Gott Nytt År :)

Gott Nytt År till alla som läser här, ni är guld<3
. o tack för all respons i år!
Hoppas nästa år blir ett GULD år för alla


Uppmuntrande:)

Idag kom veterinären ut till oss o kollade ryggen på Alco.
Nu när han stått ett tag har de hunnit gå över på de ställen i nacke o rygg som jag/vi antagit att det sitter.
Men tydligen satt de längre fram mot manken o spänningarna på de andra ställena har kommit av det.
Han hade inte jätte ont men reagerar när veterinären tryckte åt ordentligt.
Han ville kolla hur sadlarna låg så vi började med dressyrsadeln o han höll på o få spel när han såg padden *opps*, sen sa han "nåja du har ingen jäkla gelépadd iaf för de är farliga"..
Opps tänkte jag:S Har ju de på hoppsadeln.
Dressyrsadeln låg BRA.. När padd etc var av.. Med andra ord har han vuxit i den nu eftersom den var inte 100 innan därav padden.
Nästa sadel då.. Låg oxå kanoners UTAN padd etc. Gelépadden köpte ja enbart då alla tjatat om hur bra den är o att den är stötdämpande osv.. Men den gör alltså mer skada än nytta.. O ska va den värsta padden man kan lägga under sadeln:S
Paddarna har tagit för mkt plats alltså och han har inte fått plats att bygga mer muskler o nu när han dessutom vuxit lite till över sommarn.
Snutten.. Fått ont pga MIG :O
Var ok att sätta igång honom igen lugnt o sansat.. Dock longering till att börja md o tömkörning mm.
O sen på ridningen igen.. Skulle problemet kvarstå eller förvärras ska vi åka till klinik o röntga. Han var dock 99% säker på sin sak sa han MEN har man RIKTIGT otur så kan de ha med tornutskotten o göra o då måste han som sagt röntgas. Men han tror inte det är det så jag skulle börja med detta.:)
Låter honom vila denna veckan med dock så han får sin lovade semester. Sedan ska vi till tandläkaren nästa måndag (5.e) så på tisdagen efter där (6.e) beräknar ja att longera honom =)

Så här i juldagarna

Hanna promenixade med Alco på julafton.
Igår gick jag o han upp o ner för grusvägen tsm med Sofia och Mackie. Farligt pigg...
Gjorde flera luftsprång o han laddade jätte länge sedan sköt han upp i luften. Gick väl ann men att hinna undkomma honom o samtidigt hålla fast när han gjorde två på raken var läskigt o svårt:S Sen gick han mest på tvären o trippade på tårna.. Energi? Javisst:P

Idag följde Emma med mig så vi tog ut honom på en lite längre runda. Var ute o gick i väldigt rask takt i ca 45 min *pustar* Inga kaprioler här inte men trippa på tårna o trycka ut en på åkern var ju ett måste ;)
Hemmåt är han så klart gladast i huvudet *asg*
Emma fick ta honom upp för grusvägen för jag var inte lite trött i armen.
Krubb-maten är iaf halverad nu när han står :P


God Jul

God Jul från oss
Ha en underbar dag
Lill-Julafton

Fått undan det mesta på jobb idag så vi kan ta det lugnt o ha det mysigt med tanterna i morgon:)
. blev om Trelleborg o hämta upp mamma därefter för att sedan ta en tripp till Malmö o Hööks. Fick en förtidig julklapp av mamma, pessoa-systemet.
Sedan fick Alco en äpple-slicksten.. Eller "MANGER MATE KRUBBKOMPIS ÄPPLE" som det heter:P Han fick givetvis den i förskott men verkade inte så intresserad av den.. Tacksamhet vad är de *asg*

Hade kameran med så tog lite julbilder på honom i tomteluva o bjäller-klang. Men dom får ni inte se från i morgon (A) -tyvärr blev dom suddiga
Det tycks vara omöjligt o få tag i veterinär så här i juletid för han svarar inte ^^ Men Alco dör inte, han vilar ju :)

.. Beställde lite ljusblåa ting till honom igår på hästaffären då de har lite julrea *kul* Ni kan se det mesta på bilden, men har oxå beställt ljusblåa skydd runt om.

