Lite små skutt:)

Morgonen började allmänt skit... Lr nja, det var inte ett så svårlöst fall kanske.
Var sen till jobb. Började 8 o kom ut till bilen kvart i.. O så har jag ca 1,5 mil till jobb *morr* Brukar hinna om jag gasar på lite extra; men i morse var bilen stendöd. Inte ett tecken på att vilja starta.
Sur som ättika ringde jag pappsen som tyvärr inte äger några startkablar. Fick lasta om och ta volvon ist, så tacka gudarna för att mamma inte tog den i morse..!

Efter jobb sen så kom Sara o Ellinor till stallet för att skutta med mina finingar<3
Det blev hoppning ute på stubben dessutom;) Armani var pigg och verkligen framåt.. Och när Alco började hoppa vaknade han oxå till liv och verkligen sög mot hinderna *fniss* Jag ÄLSKAR att se honom göra det han älskar, den glädjen och det engagemanget han lägger ner på ett par små-kryss är helt underbar:)

Armani fick trava lite cavaletti idag:) Började med ca 3 meters mellanrum så att hela han fick plats emellan för att sedan korta in med en bom åt gången. Verkligen jätte duktig. Slog i en gång o började kicka. Han blir så sur på sig själv när han slår i, plytten(:
Han hoppade jätte fint över ett litet kryss ett par språng och sedan fick han sluta; mest så han inte tröttnar o tycker de é tråk(:
Alco fick ta ett par språng till :).. även han fick hoppa på lägre höjder idag(:
Starten för hoppträningarna för honom o Ellinor blir den 15.e ist.
Magiska stunder

Dom finns dom med:)

Red dressyr på Alco idag, började på fältet men han var lite väl laddad så vi red in i paddocken ist;)
Stundtals, eller snarare 90% av ritten gick han riktigt bra. Tränade mkt på att öka, korta, öka korta i traven, vilket gick väldigt bra.
Ett par halter och lite skänkelvikningar.
Emellanåt körde han upp nosen, sög in rumpan o skulle dra.. Haha, han är så finurlig min lille sprätt(A)
Berith kom cyklandes på grusvägen o hojtade "va fiiint han går" .. TACK! ;D Alltid kul o höra; även om han just när hon kom busade rundor. Haha men det kanske såg fint ut? ;)

Armani blev tömkörd i paddocken:D Jag har inte tömkört honom sedan Lisa gjorde det; och den gången gick det ju inte speciellt bra..
Berith tömkörde hingsten samtidigt, men Armani... Han DANSADE.. Helt förvånad; och jag strålade som en sol.
Han rörde sig så elegant och vackert, sökte sig ner, ställde sig innåt (om än för mkt emellanåt) och hade egen bjudning i traven!
Kan man annat än stå o gapa av förvåning.. Jag beundrar honom; han är så lättlärd och kul att ha att göra med.
Jag tror han trivs i mitt sällskap lika mkt som jag trivs i hans.
Höll oss till skritt och trav idag eftersom han som sagt gick så HIMLA bra.. Det enda han gjorde ibland var att stanna och vända sig om och titta på mig, för att sedan gå igen.. Bäbs!<3
Visst brallade han lite men han lyssnade direkt när jag morrade på honom och travade vidare. Men inga stegringar och inget bakåttänk. DUKTIG KILLE!!!

Alco och Armani alltså, vilka stjärnor<3


Jobbat helgen

Har insett att jag inte har ont i ryggen när jag jobbat helg, utan jag är trött i den. I musklerna; något fruktansvärt. Mest av allt vill jag lägga mig på en sträckbänk en timme lr två o verkligen sträcka ut var endaste muskel;D
... dessutom har jag jobbat med feber o en förkylning som är under upptrappning så man är som sagt vääldigt mör.

