Lagom svettigt:)

.. ÄNTLIGEN ett träningspass med sötisen igen;D

Red ett hyffsat ordentligt dressyrpass idag för att inte vara för tränare *stolt*
Satt och petade på honom lite hela tiden med spöet när han inte lyfte ordentligt med bak, fungerade jätte bra. Han blev inte ens arg =)
Pigg var han, det vill jag lova.! Men jag tyckte jag kunde dra rätt bra nytta av det idag.
Hade en cavalettiserie + några galoppbommar.
Uppvärmningen gick kanon! Han gick undan så toppen bra för skänklarna; bara jag tryckte till lite hårdare så flyttade han sig.
Började med galopp på mittvolten, efter ett varv fjantade han (vet inte vad han gjorde riktigt) men jag drev bara på honom framåt, nästa varv vid exakt samma ställe gjorde han ett sju tusans bocksprång, var snabb med att daska till honom vilket ledde till att han slängde sej iväg åt motsatt håll ,hoppade alla bommarna i ett språng med matte kravlandes runt halsen. Nu gällde det ju att vinna över honom. Släppte ena handen från halsen och daskade till honom igen, nu nockade han mig ist.. Var så långt fram att jag vrålade i hans öra *fraaaaam* Han gjorde ett slags jätte hopp sedan var det över. Därefter gick han som en klocka igen.
Trots-åldern, den har nått sin höjdpunkt och jag vet att jag aldrig får förlora våra kamper..

Trots detta kan jag inte tycka annat än om honom! Han är fantastisk, när han inte testar mig ger han verkligen allt..!
Tiden går och snart ska vi ut på vår första dressyrtävling för i år. Håller han sig bara på mattan så tror jag det kan gå bra mkt bättre än senast <3


image97

tid

.. tid är pengar.. Haha nästan;D

Har slarvat med träningen nu några dagar.. Mest för min egen del.
Red lite i stormen i söndags eftersom ridhuset var bokat då med, inte alls kul. Tror inte det blev något jätte seriöst utav det för så fort han kändes mjuk flög han i luften för det blåste i rumpan på honom *fnissar* Var som att åka berg o dalbana;D

Igår var det både skola o körlektion så fick klämma in Alco däremellan. Fick bli tömkörning, han lyssnade flitigt. Men var seg på högertömmen av någon anledning "va; ska jag vända när du tar i tömman, aha" Haha:P Envis häst, envis matte.. Tack o lov vinner jag för det mesta *skratt*

Sen idag var det lika stressigt då så det blev löshoppning. Testade md cavaletti först men han hoppade över allihopa gång på gång så jag la upp det till ett kryss ist.. Min flygare kan:)
Slutade på 105cm idag igen, med några små studs emellan.

Tenta i morgon och på torsdag, så i morgon har jag "Alco vakt" men på torsdag däremot blir det ett dressyrpass! Längtar faktiskt..=) Nästan lika mkt som jag längtar till att pluggandet är klart.
.. nästa vecka går jag ut på praktik i 4 veckor. Schemat är inte roligt.. Suck:( Det blir några fler vilodagar än planerat för Alco.

Ha det finast! , Linda o Alco

Orkanvindar

Skojar du eller?:O
Började blåsa upp igår redan, sedan lugnade det sig och idag har det varit riktigt jäkligt. Var nästan på gränsen till att jag inte skulle kunna köra till stallet. Blåste över på fel sida av vägen hela tiden så när jag fick möte fick jag stanna vid vägkanten och vänta tills de kört förbi.

Hästarna hade bara varit ute max 3 timmar idag, skönt för dom! (att komma in igen alltså)
Men fy bubblan va grisig hans box var, ja.. Mer än vanligt tom!:O
Ridhuset var bokat tills fem så det blev att pyssla med allt möjligt annat innan vi kunde rida. Hade uppfattat det som att det skulle vara en "vanlig hundkurs" där inne men det var de som tränar polishundar/väktarhundar som höll till där. Ngn polis från Göteborg o Sthlm hade till och med pallrat sig ner, i VÅRT ridhus för o träna hundar:O Fniss*

Fick hem vårt nya tävlingsträns till distansen igår så det var självklart ett måste att få rida med idag:P Han såg ut som en gallopör i det, Sweet.
Hoppade, men blev bara ett skutt på högre höjd och de andra på mini eftersom konsentrationen var nog inte helt på topp med tanke på hur det lät i ridhuset när vinden låg på. Gymnastikhoppning med 3-studs med andra ord. DUKTIG!
Tagit ett kort med mobilen när han har det på sig, jätte kass bild men man ser vad som är fram och bak iaf:)



Ha de fint!
image95

image96

tänker lite..

