Longering

Vaknade strax innan åtta o gick direkt ut i stallet.
Tog både Alco o Armani i pessoa systemet innan de fick komma ut i hagen; båda två skötte sig fint o såg finfina ut=)

Armani rör sig bara bättre o bättre o har mer (risk för felstavning) "schwung" i steget.

Däremot var han väldigt klantig o hoppade mitt uppe på min vänstra fot när jag spände longergjorden under magen på honom. Ett tag trodde jag att ngt i foten brutits men jag har konstaterat att de inte kan vara så då jag kan stödja på den om jag är väldigt försiktig o tårna går det även att vicka på.
Nu är den svullen o håller på o gå över i en vacker blå nyans.. Tur för honom att jag tkr så mkt om blått *S*

Match håller på o byter tänder för fullt så honom pysslar jag mest med o går på promenader med.
Är fälten klara här utanför på tors tänkte jag ha med honom som handhäst när jag rider Alco.

Har väl inte så mkt mer att säga just nu. Sköt om er!(:

Monki träning

Monki kom ut hit halv nio i morse o körde ett dressyrpass för mig o Alco ute på gräsfältet.
Jag hade verkligen ingen koll på min kropp idag, kände mig mest som en sprattelgubbe med ben o armar flaxande överallt o blicken ner i hans nacke många ggr. Men jag är ganska slut efter helgen så jag har ngt o skylla på iaf.. Träningen skulle faktiskt ha varit 11,30 o inte 08,30 från början.

MEN! Det gick faktiskt VÄLDIGT bra idag trotsallt o Alco var superfin(: Vi red i största utsträckning på en volt som vi skulle öka o minska.
Sen la vi mycket vikt på att jag skulle ha honom stadigt i form o att övergångarna skulle va perfekta o att han inte ska slå sig fri i nedsaktningarna.. Även att han skulle länga ut steget bättre i traven.
Mamma o Monki var väldigt nöjda med oss idag så jag får oxå vara nöjd. Han kändes super fin trots allt o lite inverkan måste jag väl ha haft:P *ler*
Han har verkligen vuxit som häst i kropp o utveckling(:

Hämtade in Armani innan Monki åkte hem; skulle rida men hade ingen ork efter passet med Alco så de blev longering i pessoasystemet ist.
Hur som helst tkr hon har ser väldigt fin o trevlig ut och hon tror precis som vi att han kmr växa en bit till då bakänden är högre på honom.
Det kan mkt möjligt vara växtvärk som spelar in på hans protester med. Men det känns mest som om han bara är ute efter att ge igen. Petar man på med spöet svarar han med o stegra.. Han gör ingenting innan man petat på honom(:




Stallet klart för idag(:

Red ut på Alco en runda direkt i morse innan han fick komma ut.
Sjuukt pigg o smått "galen" efter att ha fått stå i 2 dagar. Tyckte att han behövde de efter hårdträningen förra helgen, men det känns som om jag hade fel.
Idag var han ett riktigt ånglok och gick mest på tvären, taktandes hela ridturen. Han hade behövt få springa av sig lite ute på stubben, men när där kan dyka upp farliga blommor, grässtrå lr liknande precis när som helst o han dessutom redan är på tårna så vågar jag inte släppa honom.

Efter honom linade jag Armani i pessoasystemet=) Han ser redan lite finare ut än när han kom från betet *kul*
Han är så mysig o ha o göra med inne i stallgången med så ibland kan man stå o pyssla med honom hur länge som helst.

Blev en liten frukost paus när Armani fått komma ut i hagen igen o därefter tog jag o gick på promenad med Match.
Denna gången drog jag longerlinan genom bettringen o över nacken o knäppte den i bettringen på andra sidan (så som jag har det när jag longerar osv).. Har aldrig haft ngt i bettet på honom utan alltid knäppt i grimman.
Men han brydde sig inte om att de blev lite mer "tryck" i munnen.
Han tyckte de var lite läskigt att gå genom byn o på grusvägen mötte vi ett par bilar o även en mindre lastbil; han rörde inte en min *skönt* Tror han kommer vara väldigt trygg i trafiken i framtiden.