Sara passade båda igår.
Armani hade varit brinnjävlig och inte gjort mkt rätt:P UNGHÄST  :@ Haha* Bockat, sprakat, snurrat, kastat sig osvosv.. Men han är ju "ny" på stället igen o var utan Alco o dessutom ute på stubben... Hihi. Så länge man inte slutar från de går bra så:)
Alco hade varit en pärla<3

Åkte dit direkt efter jobb idag; Sara hann före mig så när jag kom in i stallet stod Armani i gången. Han såg lika förvånad ut som jag gjorde . Han av att jag dök upp från ingenstans o jag för att han stod där..
Haha gick i min egna lilla värld o hade inte väntat mig att han var inne *fniss*

Jag tömkörde Alco och Sara tränade med Armani för Lisa. Gick skit bra!
Tkr jag(A)... Han var ju nördig när vi skrittade fram tsm ute på grusvägen/stubben men när de två gick in i paddocken sen gick han helt kalas...
Lisa tkr hans bjudning och gång i galoppen är den bästa hittills(: Han är mer självgående där och har lite mer energi. Slutar man driva i traven tvärstannar han;D

Blev att fixa boxar o mat o allt vad det heter efter träningen idag. Men ibland tkr jag det är bättre o lägga de efter för det är ngt man MÅSTE göra o de é lätt att man inte "orkar" rida sen annars;)

Själv tänker jag inte rida ngt avancerat pass från jag är feberfri och mår lite bättre.

Horsie day;D

Dagen har i stort bara bestått av hästar:)

Vaknade med en tjock hals och kände mig febrig så förmiddagen blev ganska lugnt.
Vid middagstid åkte jag och red mina älsklingar tsm med Sara. Jag tog mest en massa skrittpauser för kroppen protesterade verkligen *suck*
Båda skötte sig väldigt bra, efter att ha vilat 3 dagar. Alco ville mest springa med mig när vi travade fram bredvid varandra men sen så gick han bara fint(:

Åkte hem o slöade en stund för att sedan åka tillbaka och invänta hovis.
En glad härlig tjej från Norrland, som verkligen kändes SÅ himla rätt kom till pojkarna!:) *KUL* Henne ska jag verkligen behålla som hovis till mina.
Magkänslan kunde inte vara bättre(:
Alco hade jätte fina hovar men lite röta på ena bak så hon öppnade upp lite. Var minimalt så det är ju skönt:)
Armani är liiite innåt-tåad fram. Sliter mer på tårna än trakterna så det leder till att han får ett kortare steg. Och så vill vi ju inte ha det:)
Det får vi jobba på!(: Men han kommer nog få skor nästa år när vi rider mer regelbundet eftersom han ömmar lite fram.
Bakhovisarna däremot var kanon fina!:)

Vad SKÖNT det känns att ha de på stall igen (om jag missat o säga det) *HAHA*
Än har de inte lärt sig o grisa ner boxarna för där var väldigt lätt att mocka;D

Sara passade de i helgen för jag ska göra ett försök att jobba trots att jag mår skit.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och trycka i mig halstabletter o be för att febern ska ge med sig.

Ha de gött!

Home sweet home:)

...eller så ska jag kanske säga om 5 veckor när vi verkligen är HEMMA ist;)

Sandra hade varit o hämtat Nasse innan på dagen idag, så mina två var överlyckliga när där kom två släpar körandes.
Alco gick in nästan direkt och stod helt tyst när vi skulle lasa Armani. Hörde inte ngt alls från honom borta i släpen(:
Armani var de lite mer meck med; gick helt in två ggr på rad men hoppade ut lika fort igen.
Sedan var han en tjurig o envis bebis som frös fast i marken o bara "Jag ska INTE"... Ja ni har ju förstått att han är i trotsåldern deluxe nu kanske? ALLT ska provoceras o testas..
Provade ta lina bakom honom men han bara slog efter den... Gick slutligen när man drog longeringslinan runt bommen där inne och själv stannade kvar ute; sen snabbt upp med lämmen. Så mellanväggen o bakbommarna fick fixas när luckan var uppe ist.
Jag kände inte att jag hade häst i släpen på hela vägen o Magda kände inte av Armani iheller. Stod lugnt o snällt båda två! :)

Tkr det är lite synd att Armani aldrig hinner känna sig hemma innan han ska flytta igen; men sen behöver han inte flytta på läääänge igen!;) De får bita ihop lite nu.

Lyckliga att komma in på stall iaf; rullade sig i halmen och gick och mumsa och bara njöt. Gud va bra det känns!=) 
Nu i början är de bara de två som står inne om nätterna, så Armani får låna en box bredvid Alco så länge.

