. o så var vi där igen^^

Från en helt fantastisk dag igår till en envis fajt idag.
.. han kom som vanligt i full fräs till grinden när jag kom körande, sedan stod han och gnäggade gällt tills jag slutligen visade mig o sa "jaja, jag är här" ^^
Bar ut alla grejor innan jag slutligen hämtade in Herr Otålig;D Nasse såg lite ledsen ut när han blev lämnad ensam.
Tog inte särskilt lång tid att göra i ordning honom eftersom han var ganska ren, fått några fästingar bara, USCH! Äckligare kryp finns nog inte:S
Red i stort sätt samma runda som igår, klockan var inte ens halv tio när vi red iväg. Knappt 10 meter ner på den lilla grusvägen från betet står en gammal "kärra" i kanten ute vid åkern, där Alco för övrigt gått förbi ett par ggr nu! Visserligen brukar han bromsa lite och blåsa lustigt åt dess håll men inte göra ngt.
Men idag var det fanstyg som gällde.! Han gjorde en helomvädning så fort den kom in i hans synfält och jag drog runt honom igen, och så höll vi på. Arg som ett bi var jag att jag inte hade något spö med mig (slutade rida ut med spö när jag började med distans eftersom man ändå inte får tävla med det) , men idag hade jag minsann behövt ett! Nog för att man aldrig ska ge sig, men det är inte det lättaste när hästen tänker PRECIS samma sak.
Backade ut på åkern gång på gång och bara backade och slängde sig åt sidan. Gav upp det hederliga skänklandet och gav honom några rejäla ponnyskänklar, men han reste sig högre o högre och stod även och hoppade och bara sköt ryggen rakt upp i luften.
I vanliga fall hoppar jag av när han börjar bli "farlig" och bokstavligt talat drar förbi honom för att sedan hoppa upp igen. Men idag kändes det som att jag för första gången var fastklistrad i sadeln, jag var helt orubblig så jag gav precis ALL energi jag hade för att få förbi honom för en förbaskad gammal kärra som han sett sååå många ggr för *arrh* Fick hänga mig i tyglen och dra ner honom i de högre resningarna och när jag precis kom underfull med mig själv att "vid nästa resning välter jag honom" så gick han! Bara så där *pustar* Jag var fullkomligt genomsvettig!
Det enda som var till min fördel att vi bråkat så pass tidigt var att han var fullkomligt nedtryckt i skorna sedan och rörde inte en min för någonting alls utan bara gick dit jag bad och gjorde vad jag ville *lättnad* Så tillsist kunde jag njuta till fullo av ritten!:)
Han fick jobba mkt i backar idag, tyckte han kunde göra av med lite av sin energi i dom, la även in lite skänkelvikningar och massa galoppfattningar och byten på raksträcka. *duktig*
I morgon ska jag rida upp till ett stall som ligger på andra sidan vägen om vårt bete och se om de har paddock och om jag i så fall kan få hyra in mig där!:)

Förresten! Bilen när Alco galopperar mot mig/kameran från inlägget om betessläpp ligger på trelleborgstidningens hemsida nu *status* HAHAHA;)

image139

image140

kärlek<3

Jag blir så varm i hela kroppen var gång jag kommer ut till Alco nu förtiden, som idag räckte det att han såg mig svänga in med bilen för att han uppe från toppen i hagen skulle sätta full fräs hela vägen ner och gnägga non stop tills han stod stilla framför grinden.

Han svepte 3 hinkar med vatten när jag hämtat in honom, tror han missat att dricka idag (A)
Borstade av honom lite snabbt, försöker verkligen intala mig själv att jag MÅSTE borsta mindre nu när han ska gå ute hela tiden och behöver behålla fettet i pälsen (men det är sååå svårt) Vill egentligen ha honom kliniskt ren ALLTID *fnissar*
Skulle testa grusvägarna runt omkring och se var vi hamnade så vi red helt enkelt ut!:)
En del asfalt i början och skulle passera en stor maskinhall med traktorer och jätte höga läten som kom inifrån och människor i oranga kläder som täckte dom från huvud till tår (spookie) men Alco tittade lite snett på det bara och vandrade lugnt vidare *duktig* vände mig om och såg en skolbuss komma bakom oss så vi vandrade snällt ut i åkern, och självklart skulle den vända vid maskinhallarna och inte köra förbi.. Snubblade upp för kanten på vägen igen (han är verkligen slarvig med att lyfta på fötterna) kom tillsist över på grus och där fann jag tidigt vad som kommer vara det sämsta med hela sommarn eftersom här måste vi rida förbi alltid för att komma någonstans. Det stod 4 stora "lådor" till vänster av grusvägen intill skogsdungen där de har någon biodling (och jag är väldigt allergisk mot bi stick) *hjälp* travade friskt förbi.. Förhoppningsvis ska det mkt till för att man ska bli stucken.
Längre fram kom en stor traktor med släp som givetvis tog hela grusvägen så vi hoppade ner på gräsängen bredvid där vi även vågade rida på lite:D Följde hjulspåren på andra sidan grusvägen i gräset för att helt plötsligt komma bort till en slinga in i skogen som vi så klart bara var tvugna att prova. SUPER mysig! Och nästan ingen lutning alls (gillas) kom upp på en skogsväg där vi travade och galopperade på och hittade även ett gräsfält där jag travade på ena hållet för att kolla underlaget och lät honom sedan gå på.
Svettiga och glada red vi sedan hemåt igen, var ute en dryg timma bara. Kändes mkt längre än så tyckte jag:)


image138

Mysturer till häst:)