Nu é stallet klart för idag o jag ska göra mig redo för o gå på marknad(:
Ikväll blir det partajj:D

Lite picts från kursen


Dressyrkurs dag 2 ;D

Jag klarade ännu en dag; om jag kommer ur sängen i morgon kan jag vara glad *S*
Denna kurs är nog en av de mest givande i mitt liv! Alco har verkligen aldrig gått så här grymt bra iheller.
Det var en dam på kursen som bl.a ville köpa honom. Nästan alla älskade honom<3
Monkis pappa kom ut idag o säger han ngt bra så är de bra.. De har man lärt sig den hårda vägen sedan man var liten *s*
Han tyckte att jag har en mkt fin häst med vackert huvud och att jag gjort ett väldigt bra jobb med honom.
När vi pratade om styrkor o svagheter o mål mm.. Var många förvånade när mitt mål var o komma ut o tävla då de redan trodde att vi tävlade för fullt.
Så mkt pepp man fått dessa dagar, o så mkt nyttigt man tagit med sig.. Jag är fortf där uppe någonstans o svävar *pekar*

Idag red min grupp på eftermiddagen, så jag ägnade förmiddagen med att kolla på de andra grupperna o ta en massa bilder så jag har på samtliga ekipage.
Idag red vi på en stor volt där hon satt ut 4 koner. Vi började med att i skritt flytta de i en halv framdelsvändning. Sen försvårade  hon upp det hela tiden med att vi skulle flytta bakdelen runt fram vid konerna i både trav och galopp.
Det har jag inte gjort mkt med Alco med traven fick vi till riktigt bra måste jag säga. Galoppen är något vi har att jobba på (:
Han kändes inte stel o så som jag trott han skulle ett tag; utan ist var han mkt mjukare o följsammare för mina skänklar..
Haha.. Monki band förresten mina ben så att jag inte kan sitta o flaxa eller peka ut med tårna för mkt (en av mina största svagheter).. Så nu är det väldigt darrigt att gå när man suttit "rätt" :P
Det blev även en del uppridningar i "rätt upp" i galopp och de var lika raka som igår(: Jag som fått för mig att min häst är lite vinglig.. Eller så är de jag som skärpte mig när där vara massa publik=)
Nu är han linimentad igen och utslappt till de andra gangstrarna i hagen.
Har bokat in nästa dressyrlektion med honom för Monki på söndag redan..
Nu ska jag börja träna en gång varannan vecka iaf. Och i höst när Armani är mer igång ska jag ta honom varannan träning då Monki fortf tror mkt på honom.

Kommer upp bilder på bdb idag igen, inte så fina nu iheller men men^^




Dressyrkurs dag 1:)

Jag är helt slut.. Jag skulle kunna somna när som helst.
Träningsvärken har redan anlänt, var muskel gör ont.. O så har jag blåsor på fingrarna eftersom jag inte hade handskar när jag red korkat nog.. (så nu har ja gnällt av mig lite)
Men fy bubblan va kul de é o va på kurs o vad givande det redan varit!:D

Vi är ett par som är med. Tror vi är 9 st så vi är indelade i grupper(:
Min grupp var först ut. Jag på Alco, Jenny på Landa o en tjej som heter Molly på Margant (tror jag han hette).. En arabhingst iaf(:

Alco var super duktig, Monki ville ha ännu bättre baktramp och att jag skulle rida honom i lägre form, så för o få det på lättast sätt skulle jag rida på i ett rätt "friskt" tempo. O fy vilken skillnad:D
Hade där varit massa flugor hade jag nog svalt varenda en med de smilet:D *ler stort*
Vi tränade mkt övergångar o igångsättningar mellan trav o galopp o 80% av dom var såå bra! Min kille kan:D:D:D
Sen red vi mkt "rätt upp" för o träna på att ha en rak o balanserad linje. Blev väldigt förvånad över hur bra han låg i galoppen. Spikraka linjer o bra flyt.
Galoppen överlag var det dessutom sån power i att jag blev lite förvånad om man jämför med hur den kan kännas här hemma.
Efter de passet var kroppen spagetti^^ (vilket den fortf är)

