blandad träning(:

Satte igång tidigt med o motionera hästarna idag(:
Började med Armani som jag tömkörde i paddocken; superfin överlag förutom ett litet utbrott som jag snabbt fick bukt med(: På marken är jag som ni vet orädd o går på honom direkt o de funkar. Jag måste lära mig o VÅGA när jag sitter i sadeln med =) Han ska inte få en chans o tänka o börjar han bråka måste jag ge mig in i striden tills jag vunnit o inte låta honom få en milli chans att känna sig som vinnare.

Red sedan ut en sväng på Alco med Match som handhäst.. Dubbelsuck på "lilla vit" idag. Han gjorde tvärtom HELA tiden... "Framåt; hur gör man då?" Stundtals fick man inte upp honom i trav o andra gången tvärstannade han när vi travade vilket resulterade i att jag drog Alco stackaren i munnen.
Neej idag var han ingen hit alls o ha med som handhäst o Alco var inte glad heller över det hela:P

I morgon ska jag träna dressyr iaf(:

Dressyr i det "fria"

Jahapps, den där förkylningen som varenda kotte har/har haft o som jag lääänge undvikit flög på mig här om dagen så man mår inte helt kul.
Red ut ihop med Linda o Armani på Alco igår, det var nätt o jämt man orkade.

Idag satsade jag på ett dressyrpass på Alco innan han fick komma ut.
Vääldigt kallt o jag ur form som sagt; så jag valde o rida ut o träna halter o ökningar under ritten ist. Han dansar gärna runt med rumpan när man gör halter från trav o efter att ha analyserat mig själv o VARFÖR han gör så insåg jag att jag släpper hela underskänkeln.. När jag höll om ordentligt blev det perfekta halter.
Provade halter från galopp o det var verkligen svårt. Vet att även Viktor hade svårt o få till dom när de red LA i somras.
O nu, trots att jag red in i halten o verkligen höll om så dansade han runt med rumpan innan han stod stilla o då i form av en ostbåge.
Gällde o pressa ner rumpan i sadeln o verkligen sitta; så gick det minsann:)

Har inte börjat träna på LB3 programmet än, orkar inte.
Får jag inte in det så tänkte jag bara ta LC så det är inte hela världen(:

Hoppning

Sara o "lille Emma" kom ut idag o skuttade med rödtottarna:)
Sara som fortf har väldigt ont sedan avtrillningen i förra veckan tog det lugnt o avslutade efter ngt språng på ett litet kryss(: Hon var även tvungen att sitta lite framåtlutad för att det inte skulle smärta alltför mkt.
Armani är väldigt nochalant o efter att ha kommit en perfekt gång på de upphöjda cavalettina sket han i o lyfta på benen vilket resulterade i att han var milimetern från att gå omkull.. Han satt på rumpan iaf *skakar på huvudet* Han får faktiskt skylla sig själv där. Efter de skärpte han sig iaf:)

Emma har bara ridit Alco en gång tidigare o de var 2007. Tidigare har hon ridit Saras hästar o tävlat lite med dom; men då Sara inte har någon egen häst längre så tänkte vi prova o se om hon känner att Alco kan vara ngt för henne:)
I så fall kommer han äntligen få komma igång med hoppträningarna igen; de som han tyckte var så kul:D
Idag tog de några språng bara för o känna efter var de hade varandra. Alco la i högsta växeln såfort Emma styrde upp honom mot hinderna. Jihhaaa sa han o drog *skratt*


 

 


Två ritter:)

Kunde inte sova i morse fast jag hade sovmorgon, så efter att ha legat o snurrat pallrade jag mig upp halv åtta(:

Började med att rida Armani som verkligen var superduktig. Inget bråk alls, inte ens galopp på stället för o komma undan(: Skrittade länge o gav oss på någon skänkelvikning o sen framdelsvändningar i hörnpasseringarna. Lite knackigt men det går hyffsat(:
I traven och galoppen satsade jag mest på att rida fram i ett bra tempo o det var inga problem alls. Tog några ökningar i traven och det känns verkligen när han tar i med bak o trampar ifrån ordentligt o skjuter fram *kul*
Det stökigaste momentet idag var när jag skulle sitta av; för sista biten av ville han hjälpa mig *suck*

