Lilla hjärtat:)

. Ladies you're damn right, you can't read a man's mind. - kunde inte sagt det bättre själv =)

Eftersom maskmedlet varit slut på apoteket så blev de inte avmaskade fråns igår kväll så idag har jag bara pysslat om Alco och myst med honom  i stallgången med kattungarna springandes runt bena på honom. Helt orädda, jag blir helt förskräckt när de jagar ryktborsten när jag sitter och borstar hans ben. Ett tu tre så trampar han på dom.
Blir en skrittur i morgon och sen på fredag rider jag som vanligt igen =)

Stod och pratade en stund med Magda med och hon har väl nästan bestämt sig beträffande Genial, att hon inte ska ha kvar honom vilket jag förstår eftersom han inte gjort det minsta framsteg de månaderna hon haft honom. Han bara motarbetar och går emot, som om han har ont i precis hela kroppen. Den enda gången han tänder till är när man är ute och rider o galopperar jämnsides.

I övrigt ska jag ut på fältstudier i två veckor nu, vi tränar på att sticka varandra för fullt med nålar (trodde aldrig vi själva skulle vara försöks-kaniner), oförberedda prov till höger och vänster och tentor var, varannan vecka..
Jag är GLAD att jag har Alco att komma till var dag så jag bara  för en stund får komma bort från alls press<3

image74

Helgen som gick.

.. hjälp vad tiden går fort..
4 veckor till jul och mamma har inte fått upp ljusstakarna än *chockad* Hon brukar vara minst en månad före alla andra *flinar*
Alco kommer få vara utan julpynt i år för han drar ner allt som kommer i hans väg, möjligen lite glitter runt gallerna ;)

Hade morgonfodring i lördags så Alco o jag var ute på en tidig lång-tur. Han skötte sig galant, tror inte han vågade annat än att lyda matte när han inte hade någon kompis med sig ;) En nertrampad åker bara, och de är framsteg! Och jag förstår att han blev rädd och dansade ut där, det stod ju för guds skull en PINNE i sidan av stigen *asg*

Storm o hagel/snö har gjort moppe-körningen till stallet svårare än vanligt, vet inte hur många gånger jag var på väg att blåsa av vägen igår.
Idag blev det bara lite dressyr, men mycket galopp:) Låg på hela tiden men det var nog blåsten som stimmade upp honom o så fick han ett nytt fleecetäcke(A)

image73

Kung Kung Kung<3

Du Du duuu ;)

Dressyrträning de tre senaste dagarna, stackarn måste vara trött på mig nu.. Men det har bara gått bättre och bättre och idag fick jag lite hjälp av Sandra (den ny-inflyttade) Hon tyckte det var hög tid att kräva betydligt mer av honom så får väl komma på nya övningar och träna ännu mer för Monki.
Ingen mer dressyr i veckan i vart fall, löshoppning i morgon, uteritt på lördag och på söndag blir det troligen longering sen på kvällen där ska de avmaskas.

Har tyvärr ingen kamera att videofilma med i morgon, men så fort jag får låna Jacob's igen lovar jag att filma löshoppningen!:) .. eller så köper jag mig en egen helt enkelt(A)
För övrigt rekomenderar jag helt klart rumpvärmaren, super mysig och den glider inte alls runt när man rider som min förra gjorde. *tummen upp*

ps. ibland önskar man att man hade en pålitlig tjej/kille som kunde rida Alkisen ibland när jag har dt tufft i skolan eller på körskolan, dygnets timmar är liksom PÅ TOK för få! Men när vårterminen är slut är förhoppningsvis körkortet också klart och då ska jag njuta fullt ut! *biter ihop*

image72

Full vintermundering;)

Nästan i vart fall:)
Tror de blir snösulor o extra broddhål i kommande skor så vi kan ha skoj i vinter (om det kommer någon snö i skåneland vill säga)

Rumpvärmaren är på sadeln nu i vart fall och ett tjockare schabrak, för brr va kallt det är. Är inte helt säker på om han passar i sina nya benlindor eller inte, vad tycker ni?
De var beiga när jag köpte de i Ullared nu ser de mest grisfärgade ut tkr jag.

MenMen, Dressyren går framåt och busen och skutten håller i sig *host*
Hoppningen går lika bra den, allra bäst går det när jag löshoppar honom. Han hoppade några skutt på 1.20 förra veckan (självklart utan fegisen till matte på ryggen)
Uteritter håller vi inne med tills han kan uppföra sig lite mer avslappnat och inte lika energisk för det kan gå illa om man har otur när han flänger runt. Måste ändå gå mycket längs vägar och jag har inga planer på att trilla av!


image70

image71

You that star up in the sky<3

I bland finns dagar då allt går så himla bra och trots att man bör sluta när det går bra är man så glad att man bara inte kan. !:)

. Med andra ord, dressyr idag tillsammans med Kajsa o Jameson =)
Öppna, sluta, ryggningar osv osv:) Gick utåtställd i trav på volter, men det tyckte han inte så mycket om (trots att han lydde) så han småbockade lite.
Galoppen kändes oxå fin, liksom de andra gångarterna..
Står fortfarande i lättsits i början när jag galopperar för att lättare få ner honom i lägre form innan jag sätter mig ner, hittills har han försökt bock av mig då men jag upplevde ingen tendens på försök till det ens idag. *STOLT*

Tog nya bilder med mobilen idag som ja skickade över till min mail men som inte tycks vilja dyka upp så ja slänger upp en bild från igår ist när han hade "sympati-ont-i-halsen" o lånade mattes halsduk;)


image69

You the world's greatest <3

The winner takes it all.