Första ridturen ute på betet igår:)
Hanna följde med ut så jag lät henne rida *ler* När de red iväg så hann Sandra dyka upp med hundarna så vi fixade lite smått sedan körde vi efter Alco och Hanna. Stannade till vid en av "ingångarna" till skogen och när de dök upp gick vi efter dom in med hundarna springandes kring bena *skratt*
Hanna var lite osäker på stigen med alla pinnar, stubbar etc som de låg på marken, men jag sa till henne att släppa tyglarna och bara låta honom gå så gick de fin fint:)
Insåg inte hur brant det var uppför backen in i skogen innan de var försent. En fruktansvärd lutning och evighetes lång *blodsmak i munnen* Hanna fick låta Alco själv bestämma tempo för att han skulle orka upp och inte börja glida bakåt och samtidigt kravla sig över små små "stockar" men det gick fint. Dock fick varken jag eller Sandras äldsta hund luft när vi väl kom upp utan kipade efter andan *asg*
Väl uppe fanns där en jätte mysig och super lång väg där de glatt travade på och även galopperade lite, PERFEKT underlag!=) Sandra och jag gick undertiden och letade efter en väg ner för inte en chans att jag skulle låta Alco klätta ner i den branten iaf, illa nog att han blev tvungen att ta sig så långt upp. Hittade tillsist en smal (nästan igenvuxen) slinga som gick sick sack ner med lagom lutning. Så duktiga dom var!=)
.. väl ute ur skogen igen red de hemåt och vi körde tillbaka för att vänta på dom:) Fick bli en ganska kort första tur tänkte vi men de hade gått lite mer än en timme ändå när de var tillbaka=)

Idag hade jag Emma med mig ut så jag kunde inte rida ut. Hoppade upp barbacka för att se om det var något ställe som var plant nog för lite dressyr uppe vid betet, red tom in i hagen för att se men de var inte kul alls när de lutar så, hittade iaf hans av kastade grimma!;) Haha.. Slår vad om att han burit runt med den i munnen och slutligen lagt den där för jag letade just däromkring igår som den låg idag *suck*
Red max 20 min för kände att vi inte fick ut något av att rida runt lite på små gräsplättar som inte var stora nog att trava på, lät honom dock trava och galoppera upp och ner längs grusvägen några gången så han fick springa på lite(:

I morgon ska vi däremot ut och leta efter bra ridvägar!=)

Grattis!:)

Monkis dressyrhäst Gulda har ÄNTLIGEN fölat, 3 veckor efter beräknat, men ut kom den iaf *fnissar* nu är det bara Alda kvar (mitt förra lipizzaner sto) men hon har inte gått över så länge än!=)

.. kom ut till betet vid ett, en stund efter att jag slutat skolan =)
Ösregnat hela natten och dagen så när vi kom stod Alco och Nasse under en massa träd och tog skydd, men de kom givetvis springandes när vi kom fram till staketet *skratt* Helt genomblöta stod de och bara skakade:( Usch vad jag fick dåligt samvete, första natten ute och givetvis blev den skit!
Kunde inte lägga regntäcket på honom eftersom det inte andas, och kunde inte ta in honom i stallet och låta honom torka så jag kunde slänga på det iheller eftersom han GIVETVIS plockat av sig grimman någonstans. Men Sandra och jag gick på grimm-jakt, Sandra kom flygande bredvid mig och höll på att flyga med huvudet före ner i gräset, ALCO!!! Han hade kommit travande bakom henne och sänkt huvudet och knuffat henne *asg* Han är sååå KUL!;) Hittade ingen grimma dock, bläää... Traskade runt i hagen tills skorna simmade av vatten ochtills byxorna var genomblöta upp till knäna;D
Pussade om pojken/pojkarna och åkte hem igen!:)

Pappa hade ringt på en bil åt mig i förmiddags som vi åkte och kollade på strax efter hemfärd, så ... Nu är jag en bil rikare!;);) En liiiten sööt en(A) - renault twingo

.. kom hem igen för att sedan åka till Malmö med Sandra (igen) HAHA! Blev 3 par nya skor var, sedan skulle jag in på hööks en runda och kom ut med en ny grimma, grimskaft och flugspray *skratt*
Åt inne på Jägersro Center och sedan skulle Sandra in på Stadium, GIVETVIS hade de börjat med hästgrejor *suck* sååå dumt, Nu var jag ju bara tvungen att handla massa hästgodis och en ryktborste, tack och lov hade de inte Alcos storlek i fleecetäcken;P

Betessläpp:)

Hanna sov gott i morse så hon åkte inte med till stallet, och när jag väl kom dit hoppades jag på att Sandra hade Jimmy med sej men han låg oxå hemma och sov gott. Haha så vi fick klara oss själva:)
Efter att ha lastat bilen med lite nödvändigheter och borstat pållarna och satt skydd på benen var det dags att lasta. Sandra tog Nasse själv och kunde utan problem själv stänga bakbommen osv, han stod och dansade lite bara när han såg att han skulle få sällskap i släpen.
Sandra tog Alco med och han stannade och tvekade lite, trodde väl att vi skojade med honom *fnissar* hittade inget bra ställe att fästa linan på så fick prova utan, knep honom lite i bakbenen och han gick rakt in och stod snällt när jag stängde bakom honom/dom *duktig häst* :)

