Som jag trodde :)

.. vilket är en lättnad.
Han var bara rädd att stöta i frambenet med bak för idag var allt som det skulle igen.

Stått några timmar på ridskolan och kollat när Sara och Ellinor ridit, därefter har vi målat staket. Men vi är långt ifrån klara.. Blir att ta nya tag på lördag!
Kom till Alco vid fyra tiden och konstaterade att han gick finfint!
Freja och jag red över bommar i paddocken och Alco och jag hoppade några små skutt. Får svindel när jag styr mot ett hinder sedan senaste avtrillningen, blir att jobba på :/
Han är duktig, och tycker det är roligt! Man känner att man sitter på ett krutpaket för han spänner var muskel emellanåt och då klämmer man allt man kan med knäna och väntar på ett bocksprång; men det slapp jag idag *pust*

Översta bilden är på Khango, sedan har vi mej och Alco på den under:)
Take care, Linda





Men Alco!

Vad han kan ställa till det för sig...
Tusen tack till kommentarerna jag får måste jag bara säga innan jag pratar bort mig *skratt*!

Cyklade till ridskolan idag och gosade med den nya araben Khango, ska söka fram hans stam strax o se om Alco o han möjligtvis är släkt någonstans ;D
Därefter åkte jag med Kajsa till Gylle och byggde hinder för idag skulle här hoppas!:)
In med kusarna och fram med borstarna, så upptäckte jag hur blodig Alkisen var på hö fram (ballen) Ihh, han har trampat sig riktigt rejält så det blev att göra en tjusig omläggning och bestämma sig för att han i fortsättningen inte lämnar stallet utan boots!
Han tycktes dock inte ha ont så jag bestämde mig för att longera en stund i stället; efter en evighets lång framskrittning fick han trava..
Fick kalla in Kajsa och Magda för att höra deras bedömning för han trampar mkt kortare med höger bak!
Hittar absolut inget fel, hur mkt vi än klämde och kände reagerade han inte så jag tippar på att det sitter i huvudet och inte i benet. Han måste helt enkelt vara rädd för att trampa sig där igen, stackarn.
Så får kolla honom i morgon igen annars får vet Björn komma ut och göra en bedömning. Han börjar bli stammis hos oss, suck.




Kajsa is back:)

Idag hjälpte jag Kajsa att flytta hem Jameson..
Alco har saknat! Dt tar jag förgivet iaf. Fnissar..

Red dressyr i ridhuset när Kajsa o hennes pappa åkte och hämtade hö till oss, han gick som en klocka! Har inte kännts så på topp som det gjorde idag..
Lyckades tom få in två felfria byten så jag är nöjd.
Red inte så värst länge, 35 min typ. Men rider som sagt hellre 30 minuter intensivt eller en halv-dan timme som inte ger allt för mkt rakt igenom.

Gick fint att släppa ihop dom igen! Jameson har kommit ner på jorden och lärt sig vara vänskaplig mot andra hästar medans Alco kaxat till sig så detta ska nog gå mycket bättre än vad det gjort i vintras och våras *ler*

Största pluset att de flyttat hem igen är att jag äntligen får sällskap under ridturerna och att vi kan börja träna inför distansen tillsammans! Som vi förövrigt glömt anmäla oss till *oppps*
Men så länge vi gör det innan den sista så är det lugnt.

image31

Hemma igen:)

.. Har nog enbart saknat min säng och Alco nu när vi varit iväg..:)
Han har haft det bra, mest fått gå och latat sej i hagen så nog var han busig och över pigg idag *ler*

Redan när vi kom i bilen mot stallet såg man honom rusa runt i hagen med svansen rakt upp och gjorde bocksprång efter bocksprång:P
Men han höll sig rätt så okej när jag red idag.
Lyckades äntligen vända hans energi till något positivt, hum. Om man kan uttrycka sig så:P

Ska strax komma igång med träningen för Monki igen, hon skulle bara gå över sitt schema osv. LÄNGTAR!:P

Kram, Linda


Adjö Skåneland!=)

.. Åker till Göteborg om någon timme nu och stannar veckan ut *ler*
Det är typ detta man sett framemot de senaste månaderna och nu är det äntligen dags..;)

Alco är i tryggt förvar i stallet, ses efter av Magda.
Nu vet jag tom vad vårt stall heter, så duktig på att glömma namnet hela tiden, har för mej alltid varit  "stallet i Gylle" Men faktum är att dt har ett namn liksom allt annat *blond* Banbäcksgården!:) Där satt de, fnissar.

Ha det fint, det ska jag ha:) Kramar, Linda

image30

Tänka, tänka, tänka

Alco behöver tänka..! Han gör sina cirkuskonster och blir i efterhand rädd för sig själv eller liknande.. Suck*
Har hur som helst ridit med väst  de senaste dagarna; förutom igår och då gör han givetvis sina luftsprång igen men denna gången klamrade jag mig fast för allt vad jag var värd *pustar*

För tillfället rider jag bara ute på fälten, så skönt att slippa paddocken/ridhuset som man är i resten av året ändå!:)
Hoppade med Kajsa och Jenny ute på stubben i förrigår, gick kanon. (bilder på g)
Tycks vara mycket lugnare när han får gå ihop med andra, dock måste han lära sig att kunna gå ensam när man rider. Träna,träna,träna;)

Hovslagare i morgon, var så noga med att räkna exakt 8 veckor. Dock såg jag igår att han egentligen inte behöver skos om redan då de inte ens är slitna eller hoven vuxit över speciellt.
Men men nu blir det gjort i vart fall..!=)
Fått hem distans TR nu så ska läsa igenom den nu.
Ha det fin fint(:

Tummen upp:)

Tillbaka i sadeln igen:)
Inte kunnat rida på två dagar pga smärtor i nacke, rygg.. axlar .. Tja överallt i stort sätt.
Tog värre än vad jag/vi trodde när han busade. Lättare hjärnskakning och möjligen är där någon förskjutning på höften eftersom det känns ojämnt när jag går så i morgon blir det röntgen.
Så som ni kansle förstår får jag inte rida nu, men jag struntar i det. När vi väl är i gång tänker jag inte låta sånt här stoppa det:)


Lånade med mig Emmas säkerhetsväst upp, (som jag för övrigt ska köpa eftersom den passade perfekt) och red ute på fältet. Härligt!
Nog för att han ligger på hela tiden och vill öka takten så kunde jag ändå hålla honom någorlunda. 

I morgon (om jag "får" rida) så ska jag köra konditions träning ute på fältet.. Dvs att jag ine följer med de som ska rida till standen. :D

Ha det gött, Linda

image29

Avtrillning:S

Igår fixade de fälten så nu kan man äntligen få rida där, på stubben. Jippi!
Mamma var med mig idag och kollade på energiknippet, hon tycker liksom Kajsa att han rör sig jätte fint när han går på i traven..
I varje fall så började jag min ridtur ute på fältet så han får känna på att vara där med, härligt!:) Och han var super duktig!

Avslutade med att gå in i paddocken och jobba igenom honom lite mer och sören va pigg han var/är.. Gjorde två gigantiska luftsprång rakt upp i luften på raken. Efter första skulle jag precis fånga upp honom och så kom nästa och jag gjorde en frivolt av.. GASH, det gör så ont:O
Satt hur länge som helst innan jag vågade resa mig för hela världen snurrade och jag var helt matt i kroppen.
Nu smärtar axeln och svanskotan värst.. Men det går väl över med tiden.=)

Han var snäll som stannade vid mig iaf *ler*

RSS 2.0