. Tror vi kör på den låten med abba ist för dancing queen...


Eftersom de gjuter betong till spolplattan så måste vi gå runt om stallet för att ta in hästarna.. Alltså genom ridhuset.
Alco dansar, bockar osvosv när jag leder honom, vilket nu fått sin förklaring då Kikki berättade att de släpper hästarna i ridhuset så de själv får springa in i boxarna.. Vilket inte lär inträffa med Alco igen eftersom matte rent ut sagt blir förbannad! =)


Longerade tillsammans med Freja så vi intog halva ridhuset var, gick kalas! Hade cavaletti osv.
Lagom till galoppen backar jag en bit från cavalettin så han inte ska galoppera över bommarna.. SÅ! VAR gång han springer förbi dom bockar och sparkar han mot bommarna som "haha, de trodde ni va" och när Magda ställer sig i dörröppningen och kollar var det ju självklart ännu viktigare att visa upp sig genom att försöka slita sig från matte, ligga i kurvorna och inte stanna fråns jag röt åt honom^^
Suck, önskar han gjorde av med energin i hagen ist för omväxlingsskull:(


Kanoners:)

Stolt ägare till världens fining !=)
Bara så att ni vet *fnissar*

Eftersom Monki inte kunde komma red jag tillsammans med Kikki i ridhuset... Dressyr till musik:) Så härligt! Kändes som om han gick i takt till var liten ton, eller så var de jag som red annorlunda till de olika låtarna..
Men hur som helst lydde han minsta vink.. Öppna, sluta, fram o bakdelsvändning osv osv..
O ska ja va ärlig har ja kämpat för o lära han alla möjliga rörelser men hoppat över ryggningen..
Nu har jag på 3 dagar lärt honom att rygga felfritt o idag gjorde han det tom i bibehållen form =)

Man blir glad av musik helt enkelt, och glad över att fått chansen att få en sån underbar häst.. <3

Julshown..

Vi planerar och skapar för fullt:)
Alco och jag kommer stå för dressyrdelen i 80-tals spexet så jag sitter här och försöker få fram någon fungerande låt.. Abba - Dancing queen lutar det troligen åt:)
Ska bli kul, verkligen! Ska sätta fast benvärmare på honom på något vänster så mkt är bestämt men hur jag ska va klädd har jag då ingen aning om alls.. 80-tal men samtidigt tjusigt? Kom igen, lite hjälp nu va? *skratt*
Nu blir det bara att sitta o få i hop ett bra nummer med =) Khango, ridskolans arab blir dock reserv för Alco om det är för halt att köra ner honom när det väl är..

Skånes första snö är kommen, iaf i Södra delen.. Så det blir att köra första "halkan" till stallet idag ;)
Lite dressyrträning idag med, igår dansade han rundor.. Förstår inte var alla denna energi kommer ifrån.. MenMen!
Ha en suveränt bra dag och njut av snön medan den är här  *ler*image68

Alltiallo^_^

"Höjdhopp" i onsdags, han var suveränt duktig.. Bjuder på bra och flyger över, sen är det ju en självklarthet för honom att köra ner huvudet efter hinderna (i vanlig ordning) och hoppa och studsa.. Men ingen avtrillning ännu iaf!:) Slutade kring 1 meter..

Tömkörde fjanten igår, han är inte helt glad för svanskappan till körselen så i galoppen bockar han som en tok och matte försöker förgäves att hinna med bakom och samtidigt bromsa.. HAHA;)
Skulle varit kul om han en dag gick att köra, men det är inget som är speciellt högt upp på prioritets-listan:) Men med tanke på att det gick utmärkt att tolka bakom honom förra vintern så hade det nog inte varit en omöjlighet:)

Idag var de tänkt att rida ut men med tanke på vädert tror jag att ridhuset är mer lockande.
Träning för Monki på söndag är det inplanerat, hoppas hon finner barnvakt !:)

Ha det gött(:

Cavaletti

Typ^^ ;)

Hade en "prova allt du köpt" dag idag;P Alco blev så tjusig så, speciellt i vintertäcket ;D
Har till och med varit så ambitiös att jag åkte med Kajsa och handlade foder så nu har dom så de klarar sig ett litet tag iaf, kraften går åt rysligt fort dock.