Ska testa o ha de på fritillgång på hö ute o så får de kvällshö inne.

Lite framgång med:)

Igår red jag ut med Sara. Jag på Armani och hon tog Alco.
Gick kanoners!

Idag blev sista ritten ute i Tegelberga så ville hinna med det mesta.
Sara red Armani och jag Alco. Vi smet upp längs med hagen ute på fältet för att snabbare komma över på andra sidan o inte behöva rida runt alltihopa.
Red en stund ute på ett stubbfält; det är sjukt va go Alco är.. En hare väntade verkligen in oss och flög upp precis framför; jag tappade nästan andan så rädd jag blev o han rörde knappt en min..
Det är sällan han blir rädd för harar o fasaner o sånt som kan komma fram på de mest otänkbara platserna.. Rådjur därmot tkr han är lite läskigare; även fast han ser dom hela tiden:P

Alco kändes i vilket fall fin och hade bra bjudning och fint steg.
Kikade på Sara o Armani emellanåt och det såg väldigt trevligt ut.. Insett vilken enorm utveckning han faktiskt gjort både psykiskt och fysiskt över sommarn. Förr skulle han smita så fort han fick chansen när vi stod ute o borstade; nu kan han stå lös o rör knappt en fluga.
Han kopplade inte ytterskänkeln och protesterade hej vilt när man gick på volter för att han inte förstod vad vi ville ha fram. Nu lyssnar han mkt på ytterskänkeln; kan gå på böjda spår och ställa sig helt ok. Både små och stora volter.
Dessutom fattar han rätt galopp nästan HELA tiden.
Idag red Sara på en 8- i galopp. Saktade av till trav vart "volt-byte" och fattade sedan ny. SÅ DUKTIG kille!:)

Tog en kortis genom skogen på hemvägen o skuttade över hinderna. Alco blev grymt laddad och jag insåg att det var bara o åka med för bromsen tappade vi typ utanför skogen *fnissar*
Han rev ner en hel kardborre växt (lr va de heter) så när vi var ute ur skogen så stacks det överallt; böjde mig ner för att se att mina ben var fulla var kardborrar *S*

Verkligen en lyckad sista ritt i Tegelberga..! Skönt väder dessutom(:

Nu ska de både få 3 dagars vila och på torsdag bär det av hemåt igen:)


Knasiga hästar^^

Nog har jag en big utmaning framför mig. Men jag tkr det är kul..! Omväxlingar förnöjer.
Sen hjälper Sara mig massor med(: Tjejen är totalt orädd och duktig.. Och ville ju ha en "galen" unghäst.. Inte för att Armani är galen.. Men ni fattar *ler*
Fast egentligen backar hon upp mig med båda nu när jag jobbar helger o kvällar o så, fram till att jag har dom hemma hos mig själv.. Sen rider vi ju ut tsm ibland med (:

I morgon följer hon med mig och Armani ut på en tur på Alco:)

Hållit på o tvätta hela förmiddagen. Kört fem hästtäcken o en padd så nu får det vara nog för ett tag;) Har inte plats o hänga fler på tork.
Sedan hämtade jag upp Sara o så körde vi till de röda.
Felicia kom och provade Alco, hon ska ev bli en slags "medryttare" i framtiden när jag jobbar helger (till en början).. Bara två helger av fem, men känns skönt o ha ngn som kan motionera honom de dagarna med.. Hanna har ju fått sluta.
O Sara red Armani så jag satte mig ute på stubben o kollade.
Alco var snäll o lugn som en filbunke och Armani skötte sig oxå skapligt. Protesterar emellanåt och tvärnitar o ska inte gå; men snabbt fram igen.
Solen stekte så jag satt mest o njöt o försökte få lite färg.
Sedan skrittar Sara runt på en svettig Armani på långa tyglar o väntar på att Felicia ska känna sig färdig o vipps.. Så LÄGGER han sig ner! Tack o lov så stod han på knä en liten stund först så Sara hann skutta av honom o sen ner o skulle börja rulla..
Nog för han hatar o vara våt o rullar sig i regel innan han kommer in i hagen ibland men hallå.. Skärpning killen lilla!
En snärt i rumpan o upp igen.