Med Alco blev det ett milt dressyrpass. Han gjorde allt jag bad om så jag kan intev ara annat än supernöjd:D Han trampade tom på så bra med bak att han var svår att sitta på(:
Suuuper duktiga killar jag haft idag<3Irriterad

Jobbat hela helgen o inte haft mkt tid överes till hästarna.
... Så idag är jag mest irriterad över att jag inte kan lita på folk o att de inte gör vad de lovat o ska göra.

Mattias skulle ut o jogga idag när jag kom hem så jag o Alco följde med. Kunde i stort bara åka häst för sprang han sprang Alco; stannade han stannade Alco osv:P
Kunde bara glida med o njuta av ritten. Alco var iheller inte tittig lr tramsig utan vågade springa på ÖVERALLT... Vilken trygghet han får av att ha någon på marken bredvid sig(:

Eftersom jag konstaterat att Armani inte fått motion fick jag ta honom i lina i pessoasystemet; undertiden hann det skymma så jag hann inte ta Match med. Hade tänkt tömköra honom men det kändes viktigare att Armani fick röra på sig.
Mamma o jag har kommit fram till att vi ska testa o låta Armani gå varje dag (på sin höjd vila en dag i veckan).. Då ska han inte ridas alla dagar så klart utan mkt tömkörning o longering med.

I morgon hinner jag max med 2 hästar för jag börjar jobba 13.30. Har egentligen 3 fridagar nu; men ska gå bredvid på sjukhuset dessa dagar då jag ska bli timanställd där så jag kommer upp i tid.
Min fasta tjänst i kommunen är ju bara på 75%

Hoppning o avtrillning

Sara kom i morse o hoppade lite med mina rödingar; de blir ju aldrig hoppade längre annars.
Match hoppade iof med för Armani jagade honom i hagen o han kom inte undan utan fick hoppa hela vattentunnan; graciöst om jag får säga de själv:)

Hon började med Alco. Han blev super pigg o glad när han insåg vad det var frågan om.
Höll oss på rätt små höjder o i lugnt tempo (även om han ville dra järnet) eftersom vi var på gräs o det var rätt halt.
Han tvekade inte en ända gång utan bjöd på friskt o flög över allt:)

Sedan var det Armani's tur. Han var lite bråkig under framridningen med småresningar o så men han fick smaka på Saras handflata mellan öronen (hann inte få till de med pisken) så han slutade :)
Han fick hoppa lite studs o ett enkelt kryss o sedan en oxer.
När han kom på oxern taxerade han fel o hoppade av ett helt galoppsprång för tidigt; vilket resulterade att Sara kom ur balans, tappade lite på tyglarna o han gjorde ett fy helsikes bocksprång efter o skickade henne rakt upp i luften o sen föll hon med en ordentlig smäll i marken.
Hon fick jätte ont i svanskotan men hoppade upp igen o hoppade något språng till.
Nu fick jag sms från henne att hon precis kommit hem från akuten med hjärnskakning o att svanskotan fått sig en rejäl smäll:(
Busehästen..! (för en gångs skull var det faktiskt inte hans fel även om han har mkt dumheter för sig)Uteritt(:

Sara kom o red med mig ut en ganska lång runda med rödtottarna i det fiina vädret idag.
Pigga o glada o tycks inte ha träningsvärk någonstans; jag däremot har ont i hela koppen:P

Är nästan klar i stallet, tänkte ge Match ett bad idag innan de andra ska in=)

Var inte så mkt direkta filmklipp från framridningen som jag trodde.
En kortis på mig o Alco o en när jag o Linda rider runt lite med dom; men slänger upp dom här iaf=)Tävling:)

Så här efteråt känns det superskönt o jag är väldigt nöjd med dagen:D
Sen hade jag en fantastisk hästskötare; en underbar sambo som körde ena transporten o en underbar mamma som fixade med all god fika<3
Linda o hennes hästskötare Emma gjorde oxå dagen väldigt bra:D
Med mycket glatt o spralligt folk omkring sig blir man glad o nerverna är inte lika tokiga; jag hann inte tänka på o va nervös mer än när jag var inne på banan.. På framridningen satt jag mest o fnissade.

