Lokal kändis/ar

;) Brorsan ringde mig innan idag o sa att tidningen ville ha bilden på mig o Alco ute i rapsen som dagens bild i morgon;D .. såå i morgon kommer ni hitta oss på sidan 3 i tidningen på stor bild;D Trbgs tidningen då^^
Insåg att detta blir 3.dje gången Alco är med i tidningen, värsta kändisen juu.

Skulle ha in o rida Alco innan vi skulle iväg med honom o Nasse på bete. Han hade hunnit hitta den värst tänkbara lerpölen där fanns i hagen så hela hästen var bokstavligt talat GRÅ.
Borstade o filade jätte länge men fick inte bort allt. Så efter ridtuen fick han ett bad.. Även efter de kunde man känna att där var grus kvar..

Ihopsläppet gick kanon. Armani var lite kluven först om han skulle stanna ihop med Jameson lr återgå till sitt gamla gäng. Jag tror han valde Alco o Nasse; hoppas att Jamis oxå får komma med i gänget snart:DMyys:)

Jobbat lång dag idag; o lagom tills man skulle sluta kom solen fram:D Visst blir man helt glad då?;D

Tränade med Alco i paddocken; han är så seeeeg... Rider utan pinnen för tillfället så kan inte peta på honom utan jag rider för glatta livet med sätet. Ändå går han stundtals i undertempo.
Mamma filmade ett par minuter så jag har suttit o studerat hur han rör sig.. Lite mer fart på kusen så ser han riktigt trevlig ut:D
Förutom det här låga tempot emellanåt då så var han som en dröm; igen:)
Körde mest övergångar, ryggningar o fram o bakdelsvändningar(: Viktor tyckte vi skulle träna på förvändgalopp med idag (snackade på msn innan) gick väl sådär:S
Vi har kört så mkt galoppombyten nu att han byter om heeela tiden även om man rider överdrivet för t.ex hö. galopp i vänstervarvet.. Känns sådär kul när förvänd galopp är en del i LA programmet..;S
Hårdträning o finslipning en vecka till!:D:D

Mötte upp Kajsa ute på betet lite senare o gick en liten runda med våra pojkar. Armani stod o tittade när jag kom körandes med bilen o såg väldigt nöjd ut när jag kom fram till honom. ÄNTLIGEN kommer här någon jag får bita på tänkte han (jaa, jag är säker) :P haha...
Vad glada dom kommer bli i morgon när resten av gänget anländer. Syns långa vägar på Alco att han saknar sin terrorist bror. :)Sommarbilder

 

...fler bilder ligger på facebook samt min bilddagbok(:


Toppen träningspass

Yeah där satt den!:D
Idag kändes Alco helt ljuuvlig att rida. Gick så klockrent bra.
Var så enkel att rida, mer skjut i steget o jag fick ihop honom bättre. Jag lär dock ha en duktig träningsvärk i benen i morgon;)

Är mer o mer peppad inför tävlingen nästa helg.
Ni som undrade var den var så tror jag det heter Mörrum (?), o ligger i Blekinge:D Han kommer som sagt gå LB o LA på långa banan(:


Armani på sommarbete

Nu har vi släppt Armani på bete tsm med Jameson. Blir första natten ute för honom; känns lika nervöst som vanligt när man precis släppt men de går säkert bra:)

På fredag är det Alco's o Nasses tur att komma till betet.. Tror det blir mer bus o finare foton då;) Alco o Armani har en förmåga att alltid liva upp det(A)

På onsdag ska Emma göra en en fotosession med mig o Alco(: Ni får förhoppningsvis se bilder efteråt ;D


 


Stråålande sol!

Vilken hetta.. Fortf tungt o andas; varit de 3 dagar nu. Känns nästan som om det är ett riktigt åskoväder på gång.
Passat på att gå i linne hela dagen o har verkligen varit ute med; bara varit inne korta stunder åt gången. Så mina axlar är röda o fina nu *S*

Började morgonen som vanligt med o släppa ut hästisarna o sedan powerwalka långa rundan; svetten rann i den tryckande värmen;O Ändå var klockan inte ens 09.
Efter frukost sedan tog jag o red Armani. Sista ridturen för mig på honom innan sommaruppehållet:D
Red honom på hack i paddocken; kändes helt okej=) Gav mig inte in i några större strider med honom utan bara släppte på tyglarna o smackade o tryckte fram när han stannade.
Blev ett relativt kort pass; ville att vi skulle avsluta vår sista ritt på länge som vänner:D

