Energi-knippe ;D

Tjollahopp!:)
Alco har haft små sår på insidan av frambenen, speciellt ena frambenet en tid. Har tvättat och smort när jag varit där och visst har det blivit bättre, men idag var det en stor bula på insidan på vänster fram. Tror ni inte han går och slår sig själv i hagen? Suck..
Blir det inte bättre får han helt enkelt gå med bensydd, snyggt ;)Idag var Sara med ute hos Alco så jag slapp ännu en gång cykla då vi tog moppen:)
Skrittade ca 45 min idag för han var bra pigg den där; kände när det gått en halvtimme att jag behövde skritta lite till så han fick jobba lite.
Framskrittningen längs grusvägen gick fort nämligen och sedan hann vi bara in i paddocken så fjantade han sig för hinderstöden som stod där. Började små stegra och skutta.
Åh blir så glad över att det gett så mkt att tränat honom att vända för enbart skänkel och vikt, för nu går det lätt som en plätt:D Men han har samtidigt inte gjort annat än framsteg sedan jag fick honom, här talar vi lättlärd häst *stolt*

Kajsa har hittat en tävling i September hon tycker vi ska vara med på.. Jag, Alco, Kajsa o Jameson. Tror ni inte den var nationell? Haha!
Men det fanns en tränings del man tydligen kunde vara med på, själv fattar jag inte alls. Det gör nog inte hon iheller om jag ska vara ärlig. Distans gäller det om jag inte nämnt dt.. ;D

Höres o synes! / Linda

image24

Tycker om<3

Ingen av mina tidigare hästar kan mäta sig med Alco, någonsin.
Det insåg jag idag när jag stod och tittade på honom i gången när han gick lite åt höger, lite åt vänster, framåt tills linorna inte gav efter mer och sen lite bakåt igen *fniss*


Han var lugn och harmonisk rakt igenom idag, stod fint när jag borstade på honom och flätade manen. Manen flätade jag mest för att få pyssla om honom längre tid än vanligt innan ritten.
Skrittade ut en sväng längs grusvägarna, var väl inget direkt som skrämde honom idag iheller vilket var en stor lättnad *ler* Han verkade ha kul när han skuttade mellan grästuvorna som troligen ville bita honom;D

Igångsättningen av honom har gått lite trögt hittills måste jag erkänna, i fredags var det ju midsommar och jätte dåligt väder så då fick han vila, i lördags skrittade Freja honom åt mig för jag hann inte upp.. Så han fick åtminstonne röra på sig och sen igår (söndag) så var det dop i stallet så vi fick inte komma upp förens på kvällen och då blev det försent för min del.. Men denna veckan ska jag ägna var lediga minut med honom, för det är inte klokt vad bra man mår när man är där ute. Slipper alla räliga ungar som springer runt benen på en som yra höns osv:D

Ha de, Linda

image23

Operation igångsättning påbörjad;)

Tjuvstartade igångsättningen av Alco idag:)
Härligt att äntligen känna att vi får börja komma igång igen.. Hinner kanske tom med någon tävling innan sommarn é över.

Kan medge att jag varit väldigt nervös. Inställd på det värsta.
Lervälling precis vid utgången av hagen så jag höll på att aldrig få ut honom därifrån, i stallgången var han odräglig i vanlig ordning. Gnäggade gällt och högt konstant och höll på att spränga mina trumhinnor.
Backade tills linorna spännde om och om igen och därpå reste han sig och hoppade fram, han tryckte upp mig mot väggen några gånger med vilket han aldrig gjort förr..
Trodde inte jag skulle kunna få sitta kvar på min stepdansande häst alls idag, men så fort jag satt mig i sadeln blev han som förbytt, gick lugnt och fint längst grusvägen ner mot vägen och tillbaka igen. 20 minuters skritt på halvlånga tyglar fick räcka för första dagen:)
Ska skritta honom en vecka nu innan vi testar att trava lite.. Åh vad glad jag är<3

Take Care, Linda


image22

Snart redo för ridning:)

Snart är det tisdag och då ska jag börja skritta sötnosen igen!:)

Idag har jag varit väldigt ambitiös och smort alla mina träns samt martingal och tvättat betten(: Har ett här hemma som skulle sitta på det ena tränset men av någon anledning glömmer jag ta med det upp hela tiden:P
Tömkörde honom ute i paddocken en stund, höll inte alls koll på klockan, men i 25 minuter tippar jag på.
Tror han uppskattade att göra annat än att bara vara ute och gå i träns faktiskt.
Kikki var med mig och när jag ansåg att vi var klara för idag så sprang hon med honom så jag kunde titta hur han rörde sig, jag tycker han rör sig helt felfritt.. GLAD!:) Inte ens i ökningarna går han annorlunda..
Nu kommer jag inte göra något med honom förens måndag, eller kanske på söndag beroende på när jag kommer hem från Köpenhamn:)

Ha det finast!:) / Linda

image21

Bus Alco

Vilken underbart trevlig dag det varit! Humöret är på topp. Åh ja, allt känns finfint:D

Seg efter jobb, trodde inte jag skulle orka cykla till stallet ens. Men eftersom jag inte hinner dit i morgon så hade jag haft på tok för dåligt samvete om ja inte kommit på typ 3 dagar..
Och han blev faktiskt glad av att se mig! Gnäggade o joggade fram till mig.. De kallas vänskap!<3
Gick en runda med honom idag eftersom jag tänkte att det vore lämpligt att börja aktivera honom lite nu innan man ska sitta på honom. Hann bara runt ridhuset så ställde han sig på bakbenen.
Hela vägen från o till stallet gnäggade han vilt och dansade runt mig..
Blir nästan rädd här! Haha;)
Men med lite motion kommer nog även han att "dämpa" sig..(:

Ha det fint! Kramis, Linda

Glädjande besked:)

Igår kom veterinär Von Holten till stallet:)

Han skulle vaccinera Alco och passade även på att kolla hur hans skada läker:
Han är fortfarande öm där, inte så konstigt med tanke på hur galet pigg det lilla monstert blivit *fniss*
MEN! Han sa att jag gick börja skritta honom nu.. Helt lycklig!
Dock vill jag vara lite hästledig så han ska få vila ytterliggare två veckor innan jag börjar sätta igång honom.. Nervös till tusen måste jag bara lägga till. Han är så fruktansvärt pigg! Kan inte stå still många sekunder i streck..
Men snart ska ja börja rida min bebis igen:)

I höst blir det många tävlingar hoppas jag. Satsar bl.a på klubbmästerskapen:D

MÅÅL! Just i detta ögonblick jag skriver gör Sverige mål!;) Allbäck gjorde det(:

PUSS, Linda*

image20

RSS 2.0