Uttråkad och vill planera tävlingar. Men det finns inga roliga inom synhåll!
Skulle tävla i helgen på Sydslätten (hoppning) men det visade sej att det inte var en sån tävling jag trott utan mer en "tränings-tävling" för de som rider på klubben och jag som inte bestämt mig för vilken klubb jag vill tävla för i år har inte löst någon medlemsavgift någonstans ännu.

Vilodag för prinsen idag, vilket inte är jätte lämpligt med tanke på hans överskottsenergi. Hann tyvärr inte :(
Vilket jag kommer få ångra djupt i morgon *suck*
Senast igår fick jag känna på hans "jävul-skap" skrittade ut en långrunda med Kajsa o Jameson och red ner på ett litet gräsfält där vi skulle trava en bit.. Jo just de. Hinner knappt tänka "trav" förens han brallar loss. Gash!
I morgon ska jag rida ut ensam. O vi ska rida o rida o rida o rida.. O sen riiida lite till!:) Så länge det inte får för sej att frysa på kommer grusvägarna va perfekta för mkt trav och galopp!:)


Hey, I made it;)

Uppe med tuppen för att åka till Malmö och göra den där uppskrivningen.
Var i god tid så jag fick säkert sitta i väntrummet på vägverket i 40 min och kallsvettas och svälja o svälja för att inte kräkas. Stämningen där inne var ungefär som på en rättegång.
På knappt 20 min hade jag besvarat alla 70 frågor och jag skakade inte nådigt när jag klickade på "rätta". GODKÄND.. Med god marginal *pustar*

Detta firades med en vilodag för Alco (vilket han säkert fått vilket fall som helst)
Tog däremot ändå in och pysslade med honom; tänkte släppa honom i ridhuset lite så han ändå fick springa av sig, men skydden +bootsen var inte torra ännu:( Var tvungen att tvätta dom igår efter ridturen ute i leran. Haha:P Så det fick bli mys ist!:)
Hoppas Monki hör av sig snart så jag får veta vilken dag det blir träning!:)

Ont i baken;)

.. det får man när man är ute och rider i över två timmar ;D
Ritten i sig var jätte mysig och vi hade tur med vädert, red och red och red.. på ställen vi aldrig varit på förut så det var lite intressant. Blir att utforska mer en annan gång;D

Men han uppförde sig illa vid två tillfällen och matte blev bra förbaskad. I regel brukar det räcka att ta tag i honom och visa *hallå jag sitter faktiskt här, och hey jag tänkte att det var jag som skulle bestämma idag* Men det fungerade inte iheller. Fick fortsätta framåt och bara vara sur på honom tills han gav med sig.
Han får vara pigg, absolut. Men han får INTE vara en fara.. varken för sig själv eller mig och resningar är oacceptabelt! Hade underlaget tillåtet det och det funnits en lååång raksträcka hade det kanske varit en idé att göra helt tvärtom.. alltså låtit honom springa tills han inte orkade mer och sen fortsatt lite till för att betona att det faktiskt är jag som bestämmer tempot.
Räknar vi bort de där tråkigheterna så gick det hur som helst jätte bra!:) Vi trivs att rida ut tsm med Kajsa o Jameson!

Träna träna träna:)

Den nya sadeln ligger kanon:D
Red i den för första gången idag och tja.. Det är nog en vanesak:P Så länge den fungerar bra för honom gör den det för mig med:D Känns som om den är jätte stor fram men som sagt, jag föredrar allt som har med dressyr att göra så det är kanske lite därför *skratt*

Hoppning idag, började med cavaletti. Han spelade mest dum och rädd för bommarna. Bytade varv och han stegrade ganske högt och slängde sej iväg, men matte blev riktigt förbaskad så det gjorde han inte om;D Drev som ett djur över ett par ggr sen gick det helt okej:D
Hade hopphjälp idag med! Hoppade lite själv först sen fick Kajsa ta över (jag älskar verkligen att stå på marken och se hur kul han tycker det är)
Bjuder som en tok gör han med.
Nu har vi inte så jätte bra med hindermaterial så man får använda sej av vad som finns, tack och lov är riktiga grejor på väg;D

