Hundvakt

Är hundvakt över helgen åt en arbetskamrats hund.
En riktig bjässe.. När jag kom gåendes in med Match o Challis igårkväll stod mamma o höll honom o Match bara tvärnitar o spänner upp sig; han undrade väl vad det var för monster som stod där och tittade på honom.
Idag har alla hästarna fått hälsa på honom när de var ute i hagarna och var då mindre misstänksamma *haha*
Kan inte påstå att jag är någon jätte bra hundvakt; och känner än mindre att jag vill ha hund...
Han får mat och vatten och kommer ut på "kisse-rundor" stup i kvarten iaf. Han går dessutom väldigt långsamt så när det kändes väldigt lätt vände jag mig om o såg att halsbandet åkt av honom så jag var ute o gick med kopplet ist *asg* Hunden sen låg på rygg en bit bort o gned in sig i hästskit *SUCK*

Idag blev det ett dressyrpass på Challe efter jobb; körde en riktig genomkörare och jobbade honom länge i skritt i början.
Böjde igenom honom på volter mm och tillslut var han riktigt mjuk o fin. Traven var jätte fin o sedan galoppen där jag aldrig ridit ihop honom utan mest stått i lätt sits och låtit honom gå på satte jag idag ner och samlade ihop honom.
Han tyckte det var jätte jobbigt och när han började sakta ner till trav tryckte jag till honom o han svarade med ett bocksprång *skratt* Han är verkligen rolig att rida men kräver sin ryttare då han drar pennor med alla andra jag ser på honom. Det går inte o tramsa med honom utan raka rör från start till slut så har man världens trevligaste häst(:
I höger varv på långsidan mot utgången galopperade han på tvären o gasade så in i vassen; var gång jag gjorde en förhållning eller försökte fånga upp honom saktade han av så ist fick jag driva ännu mer på "bomben" o därifrån få ut rumpan i spåret o de gick minsann.=)
Man måste överlista honom men är man envis så(:


En bra känsla

Idag har vi varit på ATG kliniken i Malmö; vill börja med att tacka Emma som följde med och sprang med honom osv :)
Helena (veterinären) kunde inte se någonting alls på rakt spår; på volten syntes det minimalt på högerbak.. Det var så lite att det knappt var märkbart så hon tyckte att jag var otroligt skarpsynt att jag upptäckt det.
Så han blev behandlad i höger bak, även om det var ett gränsfall att behöva behandla; passade även på att få honom vaccinerad.
Hon är jätte nöjd och jätte glad över hur fin han är och att det inte var "värre" än så här då det är stor risk att knäledsinflamationer kommer tillbaka. Man får mycket för att INTE vänta med att åka in:)
Nu ska han stå i liten hage 2 dagar; sedan skrittas och joggas lite i tio dagar..
Och om en månad från idag ska han vara fullt igång igen =) Och inget återbesök behövdes iheller; känns han konstig när han är igång helt igen skulle jag givetvis åka in men hon var ganska säker på att det inte skulle vara några problem:D

Hunnit rida ut en tur på Challis med och tänkte löshoppa Match ikväll=)Match

Det söta lilla yrvädret stod med luggen tillruffsad, pigga o busiga ögon o väntade på att få komma in när vi gick bort mot hagen nu ikväll.. Han är så jädrans söt att jag skulle vilja stoppa upp honom o ha honom i bokhyllan så att han var det första man såg när man vaknade o det sista man såg innan man somna; det gör en så glad*ler*

Tränade lite mentalträning idag mha presenning som han först fick gå över och sedan ha över sig; kunde prassla med den ända upp bakom öronen. Han är så duktig(:
Amanda hängde oxå. Hänga biten går hur bra som helst men hon hade för ont för att hoppa upp.
Tror dock det mer handlar om att hon blivit rädd *stackaren*.. Klandrar henne absolut inte(:

Närmar sig besöket på ATG, ska bli skönt att åka in och få lite svar(:Släkten är värst

.. hehe nejdå - dom är bäst<3

Har haft min syster, min brors tjej och min brorsdotter på besök idag:)

Både sis och Fanny (min brors tjej) har ridit när var små; så de turades om att rida lite på Challe. De skrittade mest och provade trava något varv *ler*
För att inte har ridit på MAAASSA år var de jätte duktiga och fixade tom lättridningen; de svåra var mer att få Challe att börja trava.. Han kör med alla som han vet att det går att köra med *skratt*
Emelie (min brors dotter) vågade inte idag men lovade att prova nästa gång;)

Amanda kom ut senare; så vi höll på lite med Match. Höll oss till att hänga och vifta med benen osv då hon är ganska så blåslagen och har ont lite varstans sen senast.