Teorilektionen med massören var väldigt givande.
Senare hade vi sitsträning. Först teoretiskt o sen till häst..
Jag ville inte rida på vildingen till häst de skulle ha med så jag erbjöd att några av oss kunde ha Alco ist:P
Han var tröttis men de var ett lugnt pass där var o en av oss som hade honom red en 7 minz var ca:D

Bilderna så långt är skitdåliga.. Jag hoppas på bättre i morgon:D
Till i morgon ska jag dessutom ha handskar på(:
Nu är hästarna nattade för idag o Alco är masserad med raditalen




Aningen morgonpigg

Var lite morgonpigg idag; så jag tog o red både Armani o Alco innan de fick komma ut i hagen(:
Underlättar stort om man försöker rida Alco så mkt det går INNAN man släpper ut i hagen så man slipper jaga häst^^
När de ska in för kvällen sen så ska han dock först in, knas!

Armani var tjurig som vanligt men jag smackade o drev o lirkade honom åt olika håll så han hann inte stå stilla så värst länge när han stannade. Hann inte ens börja stegra *skönt*
Stannade han var de bara o vända åt andra hållet o snabbt "sparka" fram honom i trav igen. Är nöjd med ritten; vi varken bråkade längre stunder eller avslutade med honom som segrare:D
Ett pass på 20 minz fick räcka idag.
Mamma tog lite bilder; men de blev inte så många "bra". Sitter som en kratta men men^^ Hur sitter en kratta förresten?;P
Sara ska vara försöks-kanin på måndag o rida Armani med sporrar. Finns ingen mening med o sitta o banka sig blå o smacka o ha sig för att han ska gå fram. Han tar skänklarna när han känner för det... Detta skulle gjorts för längesedan, det är jag väl medveten om(: Alla har tjatat på mig att jag borde rida honom med sporrar ist. Så ja! Jag får väl börja med de då^^

Alco o jag red ut en liten sväng; fram o tillbaka till Bakvången^^
Superpigg o framåt o jag fick bekräftelse på att jag har bra mkt bättre knäslut o balans än förr..
Vi kom i galopp på en grusväg i friskt tempo eftersom han ville gå på; upp från ett träd flyger en fet duva (läs. den väntade in oss)........ Alco gör en 180 graders spinn uppe i luften o landar med nosen åt hållet vi kom ifrån. Vi var lika förvånade båda två att jag satt kvar o att jag inte ens var på väg att glida av.. Så han var ju tvungen o småstegra lite innan vi kunde gå vidare; mest så att jag skulle få veta hur cool han faktiskt är!;P *asg*



Tillbaka till vardagen(:

Hemma igen; startade dagen med att jobba. Kort dag dock:D

Sitter i soffan nu med myror i benen o håller på o få ner bilder som Emmsan tog idag; kommer i snigelfart dock^^
Kommer slänga upp en serie bilder på samtliga hästar under träning från idag på min bilddagbok så fort detta blogginlägg är uppe på webben:D

Alco är en dryg jäkel... Honom ska man jaga för o få tag i. Även när han ser att jag går för o ta Match så drar han igång Match för att jag inte ska få tag i honom iheller... Armani står bara helt stilla o tycker de ser väldigt korkade ut som springer fram o tillbaka för glatta livet "hörrni grabbar, hon kommer ändå få tag i er.. Spara på energin som jag ist".. ;) Han är klok han! Armani alltså *S*

Efter att Match insett att jag var mer intressant än o springa runt som en vilde i hagen så fick han snällt följa med in(:
Fick sig en duktig snärt av mig när han sparkade efter mig i gången då jag höll på o borsta bakbenen. Han har aldrig slått efter mig förr men han ska då inte börja med det iheller!(: Han "hoppade" nästan upp i mammas famn, sen vände han sig om o bara stod o stirrade ut mig *asg*
Testade o lina honom över cavaletti idag; han fattade poängen direkt o var verkligen riktigt duktig:D Kul med lättlärda hästar*

Häst nr 2 på listan blev Armani, som jag tog i pessoasystemet över cavaletti. Han var superduktig..!
Fick lite busanfall i galoppfattningarna men inte mer än så.

