Vad jag hatar åska:(

I söndags flyttade Kajsa i väg Jameson på bete och Alco släpptes ihop med småttingarna, gick överförväntan bra!:)

I natt har det åskat.. MASSOR. Har legat vaken, livrädd o även smått orolig för Alco. Så i morse fick jag sms om det jag befarat.. Han hade fått panik:(
Sprängt rakt igenom FYRA hagar..:(  Finns nog inte en hel stolpe kvar:(
Full av sår är han, trampat sej rejält nere vid hoven och skinnflådd uppe på ena frambenet.. I övrigt är det mindre sår. Lr ja mulen är inte heller jätte fin:( Jätte tacksam till Magda som stod och tvättade sår i natt!
Vill ni se fler bilder än den jag lagt upp om hur det hela gick så finns de inne på min bilddagbok :
http://aldiacapo.bilddagboken.se/

Har det så bra!:)
Åska på g i natt med, så ni vet.. Kan säkert hända vem som helst.

image19

..tomrum

Långt ifrån som innan.. Inte bra, men inte dåligt iheller^^

Idag, dagen efter, så känns det väldigt tomt. Man märker att det inte är som det varit innan.
Och på tal om annat, hemskt vad folk snackar mycket skit. Mer än vanligt liksom:O Hur orkar ni människor? Hade inte kunnat leva med mig själv, suck.
Massa pyssel i stallet idag, tvättade badkaret i hagen så nu ser vattnet tom ut som om jag kan dricka det direkt ur karet.
Gick på promenix med, hemskt vad han ska klia sig på mig när jag har t-shirt. Lille vännen det gör ont:O
Spolade lite vatten med på honom för att svalka, det är ändå över 20 grader ute. Han blev inte jätte förtjust när jag drog fram slangen, fnissar! Men det är ren trams! För han har blivit spolad mååånga gånger förut.

I natt ska de nog vara ute för första gången i år, börjar bli varmt om nätterna nu så man får väl prova *ler* hänger på om Kajsa vill ha sin ute bara.
.. Dags att boka tid för vaccination med kom jag på. Lite dålig på att minnas med datum och så, haha.

Ha det great! Puss, Lindisen
ps. RIP pojken<3image18


Accident

Vildhästen Alco är lika pigg o go som vanligt.
Utbrott från och till och dansar in från hagen när man minst anar.


Idag följde Sara med mig upp, CYKLADE.. Oehört stolt över mig själv om jag själv får säga det *ler*
Hänt en olycka där uppe..:( Jätte läskigt, vågar inte ens tänka på hur hårt jag skulle ta det om det vore Alco:( Men!
Ena hästen skadade sig ordentligt vid löshoppningen i går kväll:/ Blivit sydd i huvudet, troligen en fraktur på skallbenet och vi vet inte om han ser något..
Det blir förhoppningsvis bra igen *håller tummarna för er*

Kan knappt berätta om Alco idag känner jag, för allt känns så konstigt.. Allt är som vanligt med honom i varje fall.. Glad och pigg, kanske lite för pigg.. Böjat minska maten med nu när han går på gräset hela dagarna.
Han är så vacker och glänsande i sin sommarpäls!

Bye for now


Allergisk reaktion..

.. Som vi trodde. Ringde och rådfrågade med veterinär igår ang svullnaden på Kajsas o min häst. Han sa att det är en allergisk reaktion som de troligen fått av gräset. Det ända vi skulle göra var att ha de på grus ett par dagar och när de äter höet måste de hålla huvudet högt.

Eftersom Kajsa körde igår hade jag rätt gått om tid så Alco och jag promenerade en sväng, hade nästan svårt att hinna med honom för jäklar vad han gick fort:O Måste tyckt att det var kul att få komma utanför hagen lite(: Väldigt glad att jag tog tränset på, annars hade jag aldrig kunnat hålla honom:P
Idag hade jag morgon fodringen så nu fick även jag testa på att spruta medicinen i honom, nemas problemas ;) Haha det svåra var att få in skiten i sprutan från början bara:P

Hästledig i morgon(: Najs!

Hade, Linda

Changes.

Oj, känns som om det gått en hel evighet sedan jag skrev sist. Haha men inte långt ifrån kanske.. Känner inte att jag har haft något att förmedla om Alco och mig egentligen. Har förvisso inte de nu iheller men det vore dags ändå att skriva någon rad.

Det går fint med medicineringen nu när vi sprutar den rakt i honom. Men han är så fruktansvärt busig och springer galet mycket i hagen, vilket han inte får :/ Men va ska man göra, kedja fast honom?:/
När jag kom upp idag var Kajsa redan där och under tiden jag fixade med boxen o mat osv så tog hon in Jameson. Han var väldigt svullen i körtlarna bakom de jag inte kan stava till "ganascherna?" tog in Alco en stund senare och han vara ÄNNU mer svullen.. Som de ser ut när de har kvarka typ.. Bara de att det INTE är de.:S
Men ingen av de andra hästarna ser ut så och de har oxå gått i den hagen.. Hmm kan det verkligen vara gräset då?:/
I varje fall, trivs med min plytt.. :) Höjdpunkten på dagarna att åka till stallet måste jag säga!

Den 6/5 kom Gustavias lille bebis ut.. Ett gulligt litet stoföl som fick namnet Valentina. Så mysigt med att ha ett litet föl i stallet!

Trevlig helg, Linda


image15

Mental träning

Mental träning kan vara ytterst lämplig ibland, speciellt när man vill sysselsätta muntergöken när han inte får ridas *fniss*  I natt eller i morgon natt kommer nog Gustavias föl:) SPÄNNANDE! Hoppas det kommer i morgon natt så jag får se den mede-bums. Hon har "släppt magen" och allt så very soooon!:)

Idag när jag pysslat klart med allt i stallet tog Kajsa o jag in våra knasbollan och borstade, Kajsa skulle ut på en ridtur och jag o Alco skulle bara mysa *haha, kan man säga så?*
Lajos hade vattenspridaren igång i ridhuset så vi gick in där och kollade läget, Maha. Ni skulle sett hans min.. Det var  iof han som drog in med mig i ridhuset. (det är som vanligt han som är ute och går med mig och inte tvärtom). Aja det är nog lärorikt för honom att se en massa konstigheter nu redan så han inte får toss för minsta lilla när han är äldre. Även om det var jag som var dyngsur när vi var klara och inte tvärtom.

Han äter inte krubbmaten alls, den tönten.. Medicinen måste smaka skit så nu ska vi spruta i honom den i stället för äta måste han.
Han dricker dåligt med, inte en droppe inne på natten.. Tycks bara dricka i hagen:/ Förvisso är det mycket vatten i maten men törstig måste man väl bli ändå?

Förresten! Fick bete där vi står i Gylle så jag slipper flytta på honom.. Jätte tacksam:)
Och han själv är nog glad att han slipper åka transport *höhö*

Hästfri fre o sön, skönt att koppla av lite ibland=)o

.. Vad jag tkr om min häst.. <3

Puss* Linda

ps. bilden é tagen på förra stället, av Sofie.

image14

RSS 2.0