I morse tömkörde jag även en väldigt snygg Armani och pysslade om min lilla prins Alco<3

Kör även storstädning och utrensning bland mina grejor i stallet.. Tvättat x-antal maskiner och har några till att köra i morgon. Perfekt nu när det varit så fint väder att allt kan torka ute.
Även skåpen har vi gått igenom o städat av.

Hästarna går även på gräs halva dagarna och jag hoppas kunna släppa dom helt mitten av Maj... Vilket inte ska vara några problem om värmen fortsätter hålla i sig så här(:


Min syster på första bilden och Fanny på den andra


Because you had a bad day

Alla dagar är inte lika bra som andra; men för min del har dagen varit helt okej:)

Varit med Challis o Amanda på tävling; han är knappt hoppad.. Knappt varit i ridhus och ALDRIG varit på en hopp "tävling".
Amanda gjorde honom super fin och de körde allt i ljusblått:)
Hon var väldigt nervös och red så in i vassen men så fort hon styrde mot hindret slutade hon att rida och han hoppar inte av sig själv.. Så på så sätt gick det väldigt dåligt.
Andra klassen skulle varit 70 men hon fick hoppa in i 60 klassen ist för det är ingen mening med att hoppa en höjd man inte är redo för.
Den klassen gick inte alls; han var på uruselt humör och ville inte gå. Tyckte ridlärarna som höll i tävlingen var på en helt annan nivå och hade en helt annan uppfattning av hur man rider en häst än vi andra... Det kokade i mig o Natti när Amanda blev tillsagd att lämna banan för att Challe var för "stressad"...?
ÖÖÖÖHHH han ville inte gå fram? En smäll i rumpan o fram igen^^
Sa till henne att gå in på framhoppningen igen och gick o hämtade dressyrspöet så hon skulle kunna daska till honom ordentligt i rumpan... Då blev hon tillsagt att det var strängt förbjudet att ha ett dressyrspö på en hopptävling..
FFS det är en KLUBBTÄVLING.. De kan ju börja med att lära sina elever hur man rider sina hästar och hur man uppför sig på en "tävling" innan de kommenterar någon som verkligen försöker...
Ist blev hon tillsagt att SKRITTA över ett kryss för att sedan ge honom ett stort äpple, vara nöjd o åka hem...
Det kokade i mig när vi lastade... Jag har under detta året lärt känna honom väldigt bra och vet precis hur han ska ridas och att han tar ALLA chanser han kan för att slippa undan..
Alla som kom runt banan; oavsett antalet rivningar / vägringar fick rosett så i 50-klassen fick de en (:

Nog om det..
Hemma sen tog vi Match; Sara hann inte komma så Natti gick med honom ist o Amanda hängde o gjorde precis som vi gjort tidigare.
När hon sen satte sig upp lugnt och försiktigt var han fortfarande avslappnad och *poff* från ingenstans fick han fullkomligt frispel; sprang ner Natti som gick med honom så hon slog svanskotan.. Hon kämpade med att hålla kvar linan men tappade på den så han fick mer kraft i sina bocksprång så Amanda flög; o Match trampade henne i huvudet.. Det tog högt upp så hon fick en rejäl bula i pannan.. Tur i oturen får man väl säga att de inte blev värre.
Fortsatte direkt att hänga på honom o vifta på benen; men han var helt avslappnad så det var tack o lov inga problem. Nytt försök på söndag:)
Ännu en dag fylld med hästapållar

En ledig dag blev enbart hästar för min del(:

I stort sätt varit ute sedan halv nio i morse tills nu; bara varit inne kortisar för o fylla på vätsebalansen *ler*
Har inte ridit själv men pysslat i stallet och tvättat 5 maskiner med schabrak och täcken; får passa på nu när man kan låta det torka ute. Har fler maskiner o tvätta men det får vänta några dagar nu tror jag =)
Mattias har hjälpt mig att bygga sjukhage och fixat stolparna i gräspaddocken, i morgon sa vi gå över de 3 andra gräshagarna så att de kan få börja vänja magarna vid gräs.