Tycker sååå mkt om min häst<3 o blir så varm inombords när ja ser hur kul han tkr det är.
I morgon ska vi ut på långtur tsm med Kajsa och Jameson:D

image94

Sagt och gjort

Mockade, blandade mat o fyllde hö i ultrarapid idag för att hinna rida innan Sandra hämtade mig för att åka till Malmö.
Ridningen gick helt ok! Träning för Monki i nästa vecka, vilket är välbehövligt..! Nu är det till att satsa helhjärtat på träningar/tävlingar.

.. åkte som sagt till Malmö efter ritten. Inga problem alls att lämna tillbaka sadeln:) *tummen upp* fick slänga ut 2500 kr till för en annan sadel med det kan det vara värt. Testade som hastigast att lägga den på honom när jag kom upp igen för att lämna den och det ska nog fungera. Eftersom det är en sadel som är "bygg" bar ska jag ändra bomvidden i morgon om jag hinner med det;D
Nu känns det iaf bra igen!

Ny sadel

Mkt som var bra idag så humöret var på tiptop:D
Sadeln kom ÄNTLIGEN så Emma körde upp den till mig;) Mockade och fixade med allt möjligt innan jag tog in Alco och ÄNTLIGEN skulle få lägga sadeln på honom, sadeln som redan uträknat skulle ligga SKIT BRA på honom.
Den låg skit dåååligt, så besviken. Suck:(
Så det blir att ta sig till Hööks o se om jag kan lämna tillbaka den där (de var ju trots allt postorder ja fick den på) men de är trots allt samma företag.. Blir att lägga lite mer pengar på en annan ist. Suck, denna häst är omöjlig att hitta sadlar till:O
Bara för de ska jag ta en som man själv kan "bygga" om.

Allt hemskt som händer skrämmer mig, försöker innerligt lista ut vilka hästar följande gäller, hoppas verkligen det inte är någon jag känners häst/hästar. Lika hemskt vilket fall som helst men usch.. Ja.. Läs själv : http://sydsvenskan.se/skane/article293899.ece

Yeah!

Ny vecka åter igen, och vad passar bättre om inte ett trevligt dressyrpass med Alkisen:D
Ställde betydligt större krav på honom än vanligt och även om han inte fattade helt hundra vad jag ville få fram eller ut av honom alla gånger så var han otroligt sammarbetsvillig och försökte hela tiden. Det vill jag gärna se mer av!:) Fniss.
Fick upp honom i ngt högre form än vanligt och att trampa lite bättre med bak, kunde knappt stå på benen när jag hoppat av så som jag ansträngt mig *skratt* För ni kan tro att man fick rida. Han blev så himla tung när han tyckte att det var jobbigt. Men sååå fin han kändes!=)
Blev sådär lagom svettig och såg allmänt nöjd ut med livet trots alla fula bitmärken i huvudet som han får när han bråkar med de i hagen bredvid;)

Ska ut på praktik v.6 och fick precis veta praktikplatserna. Kommer vara på övervakningsavd på sjukhuset. TJOHO!:) Ville va där om jag inte fick vara på akuten så jag är nöjd på den biten med!=)
Känns nästan som om vi är på väg någonstans;)

ps. Alco och jag tävlar i Kristianstad den 9 Mars

image92

Lång dag

Inledde dagen med att lastträna Alco mha Kajsa. Har nämligen fått den sk "last-hjälpen" från börjes och den fungerade göö bra! Nu vet jag att det kommer gå att få in honom själv i fortsättningen vilket underlättar enormt när man kanske inte har ngn med sig på tävlingar mm.

Senare försökte vi oss på ett dressyrpass med cavaletti, jag tror någon dopat Alco.. Haha, han trippade mest på tårna, inte ens en halt kunde vi få till. Kämpade hur länge som helst med honom innan vi skrittade av.
Med andra ord var det en extra svettig ritt idag *fnissar*
Antingen har han väl busat förlite i hagen eller något, jag har faktiskt ingen aning om vad det tagit åt honom. Han var över-speedad redan när vi lastade honom.

