Hoppträning igen:)

Igår red jag Alco de 2 milen hem från betet till Gylle.. Efter 4 månader o 2 dagar ute dygnet runt var det äntligen tid att komma hem:)
Jameson fick åka transport hem så vi red själv.
Han uppförde sig exemplariskt och jag är så nöjd.. Kunde sitta o slappna av o njuta i det mysiga vädert.
Red på 1 timme o 15 min o höll ändå inget högt tempo.
Väl hemma blev det mat och ett bad :)

Idag blev det hoppträning för Alco o Ellinor på ridklubben. O lastningen för övrigt är bara tummen upp.. Han går inte in utan lina.. Men samtidigt behöver han inte den bakom sej utan bara så att han ser att den är knäppt i sidan om honom.. En trygghet skulle jag tro:)
Hur som helst.. Julia var med och tränade på Dedro (Ellinors häst)
Efter uppvärmning fick de trava över cavaletti med långt avstånd så de fick länga steget ist för o korta (som iaf Alco fick träna på sist) när de flöt på längde jag ytterligare.
De hoppade en bom + kryss  några ggr för att komma igång med hoppningen, sedan ställde jag ett räcke på knapp 70 cm på medellinjen så att de hoppade snett över hindert hela tiden på en 8.volt för att träna på att hela tiden landa i rätt galopp. Kan ju inte påstå att det var några problem med det, fnissar. Taggade hästar som hoppade som aldrig förr.
Sedan fick de hoppa studs.. Först 2-studs och sedan la jag på ett hinder till så det blev 3 studs.. Läskigt tyckte Alco som stannade först men fick minsann hoppa första stillastående. :)
Vände sedan räcket som jag hade på medellinjen så det stod på andra hållet så att de hela tiden kunde hoppa snett över det i snett igenom.
Mitterhindert i 3.studsen plockade jag oxå bort så att det blev en kombination och la upp sista hinder till ett räcke på 85cm.
De fick hoppa ett par ggr sedan vände jag kombinationen så att de kom från andra hållet och räcket låg då på ca 1 meter. Absolut inga problem här iheller. Inte ens lite tvekan:)

.. då Alco inte tyckte om trippeln på tävlingen sist slänge jag givetvis in en sån med idag!:)
Började ganska lågt o höjde upp det efter hand. Målet var iaf 90 cm då de var där han absolut inte ville hoppa sist. Men han tittade inte ens utan bara flög.
På 105 cm stannade han en gång för att kolla höjden tror jag, asg. Sedan hoppade han som en katt om o om igen:)
Höjde upp trippeln till 115cm som de fick ta när de hoppade en liten bana.
Filmade när de hoppade banan så har bara precis en bild på Alco när han hoppar över det på den höjden. Trodde däremot inte att Dedro skulle ta sig smidigt över.. Den lille köttbullen (hahahaa) men nog flög han alltid!:)

.. avslutade dagens hoppning med mini kryss i kombination så de fick leka av sig.. Spec Alco tycke det var skit kul.. Tills Ellinors mamma la en matta över ena hindert.. TVÄRNIT.. Asg. Men sedan hoppade han som en ostbåge över.. Sötnos!:)

Ni är så duktiga flickor o hästar!:)

Tävling om en vecka för Alco
Höst på riktigt?

.. börjar undra faktiskt för idag sken solen o de var ganska gött faktiskt:)
Hade de alltid varit sånt väder som idag hade Alco för min del gärna fått stanna ute i Tegelberga för vi stormtrivs som sagt o ja vill inte hem :P
Men men..

Från en mardrömsritt igår till en  ljuvlig idag tsm med Kajsa o Jameson. Han var jätte fin o sammarbetsvillig.. Kändes lite trött förståss men de förstår ja:)
Red igenom pojkarna ute på stubben en stund, sedan klättrade vi i branta backar i skogen.. Råkade lura med Kajsa på en stig ja inte testat själv innan.. O den blev visst väldigt brant.. FNiss.. O de fanns ingen möjlighet att vända iheller så de blev till o bita ihop o mana dom framåt:P
Men de fick pusta länge när vi väl var uppe, skratt.