Sara kom och provred Armani vid 13-tiden; och denna 17 åriga tjej imponerade mig ENORMT.. Jag har aldrig sett denna häst gå så fruktansvärt bra; och då var det ändå VÄLDIGT varmt ute.. Hon sa bara "det gäller verkligen att få över honom på sin sida" och de fick hon verkligen.
De tog några språng oxå och det var riktigt snyggt.. Magkänslan stämde verkligen från hennes första mail.
Hon har egen häst redan men den är skadad och hon vill hålla igång med o träna o ev tävla så Armani är ju perfekt för henne i så fall eftersom han är till salu.
Hon skulle hem och prata lite med sin mamma som även hon var med och verkade väldigt positiv så jag hoppas hon vill börja träna hoppning med min plutt..
Med Natti i dressyren och Sara i hoppningen tror jag att de får fram en KANON häst... För kapaciteten finns redan, det är det inte tal om(:

På kvällen sen kom både Sara och Amanda och tog sig ann lilla Match; Mattias har båten ute i paddocken så de fick vara i gräshagen.
Gick kalas! De ska fortsätta i morgon igen(:
Han blev spänd en gång och då sa Sara till Amanda att luta sig fram; tror ni inte att jag mitt dumma nöt lutar mig fram där jag sitter på stolen och tittar på?!
Ska ju egentligen vara intensivt med "insittningen" men det är som Sara sa ganska svårt att få till det dagligen då Amanda inte kan komma ut varje dag, jag jobbar oregelbundna tider och Sara kan inte iheller komma hit var dag... Men så ofta vi kan och hinner ska Amanda upp på honom.

Amanda red Challis en liten stund sedan och därefter har jag hjälpt henne med att bada ben och svans och fläta osv... De ska ju vara med på påskhoppet på ridklubben i morgon(:
HEJAHEJA *ler*
<3

Ni skulle sett Armani idag, han skötte sig så bra med Nathalie!(:
Var lite käftig i munnen i början men sedan gick det suveränt.. Avslutade med att koppla honom o lina o mana på honom så att han tog ut steget ännu mer.. Alltså jag höll i linan o Nathalie satt i sadeln. Han fatta galoppen direkt. SÖTNÖT(:
... o nu red hon när det var svalare dessutom :)

I övrigt kom jag precis in efter att ha tagit en promenad med Mattias och Alco som vi tog med oss.. Alco går väldigt fort och satte upp ett bra tempo så det blev värsta powerwalken *svettigt*

Challe fick vila eftersom han ska gå mkt nu inför o under tävlingen på fredag... O Match ska stå varannan dag =)Det bästa jag vet

.. är hästlivet<3

Kom en tjej idag och provade Armani för o hoppträna mm (blev inget med Sara), hon red lite lätt i paddocken bara och tog två språng på ett kryss. Han är ju rätt slö när solen är framme som sagt men det gick bra(:
Hon får fundera lite; tanken är nog mer att hon ska rida Alco o kanske hoppa med honom... Kommer en annan o provar Armani på torsdag som jag tror kommer passa honom som handen i handsken (eller tvärtom)..