Armani var cool lugn på tävlingsplatsen, inte stirrig eller något utan bara stencool.. Alco var pigg o sprallig precis när han kom ur transporten o skulle allt annat än o stå still.
Framridningen till första klassen gick fint. Men jag måste berätta. Jag var TOKIG på Alco för att jag inte fick igenom honom på höger sida.. Sedan upptäckte Emma att nosgrimman låg utanpå bettet på den sidan. Hahaha SÅÅ PINSAMT!:P Ni kan tro att han var lätt o "få igenom" sen *asg*
I den "riktiga" framridnings paddocken var allt farligt så det handlade mest om o ha kusarna aktiverade.
Jag missade Armanis o Lindas ritt i LC.n men han hade varit väldigt spänd o rädd för o passera dommarn. De fick där 53,2% och omdömet: Mycket vacker häst, men idag för mycket motstånd.
Sedan var det min tur. Jag höll mest andan, Alco var rädd för hörnorna o vissa bitar längs med sargen osvosv:) Vi genomförde ritten dock o hamnade på 56,4% och fick omdömnet: Trevlig häst men lite spänd idag.

Armani var lite bråkig inför nästa klass medan Alco kändes finare o jag red på mer. Dimman var dock VÄLDIGT tjock då så han blev rädd ett par ggr när där dök upp en häst från ingenstans.
Denna klassen var det jag som startade först. Hörnorna var om möjligt ännu farligare än i klassen innan så jag försökte focusera på att rida fram även om det var svårt. Vi fick flera 7.or men slutresultaten blev dock bara 54,8% och omdömet blev: Mycket söt häst som för dagen var allt för spänd. Lycka till(:
Armani startade direkt efter så Sandra tog Alco så fort jag kommit ut så jag kunde kila upp på läktaren o se lillebror.
Han såg super fin ut! Fick ett utbrott i ena galoppen bara men annars såg han faktiskt fin ut.. Här fick de dock mkt mer kritik än i LC o sämre poäng vilket jag tycket är väldigt konstigt.!
De fick 52,4% här o omdömet: En mycket spänd häst som ofta går bakom hand. Bra satsat. Lycka till...

Har tagit en timme per klipp att ladda upp på youtube *snark* och där är massa onödigt filmat så ni får se själva om ni vill spola fram osv.. Vissa klipp börjar inte själva ritten förens 2 minuter in. Laddar upp någon filmsnutt från framridningen i morgon; jag orkar inte mer dator idag:P Hoppas detta duger så länge(:


Förberedande

Ist för o dressyra idag med så red jag o Alco ut i morse ist o njöt av att andas in den kalla luften(:
Passade på o träna lite halter o ökningar osv på grusvägarna o sedan hade vi en lång skrittväg hemåt.
Smorde utrustning o mina skor o stövelskaffs snabbt o lätt därefter o fyllde bilen med det mesta jag kunde lägga in dagen innan:)
Hann tom köra till Magda o hämta bil + transport (den andra transporten kom Jenny med under kvällen)

Mitt i allt blev det ett par timmars jobb; o nu kom jag precis in från stallet efter att badat Alco o flätat hans man.. Knopparna gör jag först i morgon för de kommer ändå aldrig sitta kvar när jag kommer ut i morgon bitti;)
Köpte Mousse för manen o svansen till hästar när vi var i Ullared så jag testade den. Kanonbra *tummen upp*

(Linda red o badade o fixade med Armani o hans utrusning innan idag hon med)

Nu blir de duschen o sen sova för klockan ringer strax efter 05 *gäsp*

Sov Gott(:

