall i Gylle. *tok längtar*


Idag..
Sara longerade oss i paddocken, vågar mig inte på att rida själv när jag bara har en normalt fungerande hand. Vilken buse! *skrattar* Som han slog bakut och tog bettet.. men synd för dig för du satt fast i longerlinan;D Tur är väl det! Kände att detta krutpaket var i stort behov av att springa av sig så Sara hoppade upp för att galoppera av honom. Tror ni han gjorde nått? NEJ.. Han gick lugnt som en filbunke, precis som om han aldrig gjort annat *suck*
Det finns inget mysigare än att gå och pyssla i stallet när man är ledig från jobb och när där inte är en massa småungar.! Dagen går så mycket fortare när man är sysselsatt..
Såg att Dedro (hans hagkompis) tuggat sönder Alcos täcke ännu mer nu.. Ändå sydde Eva täcket igår och dränkte det i antibite, men de tycks inte hjälpa:/ Undra vad hon säger nu när hon ser vad sin häst åstakommit på Alco *skratt* Men sånt får man ta tycker jag, de leker ju bara. Inte tusan kräver jag ersättning för det=)
I morgon blir det hoppning för hela slanten, och jag kommer hålla mig på marken:P

Ha det toppen så länge! Puss&Kram, Linda

RSS 2.0