Who do you think you're fooling now

.. maha lite kul får man ha !;) *lättroad*

Helgen har varit lugn för både mig och Alco. Jag =Sjuk.. Alco = behövde vila, även om man inte kan tro dt..
Longering lite lätt igår och vila idag.. TRÅÅÅK väder!
Så trött på regn, börjar lagom tills man börjar köra, VARJE GÅNG.. Genomvåt precis var dag när jag kommer fram till stallet, ge upp!
Kikki har flyttat till oss med Speedy nu så vi ska väl ut på en tur i morgon tillsammans.=)

Nya trenden på bdb är att utmana 6 personer som måste besvara några frågor och sedan utmana vidare..
Ellinor är den ända hittills som svarat på sin utmaning.. Skrattade så jag grät, hennes mamma är sååå rolig! Hon är nog världens härligaste.. Men så här löd frågan + svaret:

- Vem var den senaste som ringde dig?
haha, mamma i morse. hon hade lyckats låsa in sig själv i hästtransporten när vi skulle till tävlingen så jag fick komma och rädda henne :P

Något säger mig att det är typiskt henne :P
image50

Ellinor och Dedro från dagens tävlingar


Träning

Blev träning för Monki idag!:) Svettigt och hårt.. Inte minst för mig! Haha
Har en del att träna på nu tills nästa gång, men överlag gick det fint och mot slutet gick det mycket bättre, kändes helt annorlunda jämfört med vad det brukar liksom.. Bästa tränaren jag någonsin ridit för, att så "lite" går så mycket! Med lite menar jag att man inte hinner med att träna för henne så ofta ;)

Kvarka har börjat gå på en ridskola en bit bort, hoppas det stannar där nu med^^

Helt glad och pigg ikväll/natt. Kom precis hem från pappas 60 års kalas, fått umgås med hela småländska o goa släkten! Som jag inte träffat på ca 8 år.. O lilla farmor! Så roligt ;D
Snackar bergis småländska en vecka nu;)
Pappas syster o hennes man är tydligen närmare vänner med Idol-Daniel och någon Karl-Martindal som varit med i Fame Factory, status!:P Haha.. Nu kan man ju låtsas att man varit med i den svängen från början och bli "smygkändis" *skrattar*
Nej det var trevligt.. Får bli Jönköping snart så man får hälsa på! Kanske skulle plugga vidare där sen ist(:

Aja tidigt o planera. Men Alco hade nog föredragit småländska komandon framför skånska:P

Piggenlinen Alcosson;)

Ih, håller på att bli sjuk, rösten kommer och går *suck* Bara det håller sig till halsen och inte gå röver i värsta förkylningen så:)

Skulle skritta ut en sväng idag men han var pigg o studsig.. Kom upp på en grusväg efter mkt skritt där vi travade lite, piggelinen låg på.. Utforskade nya grusvägar och fann en grässlinga, där kom Alco på att "hur halt det än är så lär jag inte halka om jag springer så fort benen bär och matte inte får stopp på mig" Men jag fick stopp, efter en lång sträcka och vände tillbaka.. Vet inte vad gångarten på motsatt håll kallades, tror han precis uppfunnit en ny(A)
Ville avsluta med kontrollerad galopp där han insåg att jag bestämmer så testade det när vi var tillbaka upp på grusvägen, inte lika kul att springa fort där tyckte han så jag antar att jag slutade som vinnare för dagen över oss två(A)
Härligt att se hur energin sprudlar i honom, speciellt när luften är så hög..

I morgon blir det träning för Monki =Svettigt..
Sedan får det bli ett par lugnare dagar, det förtjänar han verkligen.

Hoppning ala lekfullt:)

Hoppning fick det bli idag, med Sara i släptåg ;)
Han var busig rakt igenom hela passet, inte bakbenen som slog upp i luften när de inte skulle iof (tack och lov)
Han slog däremot med huvudet som tusan efter hinderna, men lät bli att dra ner det mellan benen..
Antingen var det en varning för vad som komma skall eller så ville han busa på ett väldigt snällt men underhållande sätt..

