Avslut på året

Sista dressyrpasset för i år blev det för mig och Alco idag. Och vilken avslutning sen:D
Han kändes jätte fin och inga konster över huvud taget!
Blev lite öppna, sluta, skänkelvikningar, övergångar, byten mm.. Lite sånt som dök upp i huvudet eftersom jag inte helt planerat in vad exakt jag skulle träna innan jag började.

Hoppas 2008 blir ett ännu bättre år än 2007:D Inga skador t.ex och flera tävlingar.
Köper ny sadel efter nyår så jag hoppas på lite mer framgångar i hoppningen (framgångar för mig själv alltså, inte på banor)

Tack för i år!
Ha det bäst, Linda

image84

God Fortsättning, osv osv:)

Farmor's julklapp damp in på kontot idag redan, mäkta glad och överraskad och ja.. Tjoho!:)
Alco fick sina julklappar idag först eftersom matte aldrig kommer till skott att skaffa fram några *fnissar* Fick bli ännu en grimma till samligen, en massageborste och mörk-gröna lindor.

Kikki som snällt lagt beslag på småttingarnas hage och gjort om det till sjukhage för Speedy får bli den ja skyller på när Alco är full av sår :O Eftersom småttingarna fick hamna i hagen med Genial o de som är bredvid Alco ist .Så dagarna numera går ut på att bitas genom staketet och se vem som kan få fulast sår.. Alco vann idag iaf för han har fått ett mindre trevligt sår över ögat men vi blivande undersköterskor o sjuksköterska (dvs jag o kajsa) löste de bra eftersom skåpen i stallet är fyllda med all möjlig sjuk-utrusning (A)

Hungriga hästar idag på tal om annat, kom till stallet halv fem och vid halv sex ungefär märkte vi att stackarna inte fått lunch, en sån miss:O Men det har aldrig hänt innan så det är sånt man får ta.. Extra mycket hö att mumsa på nu under kvällen/natten iaf!

image83
Katten som jag höll på att lova bort Alco's skor till;)

GOD JUL!

Jobbar idag så jag hoppar över kalle för att kunna åka o önska Alco en god jul<3

God Jul önskar jag och Alco

image82

Snart jul!:)

.. men startade igår redan med att fira jul hos pappa tillsammans med hans sambos döttrar.
Väldigt trevligt och god mat! Fick pracis vad jag önskat mig och fick en super glad överraskning av farmor som hon skickat ner till pappa åt mig .. Ett kort där det stod "din julklapp från mig finns på ditt konto den 28.de.." Så snacka om att jag längtar dit så jag kan se ;D É de en stor summa blir det nog en hoppsadel till Alco iaf !

Idag är det lite julmys i stallet hoppas jag, bjuda de andra på ngt gott och sedan hitta på någonting med Alkisen oxå. Alltid kul!:)
Om vädert vill sig ska jag rida ut med Kajsa i morgon *håller tummarna*


Denna bjuder jag på

Eftersom ingen vittnade och kunde skratta sönder sig ger jag er chansen att le lite.. Haha

.. Teknik-hoppning idag och jag valde att hoppa upp från pallen utanför ridhuset (så praktiskt, bara lyfta över benet så är man uppe) men min kära kära Alco gick upp på pallen bakom mig och vägrade gå ner så jag vände ryggen mot honom och tryckte allt vad jag kunde mot hans bog samtidigt som jag tog i tyglarna för att han skulle backa ner, så vad gör hästen? Han hämnas och stöter ifrån så matte står på huvudet över pallen. Haha.. Jag tror det var med FLIT! Bergis..

Väl uppe gick det jätte bra, lite segare på skänklarna när jag har hoppläder tkr jag, tar några sek längre än vad jag är van vid för reaktion. Har blivit så bortskämd med att han gör vad jag ber honom om direkt att det känns konstigt att verkligen få jobba på honom *skratt* (inte för att jag sitter o åker häst) Haha:P
Lite 3-studs, kombination o hoppa över läskiga svarta spannar, gick fin fint!

image81

Nya skor

Han blev så tjusig så om bena ;) Pratade med hovis lite om kommande tävlingar/träningar så vi kom fram till att vid nästa skoning ska han få bakskor oxå eftersom det komma slita tok mkt när vi distansar.
Men sen satsar jag ändå på att han ska få gå utan bakskor i sommar..

Genial hade kolik idag, varade i timmar.. Vet. kom tillsist o sprutade honom med en massa som ska hålla tre dagar sen vet man inte om han får återfall, stackarn. Den hästen mår inte alls bra.

Hum, ja.. Handlat alla era julklappar än? Har till Kajsa kvar och det hon önskar är lite svårt o köpa, fnissar.. O Alco får väl ha något litet han med trots att det är jul för honom jämt annars har ja varit klar sen i oktober(=


Inkräktare..

. i stallet?

