Kvavt

Idag är det riktigt kvavt o nästan lite jobbigt o andas..
Sandra o jag körde o red vid halv två; om i fall att det drar in åska senare.. Vilket jag inte blir förvånad över i så fall...

De var helt slöa i värmen, spec Armani som gick så lugnt framåt "kommer jag inte fram idag så kommer jag fram i morgon", fnissar..
Men det är inte så konstigt; man orkar själv knappt sitta o rida, men de behöver ju få komma ut o röra på sig =)

Red samma runda som Ellinor o jag gjorde igår; alltså mkt klättring upp o ner o en del "lyfta på benen"
Ena backen ner är väldigt kort men brant så jag trodde nästan Armani skulle hoppa ner för den, så jag tog tag i förbygeln o blundade *haha*, men ist gick han jääätte försiktigt ner med små små försiktiga steg.. Söööötis(:
Fast ja, han går försiktigt ner för alla backar egentligen:P När sommarn är slut kommer han däremot vara en grym klättrare *ler*

Det enda lillisbroren brydde sej om på heela ritten var en duva och fåglar som flög bland träden inne i skogen.. Han o fåglar alltså... Hahaha ;)
Alco var en ängel tills sista sträckan hem (ute på 70.vägen) Lyckades bli rädd för ngt osyngligt VAR gång där kom en bil som skulle köra om bakom:@
O han skrämde skiten ur en bil som missat uppfinningen av BROMSpedalen när han skulle bli rädd för ännu ngt som inte fanns.. Var någon cm från o smälla rumpan i sidan på bilen..
Han är sååå korkad ibland, han om ngn är VAN i trafiken så jag begriper inte varför han ska mecka ibland.. Kanske för att det inte var jag som satt på..


Mysfaktor

Slitit som ett djur på jobb hela helgen. Det känns som om man arbetar jäääätte hårt när det är så grymt varmt inne; svetten rinner bara man går genom korridorerna.
Bra trött o seg blev det grabbizarna när jag slutat jobba idag. Elle o jag hade bestämt att vi skulle mötas där ute.
Faktiskt lite förvånad att hon återigen var där före mig! ;P Hahah..

Hade bestämt o rida tsm förra veckan redan men nu har ju Dedro skurit sig på vänster bak så han kan ju inte ridas det närmsta.. Men jag är ju faktiskt en ganska generös människa *fnissar* Så hon fick ta en av mina ist.. Fritt val(:
Det blev Armani så jag red Alco.
Red den långa skogsrundan.. Armani har aldrig gått den o Alco o jag har inte varit där i år.. Ängen hade vuxit sig hög så gräset nådde upp över knäna på mig. Trodde nästan de skulle bli lite pigga där men de försökte mest snappa åt sig lite gräs när vi travade.
Precis innan vi gick upp i skogen snedda vi över ett litet gräsfält som de klippt, så gräset låg liksom i strängar.. SUCK på Alco. Han hoppade jämfota sista biten innan han kunde hoppa vidare in skogen.
Korsade "terrängbanan" o tvingades trava över de absolut minsta hinderna.. Ca 30 cm ;D Haha. Lagom högt tkr jag!
Massa klättring längs turen, upp o ner i backarna. Armani verkar vara lite osäker på o klättra ner, stannar emellanåt o kollar sig omkring. Med mig brukar han ibland småstegra i backarna o inte vilja klättra vidare, men med lite övertalning så går även det fint:D

Tyckte i övrigt att hela turen gick jättebra. Solen stod på så det var två svettiga grabbar o ryttare som skrittade hemmåt. Fläktade som tur var lite då o då.
Dedro flytta in(:

Idag är det vaaarmt ute=)

Sandra kom så att vi körde till betet vid halv tio.. Ellinor o Eva o Dedro o även Sandra nr 2 var snabbare än oss o stod o väntade när vi kom *haha*
Var inte beräknat att Dedro skulle gå in i släpen på 8 min;P

Gick jätte bra o släppa ihop:) Armani som tagit över hagen o utnämnt sig till kung o ensam härskare var ju tvungen o hälsa först.. ;) Kommer han visa humör mot Dedro i framtiden blir det fajt för Dedro ger sig aldrig.
Men nu har det gått bra iaf o det stod o betade ihop när vi körde hem sen med=)
Pållisarna mina stilade för oss o skiftade om o skria högt *asg*

När läget var lugnt o de inte brydde sig om varandra mer plockade vi in mina röda så att Sandra o jag kunde rida en runda i hettan *svettigt*
Svetten rann ju bara man stod o tittade på dom i hagen:P
Började blåsa när vi red iväg sen så det fläktade gött.