Sist men inte minst.. Ett klipp på årets bästa avtrillning som jag hittade på Saras youtube..  När Sara själv ramlar av på deras gymnkana ;)  http://www.youtube.com/watch?v=e6VRNq7YCuw
Ellinor o Julia som red två på Dedro ska inte ha varit sämre men de finns där inget klipp på:P


Juligt:)

Idag började julstämningen komma även till mig, har inte kännt ett skvatt innan.
Beror väl lite på att jag handlade nästan alla mina julklappar i början på november redan och inte hunnit sätta min fot i stan.

Firade jul hos pappa igår m. hans tant o hennes döttrar o deras sambos. ;D
Fick sängkläder o pengar till dressyrsadeln som är på ingång. =)

Jobbar hela julen i stort sätt, så på julafton blir det en snabbis om Alco på hemvägen o lite godis o julklappisar (ni tror väl inte han ska va utan)
Sedan beräknar jag att vara hemma till 17 iaf o då blir de lite mat hemma.. Bara mamms o jag :)

Dagarna i stallet består mestadels av massor med massage o stretching o linimentande. På dessa få dagar märks det redan skillnad. Känns skönt:)

Monki kom

Monki kom o kollade Alco idag.
Hon trodde att jag själv lyckats "knäcka rätt" i nacken igår för där märktes INGET idag.
Hon gav sig på ryggen då benen är fullt normala. Jag har klämt o kännt där men aldrig tyckt att han reagerat; mer än att han aldrig tyckt om att bli borstad med t.ex en piggborste på ryggen. Uppenbarligen har jag  inte tryckt tillräckligt hårt iaf för han reagerade en del o mest i höger sida.
Plötsligt blev allt logiskt iaf. Har ju gnällt över att han gått emot för höger senaste tiden. Känner mej till o med värdelös som inte kopplat fråns nu när han blivit "dum" o rida.. Givetvis inte DUM när de finns en anledning, men jaja.. Ni fattar.

Försökte få tag i vet innan idag men inte fått napp. Behöver ha ut honom så jag kan få utskrivet butta till honom under viloperioden.
Blir bara två veckor som jag sa från början om veterinären inte säger annat.. O sen longering med pessoa-systemet någon vecka + tömkörning innan man sitter på honom igen.

...Monki's åsikter (o inte jag som exprimenterar).! Hon är jätte duktig o kan sin sak även om hon inte är veterinär..
Givetvis motsäger hon sig inte veterinären men hittills har hon alltid haft rätt i vad hon sagt gällande alla sina egna hästar etc..:D

Förresten. Ni vet ingen som vill köpa en b-ponny?
Gotlands russ, heter Manique, . Monki's häst som hon haft uthyrd ett par år men som kommer hem nu o som hon ska sälja :D

Nacken..?

Ta tillbaka de där andra.. ;)

Dagen började med extra knäck i hemtjänsten.
Därefter hem för en kortare paus. Ringde o bokade tandis tid.. Så den 5. Januari ska vi dit :D
Slog mej att jag kanske skulle ringa Monki o berätta hur de ligger till med Alco o kanske få några vettiga svar. Så de gjorde hon minsann även om jag inte är så glad i o prata i telefon *fniss*
Pratade ca 30 min:O O analyserade o disskuterade o ja. Eller rättare sagt. Hon frågade massor o jag försökte svara.
Om hon mår bra i morgon (legat i influensa) så kommer hon ut o kollar igenom honom.. Hon är verkligen expert.
Hon sa även att fodert kan vi utesluta för hade de varit de så hade han snurrat rundor när man gått ut i hagen med; om han vore över utfodrad alltså.