Han såg iaf inte dum ut, mer som aja "nu lägger jag mig o rullar lite"

Alldeles ljuvligt väder!

Hade varit som gjort med en grillkväll idag..!
Nellie kom ut och red Alco så jag och Armani skrittade med och Lotta gick. Så SKÖNT! Nästan vindstilla och solen började sakta gå ner, MYS deluxe!
Armani fick träna på o gå först, läskigt o nervig men han gick på om jag envisade mig(: Han verkar även trivas på det 2-delade äpplebettet(:
Hur som helst red vi den lilla skogsrundan idag, helt knäpp tyst i skogen. Det enda som hördes var lite fågelkvitter.
Armani var nog trött i benen för han var väldigt snubblig plytten lilla.

Nellie var duktig och red själv nästan hela tiden; Alco gick bakom Lotta som en söt hund (A) Han är SÅ duktig när han har en liten en på ryggen; sen är det en fördel att han är så himla lätt i munnen o svänger så fort hon tar lite på sina alldeles för långa tyglar *fnissar*

Idag har jag haft Alco hos mig i 3 år..
Idag är det 1 vecka tills jag flyttar de på stall igen
Idag är det 6 veckor tills de flyttar in på gården, mina sötnosar<3

Idag är med andra ord en riktigt ljuvlig dag!(:

Fick denna söta teckning av Nellie idag


Nytänkande & omändring

Hoppas ATG kliniken kan klämma in en tandis tid för Armani innan vi flyttar till gården i slutet av nästa månad! :)
Annars får man givetvis ta vad man får, men gillar o få tider på momangen *ler*

Sen har jag insett att jag inte är nöjd med hovslagarn. Uffe jag hade innan var ju fantastisk.. Men när han la av har jag haft en "ny" nu i 3 omgångar.
Känns inte så bra och jag tkr han är slarvig. Men vad kan man egentligen om det området; inte ett skit. Jag vet iaf när magkänslan säger nej och de brukar vara vettigt att följa den.
Ist ska jag nu prova en tjej som heter Josefine, som nyligen flyttat ner från Norrland lr ngt och som håller på o skaffa sig en "kund-krets". Lisa tippsa mig om henne. Hon kommer på fredag nästa vecka.

Ridit med Ellinor idag och i morgon ska jag o Sara rida ut. Jag Armani och hon Alco(: Hoppas på bra väder o inte en massa blåsande!

Höet är slut; igen... 3 hästar har klämt 800 kg hösilage på 2 veckor. Är det ens möjligt?
De mår fullt normalt; inte ens svullna ben eller ömma magar.. Vilket är skönt! Får se om de funkar att de går på de gräs det är kvar nu fram till hemflytt så de inte trycker i sig ytterligare 400 kg på en vecka.
De får givetvis "krubbmat" efter vart ridpass; de har de fått hela sommarn.

Nää, nu får de bli sängen så jag orkar upp tiiiidigt i morgon och arbeta. NATTI!


Utmaningar:)

Dagen lades helt och hållet till mina prinsar.

Lisa kom ut så det var som sagt träningsdags idag.
Alco's o mitt första riktiga dressyrpass för instruktör sen han blev skadad... Och yes, det kommer kännas! Speciellt i magmusklerna som VERKLIGEN jobbade idag *L*
Han kändes seg och inte så pigg som han brukar vara.. Men det gjorde han han gick tusen gånger bättre; när jag verkligen fick riiida!
Hade konor med ut som Lisa satte ut som en liten bana. Tyvärr ju inte stubben helt plan så det var en mindre lutning. Så man fick ju anpassa sin ridning jätte mkt efter underlaget (såklart) Verkligen sitta till o luta sig lite bak i nedåtlutningarna och länga honom uppför.
Han gjorde precis vad jag bad om HELA tiden, inget tjaffs inget alls att vara missnöjd med..
Smög sig "bakom hand" i början men plockade upp honom lätt som en plätt och fick han rätt igen.
Lisa var jätte nöjd med oss och tyckte det var STOR skillnad från när jag tränat för henne förr *KUL*
Känns underbart när hästen dansar under en och lyder minsta vink.
Nästa gång blir det o ta in lite övningar från LB o LA programmen.