Han fick hoppa vattenmatta och över koner för första gången, och visst gick det bra :D Hoppade några fruktansvärda språng över vattenmattan de första gångerna och hindert över var jätte lågt *skratt* Måste inhandla en videokamera! Konstiga "hämta andan läten" från ryttare och de mest överdrivna hopp jag sett.. SNYGGT ;D Skulle lätt nått topplistan på youtube *asg*

Åkte med Sara till Jöns sedan, hoppning för honom med, men tillskillnad från Alco bryter han bommar på mitten, höhö..;)
Fick testa rida honom, självaste mount everest, ja jösses ! Jag som har höjdskräck och allt vad det heter.
Carro som har det stallet där Jöns står påstod att man aldrig ska hoppa studs med bara två hinder utan minst tre för annars skapar man någon slags synvilla för hästen och den kan ta båda i ett språng, eller något sånt. Har jag då aldrig hört.. Men ja, så är det kanske. Va tkr ni?


 Jag och Jöns, fniss

Dressyrpass:)

Monki mådde inget vidare men fick tränat för Magda:)
Lite mildare men ack så svettigt.. ;D

Tränade lite allt möjligt, knasiga krumelurer typ^^ Haha..
Aja, det gick toppen iaf och hon tyckte att han såg ännu finare ut än senast..

Fick tränat på galoppombyte över bom i snett igenom. Först fick han inte byta över bommen, ingen större svårighet:)
Sedan skulle han byta, gick lätt de med.. Sen skulle jag rida sidan om bommen men ändå byta, det GICK de med:) Längtar redan till vi får in fler än ett byte på raken ..

Har inte kommit fram till vad jag ska träna med piggelinen i morgon riktigt, uteritt kanske?

take care!

Lite kortfattat:)

Gårdagen var lagom lugn för Alco, han var så trött efter tävlingen i lördags! Tack och lov så var det fint väder så han fick mysa i solen utan täcke för omväxlingsskull.
Skrittade ut en längre runda så att han ändå fick röra på sig, lagom öm i kroppen =)

Idag fick han vila eftersom jag har en jätte tenta i morgon *fattar ingenting* så Kajsa har passat honom..

I morgon blir det förhoppningsvis dressyrträning för Monki *hoppas*  Och sen får man väl kika in en sväng på Hööks och se om man finner ett ländtäcke.

Ligger just nu 2.a i KM, så vi får fortsätta kämpa i höst! *ler*

Kramis!

image48

Distans!:)

Avklarat:)

Ställde klockan på 4.20.
Strax efter uppstigning fick jag ett sms från Kajsa som oxå skulle vara med " Morgen! Sitter och tillverkar mackor i en jäkla fart. Precis vad jag tkr om att göra den här tiden på dygnet. Åh vad jag älskar att vara hästnörd"
*fnissar*
Kom till stallet ganska exakt fem och de hade redan fått frukost, tack snälla!
Lastningen gick lätt som en plätt idag igen, dit.. ;)

Visade upp honom för vet på tävlingsplatsen, 48 i puls.. Mkt hästar runtomkring så de fick väl upp den :P Jamesons låg på 52:O Tror ja, kanske va de 54 men relativt högt..
10.15 gick starten för oss två..!:) Mkt regn och vildsvinens bökande hade gjort banan väldigt lerig och tung så det blev skritt stor del av vår mil.. Men han uppförde sig helt fantastiskt bra, jag är så nöjd!
En läskig uppförsbacke dök upp och längre fram kom en brant nedförsbacke, jätte lerig. Kajsa och jag valde att leda dom ner där, tur var väl de för de satt nästan på rumpan och kanade ner..
I övrigt var de super mysigt! Lätt det roligaste jag gjort på länge, så får leta upp lite fler distanstävlingar här om kring som man kan va med på!:)
Men iaf.. Vet undersökning efteråt med.. Han tittade på Alco och sa, han ser inte så ansträngd ut, är de säkert att du ridit *fnissar*! Pulsen låg på 50 (max var 60) så vi fick rosett och diplom.. SUPER NÖJD..
Det förvånande med Jameson é att hans puls va nu nere på 40;P

Lastningen hem var kanske lite segare men han kom in efter en 20 minuter..
Startnummert som de skrev på rumpan på dom fick jag inte bort.. Får kämpa vidare med det i morgon ;P

TACK FÖR IDAG! Mysiga häst!

image47

Usch..