Åkte om foderhandlarn på väg  till stallet, eller rättaresagt blev de en farlig omväg då de var en olycka ute på den större gatan i stan så jag började så klart med o sitta fast i kö ;D
Köpte 2 säckar kraft, en säck kli o 2 Build Up Musli

Monki hade bett mig att även kolla igenom hans mun så idag ägnade jag mycket tid åt borsta, mys, tvätta o känna o klämma.
O ja tror jag vet.. Eller jag hoppas jag vet så man kan börja göra ngt åt de.
NACKEN.. Han reagerade starkt på vissa punkter när man tryckte. Sänkte huvudet, spännde sig o vevade med öronen.
Linementade o gick med honom i ridhuset.. De knakade högt o mycket från nacken när vi gick runt:S Måste varit för att jag varit på o klämmt o kännt o masserat.
Avvaktar tills Monki kollat på honom innan jag drar några slutsatser.
Måste hur som helst komma fram till VARFÖR..

Skritt runda

Skrittade ut på Jameson idag o Kajsa på Alco.
Eller.. egentligen jag på Alco o hon på Jameson men bytade efter 15 min då jag höll på o bli galen när han flippade IGEN. Känner mig fullkomligt maktlös o vill inte alls längre.
Det går ok när man släpper tyglar o allt o inte ens driver.. Men jag tänker inte sitta o åka häst när han går på bakbenen eller backar ut framför bilar.. Never... Spec inte när det aldrig varit så här innan.

Tack o lov ställer jag av honom snart.. O låter honom troligen stå 3 veckor ist för 2.. Får se hur han verkar efter två..
Ska även ställa om maten (givetvis dra ner den när han vilar), men även ändra om den lite när han kmr igång igen. Kanske att han får för mkt energi som går rakt upp i skallen o så blir de så här?
Steget efter vila, matändring osv... Blir en fullständig veterinärsundersökning.. Men ett steg i taget o jag tror de sitter i huvudet o ingen annanstanns.
Tandis tar vi bara för att det kan va vettigt emellanåt, förra året hade vi bara en vanlig vet ute som raspade lite:DJordbävning

Responsen är lika med noll just nu så idag får det handla om det värsta jag någonsin varit med om.
Steg upp klockan sex o gjorde som vanligt.. Sätter mig alltså vid datorn, kollar nyheter på nätet samt äter lite frukost.
Vid 6.20 hör jag ett ljud som bara ökar o ökar.. Som en tryckvåg. Hjärtat slog vansinnigt fort.
Vänder mig om o försöker resa mig upp men ramlar tillbaka i stolen igen o allt skakar ngt vansinnigt.. Trodde jag fått ep anfall eller något.
I panik ringer jag mamma som 5 min innan gått till jobb. Skriker "va é de som händer" -Hon hade oxå hört det men inte kännt något, men hon blev aningen uppskärrad när jag berättade hur allt skakat.
Katterna var i upplösningstillstånd.
Springer in i mitt sovrum o  drar snabbt upp persiennerna o tittar ut, var bombis på att en bil exploderat eller att det var en gasexplotion.
Ser inget så springer vidare in i vardagsrum nr 2, ser inget däriheller.
På skakande ben försöker jag snabbt borsta tänderna så jag kan komma iväg. Jag skojar inte.. Jag SKAKADE.. Kunde knappt stå på benen eller borsta mina tänder.
Under tiden trillar sms in på mobilen o msn.en plingar.
Snart var det ett faktum att vi haft jordbävning, 4,7.!
Med utgångspunk väldigt nära oss.
Får tag i Magda som kollar till hästarna men hon upplevde inte att de var oroliga.. Vilket jag snart kommer märka när jag åker ut till honom. Han är ju vansinnigt känslig så jag blir inte förvånad om han är stressad idag.

Skakis fortfarande.. Fy.


Gällande Alco då. From tors nästa vecka så ställer ja av honom i två veckor.. Så att han inte tappar för mkt i kondis lr muskler.
Hoppas två veckors total vila kan få honom på bättre humör.