Sedan blev det Armani's första tömkörning (iaf i min ägo *hehe*) så Lisa fick börja..
Men eftersom han inte var så medvillig tog hon honom hela passet. Han tyckte nog inte om tömmarna riktigt och gick mest och drog in rumpan.
Sedan gick han på bakbenen en massa och höll på o slå över i ena uppförsbacken.. Trots att nästan hela träningen var kravlös.. Tömmarna hängde mest fritt för att inte störa honom i munnen men ju mer han slog ju mer motstånd blev det o så fort det blev som om Lisa "tog i honom" så tvärnitade han och bara tänkte bak.
Han tänker väldigt mkt bak denne herre o är jätte lätt i fram och stegrar så fort det inte passar.
Så fort han gjort precis som hon bad om (dvs travat på duktigt fyra varv på en stor volt) så slutade de:) Och det tog sin tid...
Hans omdömme av Lisa var en häst med ett STARKT psyke... Ger man honom lillfingert tar han hela handen.
Man måste vara stentuff och ALDRIG någonsin ge sig.. Vad man än bestämt sig för att göra ska man inte ge sig från han gjort det.. Om det så är att gå förbi en rosa sten med vita prickar (för att komma med ett kass exempel), ÄVEN om det tar TIMMAR.. Man måste helt enkelt vara konsekvent.
Han spelar mkt på sin snällhet för att komma undan..
O näää... Inte stentuff som i att vara våldsam.. Så klart! :P

Tycker det omdömet är ganska rättvist för så upplever jag det oxå..
Sen ska jag ju även boka tid för tandis till honom eftersom det är tid nu i höst (: Har nog sin förklaring i att han slår så mkt med huvudet.
Kommer inte börja rida honom i form eller börja "jobba" honom från han självmant börjar bjuda framåt... Han tänker bak så fort man tar lite i honom. (kan ju oxå ha med tänderna att göra)
Så det är bara fram fram fram o envishet som gäller.
Volter kommer han få gå på så klart. Lära sig balansera upp sig även där; men formen är inte det viktiga just nu=)

Han lovordades givetvis med; det kommer bli en kanon häst av honom! Men det blir en utmaning;)

Puss på mina prinsar<3Flyter på

Tiden den går..=)  På söndag har jag varit två hästägare i 4 månader och på tors nästa vecka har jag haft Alco hos mig i 3 år! Snacka om att tiden går.. (:
Hästisarna flyttar hem på stall om knappt 2 veckor.. Vet att jag sa att de skulle hem i slutet av aug innan vi åkte på bete; men då visste jag inte iheller att jag kommer bo på gård om lite mer än en månad...

Båda vilade igår; och idag tog jag ett litet milt pass på stubben på Alco.
Orkade egentligen inte för det var så varmt; han tyckte oxå det var svettigt.(: O ändå tog jag honom på kimblewicket, har ju lärt mig att skenet många gånger bedrar:P Men inte idag; hade mer än väl räckt o ha honom på det vanliga 3-delade.
Armani fick sig en ryktning och så passade jag på att rycka manen; jag börjar bli lite bättre på det nu:P Han bara myser...
Har även skaffat mig ett nytt bett till Armani som jag inte testat än, en tjockt tvådelat som smakar äpple(:

Körde en runda till gården på hemvägen och kikade runt samt tittade lite på när de körde ena travarn (:
Undra vad mina pojkar kommer säga när de kommer körandes med sulky ;P

Tja, annars laddar jag och de upp för en träning för Lisa i morgon=) Svettigt o träna med båda, men eftersom det blir första gången jag tömkör Armani så blir det ganska lungt; dressyrpasset på Alco däremot kan bli tufft.

