Dressyr med prins Alco:)

Vi körde en 30 minutare ute på gräsfältet.
Efter att jag tjurat på honom i förrigår när han inte svarade för halvhalter så tog han dom så bra idag. Nästan så det blev tvärnit vargång jag pillade lite extra med lillfingret.
Körde mkt lösgörande idag, så jag red honom helt o håller i låg o lång form. Blev mkt sidvärtsrörelser o övergångar +bakdelsvändningar. Han svarade superfint för allt; vissa dagar är han bara så där extra bra! (:

Match ska få vila någon dag nu så det inte blir för mkt "träning" men däremot blev det lite träning med att spola honom idag ist.
Tog in honom i spolspiltan o efter en stund stod han helt stilla när jag spolade frambenen hela vägen upp + bogpartiet och nästan hela halsen.  Det går framåt minsann:D

Snart kommer Armani med hem o ska få komma igång ordentligt.Träning ger färdighet:)

Blev ett lätt dressyrpass på Alco ute på gräsfältet idag.. Lite smånördig var han väl idag med men efter ett par tillsägelser valde han faktiskt att lyssna på mig o ta halvhalterna jag gjorde o flytta på sig när jag ändrade skänkelläge osvosv...

Efter Alco var det Match tur. O som jag sa igår blev det tömkörning:D
Vi la på honom Trolles sele.. Haha.. Trolle är Jennys SHETTIS.. O den passade perfekt;) Han fick springa runt med den lös i en hage en stund först för o vänja sig..
Blev inte bra med tömmarna sen så vi bytade o la på honom Jenny o Dennis galoppsadel ist med stigbyglar på som vi satte ihop så att man kunde dra linorna igenom där ist.. :) Efter ett par luftsprång fann han sig i att ha en lina runt rumpan.
Han är otroligt lättlärd o lätt att ha o göra med.. Han lär sig fort o accepterar det mesta..
Efteråt skulle jag svampa av honom; efter 3 försök stod han blick stilla o lät mig blöta ner hela honom.. Tji fick jag förvisso för han rullade sig så fort han kom ut:P

Åkte om Armani på väg hem från Malmö innan med förresten:D Innan jag motionerade de andra två(:
Gräset är nästan slut så snaaart ska han få komma hem! Tur vi åkte o kollade för en stooor gren har trillat av ett träd där o sprängt ena ingången i hagen så där stod helt öppet o var fritt för o gå ut, sån lättnad att vi gick in o kollade! :O Fick binda linor provisoriskt..2 in 1(:

Vänt dygnet igen på Alco o Match då Alco börjar få liggsår på ena hasen:/ Han får det jätte lätt så vågar inte ha de ute på nätterna så att det blir värre.. Han ligger ju ner väldigt mkt nattetid(:

Bestämde mig för att motionera de båda innan de fick komma ut i morse så Match fick följa med som handhäst runt travbanan.
Match var den som skötte sig kalas idag o Alco den som höll på o ge mig nervsammanbrott.. Jag vet inte om han var ute efter att göra Match till den mes han själv är eller om han bara hade ännu en dryg dag för allt var extremt farligt.
Tom Match såg förvånad ut över att vi oväntat hamnade mitt ute på åkern o Alco skuttade på bakbenen.
Men han är cool lillplutten för han stirrar inte upp sig för de ens utan började ist beta av vetet i väntan på att Alco skulle sansa sig så att vi kunde fortsätta...

I morgon tänkte jag prova tömköra Match o dooley grimma;D Vill inte börja använda bettet än även om han får ha träns på då han håller på o tappa lite tänder(:


Red runt slingan

Glömt nämna att min semester är slut.. I måndags var det tillbaka till arbetet igen; känns sådär kul^^
Har bytat runt med en massa pass dels för min egen skull o dels för vikariernas skull... Satte mig ner o kollade hur jag ska jobba nu efter alla byten o blev lite chockad.. 4 helger i rad.. Tors nästa vecka går ja på o jobbar 8 dagar i sträck för o bara va ledig EN o sen påt igen.. Här snackar vi då INTE mjukstart efter semestern^_^

Vaknade i tid idag så jag tog o red Alco runt slingan o sen lite ute på gräsfältet(: Mjukare idag än i förrigår måste jag säga. Min finfina prinsis<3
Match är jätte duktig, står snällt kvar inne i stallet när man går iväg. Slänger till lite hö innan jag lämnar honom bara o allt han gör är o gnägga lite(:
Han fick sig en ryktning efter att Alco var färdtig riden o pysslad med. Gav mig på o spraya lite flugspray vilket resulterar i att vi nyttjar heeela stallet *S* Men det tar sig, han är jätte duktig o står stilla de första "spruten"

Nästa vecka när jag är ledig ett par dagar ska jag ta itu med o träna spolning på honom så att han snart kan bli badad.