Sofi som hon heter provade Alco direkt efter.. O jag som känner min häst utan o innan har i snart 3 veckors tid tyckt att det varit något som inte känts ok; ingen har sett det utan sagt att han går normalt. Men nu när jag såg honom från marken o Sofi började trava såg jag direkt att han inte går helt rent.. Kan inte sätta fingret på var men gissar på ett framben. Man känner ju faktiskt sin häst bäst själv.
Blev ganska ledsen då han är en helt underbar häst som verkligen gör ALLT för mig; om han bara visat att han haft ont från början så jag sluppit träna honom så som jag gjort :'(
Var bara o släppa ut honom i hagen o sedan gick jag direkt in och ringde till ATG-kliniken för o boka tid; så onsdag nästa vecka (27/4) så ska vi dit på hältutredning.
Så på fredag bygger vi sjukhage för jag är ganska övertygad om att han kommer få stå i en sån min stackars plutt:(

Amanda red Challis sen o därefter kom Sara för o hjälpa oss med Match. Hon jobbar ju med inridning och utbildning av unghästar så hon kan insittningsbiten MKT bättre än mig då jag bara ridit in o aldrig suttit in från början..
Vet ni hur bra det gick? Amanda hängde osv o fick undertiden de skrittade framåt sitta upp och han bara fann sig i det. *kul*.. Sara kommer på torsdag igen så blir det samma process då:)Hey i solen

Visst är det härligt att kunna slänga jackan!(:
Varit smått ambitiös idag med och stått och smort lite utrustning undertiden som Mattias höll på med båten.

Nathalie kom vid 14-tiden och red ett dressyrpass med mig på Armani och jag på Alco. Målet var att få ihop bra bilder o något filmklipp på Armani ffa men det blev si så där; Han är fruktansvärt trög att rida när det är så varmt (skulle valt att rida senare) och dessutom blev vi invaderade av hela familjen fluga så han var ju måttligt road. Ville inte gå fram och gick bara och slog med huvudet mot flugorna.
Men Natti kämpade på och stundtals såg det riktigt trevligt ut.
Alco gick som en klocka; ser dock på bilderna lite jag måste rätta till; blicken, rätta upp mig och händerna.. Tur jag inte höll något vinglas;) Haha

Bytte häst mot slutet och jag satt på Armani säkert fem minuter, mest för att konstatera att "nej, det är inte lönt att rida honom mitt på dagen när solen står som högst" =)
Natti gav sig dock inte utan hämtade longerlinan och pisken och sedan fick han springa; hej o hå... :)Det var precis vad han behövde; lära sig att han ska minsann röra på sig även när det är varmt=)
Skänkelvikningar

Armani överraskade mig stort idag; tömkörde på grusbanan och han gjorde skänkelvikningar åt både höger o vänster UTAN protester och dessutom gjorde han det BRA.
Han var hur fin som helst så jag hade svårt o sluta *ler* Han är så jäkla vacker min prins; jag hoppas han kommer till världens bästa hem med de absolut bästa förutsättningarna där HAN sätts i focus(:

... är förresten förvånad över hur folk kan komma o ge skambud på en häst.. Som om han vore en jäkla handelsvara, eller objekt?! Har man inte råd att köpa häst i den prisklassen så tyvärr, men då får man kanske leta i en annan prisklass?..

Var förövrigt väldigt morgonpigg idag så jag satt i sadeln på Alco före klockan åtta. Vi tog ett dressyrpass på gräsbanan och så fiin han var! Han har dock sån kondis och så mkt energi att vart pass är som att sitta på något som saknar broms.
Han blir nästan lite jobbig då han inte alltid svarar på halvhalter utan bara gasar iväg; ist får man ta tag ordentligt i honom emellanåt o säga "hey, jag sitter faktiskt fortf på dig, och sist jag kollade var det jag som bestämde"

Red Challe direkt efter och vi red å-rundan i det fiina vädret. Travade på hela gräsvägen längs med ån och när vi sedan svängde upp på vägen mot grusvägen fattade jag galopp. Hade helt glömt bort att han blivit en liten bock-kula och kände att han laddade för ett bocksprång; tänkte att de får väl bära eller brista så smackade fram honom ytterligare och bums släppte han tanken och längde ist ut mer:)
Han är så mysig att rida ut på; svarar dock varken på röst eller halvhalter så vill man ha stopp får man sätta sig på rumpan o ta... Men annars så är han den snällaste och säkraste pållisen jag har (sålänge där inte dyker upp en traktor eller lastbil)


Annonser

Fick ett svar på annonsen jag har ute på Armani igår:

"hej, jag är intreserad av att hyra din häst under sommaren, jag är 16 år och har ridit i ca 11 år.jag bor i dalby en liten bit utanför lund, jag har ett eget bete nära mitt hus."