Magda m. familj bortresta över helgen då den äldste (Magdas bror) skulle gifta sig. Så Berit tog hand om kvällsfodringen i lördags och som vanligt går hon och pular med lite allt möjligt så hon kom där inte ifrån fråns närmare 21.30-22.. Iaf hade hon stått och fyllt kvällspåsarna till alla hästar efter att hon fodrat när hon hörde det smälla i en dörr, hon kallade på Cassie och när hon sedan hörde avlägsna röster började hon prata med sig själv så att om i fall att där var någon så skulle de tro att där var två.
Rösterna försvinner inte men hon måste ju hem så hon stänger in Cassie i stallet och går till bilen, bäckmörkt var de ute också. Kollar extra i bilen så att där inte smugit sej in ngn och kör hem.
Lajos och Susanna valde att sova hemma lör-sön så de kom hem mitt i natten någon gång och då stod där tänt både i hela stallet och överallt utanför..
.. och i natt hade somliga hästar troligtvis nog varit oroliga för att två hade vält ut sina vattentunnor som det ska till en hel del för att kunna rubba när de är nästan fyllda. Människor eller spökar det?:O

Alco idag då... BÄST! Helt klart BÄST, har inte mkt mer att tillägga än så.. Pigg o glad som vanligt men så himla bra!
Får se vad vi hittar på i morgon, svinkallt så det är inte lockande att rida ut precis men kanske blir så iaf:)

Ha det gött!

image80


People like you

.. It's for people like you that keep it turned on

I hope you don't mind, I hope you don't mind
That I put down in words how wonderful life is
While you're in the world
. så mkt mer än bara ord o Alco tycks tycka om att jobba till den låten!:)

Inte mkt ridning på några dagar, löshoppat-tömkört-vilat-longerat.. Men idag blev det ett träningspass på närmare 1,5 timme;) Kan bero på att han var envis till tusen i mitten ungefär och inte alls skulle göra som matte sa.. Sa jag trav blev det galopp, sa jag skritt så var det att backa och sa jag sväng höger så skulle han absolut dra åt vänster. Denna trotsålder, tacka vet jag att han är häst och inget barn *fnissar* Men som vanligt fick han ge vika, och då gick han som en klocka igen. Det är bara den störiga biten han måste lära sig att hoppa över.
Genomvåt från topp till tå slutade vi väl nöjda båda två *hoppas jag, jag var de iaf*

Praktiken är slut, tre dagar kvar i skolan och sen är det lov.. Vilket betyder att jag kommer jobba som en tok.. Både julafton och nyårsafton i år *jippie*

I övrigt så ska jag strax lösa licens för Alco och sen får jag ha en ny, tack och lov för att hans räcker livet ut iaf *skratt*

image79

Har börjat leta sommar-bete till Alco o Jameson nu redan *gäller att va ute i tid*
I år hoppas jag på att inga åskoväder kommer in och skrämmer Alkisen för så här såg det ut i sommras när han skenade igenom 4 hagar.

Uteritt

. i dimman..

Alco var lite småfjantig under vår uteritt idag men inte så där överdrivet mycket som han troligen varit om vi ridit tsm med någon annan;)
Efter evigheters med skritt både travade vi och galopperade. Skrittade igenom en kurva sen behövde jag bara tänka *galopp* så satte han av, tror han hade grymt kul.. Matte oxå!:)

.. Hovis kan inte komma till Alco i morgon (lägg märke till att jag sa ALCO o inte katten *fnissar*) för han fick ryggskott idag:( Så vi får klara oss en vecka till skulle jag tro, men det är nog inga problem för jag tkr inte han är i jätte behov av nya skor egentligen det var mest för att det gått 8 veckor sen sist (A)

Tja i övrigt fick jag bokat in uppskrivning nu för jag klarade det sista testet för att de skulle boka åt mig idag!:) Ganska nyligen faktiskt ;)

Sagohästen ;)

.. värt att skriva idag med känner jag. Han var en pärla!:P Super duper duktig helt enkelt *stolt*
Tränade mest lite olika mindre avancerade övningar eftersom småflickorna red småttingarna (Daisy och Poppe)

Poppe var galen, Louice flög av minst 14 ggr så länge jag var där inne om inte mer. Det enda misstaget hon gjorde var att vid två tillfällen styra upp i Alco's rumpa i hopp om att få stopp på honom där.. Men det resulterade i att de jämnsides bockade ett varv eller två *asg*
Men som sagt, Alco var jätte fin att rida idag om man räknar bort den lilla biten *fnissar*

image78

Somliga störmoment^^

Viss brist på respekt lyder i stallet, speciellt idag.. *arh* Människor förstår ni inte hur jobbiga ni är^_^

Blev dressyrträning för oss (ovanligt va) tillsammas med Kajsa i ridhuset som tömkörde Jameson. Hoppade upp på Alco utanför, för att sedan rida in i ridhuset.. Han hoppade in och Jameson dampade och hoppade upp i ryggen på Kajsa och Alco satte av i galopp över hela långsidan.. Tror viss överskottsenergi ligger bakom;) (men vem har sagt att man tvunget måste börja med skritt, fnissar)