Gick toppen att köra två, tur Sandras bil är så stark *ler* Lät Alco komma ut först så han inte fick ngt ryck när Nasse gick ut men han var fegis som vanligt. Haha.. Backade något steg och hoppade sedan in igen ett par gånger *asg* sen kom han lugnt ut och jag kunde ta honom och dra av allt jag tagit på honom;D
Mannen vi hyr betet av var oxå där ute och kollade så allt gick bra och hjälpte oss lite:) Tror Alco förstod vad som var på gång för han gick med stora bestämda kliv rakt in i hagen och sedan sprang de rundor, dock inte så vilt som jag trott!=)
Lastade ur bilen och kollade lite så allt gick bra sedan åkte vi och lämnade släpen och sedan till stallet för o tömma boxarna mm.
Lånade Lajos ena bil och körde sedan hem och vilade lite och åt. Därefter åkte mamma och Hanna med ut till betet igen för att hälsa på dom ännu en gång, knasigt nog kom de springandes till grinden så fort de såg oss. *sötisar* Sandra o jimmy kom strax efter oss och dubbelcheckade de med.
Tror de kommer stormtrivas! Fullkomligt över mysigt, och just att det är i en dal med så de kan få lä. Gården är dock tom så där é inga människor mer än när vi kommer så de får klara sig med varandra.
Rinner färskt vatten hela tiden i ett stort badkar från någon underjordisk källa så vi behöver inte fylla på så länge de inte kommer bli någon stor torka i sommar:P .. de vågade dock inte dricka där så länge vi varit där men är de riktigt törstiga samlar de nog mod :)


image136

image137

Sista ritten i paddocken

.. på några månader tror jag:) (såvida vi inte åker hem och tränar lite under sommarn)
Alco och Nasse har gått i paddocken och ätit upp gräset nu ett tag, så jag gick av vana ut för att först ta Nasse och flytta han till en annan hage innan jag tog in och pysslade med Alco för att sedan kunna rida där.
Men han ville minsann inte bli infångad idag den där gamle skrutten *morr* Stod i mitten av paddocken och vände mig med ansiktet i riktning mot honom hela tiden och han bara sprang runt runt runt, jag gick inte ens emot honom, hästaaa fäää:O Alco som trodde de var lek började springa och busa han med så tillsist visslade jag högt och Alco kom fram och tvärnitade framför mig och började ner huvudet i grimman *duktig pojke*
Satte in honom i boxen och fortsatte på problem Nasse, Magda kom ut med en hink kraft men det var fullkomligt lönlöst, så..! Jag gjorde i ordning Alco och red helt enkelt dressyr barbacka i paddocken med Nasse kvar där inne.. Förutom att han störde vår bana typ hela tiden så funkade det jätte bra, för han sprang inte rundor utan gick mest och betade,.. Smått ivägen för oss som sagt^^
Det blev den där klassiska "stolsitsen" *fnissar* för att kunna hålla balansen, och när han ökade på traven lutade jag mig på tok för mkt tillbaka *asg* Men han gick fullkomligt strålande!:) Insåg ganska tidigt att så länge jag bara höll mig till att hålla balansen och jobba Alco så skulle jag strunta fullständigt i min sits idag, HAHA:P
Tränade jätte mkt flyttningar undan skänkeln och fattningar. Vid galoppfattningarna från halt la han öronen och sköt rygg något fruktansvärt i "starten", var nära på att åka av de första gångerna;P
Men jag är supernöjd över min lillprins för att vara sista dressyrritten på hemmaplan på ett tag:)

.. nu åker vi väl strax och hämtar släpen skulle jag tro=) Kör Alco och Nasse tillsammans i morgon, hoppas hoppas det går bra *ler*

Poletten trillade ner igen:)

.. bestämde mig för att göra allt baklänges idag så började helt enkelt med att ta in och göra i ordning Alco för en ridtur. Klippte lite på den biten stubb han har så han såg anständig ut igen  *fnissar* Blir mer och mer imponerad av mig själv hur rakt och jämt det blir:P Sen har det kanske lite att göra med att han är duktigare på att hålla huvudet lågt och stilla *fnissar*
Red igenom honom länge i skritt först och sedan i trav, mkt halvhalter och böja höger, böja vänster och flyttningar undan skänklarna. Han drog sig gärna fri för höger skänkel och sprang mest iväg så att halvhalterna inte blev som de skulle *haa* Men utöver det gick han kanon *överös med beröm* Blev massvis med galoppfattningar med, jag la flera gånger till "fel" skänkelläge för att lura honom, och han tog hela tiden den galopp jag begärde *pustar* trodde han skulle envisas med att lägga sig i "rätt" galopp efter vilket varv han gick i och inte den jag bad honom om men han var jätte lyhörd och koncentrerad. 
Sandra kom när jag höll på att skritta av och så fort Alco var färdig för hagen igen åkte vi in till Malmö och besökte Hööks, blev en del nya grejor ;) Handlade ett set med grimma, flyveil,o grimskaft som de har på första sidan på hemsidan för Alco ville ju såååå gärna ha ännu en grimma;) *asg* Men jag tkr om när de matchar och den blir säkert nödvändig i sommar, handlade även ett nättäcke som han ska ha när vi åker på tävlingar i sommar, lagom svalt o skönt för transportfärderna, även de på första sidan tror jag *fynd dagen*
De hade dock inte en sån flughuva jag vill att han ska ha i hagen, vill ha en med en extra tygbit liksom med UV skydd som går ner över mulen som han hade förra sommarn eftersom han så lätt får soleksem. Åkte vidare in till Ekohallen för att kolla om de hade en sån men icke. Däremot hade de en slags flyveil med öron som jag faktiskt köpte ist tills jag hittar ett jag vill ha;) (de som han har på sig på bilden nedan) tyckte cob såg vrålliten ut så tog i strl FULL, de enda är väl att han får lite större öron men annars passade det utmärkt;)
Sen blev det så klart ridstrumpor o annat smått o gott;D