Helt underbart o skritta iväg på dom, lugna o myysiga. Även om Armani kändes lite lurig..
Fin trav o bra med bjudning, även galoppen kändes bra.
Red upp i skogen idag igen i hopp om att det torkat upp lite bättre o de hade de faktiskt gjort men fortf lite tungt på sina ställen o så har det blivit stenigt.
Uppe på skogsvägen sen så piggnade Armani till ett snäpp till o började visa humör; så fort jag krävde ngt tjurade han så idag blev det många bakut-sparkar..
Han träffade Sandras sko ena gången *tror jag de var* , han siktade mot Alco iaf.
Men man fick skälla på honom o lägga till "pinnen" var gång.. Petade även på honom var gång han slet tyglarna ur mina händer; så slutligen.. Den sista biten i trav o galopp hemmåt var han fin o sammarbetsvillig igen:D
Rörde inte en min åt motorcykeln vi mötte i heller, gömde bara huvudet i Alco's rumpa *fnissar*

Nä där är lite humör i lillebrorn' oxå:P
Alco uppförde sig hela rundan han(: Eller så gott en Alco kan iaf ;) Vilket är godkänt..
Glömde kameran hemma så tog lite bilder med mobilen på ihop släppet.. Så ni får nöja er med dom så länge. Så slänger ja in ordentliga bilder senare ikväll när Ellinor skickat till mig:P

Efter tipps från Kicki har jag förresten skickat efter 2 tuber Aloe Vera Jelly o en spray till killarnas mular :D Tack!
Skogsrunda

Jobbat dumt nu två dagar så Armani har fått passa på o vila medans Hanna ridit Alco lite.
Idag däremot är jag friii, så Sandra o jag gav oss ut på en tur. Armani var väldigt glad över uppmärksamheten:D
Alco med, han tackar aldrig nej till o få bli borstad o pysslad med.

Början på ritten började kanske inte så bra. Hann precis ut på vägen så kom ngn cyklande mot oss med vagn efter (sån där sitter barn i) o en stor orange viftande flagga. Armani reste sig o hoppade runt o for upp på grusvägen igen, o Alco efter..
Givetvis skulle de sakta ner o titta på hästarna, som INTE ville bli tittade på av en sån läskig fara..
Vänder o kommer ut på vägen IGEN. Så kommer en motorcykel, Alco är INTE rädd för sådana. Men de var redan uppspelta som helomvändning igen.
Armani är ju grymt stark när han ska iväg. Kunde hålla honom i kort studsande galopp..
Men men, ut på vägen åter igen. Kommer där inte två MC till då? amen visst. Vände o gick upp på grusvägen igen för o slippa tjaffs.
Men sen så.. Då kunde vi rida iväg mot skogen utan o möta en endaste mupp;)

Han börjar bli piggare o mer framåt o rida nu lillebrorisen; travade friskt på o skulle försöka busa lite i galoppen.
Red upp i skogen; en halvlång uppförsbacke hela vägen upp genom skogen; helt flåsig o tröttis när vi var uppe o svettig :P
Alco har lite bättre flås:P Nyttig träning o klättra i sommar (även om det inte är spec brant)
Hade fått för sig o käffta hela ritten idag med o slå med huvudet o rycka tyglarna ur mina händer.. Jätte smart Armani sa jag när vi klättrade ner eftersom han inte kunde ha koll på benen o slå med huvudet samtidigt så han snubblade flera ggr o höll på o sätta sig på rumpan emellanåt.. Suck:P

Travade på halvlånga tyglar hemåt o njöt i solen så mitt i allt hör man Sandra "Det var en kotte ALCO" *asg*
Sååå typiskt han o bli rädd för småsaker. Han letar verkligen efter ngt o bli rädd för hela ritten..
Galopperar man han fort o han ser ngt läskigt galopperar han på stället en stund innan han fortsätter fram för o hinna kolla vad det är.. lill puckot :P