Blev många i ridhuset idag, Kajsa på Jameson, Freja på Gustavia o Magda på Genial o så jag och Alco så klart. Alla (i stort) körde cavaletti övningar..
Eftersom han fått vila igår så låg han på idag, och tog alla chanser han kunde att köra med mig.. Min lille buse!

Kort o gott!:)


image66


image67

Dressyr är grunden för all ridning

Så är det med de:)

Ingen Alco idag, men Berit hade att lovat att mocka och fixa med maten.. Så han överlever nog(A)

Åkte till Ullared med Kajsisen i morse, tog max 2,5 timme dit.. Tror trycket på gaspedalen avgjorde en hel del.. Haha;P
Stannade på Statoil i Halmstad och inhandlade lite mat och dryck på dit-vägen så sa tjejen i kassan "vilken fin häst du har" Och jag som vanligt inte fattade någonting " jaha, ehm.. Tack"
Så utbrast Kajsa "Åh, har du bebisen på kortet"
Först då kopplade jag att Alco är upptryckt på mitt bankomatkort som jag betalade med, Skratt!:P

Nåja, vi smällade 3000 var och en hel del var hästrelaterat (ovanligt)
Det blev hur som helst : Ett tjockt vinertäcke med hals, tre olika sorters benlindor (4 st av var), Ett blått schabrak, Ett träns med guldfärgade spännen, Pälsglans, 2 st borstar, B-vitamin, En ryktlåda, Reflexer, En träna och lär tavla inför kommande dressyrtävlingar, Stalljacka, Skrittäcke i fleece, Förstahjälpen-Kit, Ridvantar o Grönsåpa..
Sen massvis av annat, men dock inget som kommer ha med Alco eller stall att göra;P


image65

Blåst o kallt

Min tur att morgonfodra idag. Oehört tacksam över att klockan är en timme bak nu för man ser iaf lite när man kör dit vid 06 ;)

Alco fick mat halv sju och vid halv nio var han trött på att äta så han gömde höet i halmen i hopp för att få komma ut till de andra, men icke!;)
Skulle rida ut en tur med Hanna och Genial så han fick ge sig till tåls:P
Valde verkligen en bra dag att rida ut på (eller inte) Blåste grymt mkt! Lade ländtäcke på honom för att han skulle slippa frysa men när det fladdrade till i blåsen blev han tosig så redan på gårdsplanen fick jag kasta mig av honom och dra av det.
Därefter fortsatte vi nerför grusvägen och hann precis ner i slutet av den då Alco fann något läskigt (vet fortfarande inte vad) och slängde sig runt så jag var väl milimetern från att åka i backen och stukade på ngt sätt fötterna i stigbyglarna.. Genial var ju oxå tvungen att göra desamma så han reste sig så högt att han stångade Hanna i huvudet. De är typ i sådana stunder som man bara vill vända hem igen för man blir så trött...
Men vi fortsatte. Blev några nedtrampade åkrar och ännu mera resningar (mest för Genials del) MEN! Det var dock Alco som fann alla faror och Genial i sin tur som blev räddast:P
Galopp gav vi oss inte in på  för då hade vi troligen flugit av eller suttit på skenande hästar hem till stallet.. Så vida det inte gälls att galoppera sidsels i takt med när Genial skrittar ;)

Ridskolan nu snart för min del, Halloween-hoppning på g.. Alco och jag vill inte vara med eftersom vi anser att man hoppar inte över marshaller (eller hur det stavas) med hästar..

Tack för mig! Ha en trevlig kväll:)

Stepp

Buskul..:) Denna höst/vinter kommer nog bli en härlig tid trots kylan och allt regnande..
För vi har grymt kul tillsammans<3

Red upphöjda cavaletti idag, samt galoppbommar så han fick jobba lite mer med benen och i övrigt vanlig dressyr typ.. Pigg och glad och höll inne med de mesta av busen för omväxlingsskull;P
Behöver nog köpa fleecetäcke med hals som han kan ha inne när han tränas på kvällarna så han inte fryser när han är svettig för han har verkligen satt päls. Suck, blir väl till att ge sig på att raka honom för första gången om det fortsätter så här.
Träning för Monki blir nog inte förens i slutet av nästa vecka för jag varken orkar eller hinner just nu, med andra ord har vi gott om tid att ladda upp för det=)

Kiropraktern var hos Genial, Jameson o Cublaij i förra veckan och ska komma tillbaka igen till Genial o Jameson i Januari så jag funderar på att låta henne kolla på Alco med då.. Titta skadar aldrig!:) Och skulle det vara en liten låsning eller liknande någonstans så fixar hon ju det och säger vad jag ska göra annorlunda;)
Hur som helst tycker jag hon verkar vettig!

Bilden nedan är ett bevis på att Sara verkligen red rodeo på Genial här om dagen;) HAHA

image64

RSS 2.0