Sedan kom Emma o skulle få rida Alco lite med mig då hon vart ridsugen;)
Tog en evighet o fånga in honom i hagen *morr* Även mamma kom ut o fick hjälpa till o försöka fånga honom, o det var tillslut hon som fick tag i honom.
Då var han plaskblöt av svett o hade troligen en väldigt hög puls, o flåsade som en galning^^
Skyll dig själv sa jag o tog in honom o gjorde i ordning honom.. Det behövdes ingen framskrittning eftersom han sprungit utan ist fick han skritta för o få ner flåset..
Kändes super fin idag, trots att han stått 3 dagar:D
Emma red en stund efter mig med(:



Tankbil m vatten

Kikade på Jennys bilddagbok o lånade även ngn bild..
Vår gödselstack är översvämmad, vilket innebär att allt gödselvatten blandats o kommit in i de vanliga vattnet (fråga mig inte hur).. Men allt vatten man tar inne i från stallet är numera rent gödselvatten:/ Från vattenkoppar, till tvättmaskin, till spolspiltan..
Men Uffe som äger gården har kört ner en tankbil med vatten, tack o lov(:

Åker som sagt hem ikväll, saknar mina pojkar<3



Dressyrkurs

Hörde om översvämningarna där hemma.. Känns som om man valde rätt dagar att resa bort;D
Mamma lät hästarna stå inne nästan hela dagen. Värst drabbast var självklart Anderslöv; byn vi tillhör^^ Där har de kommit ca 90mm regn:O SJUKT...
Får se hur det ser ut i morgon när man anländer hem;P

Monki har mailat över schemat för dressyrkursen nu till helgen så tänkte dela med mig av den med er här:)

Lördag:

8,30-09,00 samling o genomgång av kursen.
9,30-10,30 ridpass
12,00 lunch
13,00-14,00 teori med hästmassören Karin Bossner (vardagsmassage o anatomi)
14,00-16,00 EM fika
15,30-17,30 sitsträning. Praktisk o Teoretisk
18,00 Middag

Söndag:
08,00 frukost
08.30-09.00 Samling. Utdelning av kompendie och en teoretisk uppgift.
09.30-11.30 jobba med kompendiet och den teoretiska uppgiften.
12.00 Lunch
14,10-15,10 ridpass
15.30-16.30 teori. Monki går igenom ”utbildningsskalan” och vi diskuterar vår teoretiska uppgift.

Där har ni schemat för mig kommande helg:D Ska bli super skoj!:D



Örebro

Befinner mig i Örebro nu, nästan precis anlänt^^
.. hästisarna kommer få vila dessa tre dagar jag är borta, sen ska jag o Alco ladda upp för dressyrkursen hos Monki lördag o söndag:D

I förmiddags så tog jag Alco i pessoa systemet 30 minz och Armani fick ett litet ridpass:D
Han är samma tjuriga rumpnisse som tidigare, men men detta ska få ett slut snart; så är det bara:D

Ha det bra!:D

Morgonpigg

Kunde inte ligga o dra mig idag som var tanken *S*
Ist gick jag ut i stallet o började med o rida Armani en kortis. Mammsen höll honom i lina i början men han gjorde absolut ingenting så hon kunde släppa mig/oss ganska så snabbt:D
Han var väldigt duktig;) Blev 15 minuter i skritt o lite trav.
Men han ser verkligen INTE kul ut nu när han har noll muskler.. De kommer ni få höra mig gnälla om LÄNGE;) Haha... Men man kan inte både släppa hästen på bete o tro att han är musklad efteråt^^
Vuxit har han gjort i sommar, nu är han nästan 164 cm o många tkr att han blivit grövre med.. Det har jag dock inte själv lagt märke till.