Red Praxis direkt efter. Jenny sa igår att jag skulle prova rida i den nya hoppsadeln för att den skulle va skön; så visst:) Precis när jag skulle hoppa upp såg jag dock att det var juniorläderna som satt på o jag orkade inte byta;P Fick så snällt rida i dom; trots att de var i yttersta hålet kändes det som o sitta med jockeyläder;)
Värmde upp ett varv runt travbanan; gick stundatals riktigt fort, kunde ju inte direkt bromsa upp honom med sätet;)
Sedan var vi i paddocken. Hehe mamma kom ut o frågade varför jag sitter o rider med så korta läder "du kommer ju inte åt honom" .. Men tack mamma, de märkte jag för längesedan;)
han var super fin vilket fall som helst:D Blir bara bättre o bättre på hörnpasseringar osv o så är han supermjuk i munnen o inte alls så dragig som han har varit *kul*
Testade lite galopp. Fick upp honom i det i båda varven men saktade ner efter ett par meter igen för det gick rysligt fort:P
Kommer ihåg när Kajsa började med galopp på Jameson o tränade för Monki att Monki sa att hon bara skulle galoppera korta sträckor så att han kan bygga upp styrkan i galoppen.

Slutligen ett dressyrpass på Alco då;D Sandra kom ut o höll lite träning för oss.
Han är så sööt..
Dock väldigt trött o seeg i värmen så han gick o maskade mestadels. Piggnade till när vi kört lite galopp sen(:
Det är som vanligt där, han är jätte duktig o vill bara göra allt för en vilket många ggr innebär att han är före mig o gör ngt jag kanske inte alls tänkt att vi skulle göra;)
Typ jag skulle göra skänkelvikning i galopp o han tänkte att vi skulle köra lite galoppombyten. ;)
Eller när man gjort lite öppnor på en långsida o sedan skulle göra ökningar i traven ist.. Då var han fortf kvar på öppnor;)
Får jag bara chansen o ligga före honom o få honom o förstå att han måste vänta in mig så blir det hur bra som helst:D


 


Tandläkaren

Oppsi! Gått ett tag sedan jag bloggade nu.
Inte hänt spec mkt egentligen; åkte till Trollhättan i torsdags em o kom hem vid middagstid igår (måndag) o skulle direkt iväg o jobba *pustar* Så som ni förstår går det undan i svängarna(:

Idag åkte jag med Armani till ATG-kliniken.
Han var jätte duktig både innan han blev drogad o efter;P
Jätte fina tänder fram; inga vargtänder etc.. MEN.. Ett jätte MEN.. Som troligen är förklaringen (även om hon inte till 100% kunde garantera att det berodde på detta) så har han fått bettslitage:S
Bytte upp honom till 13,5 bett när jag fick honom. Men efter att jämför osv bytte jag ner honom igen till 12,5 i vintras..
Enbart ridit på tjockt 2-delat äggbett.
Guess what.. 12,5 är för STORT för honom o har liksom vikt sig i munnen o petat innåt o på så sätt slipat ner tänderna.  För invecklat för att förklara men men:S
Hon mätte ut vad han ska ha för strl.. 10,5!! Visst låter de som shettis size?:S
Skulle rida honom på stång med fasta ringar så att han lär sig var i munnen han ska ha bettet fick jag order om.. Men 10,5... Jisses:S


Skulle höra av mig om 2 veckor igen o säga hur de gick o sedan återbesök om 6 månader
Filmer som lovat


Jobb från marken:)

Tog Alco direkt på morgonen, gjorde sedan klart stallet o tog därefter Armani. Kände att jag behövde hinna med båda två innan jobb idag då jag åker till Trollhättan på torsdag igen(:

Alco tömkördes, vilket han som vanligt uppskattade:) Han känns så glad i tömmarna på ngt sätt, pigg o glad o arbetsvillig(:

Armani linade jag åter igen i pessoa systemet. Idag lyssnade han bättre än någonsin, har aldrig varit så lyhörd förr.. Fick honom tom o göra halt ute i spåret var gång vi skulle byta varv; så att jag kunde komma ut till honom och inte han in till mig.
Han är ju ganska lat annars o gör gärna allt han kan så bekvämt som möjligt för sig. Men idag ansträngde han sig tom o arbetade på duktigt(:

Snart dags o knäppa lite nya pict på dom känner jag!:D

Ivrig häst

Skulle mätt upp en 20*60 bana ute på gräsfältet idag var tanken, men insåg att jag inte var det minsta road över att ligga o mäta med en tumstock.. Varför i hela friden har jag inte ett lååångt måttband för?;) Ngt som står högst på "införskaffas snarast" listan nu iaf;D

Alco var så in i vassens pigg idag, tog tid innan jag kopplade att jag vilat honom i FYRA dagar.. HUAH.. Han är så ivrig o studsig och nästa bara för jobbig när han är så på.. Jag som laddat upp för ett ordentligt dressyrpass^^
Försökte bortse från hans piggelin ryck o bara rida på som vanligt. Körde mycket övergångar o tempoväxlingar. Behöver ha mer styrka o energi i rörelserna på honom.
Körde mycket halter oxå; vilket resulterade i att när jag tog mellan galopp i snettigenom o skulle bromsa ner till arbets galopp innan vi kom på spåret igen så tvärstannade han.. Bara av att jag pillade lite med lillfingret. 
Han är väldigt lyhörd o villig, men problemet är att han nästan vill  vara för "bra" o ligga steget framför mig hela tiden vilket många ggr kan bli fel när jag inte alls tänkt göra det han anat. Mamma tycker han är skit duktig medan jag känner att en häst är inte duktig för att han TROR att vi ska göra t.ex ett byte.. En häst är duktig när han gör vad jag ber om NÄR jag ber om det:)
Har skrivit ut dressyrprogrammen med. Gäller o ta det bitvis o ändra ordning hela tiden så jag inte råkar lära honom programmet(: Måste dock säga att inridningen i LA som sker i galopp är nog de snyggaste för hans del för han sätter halterna från galopp som en smäck; från traven slarvar han (vi) fortf.

Linade Armani i pessoa systemet uppe på gräset med idag. :) Idag syntes det att han tyckte det var jobbigt... ;P Men han kan gott få jobba utan ryttare nu fram tills vi varit på kliniken.

Nej nu får de snart ha myst färdigt ute i hagen mina två hjärtan. Snart dags för o plocka in dom o servera lite kvällsmat:D 
 

Road Trip:)

Jag, Emelie o Kajsa satte oss i min lilla bil igår kväll o körde uppåt till Norra Skåne.. Vår slutdestionation låg ca 2,5 mil norr om Kristianstad.:)
Viktor bor där "nere" (nere för honom) för tillfälligt o jobbar o rider till + in hästar. Tanken var ju att Armani skulle med upp så att han kunde debutera honom idag, men med risken för att förvärra hela hans tillfälliga beteende valde jag att åka upp hästlös^^

Blev en sen kväll... Kom i säng närmare 01 och klockan ringde 06 i morse.. huah! Sängen tidigt idag vill jag då lova:D
Jenny, en vän till honom är oxå nere ett par månader och anlände som vi; igår. Hon skulle tävla Corallen (Viktors egna häst) medans Viktor ersatt Armani med Pandora som ägs av en Camilla..
Jenny vann LC klassen o Viktor kom tvåa.. I LB.n placerade sig Viktor femma och Jenny hamnade på nionde plats. Skit duktiga båda två:D
Filmade med Viktors kamera, så såfort han slängt upp de på youtube ska jag länka så ni kan få se deras ritter.

Pratade o planerade o bestämde att den 5 Juni ska Alco startas:D 1 timme från där Viktor håller till så vi kommer hamna ända uppe i Blekinge:) Men det är de värt för nu är det LA debut som gäller!:)
Långa banan. Lb.2 samt La.4 (:
Även om Viktor kommer sitta i sadeln på tävlingsdagen är det jag som ska hårdträna och finslipa här hemma. SÅÅÅÅ motiverad att det finns inte!:D
Struken

. kommer att stryka Armani från helgens tävlingar...
. i morgon kommer veterinären och vaccinerar Alco samt hovslagaren o slår på skor på Armani

Pepp-Talk

Fick en kommentar från en tjej... Tycker det lät så vettigt att jag lägger upp det här på bloggen:

"Tycker det låter som ett ganska vanligt unghästproblem! och femårsvalacker på våren, tycker det är ganska typiskt till och med! då ska det ifrågasättas, och kroppen knakar och växer, det är inte lika nytt och spännande att bli riden och dessutom ställs det en massa krav på riktigt arbete"