Ibland blir dagar inte alls vad man tänkt sig..

Jacob's o pappas födelsedag idag.. GRATTIS;) Skulle ringa o säga grattis till pappsen, men inte ens chans att han svarade *suck* Efter att ha ringt intensivt en halvtimme svarade han, de hade flytt fältet igår, till Gränna.. Han nollar nämligen. HAHA, men ska bli kul o se hans min när han kommer hem igen och får en titt på sin trädgård(A)
Jacob var däremot duktig på att svara i telefon *ler*

Nåväl, kusarna har fått komma in om nätterna nu så jag stod och mockade när ja hörde ett konstigt läte från hagen, ALCO vem annars.. Lät som en gås typ o så sprang han rundor..
Tittade på något ner mot paddocken så när jag skulle hämta in honom sedan tog jag med mig honom ner för att kika, EN STORK! Har nog aldrig sett en levande stork förr. Måste ha flugit vilse:P
Han gjorde sina märkliga läten och dansade runt mig.. Åkte efter honom in i stallet, och tryckte in honom i boxen.. Hann precis stänga innan han skulle ut igen!
Försökte ställa honom igången sedan för att borsta men han gick inte att knäppa fast så jag fick traska med honom i ridhuset för att han skulle coola ner sig, men nej..
Longerade tillslut honom i grimman:P
Ridningen gick inget vidare idag, men de säger nog sej själv, sin allra första stork måste han ju få smälta i lugn o ro. HAHA:P

image46

Tjolahopp:)

Hej! Bara tråkiga jag igen, Ska jag börja med ett upplägg om mitt liv kanske?
Haha eller så gör vi så att vi hoppar den biten och går rakt på härligheten?:P *flin*

Vilodag för Alco idag, för mig med för den delen.. Tränade bara att gå över en lysande blå sak.. Hmm ja va hette de nu, inte presenning men som en vattenmatta på ett ungefär.. Fick locka en stund innan det gick men visst fick jag det att gå.. Fick själv stå och hoppa på den lite för att han skulle se att den inte hade någon tanke på att äta upp en:)
Vila i morgon med tror jag!

Fick ryttarmeddelandet idag, 7 ska vi vara där och det tar ca 1,5 timme att köra. Gäsp! Måste upp strax efter 4:O
Haha, ja va gör man inte för att komma ut och ha ROLIGT ibland(A)
Det knasiga med det hela är att det är bara jag och Kajsa i vår klass, HAHA.. Tok skrattade när jag såg startlistorna, men ja. Det går väl de med:P

Måste bara fråga..
Vad får era hästar för mat? Hur många kg hö om dagen och hur mycket av de andra ger ni osv?
Min foderstart fungerar inte längre, Suck.. Måste ha tipps! 
Hey om jag tar i över ett fjuttigt "60" hinder kanske de inte biter mig i magen^^


Slut för idag! Alco var nog inte helt missnöjd

1 år tillsammans

Då har Alco varit hos mig ett år idag, tack<3
Många fler år blir det! Lång väg kvar att gå/utvecklas tillsammans, men vi har kommit en bra bit på vägen känner jag..

