En ängel

En stjärna har lämnat oss; igår for Diesel till de eviga gröna ängarna.. Heeelt ofattbart:(
Sov gott finis<3

Min första lediga dag på väldigt lääänge har bestått i massa "hit o dit" farande..
Släppte ut hästarna 06; så de fick frukost i hagen. Mest för att jag skulle kunna gå o lägga mig igen o ta en ordentlig sovmorgon utan att få dåligt samvete över att de står inne o väntar på mig.
9.30 vaknade jag till liv; lite förvånad över att jag kunnat sova så pass länge ändå... Sovmorgon för mig brukar vara till 09^^

Hur som helst började vi dagen med en tripp till ikea o sedan biltema.
Amanda har varit o ridit Challe o jag linade Alco i pessoat.. Idag fick han jobba o verkligen trampa på o öka på steglängden. Finis<3
I stallet sedan stod han trött o vilade med huvudet på Mattias arm *ler*

Därefter tömkörde jag Santana; tränade slalom mellan konor, kommando för samtliga gångarter, halter o rygga.
Mattias fick gå med honom en liiten stund så jag kunde ta någon bild.. Han har sett för mkt på cowboy filmer o smällde tömmarna i baken o sa "jiihaa"... NEEEEEJ, fick jag ropa! O visa hur man smackar fram en häst från marken *hah*
Dock är det mina kommando han lyssnar på/ har lärt sig så han stod mest stilla o tittade sig omkring *fniss*
Utvecklas för varje dag o är sååå himla duktig:)




Citat

Citerat av Jens Fredricson "- Skyll aldrig på hästen - dess prestation är ju resultatet av ditt arbete. Antagligen hade du för bråttom igår, eller så red du ofokuserat i förrgår och därför gick det inte som du hade tänkt dig idag. Respekten för hästen uteblir i samma stund vi lägger skulden på den för att vi själva gjort ett dåligt jobb."

.. nu ska hästarna komma ut, Alco ska linat i pessoat o stallet ska fixas.. Sedan är det ett arbetspass för min del som väntar

Uppdate

En liten snabb uppdatering såhär på morgonen(:

Söndag: Mattias o jag skrittade ut en runda på rödtott o Challe över stubben. Båda killarna skötte sig alldeles utmärkt:)

Måndag: Red å-rundan på en vääldigt pigg o framåt Challe. Hde sån tur att vi kunde rida ute på stubben de bitar där det var grusväg (han är ju ganska öm nu när han är barfota).
I det höga gräset längst med ån sen hade Challe gärna hållit fullt ös medveslös; om han fått bestämma *skratt*
Ist blev det trav i friskt tempo^^

Tisdag: Amanda hade Challe. Jag skulle rida ut på stubben o träna tempoväxlingar osv med Alco men det lilla nervvraket var helt nervig o höll på o "dö" så fort han såg en "fläck" på åkern.. Vågade mig inte på o trava för han hade skjutit av mig så fort han fått chansen.
Är såå TRÖTT på honom för närvarande för det spårar ut mer o mer vad beträffat uteritter.
Kom upp på en grusväg o jagade på honom; gällde o klämma med benen o driiiva när han började bromsa ner för ett blomblad etc...
Hem kom vi men jag var lagom glad^^
Framemot kvällen blev det en rask promenad med Santana över stubbfälten:) Han var sååå trött när vi var påväg tillbara:D

3års

Vilken dag vi haft o sån tur med vädret!:)
Santana skötte sig alldeles utomordentligt; det enda han gjorde var att små snegla på alla hästarna o gnägga lite med jämna mellanrum.
Började hos id-kontrollanten som mätte honom - 82cm hög=)

Allt gick i ett inne i ridhuset sen; först lösgalopp, sedan löshoppning. Därefter ställa upp för domare + visa för hand.
Han skötte sig bra rakt igenom men var lite osäker på hinderna första sprången.. Eller snarare misstänksam. Kunde gått betydligt bättre, absolut.
Poängen var ok - totalt 43 poäng på hoppningen..
Gångartspoängen (även exteriört) fick han 45 poäng på (7or och 8or).
Vi var lite halvt nöjda/mindre nöjda med poängen. Men när vi såg de andra 3 åringarna o hörde deras poäng blev vi faktiskt mer nöjda..
Sen läste vi ju protokollet på vägen hem och det är faktiskt bra:D
Nästa år blir det utställningar o kvalitetsbedömningen.. Tror inte jag försöker få honom godkänd förens han är 5 så att han riktigt hinner växa till sig o bli "färdig" :)

Hemma sedan blev det stallfix, grillning osv, sedan körde jag ner Alco till ridklubben och tränade dressyr tillsammans med Kajsa.
Stundtals gick det bra, stundtals låg han mest i handen.. Överskottsenergi o väääldigt tittig..
Men lastningen gick ua. Hah så ett stort + på de!:)



så gott som redo inför morgondagen

Santana badad o fin; schamponerade honom två ggr; med "galopp" schampot först o sedan med skimmelschampot på hans vita partier.
Han är sååå fin!:)
Är otroligt nervös; känns läskigare än o rida in på dressyrbanan för då ligger allt focus helt o hållet på hästen. Nu känns det som om jag kommer hinna tänka på allt för mkt annat samtidigt *suck*
Nåja, KAJSA visar.. Jag är behjälplig vid löshoppningen; only *ler*
Han ska in som 4de häst; så vi tänkte försöka ha flyt och kolla på 1 hästen så att vi kan kika på hur man faktiskt gör(: ..sedan tror jag dommaren/dommarna är ganska bra på att säga åt en vad man ska göra oxå.

