Nerver

Dom flesta vet att jag har seriösa problem med mina nerver o håller på att "avlida" så fort jag tagit mig ann en utmaning.
Jag har redan börjat att bearbeta mig själv inför kommande tävling o den enda pressen jag satt på mig själv är att vi inte ska komma sist; o i så fall blir jag nöjd:)
Det är som vi lärde oss på dressyrkursen; är man riktigt nervös tappar man (för stunden) 80% av allt man lärt sig och kan. Det vore ju typiskt!(:

Nåja, idag får samtliga pojkar vila.
I morgon ska jag o Linda rida ut med rödtottarna o "busa" så de får ha lite kul med såhär mellan alla dressyrpassen.


Linda o Linda på Alco o Armani

... ;) Lätt o komma ihåg vad vi heter när vi heter samma.. Ja för er andra alltså *asg*
Det enda är att båda svarar när min mamma säger ngt;)

Strax innan nio kom Linda o så fixade vi pållisarna för o ge oss ut i blåsten på ett gemensamt träningspass(:
Värmde upp dom på rakbanan o Armani var aningen taggad o ville bara busa(:
Mamma fotade + filmade under träningen vilket jag i efterhand tycker är väldigt nyttigt då jag ser att jag måste ha mer tempo på Alco; stundtals rider jag honom i undertempo:S Menmen.. TUR jag blev filmad nu så man får se:D

Armani ville bara tramsa o smågaloppera så Linda var väldigt bestämd mot honom. Första försöket att rida LC2.an gick inge bra o de slutade med att han SPRANG rakt upp på bakbenen o sprang en bit fram när han var nästan rakt upp.. Trodde Linda skulle åka i backen men inte. Hon fick flipp på honom ist o efter de började hon om o då gick han faktiskt fint:)
Små missar i programmet bara men de é inte hela världen(:

Såå.. Film 1 är när de går åt pipan. Dock är kameran så pass inzoomad att ni inte kommer se riktigt vad som händer, bara att han lättar från marken.
Film 2 är när de går bra för dom
Film 3 är på mig o Alco.. Ja i undertempo då som sagt^^
Alco o jag

Idag vilar Armani o Match har fått sig en ryktning.
Alco däremot tog jag ett pass på uppe på gräsbanan i morse.

Han var super fin i början av passet. Egentligen hela passet; men när vi tränat mycket ökningar i både skritt, trav o galopp så var han vääldigt speedad.
O när vi tränade på LB1.an just o tog galoppvolten så gasade han sista biten ur volten för att sedan slå sig fri o dra resten av långsidan upp.. Fick göra om o om o om o om (ja ni fattar) tills det satt en gång;)
Nu  blir det till att träna myyycket övergångar o ökningar med honom så att han lär sig skillnaden o att det inte är okej att öka tempot bara för att han känner för det.
Annars tycker jag faktiskt att programmen sitter nått så när för min del nu. Tänker fortsätta plugga på dom lite varje dag o hoppas på att slippa en black out:)


Träning ger färdighet

Tog o red Armani direkt i morse:)
Vi höll oss i paddocken o red mkt tempoväxlingar o lite cavaletti. Han var tjurig från o till hela passet men jag lyckades aktivera honom så pass att han aldrig fick chansen att stanna o börja dumma sig ordentligt; men det krävdes oxå en höög energi för såhär efter åt är jag helt färdig.
När han vill komma undan i traven så börjar han små galoppera på stället ist; han blir lite förvånad när jag kickar till honom o tvingar fram honom i riktig galopp ist för att efter några varv börja trava igen. Han vill o väntar sig att jag ska ta i honom direkt eftersom det är trav jag begärt o inte galopp..
Nu har jag ändrat taktik o tänker bara rida framåt; oavsett gångart.. Får se hur länge det håller i sig;) Haha..
Eftersom fokuset helt låg på att rida fram i ett schysst tempo idag så var varken form eller sits särskilt snyggt, men det bjuder jag på..=) Lagt upp lite kort på bilddagboken^