Usch, förlåt. Men jag orkar inte vara trevlig idag! Så ni som vill läsa en massa positiva saker om vad denna blogg egentligen ska handla om kan ju typ sluta läsa, nu^^
Jag har gått media i 3 år, och jag försäkrar er/dej om att jag kan uttrycka mig, be mig skriva en nyhetsartikel eller en krönika, tro mig. Jag KAN om jag vill. Men jag VET också att man alltid anpassar sig till en målgrupp.. Och målgrupp behöver INTE ha med ålder att göra. Så med er som har viss svårighet är denna blogg anpassad efter RIDSPORTS INTRESSERADE PUNKT -> . <- Okej? Tyckte det framgick ganska klart i mitt första inlägg här^^
Skulle jag skriva om hur enformigt mitt liv är skulle jag inte haft en enda läsare! Kanske en enda stackare om dagen som råkade klicka sig in av misstag..
Lika väl bilddagboken, där lägger man in bilder på vad man gör om dagarna, jag är hos Alco nästan VARJE dag, med andra ord lägger jag hellre in bilder på HONOM än på t.ex en lärare i skolan. (känner att jag vuxit ifrån det)

Uppenbarligen nämner jag min pojkvän för lite..
Så.. Jacob heter han, varit tsm i snart 3 år (yeahij lucky us)
Vi har inte samma intressen på fritiden, så jag tvingar honom inte att följa med mig till stallet (man kan inte tvinga på en annan människa vad man tycker om att göra) Samtidigt uppskattar jag till tusen om han följer med till tävling lr så..
Vi vet vad vi känner för varandra och var vi står så vi har inget behov längre av att skylta med varandra eller nämna hur mycker vi saknar varandra i varannan mening.. RIGHT?

Blir så förbaskad! Aja..
Ni som är intresserade kan läsa senaste kommentaren till förra inlägget.. Och har ni något att säga kommenterar ni här och nu annars får jag faktiskt be er att KNIPA..
Tack för mig!


Rosettplockare!:)

.. STOLT!

Lastningen dit och hem gick felfritt, rakt in utan linor osv! *humöret på topp*
I dressyren fick vi full pott, tänk nu på att detta är RIDSKOLENIVÅ, haha.. Annars kan jag lova att det inte varit så högt (A) Men han gick bra, kändes TOPPEN. Det ända ja ser på bilder från framridning osv é att jag får ner handen då och då och tårna vids ut lite emellan åt. Men med lite finslipning på de så sitter de! :D IHH.. Fick i vart fall rosett där!

Hoppningen sedan, jag är ärligt talat livrädd för att hoppa nu har jag insett, men han var en pärla! Två skutt på framhoppningen räckte för han bjöd på fint och hoppade som en gud!
Felfri ritt på banan - clear round - rosett:)
Fick gå en högre klass med, guess what! FELFRI;D Ännu en rosett..
Om 6 dagar är distansen så nu ska vi vila upp oss, båda två är i stort behov av det nu känner jag.

image42

Då var det (nästan) dags

... i morgon:)

Fick köpt kläder till distansen idag, hittade ingen matchande tröja dock :( Så jag får väl försöka lösa det, har en vecka på mig ungefär:)

Hoppade lite smått med Alco igår, gick kalas! Lugn och fin, tycker dock inte om att hoppa lågt så han lyfter inte alls på benen men höjer man upp lite flyyyger han *smile*
.. Idag skrittade jag knappt 20 minuter.. Han behövde röra lite på sig och vill inte att han står helt innan en tävling :D Fast de é väl lite si och så hur man ser på de. Min tränare tror starkt på att de ska vila dagen innan en tävling, men jag känner att en skritt runda inte är något slitsamt :P

Jaha, de va de de..  Snart börjar väl nerverna spela ett spratt med en, hyper nervig så fort det är något litet, räcker att det kallas "tävling" så är man sk. extra laddad.

Skriver troligen i morgon! Haha brys nog på hur de går, Stormar här nere just nu så viss risk finns nog att han blir vettskrämt när dressyrstaketen rubbas..  Jag blir det i vart fall, fnissar!:P


Trött :)

Pust, dagen blev lång!
Föreläsning i skolan först osv..