..Ok, VAR fn i annonsen står det överhuvudtaget skrivet att han ska hyras ut?! Jag accepterar folk som mailar o frågar om jag kan tänka mig foder för senare köp; dock är svaret nej... Men så här?
Så många oseriösa svar man får; jag söker inga förbaskade brevvänner överhuvudtaget!
Och när man får superseriösa svar där de vill veta så mkt som möjligt om honom; där jag lägger ner min själ och massa tid i att skriva ett långt mail om honom.. O sen inget svar igen? Kan man iaf inte svara "tack, men det är inget för mig?"

ORH!...

Nathalie gör iaf framsteg med honom i dressyren efter vart pass.
Har även lagt ut en annons att jag söker seriös satsande hoppryttare som vill träna för TRÄNARE o ev tävla osv... Kan vara bra om han kommer igång seriöst med hoppningen då han verkligen brinner för den.

Idag kom en tjej som svarat på min "hopp-annons" och provred honom. Såg jätte trevligt ut och han älskade det! De hoppade på lägre höjder; ffa för att det var halt i gräset men även då det var andra gången i år han överhuvudtaget hoppade.
Hoppade av lite sent på ett hinder så Sara som hon heter höll på o glida av; hann dra sig upp nästan helt o då jäklar drog han i väg i en serie bocksprång; men hon satt kvar! Vilken balans - sjukt imponerad!
Men hon var varnad sen innan att kommer man ur balans på honom skickar han iväg en;P


Innan Sara kom o provred red Natti dressyr på Alco samtidigt som jag höll på med Match. Drog longerpisken över honom o mellan benen osv; avslutade med att lägga Natti's jacka överhuvudet på honom o de gick hur bra som helst:) Var lite misstänksam i början bara(:+18,5C!

Haft så mycket med de andra pållarna i dag att jag GLÖMT Armani:S
Skulle tömköra honom; hade dessutom lovar Natti att han skulle gå idag eftersom hon ska rida i morgon. OPSI... Insåg det alldeles försent och hade det inte varit för att Lotta o Kristian kommer på filmkväll om ett tag så hade jag kunnat gå ut o ta honom nu..

Amanda var här läänge idag.
Vi började med Match som hon hängde på osv. Han höll på o krypa ur skinnet när hon skulle lägga över benet så ist fick hon hänga från båda sidor; vifta med benen o gång på gång föra det bakåt som om hon skulle sitta upp.
Förstår inte vad han tycker är så läskigt, speciellt när det faktiskt inte hänt någonting med honom i samband med ridningen. Aja vi tar ett steg i taget så här ist; nu blir det mer regelbundet dessutom så förthoppningsvis finner han sig snart i att ha mandis på ryggen.

Sedan hoppade hon Challe så jag stod o kikade; han verkade lite trött idag. Troligen efter vårt genomkörare igår, men de var duktiga:)
Blinkade lite o frågade om hon inte kunde ta några skutt med Alco oxå eftersom det var ett litet tag sedan han fick ha skoj så hon red honom med.
Hon har ridit honom en gång tidigare o de var när jag var i Göteborg, så för henne som nu är van vid Challe var det en väldig skillnad.
Alco hoppar stort och luftigt och känns som om han ska bocka av en då han i luften tittar ner på hinderna;)
Men jag blev varm i hjärtat av o se Alco nöjd o glad:D


Alla grabbsen har dessutom fått gå nakna hela dagen då marken var torr;) MYS


Skapligt väder

Hör o häpna; det är nästan varmt ute idag!! ;) Det är lite vind fortfarande men det bekommer mig inte ett dugg:D

... förresten jag vet att gårdagens inlägg blivit dubbelt, varför vet jag inte och jag kan inte iheller ta bort det för då försvinner båda^^

När hästarna kommit ut i hagen körde jag till Sydslätten och kollade på Moa som tävlade:) Sååå duktiga de var! Nollade i båda klasserna.
Sån skillnad det är på alla dessa ponny ryttare; överlag har tjejerna hästar det bara är att styra och åka på; men ett fåtal.. Däribland Moa har hästar de MÅSTE RIDA, annars kommer de inte över ett hinder... Det är sånt jag tycker är ROLIGT att se:)