Nåja..
Armani o Match fick komma ut i hagen efter turen på Armani.. O så tog jag o red ut en härlig runda på Alco.
Han skötte sig exemplariskt idag, tror inte ens vi höll på o avlida för att en blomma var i "fel" färg:D Superduktig, verkligen! Jag trivs när jag kan ge honom lång tygel hela vägen hem o när han inte ens rör en min när vi blir omkörda av lastbilar lr traktorer.. Såna dagar är bra dagar *tummen upp*

Nu blir det lite frukost här, sen har jag bara Match kvar att hitta på någonting med:D Ska bara komma på vad;D


Ikväll blir det bowling i Malmö med en hög människor.. 13 st närmare bestämt.. På fredagen den 13.e... Skulle inte förvåna mig om vi får bana 13 med;D



Hovis(:

Idag kom Markus o fixade fötterna på hästarna:D Gick kanoners med allihop(:
Alco stod o sov;)

Match har fått vila från jobb ett par dagar nu, stod bara o pysslade om honom ett tag idag så han inte skulle känna sig bortglömd:)

Armani har jag haft i pessoat 2 dagar i rad nu; han är så busig att det finns inte. Gör han såna luftsprång som han åstakommit dessa dagar så kommer han skicka mig all världens väg när jag sätter mig upp:/
Annars är han super duktig:D Pigg o glad får han absolut vara, det är dumheterna jag hoppas försvunnit=) *drömma kan man ju*

Alco har det blivit två kortis dressyrpass med nu igår o idag. Idag för att jag tyckte att han inte gick helt rent i ökningarna.
Troligen eftersom han fått en spark högt upp på höger fram; han var lite smått svullen där.
Får se hur det ser ut i morgon, tänkte skritta ut en runda iaf(:

Har åskat massor i två timmar nu, ÄNTLIGEN får man väl säga.. Detta har man väntat på läänge nu(:
Blir har krypa ner o ligga o lyssna på det ett tag.
Sov gott! =)



Blandad kompott^

Badade Match igår; insåg att det var på tiden nu=)
Han har noll respekt för min mamma dock, så fort hon tar övergrimskaftet mejar han ner henne... Så hon är helt blå över ena armen nu..
Tar jag sedan honom, skäller lite o så.. Så kan ja hålla honom med ena handen o vattenslangen i andra o spola honom; annars går det inte.
Samma vid longering. Han lyssnar mer på mig än henne.. Hah;D Aja de kommer, hon måste nog sätta honom lite på plats så han inte tar övertaget för den lille sprätten kan verkligen bli stark:)

Idag har det blivit longering av samtliga..
Alco i pessoa systemet över en bom. Var jätte duktigt:)
Match med longergjord (bara för o ha ngt på ryggen). Dels över bom o dels utan. Han var bråkig i ena varvet så där fick han springa tills jag var yr i planeten o han gjorde som han skulle(: Sen var han super duktig.
Provade även hans nyinköpta JN-regntäcke. Strl 125 o det är lite för stort men det blir bra ändå:D Lite o växa i dessutom. Han tyckte inte alls om momentet när jag skulle lägga det på ryggen på honom, men sen stod han snällt.
Armani linade jag oxå i pessoa-systemet. Dock bara 10 minuter (får ta en långsam upptrappning). Han tyckte det var jobbigt men han skötte sig (:
Ska använda mig mkt av de under hans igångsättning tänkte jag:D




Alla har vi samma mål

.. men vi når dit på olika sätt:)
För att ta mina hästar som ex. (de som rids= Alco&Armani) så rider jag dom överlag inte på samma sätt.. O jag kommer inte börja göra det nu när jag sätter igång Armani iheller.
Varje häst är en individ och den ena är INTE den andre lik^^ Jag har samma mål med dom, men jag som ryttare har lärt mig att acceptera att man måste kunna nå dit på olika sätt. I Armanis fall måste jag acceptera att vi går omvägar och med Alco kan man bara tuta o köra...

För att ta ett ex. Alco rider jag i mkt skritt när jag värmer upp, lösgör o flyttar för skänkel o håller i en låg form.
Armani däremot kan jag inte skritta hälften så länge som Alco för då tröttnar han direkt. Där måste jag köra minimal framskrittning o sen på o trava. Han ligger dessutom gärna i väldigt låg form så honom måste jag plocka upp i ngt högre^^
Aja, intresseklubben antecknar.. Right?;)

Hämtade hem Armani från betet i förmiddags mha Sandra. Tog knappt 30 min sedan stod han i släpen o vi kunde köra hem(:
Ihop-släppet gick lysande! Alco skyddar Match som en hök o lät inte Armani komma nära o hälsa i första taget *S*