Dressyr? .. eller what ever

Muppen o jag tränade dressyr i ridhuset idag. Efter gårdagens flopp tog vi nya tag.
Hade en bom som vi skulle träna byten över samt 3 cavaletti.
Dom första 35 min gick så sjukt bra och jag satt o smilade för mig själv o bara tänkte hur bra han är min lille häst.
Bytena gick sådär.. Men steget var kanon o han fick ut de över bommarna o höll det faktiskt så efter oxå.  Galoppen var fin o smidig o ja.. Allt var så bra.
Så mitt från ingenstans gör han ett jättesprång o tvärnitar så jag flyger fram på halsen o därefter reser sig rakt upp, knockar mig o håller på o slå över. När han landar igen ser jag strålkastarljus lysa in i ridhuset. Så jag vet inte om han blev rädd för dom eller om dom kom efter :S
Sedan var han miffo ett bra tag. Skakade på huvudet o öronen o gick bara baklänges o slog mot skänklar.
Stod still ett bra tag o sedan kunde vi skritta runt igen o trava lite innan vi skrittade av o gick in. Han fullständigt genomvåt av de minuterna han stressade upp sig så:S

Alltså jag vet inte.. :S Ska väl testa omvänd pedagogik som Kajsa föreslog som i att när han backar får han backa men när han vill gå fram så ska han fortsätta backa.. När han vill galoppera får han galoppera men när han vill sakta av ska han galoppera lika länge till osv..
Det funkar ju för vissa.
Annars behöver han väl semester?
Tycker bara inte att jag pressat honom spec hårt för allt vi tränar kan han nästan direkt o därför kan vi gå framåt ytterligare:S Fast han kanske pressar sig själv? Han har ju bara visat att han tycker om att tränas i mina ögon.
Samtidigt har han gjort en enorm utveckling kroppsligt, psykiskt och fysikt sen sommaren 2007 då han stod skadad 2 månader.

Hjälp kanske??

... jag tände en eld för dig och nu brinner hela skogenUte i yrvädert ;D

Kajsisen åkte med mig upp till stallet i morse. Klockan nio närmare bestämt ;D
Efter att allt fix runtomkring var klart var de bara att plocka in våra djur ;D Alco är lika go som alltid o går hela vägen till mig, o fortsätter gärna ut ur hagen om jag inte hinner få grimskaftet över halsen fort nog ;D Har fått sluta ta grimma för jag hinner inte få på den snabbt nog:P *inget är som väntans tider, asg*
Barbacka tur ovanpå fleecetäcket blev det för oss båda idag. Att jag inte tänkt på att ha täcke under innan, helt varmt o mysigt!:D
Kajsa lurade i mig att vi skulle skritta fram på grusvägen. O då måste ja lägga till att hon red i grimma + tyglar ;)
När vi vände dom hemmåt var det verkligen en helomvändning o sen Lizzie som fick tuck-juck; hon snurrade på tvären över hela grusvägen o släppte då inte förbi oss. Backade ut med baken på åkern o stegrade lite smått så Kajsa hoppade av så fint o ledde henne ist.
Halvvägs upp för vägen kommer Susanna körande, hon stannar så långt till sidan det går så vi kan gå förbi sen gör hon (av misstag hoppas jag) en rivstart när Lizzie o Kajsa är precis förbi så Lizzie springer ut på åkern med Kajsa åkandes efter *asg* Alltså.. Ja..
Alco som hörde allt bakom sig flyger upp i luften o vänder runt samtidigt så jag får klammra mig fast för allt jag är värd i täcket.
Pii, sträckte hela högersidan från ryggen ner i skinkan.
Men men.. Tillbaka i ridhuset.. Levandes.
Red lite lättare dressyr en stund innan vi avslutade dagens pass :D

Nu é de lite "paus" sedan ska ja möta upp Emma för o hämta ut biljetter o därefter blir det ännu ett arbetspass

Vilodag

Mamma följde med mig till stallet idag; behövde inte ens fråga så lite förvånad var jag allt ;D
Köpte med mig nya hinkar upp + lock då Hanna skrev att den ena spruckigt igår. Bytade upp oss från 5 liters till 10 liters eftersom han ändå får så grymt mkt mat att det knappt går o få på locken till de mindre hinkarna:P