Red sedan ut en runda på Alco o hade Match med som handhäst. Det gick relativt bra och Alco börjar finna sig i rollen som "pack-åsna" *asg*. Match kan pinna på bra i traven o stundtals komma upp sidan om oss; för att i nästa sekund sega ner fullständigt o hålla sig långt bakom.
Vi var tvugna o gå en liten bit på vägen innan vi kunde vända upp på gårdsplanen sedan. Match har helt missförstått det där med att gå FRAM när man smackar på honom o drar i linan... Så han gick som en sniiigel o sega.. När Alco dansade under mig för han förstod inte varför jag smackade mig blå i ansiktet när han samtidigt skulle skritta lugnt:PProgramträning

Idag har det varit helt UNDERBART väder:D
Linda och jag tränade med Armani o Alco ute på gräset på banan jag mätt upp igår(:
Alco var super fin o vi red igenom både LC2.an och LB1.an.. Lite osäker på LB1.an faktiskt; så får läsa igenom det ett par ggr till:D
Armani var på det tjuriga humöret idag så Linda fick verkligen kämpa. Han gick fint något varv o sen bråkade han igen. Men hon var envis o vrålade till honom "men håll på då, du får inte av mig ändå"... ;) Haha*
Hon testade även o rida honom med sporrar idag eftersom hon kommer att ha det på tävlingen; just dom brydde han sig faktiskt inte om:) Inte på ett negativt vis alltså.
De bitarna då han gick som han skulle var han riktigt fin. Jag var tom duktig o filmade med min mobil; men nu när jag fått in de på datorn o inte kunde öppna dom såg jag att jag filmat i mms format:( Helt synd för där är tom video snuttar som visar hur han kan bete sig när han beter sig riktigt illa.

Vi ska träna ihop nästa vecka med så då tänker jag filma i rätt format så ni faktiskt kan få se.. Oss båda två kanske tom:)


Inte helt överens

.. jag och Alco.
Mattias hjälpte mig att mäta ut en 20*40 bana på gräset; satte ut mina koner med bokstäver på. Ser tom nästan rak ut;) Haha
Alco var dock väääldigt tjurig o han hatar ju när det blåser ute så han satte sig på tvären direkt o ju argare han blev ju mer var protesterna.
Red bort till paddocken ist men så fort han blev för sur gick han bara baklänges o viftade med huvudet. Vi gick flera varv på en volt baklänges o jag satt bara o drev för att han skulle gå fram. Väldigt skickligt om jag får säga de själv^^ *ironisk*
Efter att i skritt ha kämpat närmare 30 minuter började han sammarbeta; och sista biten av ridpasset gick vääldigt bra:D Mamma dök även upp och peptalkade mig och sa när jag skulle öka på gången lite osv:)

Armani tömkörde jag bara:) Ville inte sitta på honom i blåsen när han vilat 3 dagar.. Smart val kanske eftersom han var lite stirrig i början(:

I morgon räknar jag med ett sammarbete från Alco's sida och att han gör som han ska på gräset så vi kan träna på dressyrprogrammen tsm med Linda nr2 på Armani:)

Paus från träningen

Jobbade i lördags, var i Ullared i söndags och idag har det regnat HELA dagen så hästisarna har fått vila:)
I morgon måste jag nog motionera dom oavsett väder dessvärre, HOPPAS på uppehåll.

Shoppade inte så jätte mkt till hästarna i Ullared faktiskt; dock desto mer annat (A)
Det viktigaste.. Eller nödvändigaste just nu är faktiskt 50 meters måttbandet jag köpte så jag kan mäta ut dressyrbanan o börja träna på programmen:)
Armani fick ett nytt regntäcke o ett tävlingssträns, Match fick ett fleecetäcke o ett vintertäcke; Alco fick 2 par nya boots. Sen blev de shampoo osv till dom med(:

Min msn/hotmail ligger helt nere just nu. Vet inte alls varför men kan inte komma in någonstans. Just so you know!:)
Take Care^Bocksprång