I morgon jobbar jag läänge, men det blir en ridtur på kvällen ihop med Hanna


Glad Midsommar

.. från mig o grabbarna<3

Blev en sväng om betet innan jobb idag.
Armani var den som gladeligen kom när jag kallade. Hann mysa o klia massor innan Alco pallrade sig bort mot oss (:
Försökte sedan vara båda till lags o klia dom samtidigt..
Slutade med att jag stod o kliade Alco som i sin tur kliade Armani och som i sin tur kliade mig *fnissar*
Underbaraste killarna<33
En del saker skulle man bara ha kort på *ler*

4 hela månader tills vi flyttar.. En hel evighet känns det som.
Innandess ska jag dock hinna köpa eget släp o bil som får dra det ;D


Rörig dag?

.. tkr jag nog allt:P
Klätt midsommarstången på jobb idag o varit allmänt flitiga.
Hade med ridkläderna i bilen så att jag kunde köra direkt till hästisarna efter att jag slutat.. Så när jag väl kom ifrån jobb var bilen sten död!:O Visade inga tecken alls på o vilja starta.
Britt hade startkablar i sin bil så vi fick igång min:P Sedan körde jag raka vägen till en bilservice o mötte upp daddy(:
Visade sig att jag hade typ noll batterivätska kvar, samt att jag måste råkat komma åt en lampa inne i bilen som stått igång o dragit ström *ooooooooooooooopps*. Dock SÅÅÅÅ typiskt mig.

Gjorde ett nytt försök o körde till killarna; gick strålande ;P
Stod o betade lugnt när jag kom körandes. Från att jag stannar o tittar upp står Alco otåligt o väntar vid grinden *söööööööööööööötnos* Gnäggar högt när jag ääääntligen pallrar mig ur bilen.
Var tvungen att mysa lite med honom innan jag tog in Armani; kände mig lite taskig dock;S Nästan så man vill rida den som visar mest intresse för en *haha*
Armani var jääätte duktig. Drev hela tiden o var på honom o pratade hela ritten.. Han pinnade på bra o stannade inte upp mer än när jag stannade honom(:
Gick förbi läskiga människor i trädgårdar o en gräsklippare bla. utan de minsta problem=)
Han blev inte ens sur på alla bilar som körde om (som förvisso inte var så många)
Höll i förbyglen i galoppen fall i fall men han gjorde inget alls; hade bra bjudning o tittade sig omkring. O tvärnit.. Där kom ju ett hus.. Mitt från ingenstans på ena sidan ;D
Sedan iväg igen.=)
Lillprinsen<3
Spolade förresten honom när vi var klara eftersom han blivit svettig i solen.. Han måste hata o bli blöt. Hann bara precis öppna grinden i hagen, så går han två steg in o lägger sig.. Haha :P

Alco fick komma in o bli lite ompysslad när Armani var klar sen, så att han inte kände sig övergiven.. Han har bränt mulen massor stackarn; ska ta med ännu fetare salva. Brukar hjälpa.
Mkt nöjd av uppmärksamheten vandrade han glatt ut i hagen igen.

Vändning

Har haft lite tur med vädret två dagar nu;)
I morgon med så är jag nöjd! :P

Red ut med Sandra igår på rödtottarna. Mötte alla möjliga läskigheter.. En lastbil som tack o lov inte körde åt vårt håll för hela Armani spände sig under mig.
En traktor som han inte lyfte blicken åt.. Alco däremot tkr inte alls om traktorer men även han skötte sig =)

