Tjollahopptjollahej

Trist va, inlägg idag igen!;P Hahaha...

Jobbat lång dag idag... Min söta mammi hade mockat åt mig eftersom hon varit ledig så jag hann med o motionera båda pållarna en snabbis :)
Vi rullade först in en ny halmbal dock:D

SnöSnö o åter Snö.. Dessutom blåser de massa så det var ju inte direkt KUL o jobba med pojkarna, dock nödvändigt eftersom tanken är att jag ska jobba hela helgen.
Tömkörde Armani i paddocken i lite djupare snö.. Han gjorde inga konster alls utan var verkligen super duktig :D Däremot blev han trött fort *klandrar honom inte* så vi höll på max 30 minuter.. Mkt skritt o trav men testade även galoppen.. Ibland gasar han lr busar o då hinner jag inte alltid med i tömmarna men idag var han hur fin som helst... Som ni hör är jag strålande nöjd med lillprinsen (A)

Vädret var värre när jag kom ut med Alco.. Ångrade mig direkt när jag skuttat upp på hans varma termo täcke...
Men tyckte det var lika bra att han oxå fick röra sig...
Alla gångarter lite snabbt.. Knapp 20 min.
Vi fann ingen glädje av de alls någon av oss.. Gjorde mest ont när snön blåste rakt in i ögonen.

Efter att alla tjatat på mig har jag finally tagit mitt förnuft till fånga o kan se mig besegrad av snön... Finns nackdelar med o bo på landet med... För min del är nackdelen att jag inte kan köra till jobb i morgon.. På bara några timmar är vi insnöade... :/
Plogas konstant här utanför men blåser igen minuten efter:(
Räknar med o komma till jobb på söndag för de skulle avta då...

En fördel är att man snabbt kan rida sina pigga knasbollar trötta i snön ;)






En kombination av testing o trots.

Efter att ha släppt ut kusebusarna i morse blev det en tur till stan:)
Bokade tid hos frissan + shoppade lite nytt *ler* Ibland måste man unna sig själv saker..!
Handlade med en stor Chai o en grillad bagel hem som frukost från Espresso House.. Mums :) Frukost 12.30 kändes lite sent, huah...

Framåt eftermiddagen var det hög tid o motionera pållarna :)
Startade med Armani... Piggelinen själv *suck*... Sen ska han ju testa konstant med o vända åt motsatt håll o stegra när man blir arg o manar på honom åt de håll jag vill..
Idag testade jag med o visa mer humör mot honom.. Ju argare han blev på mig ju mer förbannad blev jag på honom så jag höll med ena fingert i förbygeln o manade på honom ständigt den lille sprätten.. Han hoppa o bocka o sparka o skutta o gjorde alla dess konster.. Suck.. Men jag är STOLT över mig själv som blivit aningen tuffare på honom..
Travade fint runt på en stor volt i paddocken som numera består av mjuk snö =perfekt, o emellanåt kom testingen/trotsen.. Kan ju inte gå runt fint hur många varv som helst såg han ut o vilja säga.
Ibland försöker han komma undan med o galoppera på stället, idag drev jag bara framåt o fortsatte rida lätt o morrade samtidigt lite på honom.. Samtidigt som man gör allt detta får man försöka dra upp huvudet på honom som han vill ha mellan frambenen när han hoppar rundor med mig i snön. *skakar på huvudet*
Red honom lagom trött; inte så överdrivet hårt.. Nyss vaccinerad som sagt(:
Tryckte dock in lite galopp oxå, kämpigt (för min del) men han skötte sig bra... Tills man petar på med spöet för att han ska gå fram mer, haha.. Ja ni skulle se de live för o förstå vilken cirkus vi kan åstakomma..