Sista ansträngda passet ute på betet, i morgon blir de ganska lugnt.. Vila på fredag o sen hemåt ridning på lördag:)
Fodert är inhandlat så jag har lite avklarat.. Blev 6 säckar mat i min lilla bil.
Måste plocka hem lite mer grejor så ja har lite kvar på lördag, sen strö upp boxen på fredag om ja hinner.
... tror nog detta blir bra:D ..tillslut:)

Tack Emma åter igen för lånet av din laptop;) Skärm på g, hoppas ja..
.. i övrigt drar Kajsa o jag snart till Göteborg..

Peace Out!:)Uppladdning

.. laddar batterierna på nytt. Nästan iaf:P Inne på min 8.de dag i rad på jobb o i morgon är jag då ledig. Känner att jag ska ladda om batterierna då.. Får ju passa på!:)

Hanna har tagit hand om prinsen i helgen, så än vet jag inte vad de har gjort. Tror de hållit sej ute på åkern (:
Kajsa o jag ska ut på en tur med grabbarna så fort jag slutar jobba; så hoppas på att dt slutar regna tills dess :D Annars rider vi ändå, nåja.. Jag iaf :P

Inga större planer för veckan.
Skulle iväg i morgon så Ellinor o Alco kunde hoppträna men tar de på söndag ist eftersom vi inte får ihop tiden riktigt.
På lördag ska han iaf ridas hem från betet, är en bra bit o rida ;D Tack o lov mkt grusvägar:D .. o förhoppningsvis en del stubbfält kvar någonstans på hemvägen.
Skulle som sagt tävlat distans nu på lördag men har valt att avstå den då jag vill att han har krafter tills helgen efter när de ska iväg på hopptävling ist:)
.. o ritten hem blir som en kortare distans  för ja tänkr själv pulsa honom före o efter ;D

opps

Kommer vara aningen frånvarande här ett litet tag då skärmen till datorn tog fyr i söndags morse.. ^^
Lånar Emmas ibland o nu jobbets när ingen ser:)

Alco o ja tränar för fulla muggar så länge stubben är kvar.
Han tycks jämt få minst ett frispel per ritt.. Suck^^
Igår fick ja absolut inte rida för min tandis då jag dragit ut en visdomstand o blodet kunde börja pulsera ut som han sa.. Men ja o Kajsa red ändå.. Skrittade dock bara:D Men.. klart som attan fick han spel o de samlades massor av blod i munnen.. Fii.. huvudet började snurra o ja mådda apa. Tack o lov var vi nästan tillbaka till betet:D
Jag är nog överkänslig mot bedövningsmedlet för ja kom inte ens upp på honom själv utan fick ta hjälp av en upphöjnad:S

Idag blir de dressyr på stubben o i morgon vila!:)
Troligen hopptävling den 28.e md! Återkommer:)

Glömde en sak. Alco har varit hos mig i TVÅ ÅR idag.. :) O de blir måååånga fler!
- firas så klart<3

Fiasko^_^

Dagen började md att jag körde till ridskolan för o möta upp Ellinor o hennes mamma.
Ellinor  skulle tävla Khango oxå så jag och hennes mamma körde o hämtade Alco, lastningen gick kalas! Hann inte ens gå runt med linan innan han travade in *skratt*
Jag gjorde vid Alco på ridskolan o hoppade upp o red i de sk "spåret" runt sommarhagen tsm med Kajsa o Lizzie. Han var så sjukt laddad när man satt sig i sadeln. Taktade non stop o hoppade o studsade. Bockade ett helt varv i galopp runt spåret och nödbromsen var borta.. Hade bara en sak i huvudet o de var att INTE ramla av bland de där människorna^^
Efter att ha skrittat runt 20 min tog Elle över o vi antog att han var "av busad" men brallade loss runt spåret med henne med. Såg en studsande röding komma mot oss lånt uppifrån (andra änden av hagen) men kvar satt hon:)
Så var det dags att hoppa fram på 70 o de tog bara något språng eftersom han hoppade kanon o då vi ville spara honom. Jag som trodde han skulle stanna på muren blev snopen när han kom i full fräs över alla hinder o gjorde ingen antydan på att stanna. *jippie' så vände de upp mot 5.e hindert o svängen dit vad snäv så han fortsatte sidan om *suck* resten hoppade han felfritt.. Dock ingen omhoppning här.. :)
Kajsa o Lizzie vann överlägset denna klass!