Idag har jag hunnit rida ut en runda med Hanna.. Hon fick rida Armani så jag kunde rida liten (: *ler*
Var läskiga människor ute i trädgårdarna som höll på o plocka ogräs etc.. Givetvis ska de resa sig upp precis när man går förbi.. faaaarligt sa båda två:P
Vänder oss om för o se att en stor lastbil kommer körandes bakifrån.. Jaha, var blir man av nudå?;S
Vände hästarna om så de stod med huvudena mot lastbilen ist så att de såg vad som kom mot dom, dock hamnade Armani som "första häst" eftersom vi vände om.. Läskigt sa han o kastade sig runt mot Alco..
OKEJ kompis sa Alco nu sticker vi.. Full karriär ut på ett vetefält.. Alco är så liiten så bara hals o huvud stack upp:P När jag väl får stopp på honom kommer Armani i full fräs efter så då satte Alco av igen..
Morrade lite på honom medan Hanna lugnade Armani..(:
Kom upp på vägen igen o sen hade vi helt plötsligt två piggeliner. ;D Alco hade inte brytt sig om Armani inte hoppat på honom *fniss*.. Vi satt kvar iaf, de é huvudsaken.. O ingen skada skedd ofc.. Mer än på åkern *skratt*
Resten av turen gick kalas(: Inga fler monster ute o körde;P

I morgon får Alco vila, o är det väder så ska jag ut en runda med Armani i skogen.. Sedan får han vila två dagar.

Förresten ser det ut som så att vi flyttar till gården den 1 November ;D Om allt går som det ska vill säga *ler* Allt kan ju inträffa.
Men vi har iaf bestämt oss för o flytta dit..
Huset renoveras under sommarn, sedan ska vi måla själv i höst o fixa  =)

Skit sommar...

... SUCK!!
Är så sjuuuukt trött på detta växlande väder. Hästarna får vila hipp som happ.. Kan stå flera dagar, sen får man passa på o rida när det är fint o sen får de stå igen.
Igår fick de självklart vila pga de kraftigt blåsande skit vädret + att det regnade floder..
Idag blåser de halv storm så jag är inte intresserad idag iheller.. Plockade in båda o borstade iaf.
Nu när jag kom hem kom solen fram i vart fall o det blåser mindre *typiskt*
I morgon jobbar jag dubbla skift så då får Armani vila IGEN, men Alco däremot får komma ut på en tur med Hanna.
På måndag TÄNKER jag rida! Då har Armani stått tre dagar.. Inte hela världen kanske men sen vet man inte hur vädret blir resten av veckan.

Skogen går inte heller o rida i nu, alldelses för vått o halt.. Så det får bli grusvägar.. Vilka förvisso är väldigt fina nu.
Vad tjurig jag känner mig, Hahah. Men tkr inte om när vädret går emot mig. Hallå.. Det ska vara sommar nu!!!
Vilket fall fick Alco komma ut i hagen igen med täcke på fall i fall.. Armani fick komma ut utan för han var helt varm under.

Mamms o jag var o kollade på gård idag ;D
Mkt intryck o smälta, o tänka efter osv osv.. O givetvis o räkna på..!
Flyttar enbart ut på gård för o TJÄNA på det... (vilket vi ser ut o kunna göra)

Beskrivning:
Huset är en sk "skånelänga", låångt o smalt där rummen kommer efter varandra liksom. Kan blir hur mysigt som helst.
Vi har fria händer med målning o tapetsering (efter renoveringen).
Stooor trädgård (mest gräsmattor)
Dubbelgarage.

Finns ett litet "ute stall" med 3 boxar.. Sedan en länga som är indelad i två stall. I den långa delen ligger boxarna på rad o i den delen som i så fall blir min är där 4 boxar o en shettisbox.
Ganska så stort o luftigt o ljust.
Spolspilta med varmvatten i "långa" delen.
Stallet kommer inte kosta OSS någonting med el, vatten mm.. Utan alla inackorderade betalar till han som äger stället o sen får de själv sköta sina hästar.. Vill de däremot att jag släpper in o ut o fodrar osv så gör jag givetvis det mot betalning ;D
Stoora  rasthagar.
Bygger en 20*40 paddock till mig (vanlig gräs) om vi ska flytta dit.
Sedan finns där en ridslinga på ett par km varpå en raksträcka på 2 km.

Ska kolla runt o se om där ligger ridhus i närheten som man kan hyra in sig i (:
Som det ser ut nu o känns så vill vi nog flytta dit till hösten *ler*

Mina pluttnizzar hemma; kan det bli bättre?:D

Bild på en bit av "min" del.