Satte mammsi min i jobb med att fylla hö påsar;D Dels har jag ju Alco att ta hand om men hade även tagit på mig att passa Mackie och Jameson.. Vilket inte kommer ske igen för de blir lite väl bra med 3 grisar samtidigt. Verkligen de svinigaste hästarna i stallet oxå :P
Hade in o borstade sötnöten oxå o tvättade karledarna. Han har börjat få lite mugg i karleden på vänster bak. Men sen är han ju vit där med så det är väl därför;D
Han har inte haft det sedan jag fick honom, hade hoppats på o slippa det igen. Men Men. Nu är det bara liiite och upptäckt i tid, så får hoppas de försvinner fort fort mha min svindyra muggsalva:P

uhh, i morgon ska biljetterna för Göteborg Horse Show hämtas ut !:P *tjohoo*
Fler som ska dit?

Hoppning

Ellinor kom o hoppade lite med grabben idag.
Tyckte det gick bra o att de skötte sig fint även om han är en fjant.

Cavalettiserien gick han strålande över ena hållet men från andra skulle han käffta länge. Tyvärr har han nog mött sin överman för Ellinor är snäppet mer envis än honom.
Hoppningen gick strålande. Inga dumheter efter nedslag utan kom igen utan den minsta tvekan:D

Han tycker det är skit kul, det lyser om honom redan när man börjar plocka fram bommarna:D Däremot tror jag han ställer för höga krav på sig själv o blir förbaskad när han misslyckas. Han vill för mkt helt enkelt.

Övrigt fick ja hem mina nybeställda hästgrejor. Mest grejor till mig själv så som 3-finger vantar, stigbygelmuffar,underställ osv. Men lite till Alco själv oxå:D

Galen Panna

Vissa dagar undrar jag var det tar åt Alco.
Idag skulle vi ut på tur md Sofia o Mackie. Sofia är ganska osäker i sadeln när hon är utanför inhägnad då Mackie är värsta mesen ;D
Hon hade inte heller ridit på 2 veckor; alltså inte alls sen hon flyttat.
Lovade att Alco är jätte snäll. Mesig men snäll o finner sig i det mesta o har coolat ner bollen massor det senaste året.
Tji fick jag/vi. Han trippade på tårna redan från starten o stod mer på två än fyra ben.
Idag törs jag tom säga att han inte bara var dum o bar sig illa åt. Utan han var så FRUKTANSVÄRT pigg att jag fick kämpa för att kunna hålla honom i tom skritt:O

Ingen galopp beslutade vi snabbt. Massa skritt o lite trav.
När han reste sig gång på gång o kastade sig framåt för att resa sig igen beslutade vi oss för att rida hemmåt innan han satt för mkt griller i huvudet på Mackie.
Väl hemma galopperade ja av honom, MASSOR i ridhuset.. *asg*
Jösses emalia^^


Förkylningstider. Igen^^

Vaknade med halsont o känner mig allmänt kass.
Snart bryter väl värsta förkylningen ut igen.. 2 gången på kort tid jag blir dålig.

Hade träning för Lisa vid två så var i stallet o fixade undan allt annat redan vid tolv tiden.
Har som sagt svårt o koncentrera mig när folk kollar; men det är nyttig träning med så jag fick anstränga mig som attans fast Sofia satt o kollade på oss :D
Höger-sidan är fortfarande den sidan som är mkt svårare med allt vad vi gör.
Men vi fick till ett par perfekta skänkelvikningar i trav för både höger o vänster skänkel trots allt. Sånt man alltid efter-strävar; då man "osynligt" får hästen (Alco i detta fall att flytta sig sidleds)
Känns faktiskt häfftigt när man äntligen lyckas så bra.

La även mkt vikt på galopp arbetet idag. Snygga fattningar och precis i tid, förvänd galopp, skänkelvikning i galopp samt snabba byten.
Tänk va. Den förvända galoppen sitter som en smäck redan!
Lisa är imponerad över hur snabbt han lär sig o vilka kliv framåt han tar. Det är bara högersidan vi måste jobba vidare med. Hon tkr det är svårt o avgöra om det är ryttarfel eller ngt annat som spökar. Sen har ju en del svårare för ett varv.