90 cm.. De tog två språng på räcket o 2 på oxern. Räcket nuddade han i båda ggr men rev inte så de tog de lugnt till de var deras tur att starta. Elle var lite öm i kroppen då Khango slängde av henne på andra hindert i 70.n..
Kajsa som startade innan Alco i 90.n flög av på 5.e hindert o skadade svanskotan så det blev ilfart till sjukhuset för röntgen.
Det blev en del uppståndelse osv så de gjorde väl Alco lite okoncentrerad o stressig..
Inne på banan satte han av mot hinder 1 o rev.. Tror de stressade upp honom ännu mer så de blev ett stop på nr 2 o andra gången mot hoppade han STORT över.. ;)
Muren som var hinder nr 3 ville han inte hoppa trots att han hoppat de i klassen innan utan att tveka. Så han stannade om o om igen (de va ju bara klubbtävling så de kan fortsätta hoppa hela banan ändå) efter viss övertalan kom de över o flög över nr 4 utan problem sen blev de flertalet stop på trippeln som var  nr 5 o väl över den hoppade de hinder 6 fint o stannade åter igen på nr 7 men då var jag arg... Han hade ju fått se banan i 70.n så detta köpte jag inte helt.. Men vad kan man göra där borta på marken.
Ropade åt Elle att smälla till honom för hon fes red mot o utan att hinna reagera hoppade han när han hörde min röst *asg*  Sista hindert rev han.. men hoppade iaf..
Nä ja vet då inte vad som gick fel i denna klass. Tror de var stress, jobbig väntan o för mkt annat o titta på.. Sen hoppar han inte om han kmr på ett hinder för snävt o inte får se de i tid innan så detta tål o tränas på.
Nu ska han bara ut o få rutin! Den 5 okt fr de starta 70 o 80 ist för 80 o 90 på pay n ride.n
Han har mkt att ge, måste bara ha förtroendet för ryttaren oxå och de kommer för han är grym när han väl satsar:D
Therése startade med sin ngt överbetslade häst sist i 90.. På sista hindert innan omhoppningen gick de omkull o Maggen som hästen heter snurrade runt med henne två varv på marken.. Troligen bröt hon foten.. Maggens hö. fram låste sig så han hoppade på tre.. Ringer de veterinärer? nää.... En del borde inte ha häst^^

Nasse åkte hem från betet när vi var iväg på tävling så Jameson kom ut till Alco ist eftersom vivill stanna 2 veckor till. 
mer dressyr:)

Sådär, nu har Alco fått vila två dagar o samla på sig lite krafter o energi (som det förövrigt inte är ngt fel på annars) asg*
Tränade för Lisa idag på stubben. Hon ville gärna klättra upp för backen om underlaget var bättre o mer plant där än nere vilket det är så vi klättrade upp. Vet inte vem som hade de kämpigast. Hon eller Alco för ja bara åkte med *fnissar*
Hon tyckte det var en helt annan häst när jag travade fram och hon sa att den framåtbjudningen o de steget ska han alltid ha.. Däremot att jag nog inte kan sitta i det just nu för då hade jag skumpat av sa hon;  utan jag får träna träna träna ;D
Nä ja säger då de igen, med den nosgrimman så är han en GUD att rida!:) Men varför det är så har jag fått förklarat för mig nu men de orkar ja inte förklara här.. ;)
Av hela passet så skrittade vi minst halva o tränade skänkelvikningar med bibhållen form (tummen upp efter att ha kämpat länge), framdelsvändningar mm.
Tränade mkt på galoppfattningar o övergångar så att de kunde vara mer snygga o mer power i fattningen o sedan i galoppen.
Alla övergångar från galopp-trav o trav-skritt skulle ske med enbart säte och de fick finnemang. Däremot har jag så ont i hela magen nu o alla dess "muskler" *asg* så ja kommer väl inte kunna anstränga mig på en vecka.
Avtravningen var o kändes lika snygg som när vi travade fram.
Ett hyffsat lätt pass om man räknar bort den ömma magen o de ömma låren då Alco verkade mest enkelt genom riden o inte trött alls.