Just de.. Sen kommer Ellinor att börja hoppträna med Alco en gång varannan vecka för en tränare från Tomelilla...
Hon, Sara, Sofie och en tjej till (tror hon oxå hette Sara) ska rida i samma grupp i ridhuset i Tommarp där Elle o Sara har sina pållisar.
Gruppen startas upp den 9 Okt=)


Besiktning och ridturer

Båda bilarna har varit o blivit besiktigade idag. Min lille plutt ska ombesiktigas; någon bromsslang hö. fram som var skadad.
O volvon gick igenom utan en anmärkning *pust* Men den va iof på service igår så den skulle ju gå igenom, annars hade det varit lite märkligt:P

Får köra med volvon nu tills min bil blivit fixad; fick tid om en vecka(:
Mammsi åkte med ut till pållisarna idag; vaarmt o skönt väder.. Verkligen kanon härligt.. O TACK Sandra som tog av prinsisarna täckena tidigare idag så de slapp bli kokta *S*

Alco fick sig en ORDENTLIG genomkörare på stubben.. Så som han burit sig åt två dagar på rad nu; helt SJÖVILD.. Så behövde han det..
Han lossnade verkligen o gick som en saga; o vipps får han tuppjuck o ska dansa uppe i skyarna o skämma ut oss för varenda bilist som körde förbi ute på vägen.
Satt o morrade lite hela tiden så han slutade käffta; o när han skulle sticka för hundra elfte gången blev jag lack o lät honom bara backa backa backa.
Sen påt igen. Små små volter var vad jag klarade av o ha honom på för o minska risken för "explotion" och han lossnade faktiskt åter igenom o gick fint. Visst låg han på o hade ett jäkla benlyft o laddar osv *Haha* men ja..(:
När vi båda var vita av skum o mina fingrar så ömma att jag inte orkade ta i tyglarna mer (tacka vet jag handskar så jag slapp blåsor iaf) klappade jag om honom ordentligt o skulle skritta av hemmåt.. Förstå då ser jag publiken som stod längs ett staket inne i en trädgård.. Haha.. Aja, de hälsade glatt iaf:P

Sen var det Armani's tur.
Skrittade iväg längs grusvägen o sedan genade ut på åkern.. Tänkte trava längs den upp mot skogen. Men kom inte så långt.
Vet inte riktigt om han var rädd för traktorn som körde en miljon mil bort uppe vid skogen eller om det var gräsklipparen vid ena trädgården som var avstängd ... Lr om han bara ville testa mig.
Hoppar o studsar o små stegrar o ska gång på gång försöka dra järnet hem. Och JA, jag känner mig inte säker.. Jag har verkligen blivit RÄDD sen jag flög av! Skit rädd.. Men inte rädd för hästen; rädd för att trilla IGEN..
O JA, återigen. Alco är HUNDRA miljoner gånger värre.. Men honom känner jag.. Där vet jag oftast var hoven sätts ner.. Men inte här..
Försökte skritta åt andra hållet på fältet ist men då kände han väl redan att jag fegat ihop, så inte skulle han sluta. Hade det varit Alco hade jag pushat honom duktigt framåt, om det så skulle resultera i full galopp rakt fram.. Men här vågar jag inte; inte än iaf..
Hoppade av o ledde tillbaka honom igen.. Var trots allt första gången jag red honom helt ensam sen jag trillat av..
Linade honom i hagen en stund ist..
Längtar nästan hem nu. Så man kan rida honom lite mer inom inhägnat område.
Tråkigt att man ska bli rädd o rida en sån guda go o genomsnäll häst..! Men kan inte mer än rida rida rida för o få det o släppa.. Eller ni har bättre knep?

Sen måste jag bara nämna att jag tror Armani skjutit i växt i sommar, Inte säker men det känns så när man står o studerar honom. Idag upptäcke jag oxå att rumpan blivit mkt högre än främre delen. Kanske därför det känns lite som om man tippar när man rider...

Söta barn;)

Hihi, fick rapport från Lotta att Aston; hennes 3-åriga son numera döpt om deras hund Agnes till Armani;) Hahaha .. Värsta söt..!

Sitter på jobb o degar just nu; får snart göra sista rycket.
Vädret är inte så jätte muntert i heller, tur mina pojkar är täckade<3

Trevlig helg!

Stormbyar

... nu börjar det verkligen bli höst.
Men de har faktiskt lovat en till värmebölja så det får faktiskt se till o bli så med så vi inte redan måste ta hem dom.