Joggingpass + dressyr

Linda hinner inte komma till Armani idag så jag tog ett litet "joggingpass" på honom(: Han var super duktig o framförallt SNÄLL:O
Inga konster överhuvudtaget o mot slutet av ritten fick jag honom tom att trava på friskt framåt(: Jag tror dock att de kommer få påpekat att de rider i undertempo i helgen för han är verkligen SEG att få fram.
Så vida han inte tkr det är lajbans att komma på ett nytt ställe o är pigg o gla ist *ler* Vi får se som sagt(:

Direkt efter sen tog jag o red Alco.
Uppvärmningen på rakbanan blev som en tidigare gång att han blev arg o bara backade o svarade med o stegra när jag smackade fram eller drev på. MEN, efter att jag fått ett ordentligt utbrott på honom gjorde han inte ett endaste hyss utan gick strålande bra när vi tränade på gräsbanan.
Red lite sepentiner o tränade lite på galoppmomentet i LB.n, sedan red vi igenom hela LC.n med..
Idag lyssnade han kanon bra för halvhalter (efter att jag varit arg då förståss). De gjorde att övergångarna inte var mjuka o fina utan med markanta så jag studsa mest till i sadeln (som ni kan se från filmen när jag rider LC.n för något blogginlägg sedan. Blir ett eller två sådana "avbrott" har jag för mig.)

Nu ska jag ta det lite lugnt o sedan göra mig färdig för ett arbetspass(:
I morgon är en ännu stressigare dag eftersom jag dumt nog jobbar 14-20 :/Hovslagaren

Idag har hovis varit här o fixat fossingarna på alla 3 pojkar(: Markus är helt klart den bästa hovslagaren jag haft o de (han o hans tjej) är så himla trevliga o prataglada. Det är ROLIGT o ha hovis här o spendera pengar helt enkelt;) HAAH

Han tycker Match är så fruktansvärt snäll o genomgo för sin ålder; tålmodig o finner sig i nästan allt:)
Alco var lite bråkig o skulle slå sig fri med båda fram när han verkade dom; men efter en tillrättavisning stod han med snällt:)
Armani var snäll hela tiden trott eller ej(: Markus har även helt fått bukt med hans sneda bakhov så den är helt uträtad nu.
I övrigt laddar jag mest upp för tävlingen nu. Provade skjortan o kavajen idag (inte haft de på mig på år ju)...
De blir nog bra de där.. Även om nerverna kryper fram allt mer o mer.

Utfrysnings metoden

... fungerar nog inte.. Även om jag ville att den skulle göra det ett tag;)
Armani har ju som sagt börjat sticka sin väg så fort han ser mig komma mot hagen.. Han jagar dessutom runt de andra som idioter för han vill inte låta mig få in någon annan iheller..

Idag ville Alco faktiskt med mig in så såfort Armani var urvägen kom han dansandes till mig.. Därefter hämtade jag in Match med o lät Armani stå ensam ute medans jag först linade Alco i pessoa systemet o sedan tömkörde Match; samt mockade i gjrode klart stallet.
Tror dock inte att den lilla ligisten fattade poängen med o bli lämnad ensam ute. Men de kommer vara slut på att han ska få komma in först när de é kväll, han måste tryckas ner lite till.

Hur gick då tömkörningen med Match?
= SKITBRA! (:
Vi var inte inne i en hage idag utan ute på gräsfältet. Linade honom lite först så han fick busa av sig o sedan satte jag linorna direkt i bettet.
Som utmaning för dagen gick jag hela LC programmet med honom för o träna på att svänga osv, lite vingligt men han hajjade direkt vad han skulle köra:D DUKTIGA fina lillprinsen(:

Överförväntan

Lagom trött på allt stormande bet jag ihop o red ett pass på Alco idag med(:
Jag testade att rida ute på gräset o trots att dt var "läskigt" med allt stormande o "rörligt" gräs gick han VÄLDIGT bra. Jag är super duper nöjd<3 Min finafina prins. Nu börjar jag se framemot söndagens tävling *ler stort*

Vi tränade med på halter o serpentinbågar idag; ska träna på små bitar som kommer i programmen nu något pass o sen rida igenom båda programmen en sista gång på lördag o sen rida ut en liten sväng så det inte bara blir dressyr dagen innan.
Som sagt, VÄLDIGT nöjd med honom.