Första bilderna med nya kameran upplagda, ett himla bekymmer! Måste finnas ett enklare sätt att ladda upp dom, men i väntan på tekniker så fick jag gå tusentals omvägar för att slutligen ha de på datorn så att man tom kan komma åt dom (A) Har lagt upp några på min bilddagbok som jag länkar till här någonstans.

Sen den för många tror jag, tråkiga nyheten.
Linus Andler begick självmord i förrigår tragiskt nog, en stor inspirationskälla gällande häst-hanteringen osv.
Ni som inte vet vem han var så var Linus en känd ridande polis som åkte runt och visade sitt arbete och hur man gick tillväga för att få hästen dit man ville.

/ Linda

image90

image91


Kompetensbevis vaddå?:O

Hej alla glada!:)
Tillbringat eftermiddagen i stallet med världens finaste<3
Blev tömkörning idag och lånade Sandras tömmar, helt underbara!;D Riktigt långa och eftersom de är helt i läder är de ganska tunga.. Fungerade kanon bra på piggelinen eftersom det inte fladdrade lite mkt med linor mm. som de kan göra ibland när matte inte hinner med i svängarna på t.ex en 8-volt(A)

Gick på in ridsportsförbundets hemsida precis och läste lite om de nya reglerna för att få köra transport, någonting om att kompetensbevis krävs etc för att få köra. Och att man då måste gå en, en-dags kurs "Förutsättningen är då att kursdeltagarna har en dokumenterad hästkunskap i botten."
Men som jag uppfattade det slipper mamma/jag undan för det gäller mest de som har någon form av företag, stod så här:
"Har man transporter i företagskonceptet ( t ex ofta till
 tävlingar, inköp, uppfödning, slakt, betäckning) dvs. om det blir mer än
 enstaka transporter, måste man ha transportörstillstånd. "

Alla dessa regler alltså, hur ska man ens kunna komma ihåg allt?
Fniss..:P

Så himla bra!:)

Regn, regn o åter regn.. Man får iaf vara tacksam att det inte fryser på i vart fall..
Fick hem digitalkameran igår men ville inte riskera att få den förstörd pga vädert nu redan så jag får ta med den i veckan ist:)

Alco fick hoppa idag:D För han är bäst! *ler*
Stannade självklart på första krysset för att visa att han kan om han vill, men idag var de inte acceptabelt med fjant eftersom det inte var löshoppning så han fick så snällt skritta över det ist (vilket slutade med ett jätte språng)
Sen hoppade han så fint så! Slutade på 1,05 och han är högt över i sprången.. Matte är sååå nöjd! Han såg inte så missnöjd ut själv iheller för efter varje hinder travar han runt med öronen pekandes rakt fram, ser nästan ut som om han ler.

Har en filmsnutt på mobilen som inte kan läggas in på datorn av någon anledning, Så om någon jätte gärna vill ha det och kanske tom kan lägga in det så får ni helt enkelt skicka ert nr så jag kan mms.a det:)

Han har förresten tränat in en ny bock-teknik.. Efter hinderna kör han ner huvudet mellan benen och slår med vänster fram. Jag tror det bara är en tidsfråga tills han lyckas få av en;)

image89


Häst-passare ;)

Freja ska rida Alco idag eftersom jag så flitigt jobbat bort hela dagen och skulle sedan träffa farmor hemma hos pappa innan hon åker tillbaka till Småland igen :D
Nu hoppas jag hon kan rida honom lite ibland fram tills min uppskrivning så jag kan lägga lite krut på teorin. För Freja är duktig och super go med Alkisen *det gillas*
Skolan för övrigt börjar på onsdag igen, men har bara denna terminen kvar sen är jag åtminstonne färdig USK:D

Det jag egentligen ville berätta är att jag beställt en digitalkamera!;) ÄNTLIGEN va(A) Haha.. Kommer förhoppningsvis i slutet av veckan och sedan ska här fotas! Slog på stort och tog en lagom highteck sak som jag förhoppningsvis ska kunna lära mig. 7,1 mega pixel o 10 * optisk zoom.. ;)