Betes släpp söndag morgon! *jippie*

image135

envisaste envisa:O

.. suck. !
Tränade dressyr i paddocken idag, har förvisso inte gjort det på lääänge nu, mer än i skritt. Det gick rent ut sagt skit dåligt.! Började med att vi skrittade fram på långa tyglar och Sandras förbaskade hund får frispel och kommer i full karriär bakom oss och springer varv efter varv tills jag vrålar *uuuuuuuuut* för då var Alco på bristningsgränsen.

Allt jag gjorde idag gjorde Alco tvärompå, precis ALLT. Han skulle bara inte dit jag ville och absolut inte göra som jag sa. "nej matte lille, jag tycker minsann att du ska få jobba idag"
Efter att ha kämpat en hel evighet med att bara klara av att göra halvhalter vid varvbytena på 8-volten så stannade jag tillsist, med en djup suck slänge jag upp stigbyglarna över manken och reeed, red honom riktigt överdrivet bakifrån och fram och som han fick jobba med bakbenen.. Formen sen tappade vi då helt om man inte kan låtsas att målet var att gå i hög form;)
Svetten rann och han gjorde mig allmänt tokig idag, hittade på f*nstyg hela tiden sedan tvärnitade han och tokstuddsade ibland, ungefär som om jag skulle dragit tag i honom och satt honom på rumpan kändes det som, förutom att jag lät tyglarna hänga *:@*
Men efter mkt slit fick jag betalt för mödan jag lagt ner. Efter EN timme kämpandes fick vi 10 bra minuter, sedan skrittade vi av *pustar* Helt skakis i bena när jag hoppade av, här vankas träningsvärk. HAHA..

Varför måste det ALLTID vara så, att man måste bråka ett helt träningspass när man inte tränat på länge och sedan dagen efter om man dressyrar igen så går det kalas (brukar vara så iaf) .. att han inte för en gångs skull kunde ge lite gratis *blink blink*

Ihhh, så kallt^^

Eftersom jag tänkte rida Alco i alla gångarter idag så tyckte jag att vi lika väl kunde rida ut. Är en hel del asfalt vilket passar bra eftersom jag räknat ut att vi mest skulle skritta(:
Kom ner för grusvägen och en bit in i byn när det började dugga lite lätt, stannade uppe på en gräsplätt och funderade för mig själv om vi skulle vända hem eller chansa på att det skulle sluta. Kunde inte komma på vad vi skulle kunna träna på där hemma så vi fortsatte:) Nådde nästan fram till en grusväg när jag hörde skolbussen komma bakom oss, o vägarna é väldigt smala ute på landet;D ... så vi traskade fint rakt ut i åkern *fniss* kände att det var bättre att gå ut där än att hoppa in i skolbussen om han skulle få frispel. Men han rörde inte en min när den körde förbi *tack min prins*
Travade grusvägen upp och in på en grässlinga där vi tvunget skulle fjanta oss med att stegra och vända hemåt, släppte tygeln med ena handen och knep tag ett ordentligt tag i halsen på honom tills han stod blick stilla, sedan gick vi lugnt och fint förbi den farliga jordhögen:)
Travade vidare och möttes att fler farligheter dock fick han ingen annan chans än att bara tänka framåt,.
När vi kommit en bra bit och upp längs ännu en grusväg började det totalt ös regna, tog skydd bakom ett träd en stund tills Alco blev otålig så vi fortsatte framåt, han travade sidleds hela grusvägen med rumpan mot regnet;) .. ända tills vi kom ner till asfaltsvägen igen där vi måste vända hemåt och med andra ord rida mot regnet:( Tog i mer och mer och Alco tyckte inte alls det var kul. Inte jag iheller för den delen som mest satt och huttrade. Men han skötte sig galant:D Jag min smarte hade inte ens jacka på mig *brrrr*
Tillbaka igen i stallet drog jag av mig tjocktröjan och på med jackan och Alco fick fleecetäcket med hals på sig:)

.. självklart blev det strålande sol så fort vi kommit in i stallet men men;) Man ska ju kunna rida i alla väder *Ha ha ha* Litar dock inte på väderguden så han fick ha regntäcket på sig i hagen när han torkat och skulle ut igen, sägs ju att det ska bli åska ikväll.

image134

Lite fix!(:

Kom till stallet vid halv ett idag, efter att ha slappat heeela förmiddagen *ler*
Satte igång att smörja träns när mockningen var avklarad, hann smörja 4 st innan Sandra kom för att vi skulle iväg till betet och fixa:D
Kom dit för att konstatera att mannen som har det redan gjort allt, gått igenom hela staketet, tömt stallet så vi kan komma in med pållsen och så sa han att han skulle röja lite vid "skjulet" så det ser mer lockande ut för våra sötnosar att komma in och skjula för ev. regn=) *tummen upp*
Flyttar över dom tidigast nästa helg, men tror inte de kmr att ske fråns mitt i veckan, veckan efter den helgen. *lääängtar*
När vi körde därifrån körde vi åt motsatt håll för att kolla ridvägar, det visade sig att det nästan bara är grusvägar överallt åt det hållet så jag var nöjd och glad redan där,och när vi kört max 3 min såg vi att där låg en stor skog vi kan rida i (Sandra kände igen det från när hon tränade galoppörer på ett stall i närheten, då de brukade rida dit och hoppa diken mm) KUL KUL KUL!:D Ska bara hitta någon snäll själ där man kan få hyra in sig på deras paddock med ;D Men hittills ser allt lovande ut:D I värsta fall får jag ju åka iväg och träna med honom när jag vill träna riktigt och inte ute på någon äng.