Hann börja skymma så jag fick skynda mig ut med Alco direkt efter.
Han var mest pigg o ville springa fort... Efter var hörnpassering skulle det ökas, MKT sa han...
Sen var löven som blåste runt på snön OTROLIGT farliga "matte matte ser du inte, de tar mig ju... Förstår du inte att jag MÅSTE springa nu.. FORT"...
Efter massor med galopp; i hopp om att han skulle bli lite trött (fel av mig, MKT piggare) så blev han iaf mkt mjukare o gick stadigt i form o flyttade sig i skänkelvikningar, öppnor o slutor utan några som helst problem... Var bara gasen som skulle till så fort jag rakställde honom *S*


Snöstorm

De har lovat snöstorm idag; skulle visst börja nu under eftermiddagen.
Började snöa redan i morse, dock inte så mkt blåst. Så jag släppte ut Armani o Nasse i hagen o tog ut Alco på en ridtur.
Aningens pigg och tyckte det var lajbans med snö. Frustade heela tiden (:
Han ville inte göra annat än o springa så jag kämpade mest med o hålla igen; när vi vände hem sen fick jag nästan lägga mig bak o dra för o få stopp *puuh* Men få honom o stå stilla var omöjligt; får man ner tempo på honom gör han lufthopp ist o drar man tag ordentligt reser han sig *morr*
Han ska nog få springa om vi får mkt snö... I de höga drivorna ;) Haha...

När han var ute i hagen sen var de bara o springa in o dra om till vanliga kläder o köra o handla så vi har mat hemma om vi blir insnöade(:
Fruktansvärt o köra hem; man såg knappt skillnad på vad som var väg lr åker:S

Hemma sen gjorde jag klart stallet o plockade in hästarna... Så här tidigt har de aldrig fått komma in här ute förr... Men lagom korkat o låta de stå ute o invänta snöstormen tkr jag..
Nu ser man knappt ut längre iheller.. Bara massa vitt; jösses alltså.



Vaccination

Sista minuten jag;)
Har bättre koll på Alco än Armani när det gäller sånt.. Men sen har jag ju inte haft Armani såå länge än iheller *S*
I söndags kom jag på att *hjälp* det är tid för vaccination på Armani nu.. Men inte kom jag ihåg att ringa någon veterinär igår morse inte...
Men i morse så! Vaknade med ett ryck när jag kom på det *puuh*
Min vanliga veterinär kör tydligen inte på detta hållet, så jag fick tag i en annan som kunde komma ut en timma senare:D
Så nu är lillkillen nyvaccinerad. Influensa,stelkramp + botulism:)

Han tyckte nog att det var ett jäkla sätt o hämta in en i hagen för o sticka två sprutor i en;) Men han rörde inte en tum. Hur duktig som helst:)

Motion

Internet segar massa så det får bli en snabb uppdate så här :)

Idag har jag jobbat(: Mammi var snäll o gjorde färdigt stallet, så det var bara motionen av grabbarna kvar när jag kom hem:)

Skrittade Armani 35 min i vår bottenfrusna paddock. Han var verkligen mjuk o kanon fin.. Avancerade upp oss o gav oss på o flytta oss undan skänkel. Han tvärstannar emellanåt o ser väldigt misstänksam ut men han försöker verkligen o emellanåt sätter han tom ett par steg:) Värsta duktiga lillkillen.

Tyckte att Alco behövde bli tömkörd, så längesedan sist:D
Vi höll till uppe på gräsfältet på en liten bit där det var lite mjukare så att det även gick att trava.. Han var super fin:D Han blir så pigg o glad när man tömkör.. Står o skuttar redan inne i stallet o vill ut o iväg. Kul att man kan glädja de små liven ibland;D Tillskillnad från Armani har han både gas o broms o inte ens rattlåset sätter i när man tömkör = fullt svängbar *asg*





...starting to move on

Kommit på mig själv med att vara gladare när jag är sysselsatt.. När jag slipper tänka.
Så min vardag går mest ut på att vara igång hela tiden; jag är ju trots allt tjej = grubblar massor.
Hade passat mig utmärkt om man hade haft en sån där "AV och PÅ" knapp man kunde få trycka på ibland.
Till sysselsättningslistan lägger jag nu till Spinning då Sandra o jag kommer börja på det :D Ska blir riktigt kul; var ngt år sedan jag tränade annat än ridning. Får jag tid över tänker jag gymma lite smått oxå.

Red Alco fram o tillbaka till Bakvången; tog ganska exakt en halvtimme.
Snorkallt ute o grusvägarna var sten hårda men han skulle inte skritta; utan satte iväg i en himlans trav. Var bara o hänga på; han behövde få springa lite ;P

Tömkörde Armani strax innan jag plockade in Alco o Nasse från hagen.
Idag gjorde han vad jag önskade men var så klart full i fan o fick sina ryck lika oväntat var gång;P Är väl mestadels kylan som gör det.
Den gör så ont... Kvittar hur mkt man klär på sig; det gör vansinnigt ont i kroppen ändå. Värst är det för ansiktet som blir utsatt hela tiden.