Tränade som sagt för Magda idag, gick kalas! Men något säger mig att jag kommer ha träningsvärk i morgon.
Alco var cool lugn och lydde minsta vink faktiskt, känns bra då vi har dressyr + hopptävling framför oss på söndag. Tja på ridskolenivå, så det är något mildare än vad det kommer vara i framtiden(A)
La på 2 kg hö till om dagen och ytterligare mer krubbmat, han har tappat lite.. Inte mycket men de kan gå fort när de väl börjar tappa.. Tror inte de kommer få gå ute om nätterna länge till, så kallt och ruggigt.
I övrigt är han en livsnjutare till tusen! Tog bra mkt över en timme för honom att äta krubbmaten och de 2 kg hö han får inne, Jameson däremot som är hans hagkompis hade lätt kunnat sätta i sig samma mängd på 10 minuter.
Han äter var mål som om det vore hans sista *skratt* Vilket blir en nackdel för Alco när de äter "hag-höet" för så fort Jameson ätit upp sitt tar han Alcos..

Hoppass i morgon!

God Natt o Krams, Linda
Bäst!

Idag gjorde vi lite allt möjligt; jag och Alkisen..
Började med att träna lastning, Jenny fick hålla honom och jag stod beredd i sidan med lina att gå bakom honom med o på andra sidan stod Lajos o Freja för att stötta honom om han gick åt det hållet..
Hann inte göra någonting för han gick rakt in! Min lille fjant gick självmant in i transporten! 5 gånger på raken tom (A) Låt de gå lika lätt på söndag!

Linade honom sedan en stund i ridhuset, super duktig:D
Tränade som avslutning honom med presenningen jag köpt igår. Drog den först över honom, ingen reaktion.. Sedan fick han gå över den. Tittade lite konstigt på den och sedan på mig som i "vad är meningen med detta" sedan traskade han fint över ett par gånger..
Otroligt stolt över lillis idag må ni tro!

I morgon ska jag träna för Magdis(:
P&K.. Linda
ps. Tack än en gång för kommentarerna!

image39

Tävling

Distansen nästa helg; 22 September. Ska bli kul!:)
Blir Hööks på lördag för o shoppa kläder till det!

Ridskolan anordnar en kombi tävling nu på söndag så jag slog på stort och anmälde mig till den, har varken dressyrprogram eller liknande så detta känns lovande *fnissar*
Men så länge de sitter tills då så är jag nöjd!:)
Gör det mest för att han ska få komma ut lite nu innan kommande helg och för att jag ska känna hur han uppför sig på ett annat ställe än han är van vid och med nya hästar..

Myshäst<3

Träning och framsteg:)

De senaste dagarna har varit sagolikt bra :D

I fredags red jag ut med Kajsa och Jenny i ca 1 timme o 40 minuter, vilken pärla han var! Red dressyr en stund på en gräsplätt vi hittade, jisses vilket steg han fick!:) Måste varit något speciellt med den platsen (A)

Igår reds han ut två timmar i mest skritt och idag red jag ut med Kajsa igen. Måste träna kondisen till distansen:) Fann tom pulsen när vi var klara! Men glömde räkna, fniss. Gick så där i början, fjantade sig, slängde sig runt och skulle sticka.. Blev man arg gjorde han någon form utav luftsprång och det hela avslutades med att han stegrade sig nästan rakt upp men då var mitt tålamod slut så efter en ordentlig tillsägelse gick han som han skulle igen!:)
Hittade tillbaka till gräsplätten så vi struttade runt där en stund, samma steg som i fredags! Underbart..

Vilodags i morgon, känner att vi båda gjort oss välförtjänta av det *ler*

Take care, Linda

Han é min:D

Ihh, har inte hunnit känna efter än!
Det är som vanligt bara det att han är min, han är verkligen min. På riktigt liksom! (:
Alco.. AlcoAlcoAlco!:)

Vet inte vad jag ska skriva, känns som om hela planeten rusar och jag bara står kvar i väntan på att förstå!:)
TACK Hanna, TACKTACKTACK..