Kom tillbaka till stallet och skrittade Alco barbacka ute i hagen, hal som en ål! Tror det blivit lite för mkt pälsglans på senaste tiden *fnissar* Provade trava lite i vart varv och han kändes som han ska igen:) Förutom att han inte fick med sig baken, han är ju en häst man måste RIDA för att han ska anstränga sig, han ger i stort sätt inget gratis, och när fröken matte sitter barbacka med kass balans så rider hon inte alls som hon ska. Benen flaxade längs sidorna mest *asg*

Smorde ytterligare 2 träns efter ridpasset, suck!:) Tagit hem några nu, känns ju inte som om jag kan rida med alla samtidigt ändå;D

image132

image133

Helg igen:)

Sitter skönt, för just nu känner man sig så totalt genom slut i huvudet.
.. fick orka upp och morgonfodra idag, var bara 4 hästar (Alco,Nasse,Acke o Jameson) eftersom de andra går ute om nätterna nu. Själv tycker jag nätterna ännu är för kalla.

Alco och Nasse tömde ett helt badkar med vatten igår så det blev till att dra ut vatten dit när alla 4 fått komma ut, stod och kollade över fälten och såg svart rök bolma upp från en av granngårdarna, riktigt kol svart. Kände ingen brandlukt eftersom det blåste åt andra hållet. Lajos var vaken redan så han körde bort för att kolla efter, men det var några tokstollar som stod uppe 7 på morgonen och eldade massa bygg material(A) *människor* ;D
Mockade, och sånt därade som man alltid måste göra sedan hämtade jag in Alco igen=) Tänkte skritta ut en tur, stod länge och borstade en otålig häst och sedan var det fram med nya tränset för att stå och ställa in det osv så vi kunde provrida med det idag, det tyckte inte Alco alls var kul för han ville ut och se vad kompisarna sysslade med.

Kom iväg efter att pillat med tränset en stund, för att konstatera att det var en "vara rädd för allt som rör sig" dag. Kändes lite osäkert att inte ha "halsring" på den nya martingalen/förbygeln att ta tag i när Alco börjar studsa men det gick ganska så okej iaf för han tog inte i så värst mycket.
Var säkert ute och skrittade en timme för han var så himla pigg, små taktade hela tiden och hade säkert sagt "matte släpp mig släpp mig" om han kunnat tala *asg*

..Söt som han är stod han och kliade min axel med läpparna undertiden jag masserade hans bog och hals efter ritten *fniss*

Åker med Sandra och Hanna till betet i morgon och förbereder för dit flytt, snaaart hoppas jag!=) Vill så gärna hinna köpa bil först bara.

.. lite bilder på tränset

image130
image131

Småungarna kan:)

Jossan, 12 åringen på ridskolan har spelat in sej själv när hon sjunger How do i live wihtout you: http://www.youtube.com/watch?v=G9-FWclkAfw
.. med lite träning och finslipning tror jag hon kan få till det hela med sjungandet ;)

Hade inte mkt mer att berätta. Masserar, linimentar och stretchar Alco och promenerar. Idag ska han skrittas en sväng :) Verkar dock fort. öm i vänster sida vid viss punkter, knakade riktigt ordentligt när Magda hjälpte mig att stretcha vänster fram igår men han verkade ändå tycka det var skönt för han såg så nöjd ut efteråt:)

--------------------------------------------------------------------
uppdate..

Fick precis provsvaren från kolla masken:

EPG (ägg per gram träck) från:
Strongylus/Cyathostominae                     Parascaris equorum                 Övriga anmärkningar
(stora och/eller lilla blodmasken)               (spolmask)                               
                 0                                                0                                                -


= TOPPEN;)

Hästfolk

.. man har verkligen valt helt fel sport om man tror man ska vara omringad av trevliga människor. Vi har hittills konstaterat att de "trevligaste" tävlingsplatserna är distans för där är ALLA trevliga och alla pratar med alla.. *me likes*

Åkte som sagt med Kajsa och Jameson till ATG idag, de skulle vara där inne kl elva och vi var där inne typ prick (lite sena enligt vårt schema) Haha* Kajsa anmälde dom och vi lastade ut och gick in och ställde oss, boxarna var fulla så de stod i den hyffsat breda gången och väntade.
Förutom att det drog in på tiden så mkt att de tog hand om Jameson först 12.15 så hann en fullkomligt pantad ponny-mamma (jag tkr inte om ponnymammor) bara trycka sig förbi Jameson och gå, Kajsa hann precis få undan Jamesons rumpa. Och som om det inte är nog med det! När hon kommit förbi backar ponnyn rumpan rakt upp i Jameson som hastigt backar bakåt upp i några lådor och blir givetvis rädd, han stirrar i sin tur upp en häst i en av boxarna och blir själv mer stirrig och backar ännu mer. Så har kärringen mage att säga "ursäkta men ni skrämmer min häst" nej dra åt *arrh, behärska dig* Jag brukar ha svårt att hålla tyst när jag blir uppretad men är nästan stolt över mig själv som inte sa att ljud, hade det varit Alco jag stått där med däremot så.. !
Nej tacka vet jag vettiga människor som inte köper dyra hästar till sina små ungar så de kan vinna fina priser och föräldrarna kan tjäna pengar på dom sen;D

När vi väl var tillbaka i stallet blev det en ryktning av Alco och sårtvätt och massa liniment mm:) Därefter gav vi oss ut på en promenad tsm med Kajsa och Jameson och betade lite gräs längs vägen *ler* Känns dock mer som om att Alco är ute o går med mig än tvärtom.