Startade dagen med att rida Armani:)
Han verkade lite spänd så jag bad mamma hålla honom när jag satt upp; så fort hon släppte brallade han loss fullständigt och hoppade runt i en cirkel som den vildaste vilden och bjöd på en fyhelskottas massa bocksprång.
När han slutat satt jag av och promenerade med honom till paddocken där jag på nytt hoppade upp igen:P
Överlag skötte han sig faktiskt jätte bra idag:) Vi hade mindre småbråk o när jag drämde till med "pinnen" svarade han med att slå rakt ut med ett ben; sedan gick han fram igen.
Fick även höja rösten ett par ggr åt honom.
Han var super o rida mellan små bråken och jag är verkligen nöjd med honom idag:) Skönt att kunna sluta ett pass helt som vänner:D

Efter honom tog jag Alco o red på slingan med Match som handhäst.
Match är inte lika seg o ha med längre utan ligger gärna bredvid eller tom lite framför(: *kul*
Alco är inte helt lycklig över att ha sällskap med sig på ridturerna, men han skötte sig bra han med.. Detta trots att det blåser full storm ute och kommer rejäla regnskurar mellan varven:)

Nu är stallet klart för idag(:
Ska ner till stan och förtidsrösta tänkte jag o sen blir det en lugn em/kväll :)Halvhalter

Suck.. Jag fattar inte vad det är med Alco.. Jag kan bara INTE förstå varför i hela friden han INTE kan svara för en halvhalt utan bara kör upp nosen o springer ifrån den..
Ska jag göra halt kan de ta flera meter innan han verkligen stannar... (just för att han inte svarar på halvhalterna innan förståss)
Jag blir irriterad o besviken för han kan detta. Förr (senast på dressyrkursen) tog han en halvhalt bara man spände magen o satt till.
När jag hade gramanerna i lördags räckte det att pilla med lillfingret för att han skulle svara direkt. Så VARFÖR går det inte nu?
Jag kommer skämma ut mig på tävlingen... Vi kommer få såna sjuka avdrag för just detta att det kmr vara såå pinsamt.
Träna o traggla på något vi faktiskt redan kan men han ignorerar o rent ut sagt skiter i?..
Vi hade värsta bråket ute på stubben idag just för detta. Daskade till honom ett par ggr när han petade upp nosen o sprang ifrån ist... Han blev dock bara förbannad o studsade o småstegrade.
Han tappar formen o ryggen HELT när man gör halt, går från trav till skritt eller gör halvhalter i traven.
Nåja. Nog om detta. Det får hårdtränas helt enkelt. Dag ut o dag in tills han väljer o göra som jag säger...

Armani linade jag i pessoat i vanlig ordning. Det kom ett skyfall på oss vilket innebar att han blev VÄLDIGT pigg o busig o brallade runt varv efter varv i linan *knasboll*

Match fick sig en ordentlig ryktning:) Tänkte ha honom som handhäst till Alco på fredag när även mamma är ledig och kan hjälpa mig:)


Nej nu har inte jag tid o sitta här...!:)
Mattias kommer vilken sekund som helst(:


3 små prinsisar:)

Körde ett seriöst dressyrpass på Alco i morse ute på stubben. Eftersom jag de senaste passen haft svårt att bibehålla formen i övergångarna o halterna + att han sprungit emot halvhalterna så testade jag att rida honom på gramaner idag. Vilken skillnad! Han var helt underbar o lydde minsta vink.
Nu när han inte kunde peta upp nosen svarade han ist direkt(:
Vi körde även ett par ökningar i traven o några skänkelvikningar. Nej det var verkligen STOR skillnad när även de satt; nu ska vi bara få till det utan fusk med =)

Armani linade jag i pessoasystemet.
Just ja; i morse när jag skulle släppa ut så hade han två sår i huvudet + fläkt sönder underläppen... Begriper verkligenn inte hur de lyckas. Var inga problem o ha träns på honom när man skippade x-tra nosremmen o han verkade inte ha ont när man var där o pillade(:
Det är dock ett mysterium (ni får se en bild i slutet av detta inlägg)