Nellie kom och red lite idag med efter att jag slutat jobba.. Så vi möttes ute på betet.
Blåste (blåser) enormt mkt, hehe.. Går inte att stå still för vinden tar en seriöst och man får skrika till varandra för att höras...
Lotta ledde Nellie på Alco och jag tog en promenad med Armani. Var inte pepp på o rida i detta vädret så vi gick med ist.
Ute på vägen stannade en bil oss och frågade om vi sett deras häst som stuckit; tyvärr inte..
Men när vi kom tillbaka så såg Armani märkena i gräset utanför hagen och blåste lite; de hade jag stannat för och tittat på när jag körde dit.. ATTANS att jag inte tänkt på att nämna de.. Man ser tydligt att en häst sprungit där.. Eller kutat; så upptampat som där är och så såg det inte ut när jag körde därifrån igår.

Hoppas de hittar sin pållis.. Obehaglig känsla att inte ha någon aning om var de är.

Jobbar helgen så i morgon får de vila och på söndag ska jag hinna med o rida en runda(:
Sedan har jag två softa veckor framför mig på jobb så då kan bara vädrets makter styra motionen av mina älsklingarBrrr

...freeeezzzing..!

Varit hos foderhandlarn i Håslöv o köpt Müsli till Alco; de hade även lite annat jag behövde så passade på o köpa sånt med.. Två 20 liters hinkar, två ficklampor, en högaffel och två kvastar=)

Insåg att det skulle komma skurar hela dagen så vid 15-tiden åkte jag och mammi till mina busekusar.. Uppspelta och busiga drog de järnet i hagen.
Alco dansade heeela vägen in och gick och blåste, det lilla trollet *fniss*

Duggade när vi red bort mot det stubbfält jag tänkte jobba lite på o mitt i allt när vi travade runt kom en jätte regnskur som aldrig ville ta slut.
Vände om och galopperade upp mot skogen ist och tog skydd under träden. Insåg dock att vi båda redan var genomvåta; så det var lika bra o trava hemåt igen när det lugnat sig lite.
Slängde på fleecetäcket o gav honom lite mat medan jag stod och frös. Kläderna var helt klistrade till kroppen och jag kunde vrida ur allt...:O

Är egentligen emot att rida när det regnar.. Sitta och värma upp deras muskler som sen kyls ner i regnet när de kommer ut igen. Men inte mkt o göra åt när man redan sitter och rider.

Jag som tänkte rida båda idag..! Surt.. Inte för jag tror Armani blev ledsen av att slippa komma ut och rida i detta väder, men ändå;)
Han fick komma in och äta lite gott han med iaf.. Stå och bli varm i fleecen o få benen o hovarna fina. Samt muggen tvättad.
Först hade han på höger fram, när de var borta fick han på vänster fram ist.. Och nu när det nästan är helt borta har han fått på vänster bak.. Hummm.. Får han det av att gå på gräs så undrar jag hur han ser ut i vinter:P
Sen har han fått något konstigt under båda ögonen, vet inte vad det skulle kunna vara..Typ mindre än en lillfinger nagel under båda ögonen. Huden där har blivit grisfägad typ men inte sårig iheller..
Får se vad det blir av det..

Båda fick iaf komma ut med regntäcken igen o de + Nasse fick mumsa på massa äpplen ute i hagen som mammi plockat från trädet utanför;)
Nelly kom o red

Körde till Lotta idag, sedan samåkte vi till mina älsklingar.
Nelly (hennes 6 åriga dotter) har fått för sig att hon vill börja rida så om Alco verkar ha lust för det o tja Nelly med förståss så ska hon rida Alco en dag i veckan.
Mest skritta ut med hennes mamma som ledare i början sen är det väl tänkt att jag ska "lära" henne rida med:P KUL! Längesedan man höll i lektioner(:

Hur som helst så skrittade jag med på Armani upp en sväng i skogen, sedan tog vi stubben hem.
Nellys 3 åriga lillebror Aston var oxå med så Lotta gick o bar på honom.
När det var en liten bit kvar fick Aston skritta på Armani och jag gick fram till Alco ist(:

Mina super fiiina älsklingar..!


RSS 2.0