Fyller år vääldigt snart; o för första gången på länge önskar jag bara saker som är helt o hållet till mig själv:) Ofta är det hästrelaterat på ett lr annat sätt. Men inte denna gång, denna gång förtjänar jag att få saker bara till mig:D

ps... Kiropraktern Jenny o Dennis använder sig av kmr ner till skåneland om cirkus en månad (kring 20 feb tror jag) o då ska han få ta både Alco o Armani samt MIG.. Ja ni hörde rätt, han tar BÅDE hästar o människor;) Perfekt!

Hoppas ni haft en trevlig helg!:)

Chaffis:)

Idag har jag o Jenny agerat transportörer fram o tillbaka till Jägersro:)
Först åkte vi in med Closed Case och Gasoline; sedan tog jag o Jenny bilen o körde hem o hämtade Tuffe...
Tillbaka igen så gick vi upp på fiket o kollade när de körde fort med Closed.. När han sen var badad fick han följa med oss hem o sedan tillbaka igen för o lasta de två sista ;P
Gått kalas; Tuffe var lite hoppig o köra.. Haha, men han sköt på fint när jag skulle gasa upp för en liten backe *fnissar*
Nää jag måste se till o skaffa BE-kort... underlättar big time, om inte annat så för mig själv=)

Hemma igen fixade jag till mina egna. O senare på em red jag barbacka en sväng på Alco ihop med Marie på Marodören.
Var påtok för kallt för o ta Armani oxå så han fick dessvärre vila.

Mammsen hade kommit från jobb när vi kom tillbaka o höll på o ta in Armani o Nasse(:




Ridhuset

Snabb upp.date sen sist jag skrev innan jag skriver om dagen:)

Onsdag: Starten för Closed Case på Jägers blev för ivrig så det blev galopp, sedan hann de inte komma fram långt i ledet igen:( Jätte synd för han såg sååå fin ut när han värmdes.
Kanske någon som såg loppet på tv förresten?:)

Torsdag: Skrittade Alco en runda.. Riktigt pigg efter att ha stått 4 dagar.
Efter det tömkörde jag Armani som var helt sjövild... Skulle bara göra tvärtemot mig och protestera hej vilt. Trodde jag skulle tappa honom ett par ggr när han satte iväg; var ju inte så stabilt underlag (snö)... Men efter att ha skällt på honom och gett mig attans på att det skulle gå så fick jag min vilja igenom:)

Idag: Idag är det kallt *brrr* o igår kväll o i natt har de blåst massa snö upp på vägarna så på sina ställen var det inte alls kul o köra med släp.
Alco gick rätt upp i släpen både dit o hem utan lina o grejor.. Helt snopen; för han brukar faktiskt stanna till o titta lite iaf;P
Ridmässigt gick han bra:) Pigg o på bettet men lyssnade hela tiden(:
Körde inget jätte hårt pass eftersom han stått ett par dagar, utan ett sådär lagom.
Sedan var de hem o byta häst + passa på o trycka i sig lite frukost.
Armani reste sig en gång vid lastningen så jag smällde till linan i rumpan på honom o då sprang han rakt in... Snopet de oxå:P
Han var lite skuttig i början o man kände hur han gick o laddade, men mot slutet var han riktigt fin.
Red honom i ett övertempo i traven eftersom han annars segar så... Slutade med att vi flåsade nog minst lika mkt! *asg* Jätte duktig faktiskt(:
Hem var de samma visa.. En resning, sedan sprang han in.. Hann dock inte göra ngt utan han fick fart på benen ändå *fniss*

Sry... Glömde kameran:( Blev bara en bild med mobilen när mamma håller Alco utanför ridhuset när vi är på G att gå in o rida.




Förlåt...