Magda släpper sina hästar på bete typ snart, om 3 dagar tror jag eftersom hon avmaskade igår.
Sandra kör en "kolla masken"  på Nasse och Kajsa en på Jameson så jag kände att jag lika gärna oxå kunde köra på dt:) Fick köpt det idag så får fixa med det i morgon o posta det osv:D

Lättnad *blinkar*

MysPys hästen fick bli riktigt ren och fin innan veterinären kom.
Gav honom Alcos symtom och hur jag/vi upplevde det, och så sprang Kajsa med honom medan vi pratade, kollade och jag förklarade. Han gjorde böjprov i båda fram men ingen hälta här inte. Han frågade om jag gjort något väldigt ansträngande med honom så fnissade jag och sa "tja, joo.. Vi red ju 53 KM i förra veckan" Så berättade jag att han vilat någon dag och ridits lätt förutom i förrigår när han hoppade.
Så Björn (veterinären) trodde att han gått med omärkbar träningsverk som blossat upp när han fick hoppa.
Han kom inte förgäves iaf för han fick vaccinera Alco och kika på Jamesons öga oxå, + lugna mina nerver:D
Nu blir det vila några dagar för lill prinsen och sedan håller vi oss till mkt skritt resten av veckan och hoppas att allt släpper(:

I morgon kör jag med Kajsa och Jameson till ATG kliniken i Malmö, för "pluggen" de satt i hålet där tanden satt på Jameson har ramlat ut så infektionsrisken är på topp nu:( Följer mest med som reserv chafför eftersom det blir första gången för Kajsa att köra hästtransport;D Tror dock hon kmr lyckas mkt bättre än mig eftersom hon haft sitt kort något år *fnissar*

image129

fff******nnnnn

... arh alla dessa förbannades förbannade MOTGÅNGAR.
Jag och Kajsa funderar på att satsa på frimärkssamlig ist för det måste vara ett tecken^_^

Kl 09.00 skulle jag sitta till häst idag o redo för ett dressyrpass för Monki, 09.01 var jag i sadeln;D Nära!
Skrittade fram länge och sen red jag igenom honom ett tag i skritt medan vi snackade allmänt "skit", långt om länge kom vi igång och började med att trava, han kändes inte ok så jag gav långa tyglar o drev på, bytade varv och gjorde samma där men nä. Kändes inte alls ok och Monki tyckte inte det iheller.
Ringer ut Magda o Kajsa som är mer vana vid att se honom i rörelse för o se om det inte är som han går o bromsar i rädsla för att halka i gräset.
Klämde och kände överallt och de drog av honom lindorna sen skulle vi trava igen. Långa tyglar o i båda varven. Gick lite sämre utan lindorna.
Klämde vidare och diskuterade men nej han går inte rent, samtidigt ser han inte ut att va halt enligt Monki och det höll vi med honom, det känns liksom inte helt ok..
Dock hittar vi själv inte var de skulle kunna vara, inte varm i hovarna, reagerar inte så mkt vid vanlig palpering och känns inte knasigare än vanligt i benen. Det enda han reagerar på är uppe i bogen på båda sidorna men där reagerar han alltid, tkr väl inte om att bli klämd på där. Dock var det uppe i vänster sida han var skadad förra våren/sommaren,..
Just eftersom han varit skadad där innan var det lika bra att ta det säkra före de osäkra och ringa veterinären som kommer ut och kollar honom i morgon.
Vi tippar på att han busat i hagen och halkat på gräset så att frambenen gått åt varsit håll så han har en streckning uppe i bogen någonstans.
Hur som helst, blir det lång vila nu vaccinerar jag honom i morgon med, för det känns inte lönt o vänta till i Juni om han ändå ska stå avställd:(
*håll tummarna på att det inte är något allvarligt*

Solstråle!:D

.. hjälp, det var 18 grader i skuggan redan lite över åtta idag = hothothot..
Men eftersom jag skulle leka instruktör idag spelade det mig ingen roll alls eftersom jag kunde passa på att sola *ler*
Visste inte riktigt vad jag skulle låta Alco och Kikki får träna på idag mer än att jag ville klämma in en trippelbarr under dagen.