Nu har jag dressyrat med Alco ute på gräset. Blev ett pass på 40 minz o vi tränade mkt på övergångar, fram-/bakdelsvändningar, skrittpiruetterna samt på den förvända galoppen som man verkligen måste kämpa som ett djur för att få till.. Men vi närmar oss:D
Därefter linade jag Match med galoppsadeln på o stigbyglarna dinglandes nere vid magen, han var super duktig som vanligt...=)
Armani stod nyfiket i hörnan av hagen o studerade oss ute på gräset *S* I helgen ska han med börja få komma igång igen(:

Hmm vad har jag mer o säga.. Inget direkt viktigt känner jag.. De skulle i så fall vara att jag aldrig kmr låta en vän vara medryttare på mina hästar igen, det fungerar inte... Jag blir mest bara besviken ändå och folk tar en bara förgivet...
Jag tror på duktiga medryttare som är ambitiösa och FFA SERIÖSA!:) .. men var finns dom?:)




Stabilt...

.inte^
Alco är ingen bra häst att ha handhäst med till...
Hade föraningar om att han skulle mecka idag så red honom själv ett varv runt travbanan först medans mamma gick med Match på gräsfältet.
Mkt riktigt var han en mespropp och vi hann inte långt innan han gjorde första helomvändningen och skulle på andra hållet. Så gjorde han om o om igen nästan hela slingan runt; så jag kände att jag reder aldrig ut att ha Match som handhäst runt där + sitta på en som bara ska nörda sig.
När vi kommit runt banan tog jag ist Match som handhäst upp o ner på rakan o sedan fick vi nöja oss där:)

Snart Snart kommer bejbi Armani hem med o ska få sättas igång:D Hoppas på lasthjälp bara annars blir det svårt:/

Var förresten hos läkaren i måndags då jag trott att där blossat upp en massa allergier då jag får svårt o andas i MÅNGA situationer... Visade sig ist att jag fått astma.. KUL.. 23 år och har fått astma... Tjena typ^^
Man kan "växa ifrån" det... Men jag växte till det så jag vet inte hur det funkar då?
Värst är det o vara i stallet, men jag har fått ngn inhalator jag ska överleva på:) ^^

Sagohästen(:

Skulle skrivit igår men kom ärligt talat inte ihåg att göra det;D Så det får komma ett morgoninlägg här ist;D

Alco + Match hade vilat 3dagar pga jobb o dåligt väder så igår tog jag ett lösgörande ridpass på Alco ute på gräsfältet.
Han var helt underbar! Red honom i låg o lång form första halvan o mot slutet igen; förböjde honom i hörnpasseringar o på volter för o få igenom honom ordentligt. Red utåtställd emellanåt osv.
Han var supermjuk o jätte trevlig o rida. Gjorde lite skrittpirutetter , öppnor, slutor, framdelsvändningar.
Resten av passet bestod mest av övergångar, övergångar, övergångar. Han lyssnar jätte fint!(:
Skulle få mer power i galoppen så jag kickade till honom när han segade lite; han blev lite grining o svarade med o skjuta upp i luften *haha* Annars var gårdagens ridpass alldeles LJUVLIGT<3

Linade Matchen efteråt, målet med passet var att han ska lyssna på mina kommandon o de gjorde han jätte fort. Han är super duktig.. Nästan så man går o väntar på ett bakslag; de kommer ju alltid(: Så här medgörlig o lättlärd kan han omöjligt vara rakt igenom;D
Spolade honom sen, går o spola hela honom nu... Nåja nästan. Han tkr inte om o få vatten på bakbenen utan hoppar runt då *S* Men resten kan man spola utan större svårigheter. När han tkr att han är klar så går han gärna rakt ut ur spolspiltan även om man så lägger hela sin vikt på honom för o backa tillbaka honom.. Envis som få(:

Armani kommer hem på fredag igen:D Sen ska han sättas igång ordentligt. SKÖÖÖNT.. Drömde om honom i natt faktiskt *hmm*

Nåja det var gårdagen de.. Nu ska jag lina Alco i pessoat innan de får komma ut i hagen. Sen ska jag köra om foderhandlarn på väg till jobb o hämta regntäcket jag beställt till Match:)

RSS 2.0