.. idag var jag mest slö.. Eller ÄR snarare *hehe*
Ist för o tömköra Alco tog jag honom i grimma o longerlina.. Tanken var att jag skulle passa på o PowerWalka runt travbanan men han höll inte alls samma tempo som mig så jag fick mest vänta in honom.. Slöfock;)
Tillbaka sen fick han bete lite på gräsfältet:D

Gick o betade lite med Armani med.. Kallt så in i vassen när solen gått i moln dock så det var inte länge jag stod ute o lät honom beta:P


Startlistor

Var inne o kikade på klubbens hemsida där Armani ska debutera i helgen.. Startlistorna har kommit upp!
De stod dock inte med i LB.n, vet inte varför ännu för jag har inte pratat med Viktor.. Möjligen att där är ngt fel; att de blivit bortlottade pga för många starter lr ngt annat(:
Men LC.n kommer de iaf att vara med i *hejaheja* HOPPAS Armani sköter sig(:

Precis kommit in efter ett dressyrpass på Alkisen + att stallet fixats..
Han var spänd o skuttig idag o letade farliga grässtrån överallt i blåsten... Efter ett tag gick vi till paddocken ist; där han faktiskt slappnade av en aning o inte var lika tittig o hoppig. Pluttsen!:)

Emma åkte med o handlade lite foder innan idag efter att vi varit duktiga o gått i skogen..
Handlade bara hem lite så de hinner ta slut innan betessläppet :D(: Tröttast i heela världen

Puuh, uppe för länge om kvällarna/nätterna o stiger upp påtok för tidigt på morgonen *gäsp*. Detta får mig att känna mig helt zoombie.. Meen, det är ju självförvållat!:D I natt tänker jag lägga mig före 01 iaf:)

Jaha vad händer o sker^^
Armani har ÄNTLIGEN börjat släppa vinterpälsen! Finally *hurra* .. Alco har ju nästan redan tappat sin. Vill ju inte komma med ett lurvigt monster till helgens tävlingar o som dessutom har kala fläckar överallt på kroppen efter bett;D Han o Alco i ett nötskal alltså... *fniss*

Har tagit ett beslut ang unge Herr Armani, tillsist.. Har velat såå mkt fram o tillbaka hur jag ska göra.
Han trotsar ngt fruktansvärt i dressyren. Behöver inte ställa stora krav för att han (som han numera gör) ska gå rätt upp på bakbenen o samtidigt snurra runt på ståendes på ett bakben.
Hoppning - gör ingenting (trots att han värms upp på samma sätt som jag sitter o rider annars), uteritter - ingenting (inte ens när man lägger in skänkelvikningar sicksack på grusvägar osv)... Det är bara i dressyren.. Min känsla är att han tycker det är fruktansvärt tråkigt... Tror egentligen knappt att han tkr om mig iheller:(
Haft kiropraktor som säger att han är helt ren (ja i skelettet då så klart)... När han vaccinerades i Januari var där iheller inget märkbart...
Kan ju vara en fördel o utesluta skador innan man faktiskt påstår att hästen är bra dum... Han har ju ett fruktansvärt starkt psyke, de vet vi redan..
Så här blir det iaf..!
Kommer starta på söndag i dressyr.. Sedan blir det i stort bara enkel motionsridning hela Maj månad; ingen dressyr alls... Släpper han på bete i Juni o låter honom stå hela Juni och Juli och sätter sakta igång honom ute på betet under Augusti; sen får han komma hem igen och då börjar oxå vi om med dressyren..
Skulle det visa sig då att han bär sig lika illa åt kommer jag åka in med honom på Atg kliniken så får de utreda hela hästen en gång för alla..
Hade givetvis inte suttit o ridit på honom nu om jag trott att han var skadad! För de tror vi faktiskt inte... O varken hemma veterinären, tränare eller kiro tror detta.
Är detta ren dummhet så är det självförvållat eftersom jag blev så fruktansvärt rädd i somras när jag blev avslängd... Nu är jag mig själv igen vilket jag varit de senaste månaderna; borde dock ha varit tuff redan då. Jag har låtit honom komma undan helt enkelt..

Nog om detta..(:
Linat Armani i pessoa systemet idag, gick kanoners!
Red innandess ut en runda på Alco i stormen, brrr. HATAR o rida när det blåser sådär:/ Han var inte överförtjust han iheller men skötte sig alldeles perfekt(:

Nu ska jag skutta in i duschen o sen möta upp Lotta i stan för en bit mat:D
Tjingeling!

RSS 2.0