De värmde upp lite lätt, sedan la jag in upphöjda cavaletti, gick strålande över i ena varvet. Från andra håller var de så klart skit läskigt så där blev det några tvärstopp och sedan travade han med frambenen över tillsist medan han hoppade med bak *asg*
Vi har små trästubbar i hagen som jag mest använt som hinderstöd till mindre hinder förr men som jag tyckte de kunde få hoppa över, där blev det också ett par stopp innan Alco förstod "men jaha, vill du att jag ska HOPPA över dom" Efter ett språng över hoppade han över dom som om han aldrig gjort något annat;D
Gick över till att låta dom hoppa ett studs som jag mha spannar försökte få lite högre än förra gången han hoppade, ingen tvekan alls på dom från något håll *smile*
Så var det dags för trippeln som jag så fint satt ihop med hinderstöd och spannar *asg (vad jag vill ha riktigt hindermaterial) Började med att låta de bakre vara kvar som ett kryss men eftersom Alco tyckte det var fjantigt la jag upp det ganska så snabbt igen(:
Han bjöd på så himla bra och stod och hoppade och studsade i kurvan mot hindert innan han var rakt mot det, Haha.. HÄRLIGT!(: Inte ens vid ett liten touch vände han öronen bakåt idag.
Breddade hindert ytterligare och höjde upp det till 110 cm. BUSENKELT tyckte Alco:D
.. avslutade dagen med småhinder så han fick busa av sig.

lyckades tyvärr inte med några bilder där han var helt i luften:(


image127

image128

Ljuvligt väder(:

De har lovat uppemot 25 grader hela helgen, myyys!:)
Men man orkar knappt träna på hästryggen, om man inte biter ihop vill säga *ler*

Igår tränade jag lite lätt för Magda i hagen, inte ridit någon seriös dressyr på länge kände jag och såren på baksidan av knäna skaver mot sadeln bara jag rör mig. Men förhållande vis gick det bra, Alco gick bra iaf:D
Tränade galoppfattningar, skänkelvikningar o på att gå i lååg form vilket inte Alco alls tyckte det var kul med alla flugor som irriterade.
Jag min klanta hade inte ridskor med mig så jag red i platta små gympaskor utan den minsta form av "klack" Haha, kände mig såå fel när jag red lätt.

I morgon blir det hoppträning för Alco och på söndag kommer Monki (förutsatt att hennes tjuusiga häst inte fölar helt otajmat) och ger oss ett ordentligt dressyrpass. Så det kommer att bli en svettig helg, satsar på ridpass på förmiddagarna i hopp om att solen inte hinner bli så stark då, man kan ju drömma iaf *asg*


på't igen

Nu har Alco fått stå två dagar, (läste i distans tidningen att en häst ska vila en dag för var mil den går.) visst behövde Alco vila lite men jag håller faktiskt inte med om det där riktigt. Ett dressyrpass är säkerligen på minst en mil, skulle man rida varannandag då?;
2 dagar blev hur som helst alldeles lagom för Alco o så lite lätt träning idag. = longerade honom i hagen. Tror träningsvärken dykt upp lite smått i efterhand för han drog benen efter sig, gick bara och bromsade och ville inte alls framåt, tråååkmåns;D Förvisso var det 23 grader ute och det fläktade bara lite lätt emellanåt;D Skratt* Men tog det så lugnt med honom så(:

Nu kommer Alco bara få 2 kg hö om dagen förutom krubbmaten för de går på gräs hela dagarna, han äter inte morgonhöet, lunch é inte lönt o ge och han orkade inte äta upp sina 4 kg hö igår kväll så kan lika gärna dra ner på det. Trappar ner lite lätt på krubbmaten med så att han är redo för att gå över på enbart gräs när vi flyttar till betet:D Tror dock att jag ändå kommer ge honom extra mat när jag rider i sommar, gjorde så förra och det blev hur bra som helst, han tappar inte i vikt fråns pälssättningen sen så det gäller att ligga steget före nu i höst så det inte blir som förra:)

Jameson som är nyopererad kliade av flughuvan i boxen när jag stod och borstade Alco, hade glömt att Kajsa sa att de stack fel när de bedövade så jag hoppade till lite när jag såg ett väldigt svullet öga, men jag misstänker att det sett mkt värre ut. Magda kom snällt ut och hjälpte mig på med den igen(: lille hästen, helt synd med boxvila när det är så fiiint väder *blinkar*

image126

Barbackatur i solskenet=)

Blev en liten skritt runda på 30 minuter idag, solen var riktigt het så svetten rann bara vi skrittat en bit, han känns varken stel eller annorlunda vilket är skööönt:) Han blev dock duktigt linimentad och stretchad igår kväll så det har väl haft sin effekt(:
Avtäckad helt och hållet nu oxå så han kan gå o njuta i solen när han betar gräs:D