Han taktade nästan rakt igenom idag, helt hopplös, fick lägga mer energi på att hålla honom på mattan och göra honom trött än att träna intensivt. X antal bakåt sparkar i galoppen osv..
Men det största irritationsmomenten är att folk inte kan ta hänsyn att man tränar utan kan komma in i ridhuset och tömma vatten hinkar (jag har väl nämt att Alco inte tkr om när underlaget inte ser lika fant ut i hans ögon överallt? Framförallt inte när vatten föreligger)
Sen var det dags för stör-moment två.. Då var de dags att sätta upp granris på väggen i ridhuset med häftpistol, ett, två, tre skjut och Alco flög i luften var gång (uppenbarligen framgick det inte när jag röt första gången hur förbaskad jag blev) så tillsist hoppade jag av honom och skrittade av honom från marken. Bra avslut på ritten va? *arg*
I morgon tänker jag sätta upp en fin lapp på tavlan innan jag rider och framgår de inte då att man inte har i ridhuset att göra om man inte har häst med sig så kan jag faktiskt använda munnen när jag verkligen är arg ;)

Nästa träning för Monki blir nog att vi åker iväg till hennes gård, bristande respekt skrämmer iväg oss ;) Fnissar..

Kvällsmats dags. Ha en trevlig kväll,! Det ska iaf jag försöka få :P

Ja men go morgon^_^

Systersonen fyllde 18 så jag skulle på fest för honom idag. Åker hem till pappsen för att ha sällskap med dom ner till lokalen och där står sis och fixar frillan, nyanländ från Uppsala.. (Jag bara måste åka upp och se hur hon har det någon dag!:) Men Men. Så kommer vi ner dit så sitter Sebbe med bara massa kompisar, fniss. Pappa och hans sambo tittade på varandra och sa.. "Aja vi stannar och äter iaf".. ;D
Hoppas de får trevligt ikväll i vart fall! .. Vi (dom) höjde medelåldern på festen iaf ;) asg*

Hann bara rasta Alkisen en stund igår och idag har Kajsa passat honom så han har fått vila, så det blir nog en vilding att rida i morgon..
Inga tävlingar på sikt mer än en distans den 12 April och det är ju ett tag, hade tänkt ut och dressyra några gånger innan dess med.

Trevlig kväll!:)


You are my candy man!:)

.. migränvarning..^^

Bråkstaken tajmade med att bångla när matte har så ont i huvudet att hon nästan tvingas kisa, ville inte ha bett i munnen.. Ville ingenting.. Traskade fint i väg när jag hoppade upp oxå bara för att kunna storbocka när benet inte kom över sadeln fort nog *suck*
Men det var som sagt hoppning på schemat idag, tog cavalettin i ett språng de första gångerna och krysset på knappt 60 tog han i för allt han var värd över gång på gång.. Dock öronen så mkt fram det bara gick och full fräs..
.. Huvudvärken blev bara värre så jag hoppade faktiskt av och Kikki fick hoppa honom för mig ist..
Sånt ös, hon vågade inte ta så hårt i honom (vilket är bra) men han låg på som in i vassen att han inte fick med benen alla gånger. Flög över allt som aldrig förr... Tror han saknat att hoppa riktigt med ryttare, har ju bara blivit löshoppning den senaste tiden.
Slutade på 1.10, matte stor nöjd! Och Lillkillen var nog mer än lycklig.. Försökte faktiskt fota med mobilen men som sagt, det gick så fort att man troligtvis behövt en riktig kamera för att få bra bilder.. ;D

.. I övrigt har jag dragit slutsatsen att jag är mer än förvirrad idag när jag går och berättar för katten att han ska skos nästa vecka *fnissar*

Buskul:)

Praktiken börjar idag, men jag börjar inte förens halv två så det fick bli stallet tidigt idag för att hinna med:)

Massa gos i stallet sen longering en halvtimma. Utomordentligt duktig och lydig!;)
Som bonus för hans uppförande fick han busa av sig själv efteråt, vilket troligen var uppskattat för han hade inte mer än två ben i marken samtidigt *fnissar*

Klappade om Kikki's Speedy oxå eftersom hon ser så uttråkad ut, 3 veckors boxvila och det har inte gått en vecka än, stackarn.

I morgon blir det hoppning med matte på ryggen *jippie*

image76

image77

Hjärtat

Igår blev det stallet två omgångar, första gången för att ta hand om Alco..
Tränade dressyr till musik(A) Gick jätte bra, han är lite mer envis i höger sida när man flyttar honom dock.. Sista galoppen var, låt mig tänka knäpp^^ Slog bakut och stack i väg i galoppfattningen så ja bråkade med honom i ett varv minst när han försökte bralla av mig.. Så kikar försiktigt Kajsa o Lajos in "vi trodde du ramlat av" Fniss ;)
.. andra omgången i "stallet" var inne i huset faktiskt för Magda hade sin 25 års fest.. Super trevligt! Och som vanligt världens godaste smörgåstårta.. :)

Nu blir det jobb för min del sen i em blir det löshoppning skulle jag tro..

Ps. tack för de senaste kommentarerna!:)

image75

RSS 2.0