Mamma som sett framemot att åka med och kolla kan dessvärre inte åka med, sedan gårdagens olycka:(
Hon skulle gå o beta med Santana o bestämde sig för att så sakta gå hela travbanan runt (hon har aldrig gått runt den tidigare).
Han stannade o betade lite emellanåt, sedan gick de igen osv.
De gick rakbanan upp o tog sedan vänster; de gick o gick sedan insåg hon att de måste ha missat o svänga tillbaka ner mot stallet. De befann sig på en smal grässtig mellan fälten (ena sidan sockerbetor, andra sidan vete).
Hon gör en helomvändning för att vända tillbaka o bara hör hur benet går av:/
Tack o lov för att hon hade mobilen med sig o kunde larma!
Ambulansen hade henna i telefonen hela tiden då de hade väldigt svårt att hitta henne. Hon visste inte exakt var hon var o hon kunde inte se gården lr ngt alls..
De fiskade upp en snäll granne som kom med i ambulansen, o när de tillslut hittade henne tog grannen Santana med sig hem till stallet; TACK<3
Heela tiden stod Santana tätt intill henne o vilade sitt huvud på hennes axel; kloka lilla plutt<3
.. allt detta fick jag veta i efterhand; när hon ringde mig igårkväll på jobb var hon mest chockad.
Hemma från MAS igen, med höger ben brutet strax ovanför ankeln..

... nu blir det till o soova så man orkar med en heldag i morgon.
Puss på er


nybadad, o inte helt glad över att vara blöt


Fullt ös

Vad mycket man hinner med vissa dagar; riktigt stolt över mig själv:D

Igår körde Kajsa o jag sista löshoppningen med Santana inför 3 års som är nu på lördag.. Tre språng sedan slutade vi. Sista höjde jag upp en "bra" bit; högt för honom då det var i övre boghöjd. Han bara taggade o sköt över som skjuten ur en kanon. Så vi slutade direkt o bjöd på massa godis *ler*

Idag har jag/vi förutom hästarna hunnit med MASSA annat.
M och jag skrittade ut en runda på Alco o Challe i solen. Även tömkört lillplutten o påbörjade att träna på att rygga; superduktig!=)

Vi har tom varit på gymmet och kört lite konditon (vilken det inte är så mkt med för närvarande) *PUUUH*

Fin i nya gröna tränset?!


Smart häst

.. som vet vad han vill.. Eller INTE vill;)
Regnat non stop sedan jag steg upp i morse; sjuuuka mängder^^
Släppte ut pojkarna vid nio o då stod det som spö i backen. Lilla Santana tvärstannade i dörröppningen o ville inte gå ut.. Så fick så snällt vända in igen o ta på honom regntäcket som även blev invigt (har inte haft honom täckad ute tidigare). Sedan följde han väldigt nöjd med mig ut(:
Mattias o jag körde o hämtade hem Challe från betet så fort Alco o liten kommit ut. Har sovit såå dåligt de senaste nätterna o haft SÅN ångest pga vädret.
Så i morse bestämde jag mig för att nu SKA han hem! Stel o frusen var han men han ville hem.. Snutt<3

Veterinären har varit här o gett Santana första sprutan i grundvaccinationen. Han beundrade honom otroligt o tyckte att han var riktigt fin och påpekade dessutom hans ovanliga färg (gulbrun skäck) :)

Även hovis har varit här idag o fixat fötterna på honom o kollat på Challes..
Ville ha på skor på Challe eftersom hovis o mammi vid senaste tillfället UTAN min vetskap beslutat att prova ha honom barfota i sommar.. Idiotiskt tyckte jag med en så ömfotad häst; o ännu mindre glad blev jag väl idag när han sa att det inte gick o slå på skor utan att vi får vänta :@

Nu ska jag sova; o för första natten på LÄNGE kommer jag sova gott när alla mina prinsisar sover under tak i TORRA boxar:)

Njuter av lite ledighet

.. och inbillar mig själv att jag gått på semester trots att jag bara har en ledig dag^^ Mest för att se om man blir piggare av att intala sig själv det *hah*... Men mitt undermedvetna visste nog hela tiden att det var en lögn^^

Gårdagen spenderades hos en kollega då vi hade KickOff inför nya AVD 11 på sjukhuset :) Insett att jag hamnat i en super härlig arbetsgrupp!(:
Räknar nu ner till Klinikfesten som även är en invigningsfest för "nya" sjukhuset.