Slutar 20 ikväll o kör direkt till Armani då o tar en promenad med honom o Sandra;D

Ridning + löslongering

Red Alco i morse ute på gräset. Körde mkt lösgörande i skritt ffa.
Kändes lite stel, men han har vilat en del senaste tiden pga värmen så de é inte så konstigt. Blev en del trav o galopp med. Han kändes finast i traven(:

.. sedan fick de bli en snabb dusch o iväg med Jennsan till stan för frukost på Espresso House o lite shopping<3

Tillbaka igen så pysslade ja med Match o linade honom lite. Han börjar förstå att han ska springa runt mig nu o inte stå på mitten o titta på mig när jag smackar o viftar o undra vad katten jag pysslar med(:
Hade ngn bom med som han fick prova springa över; inga problem alls. Han är ju hur snäll som helst o finner sig i det mesta med lite övertalning.
Nu önskar ja bara att han snart går o bada för han är sååå smutsig:P ..finns förvisso torrschampo^

Armani åkte jag o mammsen till senare på kvällen. Första turen för mig på honom på närmare 2 månader.
Han va slö o seg i värmen, vilket inte är så konstigt.. Dock samma tjuriga Armani som vanligt.
Stannade först en gång o skulle inte gå så jag hoppade av o gick med honom en bit för att sedan hoppa upp igen; travade några meter uppe på grusvägen längst med skogen o vände sedan tillbaka.
Mitt på vägen frös han fast igen o när jag tryckte på la han in backen o backade rakt ut i ett vetefält. Suris hoppade jag av o drog honom med mig... Hoppade upp en bit fram igen o bara drev på så han inte hann tänkta "stop" igen. Blev ett stopp till när vi nästan va tillbaka men då vann jag utan att behöva hoppa av.. PUH.. Svettigt^^


Inte mkt bete kvar nu så Armani får nog snart va snäll o gå in i transporten o åka med hem^^


Motionering av samtliga grabbar(:

Emelie skrittade Armani idag, hade gått fiint:D

Jag red Alco o tog Match som handhäst på slingan. Gick super bra, förutom en hare som flög upp bakom oss... Match åt ett håll, Alco åt andra o jag stannade kvar i luften *asg*... Hann dock kasta mig efter Alco på ngt vänster o låg rak-lång över honom:P
Mamma o Mattias hade stått nere på banan o såg bara ett stort rökmoln o mamma hade utbrast att "oj, nu tror jag det hänt ngt"..
När vi vände tillbaka mot stallet sen på rakbanan passade Matchen på att styla lite o dansade fram i traven(:
Red igenom Alco lite lätt på gräset med sen o mamma linade Match lite grann.

När vi var klara kom Jenny o Dennis så det blev att jag red Praxis med, medans Dennis körde Espri. Först ett varv runt banan sedan kortade jag läderna o race.ade lite på rakan. De tyckte han var hel kul;) Jag med för den delen. Skönt när vinden fläktar ;D

Kvällen avslutades med gräddbullar kaffe/saft i trädgården. Super mys o goooott väder:D

Handhäst(:

Mammsen stod o pysslade med Matchen idag när jag gjorde iordning Alco för ett ridpass.
Satte träns på honom åt henne;D Han har verkligen accepterat bettet på studs, iaf att de ska va i munnen;)

Kom på den briljanta idén att testa o ha honom som handhäst idag när jag ändå skulle träna i paddocken. Mamma gick med honom ngt varv därute först.
När jag sedan fick honom i handen så segade han bra mkt i början. Testade o trava lite o när han väl kom igång fick han ett härligt luftigt steg *tummen upp*
Klarade väl två varv sen bockade han loss; o Alco tvärstannade.. Haha trodde armen skulle gå av(A)
Mammsen tog honom ist i longerlina sen o linade honom en stund, det lilla busfröet:D