Körde om ridskolan på vägen hem o planerade morgondagen med Ellinors mamma som kör Alco i morgon så jag slipper;D Den börjar inte från tolv o vi räknar med att han inte bråkar vid lastning så vi åker o hämtar släpen vid tio.
Ellinor ska starta Khango i 70 md så jag får värma upp Alco i morgon.. yeah** :D
Sedan kommer även Ellinors häst Dedro starta med Julia så lite lustigt är det att hon kmr ha sin egen häst som konkurrent.
Har även plockat med mig sadel o träns + benskydd hem så nu ska här tvättas o smörjas.
Håll tummen!:)

Skogstur

..efter gårdagens hopp-pass fick jag pallra mig tidigt ur sängen för att ge mig ut på en tur med Alco så han inte får massor av träningsvärk.
Styrde bort mot skogen och travade längs stigarna, backe upp o backe ner o klättrade oss upp till gräsfältet där vi skrittade o pustade lite innan vi galopperade en bit.
Ute ur skogen igen följde vi grusvägarna bort där han förvandlades till en över laddad studsboll.. arrhh..
Aldrig att han visar tendens till trötthet efter ett jobbigt pass, suck. Jag som hade hoppats lite iaf *asg*
Försökte få honom på andra tankar med mycket gångartsbyte och skänkelvikningar och det fungerade delvis.. Iaf tills vi styrde bort över stubben för att klättra oss ner för backen mot betet igen. ;D
*pustar* undrar vem som var tröttast efter dagens ritt egentligen.


hoppning på ridklubben

Ellinor kom till mig vid nio i morse så vi körde direkt till Gylle o kopplade släp o körde ut till betet o hämtade Alco.
Fick in honom på 5 röda^^
Undertiden vi var i väg o hämtade Alco så red Kajsa ner Lizzie till ridklubben då vi lånat paddocken idag för att hoppträna riktigt.. Fast utan en riktig tränare ;D

Undertiden Ellinor o Kajsa plockade ut hinder gjorde jag vid Alco. Han fick vara både lindad o benskyddad fram för ja é hyperrädd om hans framben sen han blev biten.
Var inställd på att det bara skulle bli hoppning på lägre nivå eftersom han inte hoppat riktigt sedan i Maj o jag trodde han skulle vara en mespropp o inte vilja alls ;D
.. de värmde upp (Kajsa o Lizzie var iof redan uppvärmda) o jag fixade med hinderna osv.
Upphöjda cavaletti först, högre än vad jag brukar sätta dom så innan de fattade att de faktiskt skulle trava över dom så hoppade de.. Lizzie alla i ett språng *asg* Sedan såg det snyggt ut!:)
Värmde upp på lite lägre hinder.. Ca 55 cm o kombinationen låg på 60 cm..
Sedan höjde jag upp dom ordentligt.
Grinden hoppade de på ett flertal språng när den låg på 80 sedan höjde jag upp den till 105 cm.. Gick skit bra!:)
Kombinationen för Alcos del låg på ca 115 cm och han hoppade som en gud!:)
Ellinor flög av Alco en gång, varför vet ja inte. Hann inte med för ja stod laddad med kameran för o fota.. Men när ingen häst hoppade tittade jag upp lagom för o se Elles snygga "avsittning"
Murdelen på knappt 50 cm fick de oxå hoppa för att vänja sig vid den. Alco tvärstanna flera ggr först sedan hoppade han som en katt över *fnissar*
Alco avslutade hoppandet idag med att hoppa bana o andra gången de skulle hoppa rev de första hindert ordentligt o sedan fegade han ur. Sandra sänkte ner de första o efter ytterligare ngt stopp hoppade han som bara denn igen.

