Fiasko^_^

Dagen började md att jag körde till ridskolan för o möta upp Ellinor o hennes mamma.
Ellinor  skulle tävla Khango oxå så jag och hennes mamma körde o hämtade Alco, lastningen gick kalas! Hann inte ens gå runt med linan innan han travade in *skratt*
Jag gjorde vid Alco på ridskolan o hoppade upp o red i de sk "spåret" runt sommarhagen tsm med Kajsa o Lizzie. Han var så sjukt laddad när man satt sig i sadeln. Taktade non stop o hoppade o studsade. Bockade ett helt varv i galopp runt spåret och nödbromsen var borta.. Hade bara en sak i huvudet o de var att INTE ramla av bland de där människorna^^
Efter att ha skrittat runt 20 min tog Elle över o vi antog att han var "av busad" men brallade loss runt spåret med henne med. Såg en studsande röding komma mot oss lånt uppifrån (andra änden av hagen) men kvar satt hon:)
Så var det dags att hoppa fram på 70 o de tog bara något språng eftersom han hoppade kanon o då vi ville spara honom. Jag som trodde han skulle stanna på muren blev snopen när han kom i full fräs över alla hinder o gjorde ingen antydan på att stanna. *jippie' så vände de upp mot 5.e hindert o svängen dit vad snäv så han fortsatte sidan om *suck* resten hoppade han felfritt.. Dock ingen omhoppning här.. :)
Kajsa o Lizzie vann överlägset denna klass!

90 cm.. De tog två språng på räcket o 2 på oxern. Räcket nuddade han i båda ggr men rev inte så de tog de lugnt till de var deras tur att starta. Elle var lite öm i kroppen då Khango slängde av henne på andra hindert i 70.n..
Kajsa som startade innan Alco i 90.n flög av på 5.e hindert o skadade svanskotan så det blev ilfart till sjukhuset för röntgen.
Det blev en del uppståndelse osv så de gjorde väl Alco lite okoncentrerad o stressig..
Inne på banan satte han av mot hinder 1 o rev.. Tror de stressade upp honom ännu mer så de blev ett stop på nr 2 o andra gången mot hoppade han STORT över.. ;)
Muren som var hinder nr 3 ville han inte hoppa trots att han hoppat de i klassen innan utan att tveka. Så han stannade om o om igen (de va ju bara klubbtävling så de kan fortsätta hoppa hela banan ändå) efter viss övertalan kom de över o flög över nr 4 utan problem sen blev de flertalet stop på trippeln som var  nr 5 o väl över den hoppade de hinder 6 fint o stannade åter igen på nr 7 men då var jag arg... Han hade ju fått se banan i 70.n så detta köpte jag inte helt.. Men vad kan man göra där borta på marken.
Ropade åt Elle att smälla till honom för hon fes red mot o utan att hinna reagera hoppade han när han hörde min röst *asg*  Sista hindert rev han.. men hoppade iaf..
Nä ja vet då inte vad som gick fel i denna klass. Tror de var stress, jobbig väntan o för mkt annat o titta på.. Sen hoppar han inte om han kmr på ett hinder för snävt o inte får se de i tid innan så detta tål o tränas på.
Nu ska han bara ut o få rutin! Den 5 okt fr de starta 70 o 80 ist för 80 o 90 på pay n ride.n
Han har mkt att ge, måste bara ha förtroendet för ryttaren oxå och de kommer för han är grym när han väl satsar:D
Therése startade med sin ngt överbetslade häst sist i 90.. På sista hindert innan omhoppningen gick de omkull o Maggen som hästen heter snurrade runt med henne två varv på marken.. Troligen bröt hon foten.. Maggens hö. fram låste sig så han hoppade på tre.. Ringer de veterinärer? nää.... En del borde inte ha häst^^

Nasse åkte hem från betet när vi var iväg på tävling så Jameson kom ut till Alco ist eftersom vivill stanna 2 veckor till.



 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0