Efter att ha gjort klart stallet sedan har jag spenderat mesta tiden här inne o tagit de lugnt då jag inte känner mig helt hundra..
Men när hästarna skulle in för dagen tog jag mig i kragen o gick med mammsen ut o ryktade Match(:
Han skulle kicka efter mig när ja lyfte sista bakhoven men ja var snabb o höja rösten, så han studsade upp i väggen på motsatt sida o stirrade på mig.. Sedan lyfte han fint på benet.Uteritt

Min medryttare som förövrigt har samma namn som jag kom tidigt i morse o red ut med mig på grabbarna bus=)
Skrittade fram länge på en grusväg, o sedan vände vi ut på en åker o följde den ett varv runt i trav o lite galopp.
Alco var väldigt pigg o studsig o Armani hade vääääldigt mkt energi o gick på bra framåt.

Vi red så vi kom till travbanan fast högst uppeifrån  o fortsatte galoppera lite i kanten på ett stubbfält där, Armani fick in flera serier med bocksprång men Linda har klister i baken så hon sitter stensäkert.
Nästan lite kul o se han så glad o framåt o busig ist för tjurig som han är när man rider på bana:D

Alco blev jätte pigg o ville hinna med, men ist för o öka galoppen studsar han på stället ist o kommer ännu längre bak *suck*Medium

Nu vill jag dela med mig av dagen här o bryr mig inte alls om vad ni tkr o var ni står för alla har rätt till sina åsikter o tro.. Men jag tror starkt på att det finns avlidna människor runtomkring oss. Jag är inte mottaglig eller ngt sånt men jag tror absolut på det.

I eftermiddags kom här ut ett medium till oss som undersökte huset (om man kan säga så). Han hann bara in genom dörrarna så visade en man sig för honom som sa "jag bestämmer här".. Han fick även fram ett för o efternamn... O mannen vi har på tavla i tv-rummet (den tavlan som inte får lämna det rummet) heter precis så (namnet står på baksidan av tavlan så han har INTE kunnat läsa detta).
Han kände även av massa aktivitet i serveringsgången/köket o mammas sovrum. Han frågade rakt ut om hon verkligen kunde sova där inne för han fick jobbigt o andas bara han kom in.
Första natten här så brakade våra tre tunga lerkrus som står uppe på skåpen i köket i golvet med en smäll; samtliga var hela. Känns som en förklaring.
Han var även uppe på vinden o kollade på tavlorna på förfäderna till gården där. Där var realativt lugnt uppe. Ibland när vi kan tycka att det hörs som om där springer någon uppe fick han till att det var en dotter till någon som dog när hon var 5 år.
Superläskigt!

Ännu läskigare var att när han kom ut i stallet gick han raka vägen bort till hästarna i hagen; han kunde alltså "prata" med hästar! Vilket vi inte hade någon som helst aning om.
En efter en kom hästarna fram till honom. Samtliga ska trivas o må bra här(:
Alco tyckte inte om när man spänner sadelgjorden utan vill att jag ska vänta med o spänna när jag lagt på sadeln o sen spänna i små etapper åt gången. Detta stämmer för han tycker inte om just momentet när man spänner.

Han sa direkt att Armani är en VÄLDIGT egensinnig häst som jag inte får backa för.
Det han oxå sa var att han har lite stressmage o att han lätt blir överansträngd i sina framben. Vet inte om detta stämmer faktiskt. Men det första gör.

Match ska tydligen se framemot att bli riden o ska komma till att tycka om hoppning just.

I stallet sen är där lugnt o inte mkt aktivitet. En dräng som passerar emellanåt bara.

Spännande va? Haha..
Ni tkr väl jag är dum i skallen men jag bryr mig verkligen inte(: Allt stämmer säkert inte till 100%..
Men han kom ut av eget intresse o gjorde detta gratis; det får mig att tro mer på det.. Han gjorde det liksom inte för egen vinnings skull
.