Favorithästen *smack*

Göingeritten, 53 KM

Pust, stonk o stön, äntligen hemma!:) Har varit vaken i fler timmar än vad som tänks vara möjligt.. *fniss*
02.10 ringde klockan och 02.45 hämtade vi upp Hanna och Freja, anlände till stallet strax innan 03 och gav Alco krubbmaten och de andra hö. Fyllde bilen med grejor och så fort Alco ätit upp drog jag över honom med en borste och sen började vi lasta.. Med lina bakom rumpan och ett ordentligt tag gick han in och stod snällt stilla medan vi fixade med mellanväggen och stängde.
Ganska exakt 04.00 kunde vi köra från stallet, fick bli första gången på "riktigt" som ja körde Alco, gick fullkomligt strålande!
Närmare halv sju kunde vi lasta ut en nyfiken Alco och bege oss till veterinärs besiktning, det var inte så många hästar "inne" just då tack och lov vilket nog spelade in då hans puls var precis över 40 *tummen upp* Fick ettor på sår och på gång.. Lite smått sur över det sista eftersom vilken häst spänner inte sig när det ekar när de springer på asfalt mellan två "lador"
10.00 gick starten för oss, jag väntade någon extra minut innan jag startade sen red vi oxå iväg:) Han skötte sig galant :)! Och hinknissarna mötte upp oss några ggr på vägen. Kom till en väg där man var tvungen att hoppa över ca 60 cm höga stenbumlingar för att komma fram, lite förvånad var man. Vände tillbaka och tog sats sen över och iväg, jiiihaa!:)
Korsade de konstigaste åar, bäckar osv med ingen riktig "bro" övergång utan man skulle klättra över, över fallna stenan, jisses!
Men Alco litade ÄNTLIGEN på mig till 100% och gjorde inte annat än o gick framåt när matte tryckte på.
Kom igenom vet.grinden vid ett tiden o då va de bara att dra av alla grejor o svampa av o ge vatten o sen springa upp till vet.besiktningen så de kunde stanna klockan. 52 i puls och inga övriga anmärkningar.
Nu hade vi ridit 33 km, alltså snabbare än Kajsas o min 33.a för tre veckor sedan(A)
Obligatorisk paus i 30 min, så Alco fick ännu mer dricka, beta gräs och äta lite betfor som mest bestod av vatten (A)
Ca 13.50 red vi slutligen iväg igen på våra 20 sista km, jätte trötta båda två och jag fick så ont i knäna att jag knappt orkade trava.. Men red de sista 2 milen på under två timmar, och har hoppat hur måååånga terräng hinder som helst på vägen eftersom Alco inte vill gå där alla andra hästar går;D Man måste göra de svårare ibland *asg* Skrattandes funderade jag på om Diesel inte ville ha en kompis som Jossan kunde tävla fält med;) *skratt*
Hur som helst. Kom i mål, hade inte koll på tid eller något och hade bara 20 min till vet besiktningen, mammsen hade inte med vatten så jag försökte få honom att dricka ur ett badkar där stod med det var FARLIGT:O
Han verkade lugn och avslappnad så gick upp till besiktningen. Puls 64... UNDERKÄND :( Arh! Nästa gång ska jag ha koll på tiden och pulsa honom själv innan så jag vet att den hinner gå ner, känns såååå surt! Men jag är fullkomligt jätte nöjd med honom idag! Kunde verkligen inte gått mycket bättre än så här av själva ritten.image124

image125

Listat och klart:)

Nu är allt förberett för morgon dagen:)
En styck Alco lätt genomriden i paddocken, smort träns och tvättade benskydd.
Alco fick oxå bli tvättad vilket han inte var överglad i *asg* försökte tvätta honom i huvudet med eftersom dt är där som han är skitigast men jag fick inte komma nära för han var tjurig på mig;)
Packat ner en del grejor och fyllt bilen, dock tar jag sadeln först i morgon i fall det skulle bli inbrott i bilen eller något, litar inte på samhället längre;D
Skrev en lång komihåg lista på tavlan i stallet med så jag kommer ihåg resten i morgon(A) Tycker det är bättre att fylla dunkar med vatten att ta med från stallet så han får dricka samma vatten som han är van vid.

Åkte med mammsen och hämtade hyrsläpen någon mil bort oxå, Gick helt ok att köra men mamma är inte helt glad över att jag vill köra till tävlingen i morgon eftersom hon tyckte jag svänger för fort och bromsar för sent, men hon LJUGER;) Tror haken är att hon vill köra själv, fniss(A)
Släpen verkar bra men man kan bara ha mellanväggen så att den står mitt i släpen och efter att "lärt känna" Alco denna tid så verkar han uppskatta när han får ha det bredare, han går iaf in frivilligt om där inte är mellanvägg alls;) men vi börjar lasta 03.30 så han ska nog allt ha kommit in till 04 ;D Lajos erbjöd sig tom att stiga upp och hjälpa oss att lasta om han sätter sig på tvären i morgon igen *tack*

Regnar en del

.. upp strax innan sex för att köra till stallet och fodra kusarna. *gäääsp* Fick ta moppen och det regnade en del, suck:( Svänger upp på grusvägen och ser en Jameson ligga och rulla sig i hagen, första tanken var "oh varför har han gått ute i natt?" sen ser jag Lajos komma ut med Nasse, ORRRHHH..
Det visade sig att han missat att det var röd dag och att jag skulle fodra så han hade redan gett alla mat, slängt ut hö och höll på att släppa ut.. Jag bara äääälskar att stiga upp tiiidigt, bli genomblöt på väg till stallet för att inse att det var fullkomligt meningslöst *ironisk*
Nåja, tog ut Alco och shettisarna och började mocka till Alco och Nasse:) Så lite nytta gjorde jag allt *fniss*
När mina sysslor för dagen var fixade och Alco fädigäten i hagen fick han komma in igen och bli lite ren ,tihi! Grispellen hade självklart hunnit hitta den lerigaste hörnan i hagen att rulla sig i *asg*, longerade en stund i ridhuset så han fick motionera lite och sen blev det att tvätta sår och släppa honom på gräs tsm med Nasse där de ska gå fram till lunch ;)
Vi har börjat vänja de succesivt vid gräs nu(:

.. snart lördag, funfunfun;) *iaf när man piggnat till*
Sara ville att jag skulle länka till hennes fina klipp när hon hoppar Jöns så jag får väl göra de, Haha:P
http://www.youtube.com/watch?v=CIie-dP_L8M

image123
Fotot är från när vi gick i mål på senaste distansen;)
Bilder från tävlingen ute på Skånska Distanssällskapets hemsida nu;) Varav 5 st på mig och Kajsa(:

RSS 2.0