Var hemma lagom till 10,30 igen så jag kunde ta in och rida Alco innan de skulle få lunch:)
Vi red på gräsbanan och mammsen la ut cavaletti till oss på 3 olika ställen som vi nyttjade hela passet mer eller mindre. Han var pigg och glad och skit duktig! Vilket häst jag har:D .. idag är han DYR <3

De fick lunch sedan och vi tog paus; därefter tog jag ett likande pass på Challe som jag gjorde med Alco :)
Bytte till det ljusblåa tränset på honom och provade sätta på pelhambettet.. Vill se hur han är att rida på det då han behöver ett skarpare till påskhoppet om Amanda överhuvudtaget ska kunna få stopp på honom igen.
Kände dock ingen skillnad;P men nu använde jag förvisso den "vanliga" ringen.
Han var super fin i stort hela ritten; jag är super nöjd. Lite busig i galoppen dock och hade ett starktbehov av att klämma in lite bocksprång; men det var inte värre än att stod man i lätt sits i galoppen märkte man knappt av dom.
Han är ett riktigt krutpaket numera; vilket är ganska kul;)

Armani longerade jag i pessoat samtidigt som mammsen linade Match med sadel(:
Armani kändes lite trött, men det är kanske inte så konstigt efter att sprungit non stop i hagen 30 minz när de fick komma ut.. Han slet sig nämligen från mig precis innan jag skulle släppa honom så han sprängde sönder grimskaftet och jag gav mig fan på att få tag i honom igen o dra av grimman... Mamma var dock den som slutligen lyckades fånga in monstret ...

Ingen ridning

Inte gjort något med hästarna på två dagar, det är full storm och klass 2 varning^^

Hemska små djur att ta in från hagarna (vilket jag har full förståelse för).. Man har åkt som en vante efter in.
O lilla Nathalie idag *skrattar* hon fick ta tag i Armani's täcke när de gick in för att vinden var så kraftig att hon inte kunde röra sig framåt om hon inte hade något att hålla sig i:P
Alco höll på o explodera i stallet och jag hade ingen chans att öppna dörren; han sprätte runt som en höna så det slog gnistor om skorna och luktade bränt - stackarn (:

Match o Challe var även de uppstressade och de tog tid innan vi fick tag i dom. Eller mest Challe egentligen, tror inte Match fattade varför han sprang egentligen, han gjorde bara som den andre;)

De har iaf lovat FINT väder i helgen så då kan ni tro att hästarna ska få röra på sig *ler*
Har inte jätte dåligt samvete då jag och Natti stod och borstade allihop idag.

I morgon ska jag även åka till Sydslätten och kika på Moa som startar årets första lokala hopp med Flisan *hejaheja*
Amanda o Challis ska tävla på Sydslätten på långfredagen då det är Påskhoppning (klubbtävling) så jag har tagit ledigt för att åka med och kolla(:


Har ingen tävling inplanerad själv, Monki däremot planerar att ha en dressyrkurs nu i vår som jag hoppas kunna vara med på.

Ingen ridning

Inte gjort något med hästarna på två dagar, det är full storm och klass 2 varning^^

Hemska små djur att ta in från hagarna (vilket jag har full förståelse för).. Man har åkt som en vante efter in.
O lilla Nathalie idag *skrattar* hon fick ta tag i Armani's täcke när de gick in för att vinden var så kraftig att hon inte kunde röra sig framåt om hon inte hade något att hålla sig i:P
Alco höll på o explodera i stallet och jag hade ingen chans att öppna dörren; han sprätte runt som en höna så det slog gnistor om skorna och luktade bränt - stackarn (:

Match o Challe var även de uppstressade och de tog tid innan vi fick tag i dom. Eller mest Challe egentligen, tror inte Match fattade varför han sprang egentligen, han gjorde bara som den andre;)

De har iaf lovat FINT väder i helgen så då kan ni tro att hästarna ska få röra på sig *ler*
Har inte jätte dåligt samvete då jag och Natti stod och borstade allihop idag.