De é lite som Kajsa o jag disskuterade idag.
Det känns KONSTIGT när hästen snart kan mer än en själv. Hur katten har de gått till?
Man vill hela tiden utveckla/utbilda honom men det är knappt jag själv hinner med längre.
Ska ta en del lektioner på Lisas dressyrhäst så jag får rida på en annan lite med. Hon kan redan "allt" så där é de bara JAG som ska tränas o hitta knappar o göra rätt


Flipp-arne

En vilodag för lilla röd o han blir galen:O
Fick smak på det redan i hagen när han fick fri-spel när jag stod o kallade o sen satte fart mot mig så att leran flög överallt o ingenstans.
Hann precis ut o stänga grinden innan ja blev översprungen. *ajsing bajsing*

Fullt med folk i stallet o hästar överallt (de höll på o plocka in när jag skulle borsta) så innan vi kunde ställa oss i lugn o ro o borsta i fred..... haha*
Longerade honom över cavaletti. Bråkade med mig säkert 30 min av de 50 vi höll på. Trotsade o jäklades non stop när jag skulle värma upp honom.. Eller ja.. När han skulle värma upp sig.
Satte fart mot mig o hade sååå kul medans jag mest stod o blev irriterad.. För livet är faktiskt inte en enda lek även om jag själv skulle vilja leva i en musikal (mamma mia)
Få honom o skritta var gö svårt.. O få honom o trava o inte galoppera när jag hade de osm avsikt var likasvårt.
När han väl coolade ner skallen så kom Kajsa in med Jamis o longerade på andra volten. O Jamis bockade jäklar i det i linan o triggade upp Alco.. IGEN. *suck*
När jag slutligen spände in honom fick han jobba riktigt o skötte sig gallant.. Tom lyfte fint på benen öer bommisarna:D


Kajsa o Linda dag!:)

Hade planerat med Kajsa för uteritt på grabbarna-bus idag.. OM vädert var ok, annars skulle vi träna i ridhuset tsm; vilket vi fick göra oxå eftersom det var lurigt väder ute. Mulet o allmänt rått o kallt.
Magda stod o mockade i stallet när vi kom dit o vi lyckades få henne att hålla lektion för oss ;D

Väldigt nyttigt o gav en hel del för jag är helt slut o lär ha sååå mkt träningsvärk i morgon *pustar*
Alco har blivit lite jobbig i högersidan. Sen har han även börjat lägga över mig lite till höger, troligen för o komma undan. Så man måste som sagt riiida *asg*
Tränade mycket fattningar o halter o ställa igenom i båda varven.. Förflyttningar osv osv.
Även att länga steglängden mer o få upp formen o ja.. Allt sånt där ;D
Gick bra rakt igenom även om man fick kämpa mer med vissa saker o väcka honom emellanåt när han slöade till,D

I morgon blir det vilodag

Mackie o Sofia kom

Kajsas överraskning avslöjades redan igår kväll..
Dagen innan.. :O Haha.. lyckat *fnisss* spec när man verkligen lagt energi på o hålla de hemligt.
Hemlisen var iaf att Sofia o hennes häst Mackie flyttade in i stallet idag.
Sofia som jag jobbar med när jag är inne o knäcker extra i Svedala visade sig har ridit tsm med Kajsa alla åren de var på ridskolan i Svedala. O när man nämnde Sofia för Kajsa var hon helt lyrisk.. O ännu mer när ja sa att hon köpt sin gammla sköt häst Mackie.
Så tanken var att de skulle vara snopet för henne idag.. Men hon var gladast ändå iaf!:)

Kajsa o jag tog o red barbacka på prinsarna efter att Mackie var framme o välbehållen:P
Sedan drog jag med mig henne o Sofia till Håslöv för inhandling av foder o på tillbaka vägen till stallet köpte vi mat till oss själva;D

Hade stallmöte nu ikväll o de gick faktiskt bra. Alla fick sagt vad som klämde mm !;D

RSS 2.0