Alco o jag orkade inte ett allt för långt pass, såå sjukt varmt:S
Avslutade med ett varv runt travbanan med. Min prins<3

Varmt

Just nu är det mest för varmt för att orka rida o vara igång med hästarna(:
Njuter mest av tillvaron o pysslar om dom så mkt man orkar:)
De står inne på dagen när det är som varmast så de får en chans o vila; Alco o Match ligger mest utsträckta i boxarna o sover när de får komma in *sött*

Testade tränsa Matchen igår o de va ju lätt som en plätt, gapade gladerligen för bettet, lika så idag:D Lät honom stå med det på undertiden som jag borstade idag; i morgon tänkte jag ut o gå med honom o låta det sitta på (dock med grimskaftet fast knäppt i grimman)

Alco fick ett bad idag, tror han ville bada;) *fniss*
Igår gjorde han ngt väldigt underhållande. När mamma berättade skrattade jag så tårarna rann. Katten hade klättrat upp på vattentunnan i hagen för o dricka.. Bara rumpan stack upp. Tjaa ni vet ju vad Alco tkr om katter..
Han hade raskt gått bort o satte mulen i rumpan på katten i "sköt" ner henne i vattnet. ASG!!!
Hade kunnat ge ALLT för o få se det. Min söta lilla buse till häst *dubbel asg*

I morgon ska jag rida Armani en runda tänkte jag.. Får se till o sätta igång honom nu:D

Skrittrunda

Var ute på betet i eftermiddags; Emelie skrittade Armani en runda.. Trodde att de skulle va lite liv i honom efter 1,5 månads vila men inte alls. Lugn som en filbunke.

Red sedan Alco runt travbanan; Sandra kom så hon tog Match med rundan runt. Första biten var han så lugn o försiktig o sen levde han upp lite o skulle mest trava o klämma in lite galoppsteg osv.. Han är så söt.
Satt mest vänd bakåt o log åt de två.

Tog någon bild men sladden ligger inte där den brukar så får föra över de till datorn i morgon:D
Alco var förresten glad över att få komma ut på en tur, min fiine prins<3
Har dom ute på natten nu men låter de komma in någon timme mitt på dagen när det är som varmast(:

Söndag

Nu har Match bott här två dagar(:
Han är helt cool den lille plutten, försiktig men väldigt lugn o go på alla sätt o vis:D

Fick för mig att jag skulle bada honom idag; fast utomhus så han kan komma undan om han skulle tyckte det var läskigt.. O de var jätte läskigt:P
Slangen var han inte ett dugg rädd för men vatten, piii!:P Höll på en stund o slutade när det iaf gick att spola frambenen(: Han är så duktig:D
Både han o Alco har stor seperationsångest *skratt* så jag får se hur det går i veckan sen när jag ska börja rida Alco lite smått igen:D

Match

Nu har Match anlänt till Sverige och hem till mig.
Strax efter 03 i natt/morse svängde vi upp på gården o tog ut en liten rädd kille ur transporten.
Efter nästan 1 dygn i transport kan man inte vara annat än trött o sliten(:

Idag har samtliga hästar fått stå inne nästan hela dagen, de övriga pga av att det var så fruktansvärt varmt, Alco för o hålla Match sällskap o Match för att få en chans o bara återhämta sig i lugn o ro..
Själv åkte jag till Ullared i morse med Sandra o Lotta(: Blev en grimma till Match i strl PONNY (passade perfekt)
På hemvägen fastnade vi i en flera timmars bilkö *typiskt* Kände att tiden sprang iväg o hade tänkt släppa ut mina killar i hagen en stund under kvällen..
Men fick ringt hem så Jenny tog Match o mamma Alco.. Jenny gick ett varv med lillen i hagen först o så släppte mamma in Alco en stund efter (: De hade gått fram o luktat på varandra sen betade de sida vid sida:P
Match är redan fast vid Alco, vill inte gå ifrån honom alls *S*

I morgon ska det tas bilder, det lovar jag:D Har tyvärr inte hunnit idag.

Kram på er..!

RSS 2.0