Fick ny dator igår...
Borde vara mer aktiv; både med o blogga o med hästarna.
Känner mig allmänt deprimerad just nu, ingen lust med någonting.. Känns som om allt går emot en.
Först krashade förra datorn = ALLA bilder *poff* borta; ska lämna in den o se om det finns någon möjlighet att rädda bilderna. Man lär av sina misstag, borde bränt ner de på skivor efter hand.
O så är marken frusen mest hela tiden så det går bara o skritta om man inte kör iväg o tränar. =Armani är fruktansvärt pigg o väldigt svårt o sitta på o få ut ngt ridmässigt av.
Kommer där bra med snö går de utmärkt o rida på i den... Nu är där bara väldigt halt på vägarna så jag vågar knappt köra med släp.. Men en gång i veckan per häst ska jag försöka hålla o åka iväg o träna med:)

De har tyvärr fått stå ett par dagar för mkt nu igen; men tors-sön är jag ledig denna veckan så tänkte minsann hålla igång med båda två alla dagarna på ett eller annat sätt.
Tyvärr har de dels fått stå pga av att jag inte mår så bra, det gör ont inombords...

Får försöka fota i veckan när jag är iväg i ridhuset med pojkarna så här kommer in lite nya bilder iaf..

På torsdag är det 5 veckor tills Emma o jag åker till Göteborg Horse show; OM jag längtar eller... Hade varit ännu bättre om det varit nu på torsdag så man kunde komma från skåne lite o bara "va".

Mamma o jag ska köra till Jägersro om en stund o se när Closed Case (Closse) startar.. 20.30 går loppet; men vi tänkte ta oss en matbit innan... Tom maten slarvar jag med numera... Hopplös, I know.



Frisk

.. nästan:)
Min nya dator skulle kommit förra veckan men de é väl snigelposten den levereras med så den kmr väl i nästa vecka ist.
Kört ner på Emmas jobb nu o snackar skit o lånar datorn.

Har haft en helt underbar helg än så länge:) Känner mig så glad, pigg o framåt(:

Hästarna mår kalas:)
Pigga i kylan; hagarna är ju stenfrusna de med så de är inte så pigga på o springa rundor där... Ända motionen blir när man sitter på, så de hinner ju samla på sig energi.
Armani har haft överskottsenergi samtliga dagar. Brallar runt som en gummiboll under en, hoppar o sparkar o galopperar på stället.. Väldigt svårt att gå honom o trava på friskt framåt utan bus lr galopp-skutt *suck* Ibland är det faktiskt väldigt störigt..

Alco är pigg o glad han med men han gör iaf vad jag begär;)
Galopperar på stället o skjuter upp i luften ett par ggr när man rider ut o ska bryta av till trav.. Hehe..;P

Hoppas på att datorn kmr på måndag så jag kan börja blogga som vanligt igen(:


Massa med vila för grabbzen

Jag har drabbats av influensa.. Möööh.!
Så pojkarna får dessvärre vila ett par dagar till.. Men det mår de nog inte dåligt av nu när det ändå är så kallt:D
Ska orka pyssla med båda i eftermiddag hade jag tänkt:D

Helgen har varit lugn, mest legat nerbäddad i soffan o mamma har haft hand om hästarna.
Idag har jag dock kämpat med o fixa allt själv(:
Lånar Emmas dator just nu..

Ska hem o ge mina prinsisar lunch nu:)

Ha det bra! :)

Snorförkyld

Sjuk... Igen! Jag som sällan är sjuk har råkat på ännu en förkylning :/
Biter ihop o försöker jobba trots allt(: Ont om vikarier, speciellt på helgerna.

Igår körde vi ner med båda pållarna till ridhuset trots halsontet. Kände att jag behövde rida igenom båda innan nu i helgen eftersom jag inte hinner rida ngt nu.
Mamma åkte med mig när jag tog Alco på morgonen. Första halvan var han rätt dum måste jag säga... Käfftig o skulle testa gränserna genom o stå på bakbenen o kasta sig i luften för ingenting.
Andra halvan av ridturen gick han strååålande bra igen:) Gäller o va envis o ge sig f*n på att jag ska få min vilja igenom;P

Sara kom sen när det var dags för o åka ner med Armani för o hjälpa mig.. Lastningen gick mkt bättre denna gång. Inte ens 10 minuter:)
Han var mjuk o fin o jag är jätte nöjd:) Seeg dock så jag var bra trött när jag var klar med honom oxå;P
Då hade jag oxå hunnit få feber så det är inte så konstigt.
Ser framemot träningar för Monki med båda två när hennes bebis blivit liite större så hon kan stå o hålla lektion:)