Den 17 sept har jag haft honom exakt ett år och nu kommer det bli många fler.. Alltid vi<3
image38

Sen dag i stallet:)

Men lika mysigt det!:)
Fick hämtat hem moppen idag så där gick en 14 000 rakt ut i luften.. Helt klart värt det! Sedan har jag åkt med Kajsa och Kikki och handlat foder, hann tom inom ÖB en sväng. Kajsa skulle handla något men jag har ingen aning om vad, hur som helst handlades inte det vad det var tänkt av någon av oss:P

En tjej kom och provred Jameson (Kajsa ska ha medryttare) verkade jätte trevlig..
Magda och Genial följde med mig och Alco ut på en tur. Gick väl okej. Han var betydligt lugnare än vad han varit de två senaste dagarna.. Travade genom högt gräs en bit och där var det självklart extra skoj att hoppa och studsa.
I morgon blir det förhoppningsvis hopp och fredag och söndag uteritter så man får komma igång med tränandet.

Höres o synes / L

Blåsigt o kallt.

Trots vädert kämpade jag mig upp till stallet med cykeln. Svor nog i var uppförsbacke för man stod still och trampade. :P Men snart kommer min nybeställda moppe! Skratt*

Tror väder omställningarna gör hästarna piggare. Speciellt Alco då. Han brallade något fruktansvärt i paddocken idag. Var milimetern från att flyga av hela tiden, när han stannade upp emellanåt hann jag precis rätta till mig innan han for iväg igen. Vad tog det åt honom egentligen? Kunde nästan trott att han blivit stucken av en geting eller något *skratt*
Tog tag i honom och röt åt honom för att han skulle sluta (fungerar alltid annars) men då galopperade han på stället och stegrade ist, gäsp^^ När jag väl fick fram honom i normal trav kände man hur spänd hela kroppen var, och tack och lov för de! För då klämde man med benen så gott dt gick i väntan på nästa bocksprång.
Någon skulle seriöst ha filmat! Har aldrig varit med om något liknande med honom, i var galoppfattning sköt han rygg och bara drog iväg.
När jag kom in i stallet igen, röd i huvudet av ansträngning och sträckt var muskel efter nästan 1,5 timme på honom stod Kajsa dubbelvikt av skratt i stallgången för hon hade tydligen kikat på oss innefrån ridhuset *fnys* Han var inte ens varm där sadeln legat:O Kunde lätt ridit två timmar till för han var inte det minsta trött utan det var jag som var helt slut så jag fick avbryta när han hållit sej på "mattan" några varv. Tror jag kommer sova gott i natt iaf.

Låt det inte blåsa i morgon!

ps. 19 dagar till debuten!
/ Linda

Det ska alltid vara vi!:)

Alla dessa tankar som tvunget ska ploppa upp i huvudet, olycklig långt innan jag vet vad som kommer hända. Det är meningen att det ska vara Alco och jag, känner det ända in i själen! Vad ska man säga, hoppas på ett positivt besked från banken. *håll tummarna*

Skolan tar tid, ja hjälp vad krävande det är! Kommer sammanlagt läsa 6 år till av mitt liv innan jag är färdig narkossköterska, med jobb emellan eftersom det hela tiden krävs mer erfarenhet innan man får vidareutvecklas, just därför jag jag valt att bli undersköterska först så man kan jobba och spara så man kan klara sej på ett studielån i 3 år  i streck sen!:)
Vad jag ville ha ut av detta var att jag i veckan inte haft tid för  Alco så igår när jag red vad det en stel pinne man satt på.. Trodde han skulle vara pigg men ack nej, Han har ändå bara fått vila två dagar av de tre jag inte kunnat komma. Men efter en 30 min var han samma vanliga och härliga häst igen!
Senare på kvällen ringde Kajsa "din häst rymde när jag skulle ha in min" Men jösses fånga in honom då:O Hur svårt kan det vara att lista ut det själv.. Haha..

Ska till ridskolan nu och se när Kajsa håller lektioner sedan vidare till Alkisen, måste städa mitt skåp känner jag, fler än jag som är expert på att samla på sig precis ALLT?:P


// Ha det fint!

Jag gömde mig i fantasin.
Så rädd för vad du kunde bli.
Var morgon som jag ljög för mig,
Så såg jag sanningen i dig.
Nu står du här i dag,
Med allt jag nånsin velat ha.


image37

RSS 2.0