image88

Skåningar

.. vet inte hur de ska bete sig när det kommer snö:O
Morgon fodring igår som sagt, sista hästen kom ut halv åtta sen var det till att fixa och dona sedan hem och ta bussen till Malmö för att möta Kajsa.
Började små regna lite men och tänkte vi. kör till ekohallen och shoppar skor + sadeltillbehör. Kommer ut på parkeringen, går två steg och håller på att sätta mig på rumpan. "jisses" islager precis över HELA marken, så hur  man än bar sig åt halkade man. Stannade vid Kajsas framdörr på bilen lagom för att vinden skulle få tag i mej så jag blåste bak över isen till hennes bagageutrymme på bilen *fnissar*
Glider iväg i 20km/h till Hööks för att konstatera att just den sadeln jag skulle ha inte fanns i lager så jag fick beställa den så den skickas hem ist.
Väl efter flera TIMMAR kom jag/vi tillsist hem (tack och lov) 93 olyckor här nere igår måste vara beviset på hur halt det var. Med andra ord var det inte tal om att åka ut till stallet igen för att rida.

Idag töar det (jippie) så i en hastighet på 10km/h och benen nere i sidorna körde jag till stallet i morse och slängde ut hästarna, och hann rida igenom lill skrutten till och med!:D Ramlade ner is från ridhustaket när vi passerade ena långsidan och han trodde nog han skulle dö och jag var inställd på att flyga i backen. Tappade stigbyglarna och kämpade för allt jag var värd med att hålla mig fast runt halsen på honom och efter vad det nu skulle föreställa var över stod han stilla och jag kunde komma tillbaka i sadeln igen, utan att ens ha nuddat marken *skrattar*

Nu hoppas jag det var all vinter vi kommer att få för det är frustrerande!

image87

Is-gator

Hugh, va det är kallt! Tog på mig alla stalltröjor jag kunde finna i stort sätt och halsduken långt upp över halva ansiktet när jag for till stallet. De var riktiga isgator på sina ställen så det gick bara att köra i 20 med fötterna nere i sidorna beredd att hjälpa till vid sladd, men kom dit o hem välbehållen!:)

Stallet känns tomt och stämningen är ganska tryckt, Genial avlivades som sagt igår och Rappe blev även såld igår så nu är vi 2 hästar mindre. Men som jag nämt innan så kommer de med islänningarna flytta in och de kommer troligen i nästa vecka enligt Lajos.

Fick hoppa över o rida idag för jag var allmänt för-frusen så det blev lite löshoppning ist så han fick bralla av sig.
Morgon fodring i morgon om ja inte är insnöad *fniss* sen blir det Hööks med Kajsa (med andra ord, en ny sadel till Alco) ;D

Ha en trevlig helg:)

R.I.P

R.I.P Genial Quercus
1996-2008

Dagen tillägnas honom:)



image86

2008

Nytt år, nyårslöften, flera drömmar och mål att uppfylla. Jag älskar det redan!;D

Började nyårsfirandet med 3-rätters middag här hemma tsm med några vänner, sedan gick vi ner i stan och kollade på raketer (flera som smällde på marken konstigt nog) sen drog vi vidare på fest hos en gammal klasskompis..
Slocknade direkt när jag kom hem och Kajsa som sov här gjorde desamma ;P

När vi väl samlat krafter i dag pallrade vi oss till stallet där Genial åter igen fått en kraftig kolik, han hade lagt sig i ridhuset bl.a där de inte kunde få upp honom och veterinären var inte jätte lätt att få tag i, först timmar efter det var över svarade han. Tycker så synd om honom! Men Magda har bestämt sig för att ta bort honom nu:(

Hur som helst blev det en timmes uteritt i skritt för mig och Kajsa, kallt! Men de trippade på glatt. Sen var det dags att smörja alla träns, jag som är uppe i 5 träns just nu orkade bara smörja tre, så när samvetet säger i från får jag väl ta mig i kragen och smörja de andra två med:P  

De som har/hade sina två isisar på KyRK vill ha stallplats ute hos oss, de har oxå fått upp ögonen för hur det är. Känns lite taskigt att inte ha berättat för dom hur vi hade de när vi flyttade bara för de fick nämligen våra boxar. Hade vi bara berättat VARFÖR vi flyttade så hade de sluppit satt sin fort där från början. Kanelbullar till lunch, maten de köper in stjäls, 4 kg hö om dagen, kort ute-vistelse, möglig halm etc etc. De har de tuffare än vad vi hade det låter det som.

Nog om skvaller, 2008 har för mig och Alco börjat BRA! Och dagarna till min födelsedag har börjat räknas ner;) Fniss



image85


RSS 2.0