Kort annars om dagen:
Red ut på Alco; longerade Armani över hinder + att Mattias satt på honom i 5 sekunder;)
Match fick följa med oss ut på en promenad på kvällen sen=)Promenad

Mattias och jag gick på promenad ikväll o tog med oss Match(:
Gick å-rundan, så idag fick han gå på bron över ån; super duktig o traskade snällt efter oss över:)

De andra tu fick vila idag och ska få göra det i morgon med(: De har trots gått 4 dagar i rad nu.

Tänkte mest önska er en trevlig helg!:)

Ledig torsdag

Hade varit min enda lediga dag denna veckan om inte Malin bytat pass med mig så att jag får vara ledig på söndag med. TACK Malin :D

Red som vanligt Alco innan han fick komma ut. Bettslade upp honom o gav oss ut på gräset igen. Idag var han super härlig o rida o verkligen medgörlig. Precis som han brukar vara(:
Jag märker när jag kollar på bilderna mamma tagit att jag tippar verkligen fram när jag inte rider för tränare. Monki skäller alltid på mig att sträcka på mig o ta bak axlarna. Nästan så jag blir sur när jag ser att jag inte sitter som jag ska när hon inte är där o har träning för mig.
Tränade mkt halter från trav o galopp idag; samt att han skulle behålla formen från trav till skritt.
Fick till såna klockrena halter. Är verkligen supernöjd med honom idag!(:

Match sen tog jag med ut på en promenad. Han är jätte duktig o stannar när jag stannar osv.
Ser han något farligt visar han mig tydligt hur farligt det är sen är det som att han säger "stanna du där så länge så går jag fram o kollar läget" Haha.. Värsta lilla coolingen;) Även om jag inte manar på honom går han blåsandes fram till "föremålet" o undersöker det grundligt. Idag var det en jordhög:)

Har träningsvärk i vaderna ffa efter ridturen på Armani igår så idag fick han gå i pessoat; dock ute på gräset.
Busigare där o ville ha igång mig till lek genom o vända emellanåt o sätta fart efter mig.  Han blir dock lite ledsen när jag ist blir arg o tvingar ut honom på spåret igen.
Men han fattade poängen tillslut o skötte sig utmärkt(:Helt färdig

Kommit in från stallet o slängt mig på soffan o tänker inte göra mkt mer idag; har en känsla av att jag kommer sova GOTT i natt..!

För jobbade man, sen hem till djuren.
Red Armani först i dressyrsadeln o med gramaner. Har länge velat testa men inte kommit till skott.. I syfte då att han inte ska kunna komma upp o resa sig; inte så högt iaf:P
Verkade funka. Han stegrade inte direkt idag men skulle göra ngt brallsprång eller så i galoppen o då märkte man att de tog emot o så slutade han.
Han var smått tjurig idag med; dock mer framåt än vanligt(: Känns väldigt stel o osammarbetsvillig i höger varv spec. Det är som om kroppen går på en 4-kant när jag rider på en volt; Han böjer bara på nacken liksom o när jag går på honom vill han inte gå alls. VIKTIGT att protestera.
Satt ner i traven o verkligen red för o få fram honom så magen gjorde riktigt ont efter passet *Skratt*

Kunde inte ta Alco direkt efter så fick göra klart stallet först, o så kom mamma med en massa foder som vi skulle lasta in:D

Alco var inte alls rolig att rida idag. Mer vild än tam o benen åt alla håll o kanter.
Riktigt opålitlig o man vågade inte slappna av en sekund. Efter ett tag på gräset kom jag fram till att de var bättre om vi gick till paddocken ist om jag inte ville åka i backen.
Han har sina dagar han med, vad kan man begära=) Han kan inte ge allt 7 dagar i veckan.
Men det var ett jäkla skjut i steget han fick till när vi travade på rakbanan mot stallet; så det var väl något positivt iaf *ler*

RSS 2.0