Armani 4 år :)

Då var det lillkillens födelsedag (:

Vädret blir bara värre o värre.. Blåsar något grymt o regnar.
Åkte till betet så fort jag kunde för o täcka dom; alla var helt nerviga o stressade.
Fick in Alco o på honom ett fleece så han kunde torka lite innan jag la på regntäcket.
Fick tag i Armani o täckade honom ute i hagen, vilken födelsedag alltså.
De tyckte nog det var skönt o få täcke på iaf *ler*

Lider med de som tar studenten idag med..
När jag sprang ut för 3 år sedan var det strålande sol.. Tror inte det varit så här kass väder på ååår när det varit studenten.
Blir några o fira ikväll; men är vädret så här kass springer jag inte runt till alla utan ger presenterna i efterhand =)
Grattis, Hanna, Hannah, Sara o Freja!

*skål*


Nya dojjor!;D

Äntligen nya skor på Alco:D
Armani blev verkad med, lite smått. Bra hovar tyckte hovis.. Vilket jag redan visste ;D

Red en liten runda på dom sen, med Sandra som hjälpte mig o hålla häst när de blev skodda/verkade..:D
Papps kom förbi när vi sadlade för o titta på "det nya tillskottet".. Armani rörde lite på sig o han sprang snabbt bort till bilen o ställde sig i säkerhet *skratt*
Tog det lugnt, mest skritt.. Alco såg inte ut o ömma fast han är barfota bak.. Får känna efter i morgon när jag själv rider honom.
Armani blev lite öm.. Men det är bara på vägen från betet där det är lite stenigt.. Grusvägarna uppe vid skogen sen är verkligen perfekta nu efter allt regn.. Hur mjuka som helst:D O där travade de glatt på båda två.

Hann tillbaka innan regnet kom; hann tom bli klara med dom o köra hem innan det började droppa.
Däremot blåste det en del, blää. Trivs inte alls o rida i blåst. Men nu gick det som sagt kanon(:

Just nu, mer än någonsin vill jag flytta till gård...=)
Vem vet ;D


Njuter

Jag njuter av hästlivet och jag njuter av att ha två! :D
Sen är jag tacksam över att jag fick chansen att köpa en rödtott till; och ännu mer tacksam till alla kommentarer o positiva ord o ja! :D
Jag har iaf hunnit smälta o förstå att jag äger två nu.. =) Och jag o Armani lär känna varandra mer och mer för varje dag.

Visst ska han gå när man kommer med träns/grimma i hagen för och hämta honom. Men han springer inte iväg utan bara går lugnt o stannar en bit bort.. Mest för o visa att han stannar bara när det passar honom *skratt*
Idag kom han dock direkt till mig; fast Alco hann förståss först. Han kommer som ett spjut när man kallar min prins<3
Tog Armani o Alco gick rakt ut ur hagen efter oss, mamms var lite snopen att hon inte hann stänga.. Han bara gick liksom o ställde sig o betade utanför *asg*
Dock inte svårfångad:P

Red en liten runda idag med; skulle ridit igår men regnet stod som spö i backen.
Armani försöker testa mig lite då o då med små resningar; o inte vilja gå på samma håll som jag vill alltid. Inte svårövertalad, vissa gånger får jag dock bli arg på honom.
Alco hade behövts skrittats, men det går inte för hovarna ser inte alls kul ut.. Kanske bara ställer till det om jag promenixar honom.
Han får nöja sig med pyssel o borstning; tja o sårtvättning för Armani försöker äta upp honom.

På onsdag däremot efter hovis besök ska jag ta med båda ut på en tur; då hoppas jag även att det torkat upp inne i skogen så man kan rida lite på stigarna utan o glatta rundor.