Efter att tagit en liten sovmorgon; fikat med fd kollegor mm så linade jag Alco i pessoasystemet o därefter tömkörde jag lillgangstern.
Alco fick prova visningsgrimman från Charisma jag köpt; superfin i den(:
Har även varit o kollat till Challe idag, han såg lite ledsen ut.. Tror han vill komma hem. En vecka till får han stå ut sedan ska han minsann hem :D Lite nyfiken på hur det kommer gå mellan honom o Santana.



Löshoppning

Andra löshoppningen inför 3års idag(:
Körde till Gylle (stallet där jag stod tidigare) o lånade deras ridhus...
Kajsa tränade på att gå, trava o ställa upp honom först.. Sedan tog vi lösgaloppen o slutligen löshoppningen.
Han skötte sig utmärkt o koncentrerade sig fullt på oss trots att det var ett nytt ställe.

Lite osäker på hinderna innan han kommit över en gång, sedan hoppar han som bara den:)

.. satt o letade utställningar nu ikväll så den 24e Sept ska vi iväg o ställa ut honom. Sedan blir det inga förens nästa år då jag helst ställer ut i skåne i första hand..
Nästa år blir även hingstpremieringen.

PrinsAlco o jag hoppar över ridningen ihelgen o kör fullt nästa vecka ist:)

 


Dressyr

Blev ett dressyrpass på Alco ute på gräsbanan idag; tränade mkt övergångar o förhållningar.. Öka, korta, flytta för skänkel mm.
Han blir ofta stark o går emot halvhalterna då det är bra mkt roligare att gasa^^ Men i slutet av passet stannade han upp så fort jag tog lite i honom(:
Kanon nöjd, o det lönar sig såå med att ha satt upp en plan för vad man ska träna på innan man sätter sig i sadeln. Jag är sååå dålig på det men när jag väl gör det ger det desto mer=)

Tömkörde Santana ensam idag; Mattias stod där inne om det inte skulle gå men han svängde åt de hållet jag bad, travade på kommando o stannade när jag tog lite försiktigt i tömmarna:D
Ca 10 minuter höll vi på idag; korta "pass" ger desto mer i slutändan.

Har varit hos Challe med idag, ofc... Håller vädret i sig kan han gå kvar på betet ett tag till skuttisen. Han har de så mys med fjällan.

God Natt=)

SOMMAR

Snälla rara solen, stanna kvar nu!:) Ännu en dag med underbart väder, vad tar det åt han där uppe?! ;)
Nästan så man blir bortskämd här^^

Alco fick vila idag; mellan jobb o Challe när jag hade hunnit med honom kändes det alldeles för varmt för o plåga oss igenom ett dressyrpass.
Tog däremot o tömkörde Santana mha Mattias som gick där fram. Idag blev det i träns, o jag satte tömmarna direkt i bettet... Mattias fick dock putta på honom när han skulle svänga osv så att jag inte tog för mkt i honom nu i början när han inte ens vant sig vid att ha bett i munnen..

21.30 körde jag ifrån betet efter att ha ridit tsm med Kajsa, badat Challe, snackat skit osv:)




Trivs i tillvaron

All positiv energi börjar hinna ikapp mig nu när jag "låter den komma"; det känns som en stor tyngt lättat från mig nu när Armani är såld o Match kommit till ett nytt hem. Det känns så bra på alla sätt o vis:)
Jag älskar mitt nya jobb; visst finns där nötter där med som på alla ställen... Men det tkr säkert någon om mig med så de kan ju kvitta ett gott stycke;)
Huvudsaken är ju att JAG trivs o jobbar med precis det jag vill *ler stort*
Ska på något vänster få ihop tid (får ta av tiden jag lagt på Armani o Match) o börja gymma med mannen from i höst. Ryggen behöver stärkas, likaså handleder; men ffa kommer jag gå dit för konditionens skull.

Började med att svänga om Challis efter jobb idag; inte en droppe vatten hade dom i hagen.. Nackdelen med att dela hage med någon annan är att den andra skiter f*n i att se till så att hästarna har vatten så att jag ändå måste åka dit o fylla varje dag... HMM...
Hur man nu kan ta in sin häst o låta den dricka ur en spann ist för o fylla i hagen så att de har fri tillgång?!
Åkte mest dit för o se över Challes mugg som är nästintill omöjlig med att få bukt på när han går i en fuktig hage^^

Santana fick på sig hela selen idag o de nya tränset hade med kommit o de PASSADE; fanns tom fler hål om man velat spänna in.
Han tuggade o tuggade i stallgången på bettet o plötsligt ramlade en stor kindtand ut.. (eller den precis bakom där bettet sitter i nederkäken).. Blev helt paff; men han byter tänder så de heter duga just nu.
Dock fick han slippa tränset^^
Tömkörde mha Mattias som gick där fram o styrde när Santana inte förstod vad jag ville eller att jag drog i en töm=)
Dock får han ett STORT plus för att han är så himla lättlärd!

Alco fick arbeta i pessoat idag; riktigt fin mitt hjärta<3
O moroten efteråt visade han tydligt sin tacksamhet över med o ge mig en stoor puss:)


..19 dagar kvar tills 3års testet

RSS 2.0