Armani vände på klacken o gick när han såg mig komma så jag plockade in Match o lät han springa runt i hagen en stund innan han med fick komma in. Han ska då lära sig att jag inte krusar. Passar de inte honom så kan han nog allt få stå där ensam ute... Vilket han absolut inte är glad för.
Linda har gjort upp schema för hans träning hela veckan så jag ska bara ta honom på torsdag:)

Nu är även startlistorna uppe:

 

Jag kommer missa Linda o Armani i första klassen.. I andra kan jag se lite om någon tar Alco direkt när jag kommer ut från banan så jag kan springa upp:) VAD JAG VILL SE DOM!!


Stormigt^

Tyckte synd om hästarna idag; de var tvugna o komma ut vid kvart i sex eftersom både jag o mamma jobbade morgon.
Likadant blir det i morgon o på onsdag(: Mattias är söt o ger dom lunch <3
Hade kännts bättre om det inte stormat så förbaskat:S

Alco o jag trotsade vädret o gav oss på ett dressyrpass med inslag av cavaletti i paddocken när jag kom från jobb iaf(:
Han hatar som sagt när det blåser o de brukar bara bli skit då men han måste ridas inför tävlingen o jag måste ffa själv få rida igenom honom.
Överlag gick det väldigt bra idag; han flög i luften efter par ggr när vinden tog i bara men annars höll han sig på mattan nått så när så jag får vara nöjd:)

Linda red Armani i morse o han hade varit VÄLDIGT busig.. Hihi;D

Tjurig

Tog o red Alkisen efter jobb.
Uppvärmningen på rakan gick inge bra alls; skrittade lugnt upp o när han skulle fjanta förbi en vattenpöl o jag tryckte på honom blev han förbaskad o gjorde som han gjorde förra veckan. Stod bara o viftade med huvudet o backade. Hur mkt jag än smackade o tryckte på o styrde åt olika håll så fortsatte han backa i en cirkel.
Petade på lite försiktigt med spöet men han svarade med o små stegra.
Höll på o få nervsammanbrott på honom o visste tillslut inte hur jag skulle bära mig åt.. Så jag tog ett ordentligt grepp om spöet o gav honom en ordentlig smäll i rumpan; han svarade med att hoppa rakt upp i luften o slå bakut jäklar i det... Fortsatte dock att gå bakåt.
Arg som ett bi hoppade jag i stället av honom o daskade till honom igen o släpade honom med mig en bit för att sedan sitta upp på nytt.. Först DÅ var han "normal" igen.
Vet inte varför han gör så här; precis som om han är trött på o vara den där snälla som alltid försöker vara en tillags.. Han vill oxå kunna vara en mini-Armani ibland.
Träningen på gräset sen gick hyfsat; red programmen med ett spö i armvecken för att bli mer rak i ryggen o få bak axlarna + få händerna rätt placerat. ...o nu i efterhand känns de i kroppen vill ja lova. Men ack så nyttigt *ler*
Hans ena framsko är lite lös. HOPPAS den sitter tills hovis kommer på torsdag så vi kan fortsätta träna fram till tävlingen (gick inte att flytta fram tiden)..

Armani sen; han o Alco tycktes ha bytat "roll" idag för han skulle springa när jag skulle ha tag i honom.
Meen... Hämnden är ljuv. Tog Alco o Match o släppte dom i en annan hage.
Armani stog o gnäggade vid grinden när jag kom tillbaka men jag jagade iväg honom o tvingade honom o springa.
Sedan kom mot mig o stannade en meter framför; men jag vägrade ta honom förens han stod ända framme hos mig; vilket han snabbt fattade o gick den sista metern med.
Honom linade jag över bommar i pessoat, gick väldigt bra.
Men överlag tkr jag att jag haft bråkiga hästar idag; den ända som varit mysig o velat ha uppmärksamhet är Match<3

RSS 2.0