Ritt med Armani=)

Mammi följde med när jag red Armani idag.
Första gången han ensam skulle gå från de andra hästarna; men det handlade mer om att jag känner mig lite osäker o rida honom ensam ute på 70 vägen.. Det är ändå en liten bit o rida innan man kommer upp till grusvägarna o skog(:
Väl uppe vid första grusvägen stannade mammi o vi travade iväg.
Han skötte sig jätte bra *ler* Galopperade lite smått oxå.. Hade inget sug på o springa på idag iheller.. Skönt med en häst som inte är så dragig o studsig.:D

Hemmåt sen mötte vi måååånga bilar. Brukar aldrig lyckas möta så himla många.
Armani knasade sig o började stegra ute på vägen.. Men han gjorde det inte framför bilar osv utan efter att en bil kört förbi *morr*.. Fick skälla lite på honom sedan gick han frammåt igen.. För att stegra lite igen när nästa bil kört förbi.
Det läskigaste idag var nog när två bilar som låg ganska tätt visade noll hänsyn o när den första dragit förbi o strirrat upp Armani liite så hoppade han ut på vägen o höll på o krocka med nästa bil *hjälp*.. Då är det minsann tur att man har sin mamms med som kan ta hästen;P

Alco var lite sur över att han inte fick så mkt uppmärksamhet; så när jag släppte ut  lillebroren i hagen igen så skulle Alco gå raka vägen ut för då var det minsann hans tur sa han...:P Han får dock vänta tills i morgon för en avryktning..;D

Mästerfotografen gjorde ett försök o ta några bilder.. Skratt*


Var tog sommarn vägen?

Regn, regn o åter regn..
Skulle rida en runda med bara Armani idag; men de höll på o skjuta en bit bort så NEJ TACK sa jag ;D
Tog in honom i det lilla stallet där finns ute o borstade honom ist.. Stark som en oxe och skulle inte stå still. Inte när de andra var kvar ute i hagen heller...!! ;D
Nervös gånger en miljon...

Tog in Alco med sen och borstade över honom med. Han är bara mage nu *fnissar* Rund o go o omusklad..
Idag fick de komma ut utan täcken; regnar bara korta stunder åt gången och är inte spec kallt.
"sen" kväll:)

I natt har jag verkligen legat med magont o mått kass o haft sååån ångest.!
Skyfallet som drog in i natt var inte nådigt, kan inte beskriva det men det var SJUKLIGA mängder på kort tid.
Tittade ut när det började o kröp ner i sängen igen.. Sedan tittade jag ut igen och då var det helt vitt ute pga att det börjat hagla ngt galet... Billarmen på gatan gick i gång o flera bilar stod o tjöt!!
Bara tanken på att ha sina hästar ute på ett bete utan täcke kändes riktigt hemsk..

Just Alco vet jag är extra känslig då han får jätte ont i kroppen när han blir så blöt. Man kan inte ens ta en borste på honom utan att han försöker lägga sig...
Men det blir ju bra igen när han blivit torr o varm.

Hur som helst, genomled natten och kände mig verkligen som en HEMSK hästägare.
Regnat från o till i normala mängder hela dagen med o framemot kvällen åkte Kajsa med mig till betet o motionerade grabbarna. Eller ja.. Skrittade en sväng o travade ett par steg (Alco har tappat höger baksko)
När jag sa "ska vi vända" så sa Alco bara "JA, de låter som en utmärkt idé" o kastar sig runt i en himla fart med Kajsa. Trodde nästan sadeln skulle snurra under magen:P
Armani blev på tårna och "jag vill oxå, jag vill oxå"... ;P Så vi red lugnt hemåt igen..

Mest pga vädert o att jag inte vill ha ångest i natt igen om det blir som förra natten så la jag täcke på båda två.
Skulle de blir strålande sol i morgon får jag väl åka dit tidigt o dra av täckena..
Alco ska få vila tills hovis kmr på ons.. Armani får väl ridas lite smått.. Inte ridit från betet med bara honom än så jag vet inte hur det kommer gå.
Får väl blunda o åka om han får spel :P Men jag tror inte det är så farligt..  Han har hittills bara bevisat för mig vilken galen Alco jag faktiskt har.. Armani är mkt lugnare;D Förutom i min hjärna då *ler*

Åkte till Jamesons bete när vi var klara o körde ut honom en sväng. Eller jag åkte med när Kajsa körde rättare sagt:P
Så på 3,5h var 3 hästar motionerade och ompysslade och nu kring 22.00 var jag hemma igen:D

Nä nu ligger katten o skriker på mig var gång jag nyser.. Lika bra o gå o lägga sig kanske;P


RSS 2.0