Vilodag:)

Vilket klydd med datorn... HP.s personal har nog helt missat konsumentköpslagen som säger att man som privatperson har 2 års garanti...
Men jag ger mig INTE i första taget, that's it :) Om det krävs att göra dålig reklam för dom so be my guest...
Lånar nu jobbets dator åter igen (himla tur att man har tillgång till dator här)

Igår skrittade jag Alco barbacka ute på gräsbanan 30 minuter. Han var jätte mjuk o fin(:
Sedan tömkörde jag Armani. Skrittade fram upp o ner på rakbanan i rasktakt; hur bra motion som helst när man har hästen framför sig som bestämt tempo *S*
Sedan var vi på gräset där det inte var knöligt o travade lite med honom på stora volter. Han var verkligen kanon duktig:) Grannen kom gående på andra sidan travbanan o skrämde honom lite dessvärre så han gick rakt upp på bakbenen o var sen helt stissig.. Skrittade ett varv runt gården med honom ist o avslutade för dagen:)

Idag har båda fått vila eftersom jag jobbar:)
I morgon kör jag med båda till ridhuset under förmiddagen så länge det inte kommer mer snö under natten.


Armani låg o sov när Sandra kom för o släppa ut igår


Alco hjärtat när vi skrittade på gräset igår



Krashad dator:/

Är det inte typiskt!
Nu när man bestämt sig för o komma igång mer med o åka iväg på träningar osv o helt plötsligt har mkt o blogga om så lägger datorn ner. Ska skickas in på lagning dock så jag är nog tillbaka ordentligt inom det närmsta igen:)
Blir en snabbis bloggning från jobb nu:)

Igår skrittade jag Armani en 30 minuter. Piggelinen själv *ler* Tänk er själv; han vill pinna på fort men samtidigt ta korta försiktiga kliv. Så det blir en väldigt gungig skritt-runda..
Hemmåt fick jag gå "slalom" för annars hade han bara velat lägga in högsta växeln *sötsaaak*
Han är så mjuk o fin i munnen just nu. Böjbar åt båda håll o svarar mkt bra på skänklarna; bäst för vänster:D
Red lite på en volt med o vände hela tiden honom runt för skänkel, ibland tvärstannar han o ser ut o tänka "alltså, var är det vi håller på med nu"... Han är såå duktig lillprinsen o försöker vara minst lika duktig som Alco hela tiden.. ;P

Idag ska jag skritta båda när jag kommer hem från jobb hade jag tänkt:)
O på fredag kör vi med båda till ridhuset om väglaget känns ok.

Landäng

Haft en relativ lugn dag idag :)
Åt frukost med Jenny härinne efter att vi släppt ut hästarna o sedan hämtade jag in Alco för skritta honom ett varv runt travbanan.. Ca 3km.
Han tog det så nätt o försiktigt o hade stenkoll på var han satte fötterna, inga konster alls *duktig pålle*
Jag förfrös dock nästan mina händerna o öron så jag bestämde mig för o låta lillplutten få stå.

Blev en runda till Landäng i Skurup ist med Jenny när boxarna var mockade.. Aldrig varit där innan; o det är alltid kul o komma till nya hästaffärer *S*
Kom hem med läderbenskydd runt om till Armani och en man o svansborste=) 

 Hade det inte varit för att jag o Emmsan ska till Göteborg Horse show i februari så hade stora plånboken fått följa med för de hade hur mkt kul som helst! ;P Rekommenderas verkligen o åka dit o shoppa hästgrejor(:







Ice Ice Baby

Såna här dagar får man verkligen bita sig i läppen o ha tålamod...
Det är så kallt... Ni anar inte! Eller jo, det gör ni säkert.. Bor ju i längst ner i söder så här är väl varmt jämfört med vad ni som bor högre upp har det...
Allt fryser. ALLT... Vattenkopparna är frusna.. Sen fryser ALLT annat vatten med så man inte kan ta vatten till hinkarna. När man väl tinat pumpen fryser ändå vattnet i spannarna.. SUCK... Vi kan detta nu. Jag vill ha vår.
Samma visa var vinter med vatten problem, kommer aldrig ifrån det i vilket stall jag än varit i. Hur löser ni det??
Inte lönt o slå sönder vattnet i tunnorna i hagen ens, de fryser igen innan man säger "bu"... Bättre de får komma in tidigare.. Ser inte precis ut att trivas ute i kylan; står mest stilla o hänger. När Armani inte biter sönder Alco's täcken.. Så är de tecken nog(:


Felicia skrittade barbacka på Alco i förmiddags; hade gått fin fint(:
Jag tog o skrittade Armani strax innan jag tänkte ta in de andra så att han slapp komma ut igen emellan(:
Hårt o jäkligt överallt så efter att ha skrittat runt huset red vi upp på gräset o trallade runt lite där.
Hör o häpna.. Idag kunde vi göra hörnpasseringar med ENBART ytterskänkel! Inga ledande tygeltag här inte.. Han lyssnade o svängde fint runt.. *fortsätt så*
Han lägger sig gärna väldigt lågt med nacken; jag vill ha upp den lite o få in baken mer; men vi är inte där än. Kan inte kräva de redan, I know.. Men försöker iaf pilla upp nacken lite så han inte blir tung o rida helt plötsligt. (han är det inte so far)
Idag är jag jätte nöjd med min lill-prins<3


Yes, han har skav från täckena... What to do... Bogskydden suger bra mkt mer o ha under.





Ridhus

Idag har vi varit iväg med båda mina kusar o tränat i ridhuset i Vallby... (:(hos Monki)
... nu sitter jag trött, ooo ännu tröttare o med lätt huvudvärk i soffan o längtar tills klockan är lite mer så jag kan gå o lägga mig:)

Sara kom vid tolv så då körde vi ner med Armani för o träna (hon red Armani) Han tyckte det var kul o komma på nytt ställe o var väldigt nyfiken o framåt.
Framåt var han iaf fram tills man kortade tyglarna o började att ställa krav. "SUCK, MÅSTE jag" tänkte han.. "Ja Armani, det måste du" sa Sara .
Haha; hon fick verkligen kämpa. Han gav inte en tum gratis.. Han höll till och med på o springa rätt över julgranen i mitten av ridhuset för att han minsann inte tänkte svara för ytterskänkeln.
Med honom kommer det nog bli en utmaning att få känslig för hjälperna o ffa FLYTTbar...
Men han gjorde vad Sara krävde till slut och inte ett dugg extra ...
Lastningen dit o hem var mest skit; den vill jag göra ett sträck över.. Jag kan visst ha tålamod o vänta ut hästar som vill lukta o känna efter med hovarna på lemmen lite först osv. Men jag har som alla andra oxå gränser; min går vid när han reser sig rakt upp och dessutom mot mig.. Alltså när han blir FARLIG.
Aja, det lossnar säkert nu när vi ska köra iväg en gång i veckan (helst) o rida i ridhuset:)

Mamma åkte med när det var Alco's tur:)
Han var helt fantastiskt.. Ibland överraskar han rejält o det värmer i hjärtat *ler*
Jag var så stolt, och mådde så bra när jag red på honom. Han var PIGG o riktigt GLAD att få komma iväg o träna...
Nästan så han var stark o dragit emellanåt.. Men när jag samlade ihop honom o red så dansade han under mig. Flyttade jag skänkeln en cm flyttade han sig. Han kändes verkligen helt underbar idag(:
Aningen överambitiös i galoppombytena o bytade HELA tiden steget före mig.. (hann inte lägga om hjälperna) han visste precis vad som gällde.. Tog jag ist tillbaka honom o vände tillbaka till det voltvarv vi kom från så bytade han fint över igen.
Tänkte att jag skulle utmana honom lite ist o tvinga honom o lyssna på MIG. Så jag red på 5 serpentiner i galopp o bytade alltså galopp i var båge. En baggis sa Alco som bytade över om o om igen.
Han fick mig verkligen att bara må.. Sitta o njuta var sekund o bara längta ut till tävlingarna i vår=)
Visst fick han lite pigghets ryck han oxå. Sköt som en pil rakt upp i luften o landade lika fort igen o jag bara tittade på mamma o sa "va hände" Hahahah;) Tosing.




RSS 2.0