Körde hem Kajsa o Lizzie till Gylle undertiden Ellinor gjorde vid Alco.
Idag är jag JÄTTE nöjd med ALCO o så klart ryttaren! :)

.. på söndag startar Alco o Ellinor 70 cm o 90 cm på ridklubben som "start" på höstens hopptävlingar
Konditionen på topp!:)

Kajsa messade o skrev att Lizzie var bra trött efter igår,.. Hon orkade knappt gå ut ur hagen.. ;D
Alco däremot var över speedad o  jobbig att träna dressyr på idag.. Han fick in lite "trippa på tårna" manövers då o då *skratt*  Jag orkade bara hålla på ca 45 min så där, för det var kämpigt att hålla ihop honom o samtidigt träna lite olika övningar.
Han känns dock snygg o rida, han gör vad jag ber honom om o lägger sig ofta där jag vill ha honom även om energin sprudlar o han gärna pinnar på. Jag var inte över nöjd med den höga formen idag dock, eftersom Alco gärna ville ligga i låg. Men efter att ha fått honom på andra tankar så avslutade vi med en fin form som både han o jag kunde nöja oss med:)
Han är som Kajsa säger "fit" o som Freja säger "den enda hästen med top kondis efter betet" o ja.. De é så, även om ja trott att han har sämre kondis nu än i våras när vi tävlade distans.. Men han har mer ork o kondis än jag kunna föreställa mig. O sån energi sen!:) Musklerna har satt sig snyggt o ja, jag är ÖVERNÖJD med mig lilla stjärna.
Han är verkligen ensam om att ha "topp" kondis efter betet hemma i stallet i Gylle iaf:P
Måtte vi nu behålla den med!:)

Sällskap på ritten :)

Ledig idag..
.. andra dagen jag får vara ledig på 3 veckor *pustar* och jag hatar att erkänna det men Alco har verkligen kommit ikläm den senaste tiden :(
Tack o lov har Hanna lyckas tjata till sig sjuts ut så hon kunnat motionera honom lite.

Dagen började med ett par timmar hos frissan. Blev massa mörka slingor så nu ser jag mörkhårig ut med några få ljusa slingor eftersom vi la i så många ;D SNYGGT:)
Järnet hem för o byta om till hästkläder o köra till stallet i Gylle o byta till Lajos bil + koppla på släp o in med Kajsas häst Lizzie. Har inte kört släptsen ja körde Alco sist.. I början på Maj tror jag så man var lite nervös *pust* Men det gick strålande, nästan. Några svängar som kunde tagits lite långsammare kanske.
Alco sprang sig halvt ihjäl när släpen kom upp till betet o när Lizze kom ut ur släpen skrek o sprang han runt runt runt. Höll på att inte hinna stanna framför mig:O Dansade runt mig in i stallet direkt för att snusa på Lizzie *Alco:@* HAaaa:P
.. rann blod på insidan av båda fram så som han sprungit men bara små sår tack o lov.
Vi gjorde dom snabbt i ordning o gav oss ut på en skogsritt. KUL! Kan som sagt i stort sätt INTE galoppera Alco ihop med andra hästar alls men idag är jag över impad. Vi låg jämnsides i galopp över ängar o grusvägar mm. O han gick i kanon fin form hela tiden i galoppen o gjorde inte den minsta antydan på att springa fort. Inte ens när de fick lite försprång. Travade fort inne i skogen.. Fortare än planerat för de var ju ngt pigga så klart, hAha. O med Lizzie ända uppe i rumpan fick man ju öka på lite.
Sista omgången när vi var uppe på gräsängen galopperade vi hela sträckan o då fick Lizzie frispel o Alco vände huvudet o bara tittade på henne o suckade djupt *asg* Sen la han in en högre växel o drog om, men inte mer än att jag kunde stanna när jag ville *tack älskade vän* Var SÅÅÅ säker i sadeln idag och han rörde inte en min för NÅGOT..
Sammanfattning. MASSA klättring, mkt varierande gångarter, o allmän mental träning.
Efter 2-2.5 timme klättrade vi oss ner för backen på åkern mot betet o gled ur sadlarna.RSS 2.0