I morgon ska jag även åka till Sydslätten och kika på Moa som startar årets första lokala hopp med Flisan *hejaheja*
Amanda o Challis ska tävla på Sydslätten på långfredagen då det är Påskhoppning (klubbtävling) så jag har tagit ledigt för att åka med och kolla(:


Har ingen tävling inplanerad själv, Monki däremot planerar att ha en dressyrkurs nu i vår som jag hoppas kunna vara med på.

Ska det vara så ska det vara på riktigt

... så det så:)

Tömkörde Armani i morse; han var helt pigg o glad o framåt(:
Gick över till o träna på skänkelvikningar åt båda hållen; begärde max 2-3 steg åt gången.
Åt höger gick det helt ok men åt vänster satte han sig på tvären direkt.. Han tror ju själv på att han kommer undan så fort han börjar stegra eller trampa på stället; men fet GLÖM...
Tror jag tömkörde i 1,5 timme. Han var så trött efteråt och det fanns inte en torr fläck på honom, men jag hade gett mig fan på att han skulle göra vad jag bad om och till slut flyttade han sig åt både höger o vänster som om han aldrig gjort annat..
Tänkte ta o tömköra i morgon igen och hoppas på att han kommer sköta sig från början så vi slipper tjaffsa.

Under eftermiddagen sen kom Camilla och Moa med Flisan; o Moa hoppade på gräsbanan. Så duktig hon är(:
Amanda gick ut o longerade Match på gräset undertiden för att sedan hänga.. När Moa var färdig riden gick jag o Amanda bort till paddocken där hon fick fortsätta att rida för att sedan sitta upp.
Han blev återigen rädd när han fick ryttare på ryggen o for rundor men jag höll honom kort i linan och fick tag i Amandas ben och höll kvar henne.. När han slutat fick hon hoppa av igen.
Kom på att det är när han får rörelse på andra sidan (höger) som han blir rädd så hon fick hänga från den sidan ist, i böjan var han spänd och misstänksam men sedan gick det jätte bra:)
Det är så här att när man tagit sig på något och påbörjat något så ska det ske regelbundet och inte spontant då och då.. Därför kommer Amanda få börja med att hänga/rida på Match ist då hon redan är här 2 dagar i veckan:)Skogen

Lastade Alco och körde till Bokskogen och red en ridslinga de kallar för "Torup slingan" idag(:
Underbart väder och han var på glatt humör; Mattias var även snäll och följde med oss och gick med heeela rundan.
Alco var superpigg och pinnade på heela tiden. En farlig sten såg han på hela rundan och då gjorde han en helomvändning *skratt*.. Den var liite större än alla andra stenarna i skogen så det måste ha varit därför^^
Var verkligen jätte härligt att komma ut; vi behövde det lika mkt båda två; se något nytt och bara njuta.
Hela rundan var på 4,2 km vilket Mattias tyckte var precis lagom ;)
Alco var lite märklig vid lastningen både dit och hem; stressad och sprang in halvvägs och sedan ut igen ett par ggr. Kan ju påverkat att Mattias fick stå för lastningen då jag gör mig bäst där bak. Även om han gjorde som jag sa kan Alco ha kännt att det var nytt för honom. Vem vet, vi kom dit och hem iaf och det tog inte många minuter extra fast han krånglade.
ÅH VAD UNDERBART DET VAR!(:

Hann med att rida ut på Challe och longera Armani i pessoat innan på morgonen oxå.
Både var sååå duktiga! Första gången jag red ut ensam på Challe och han gick verkligen FRAM, var tvärtom idag då jag fick göra halvhalt vartannat steg ist;)Urladdad

Det borde finnas ett slags uttag för människor där man kan koppla upp sig och ladda batterierna.. Speciellt när man aldrig riktigt hinner vila ut o samla på sig massa nya krafter o ny energi..
När vi kom hem från Egypten, då var jag pigg och över ambitiös o gjorde såå mycket mer än vad jag behöver; både hemma och på jobb.. Men nu börjar kroppen protestera; igen:/

Jobbar sk delad tur idag och är hemma på timmar nu; ägnat större delen av timmarna till att rida ut på Alco och longera Armani i pessoat.. Nu ligger jag utslagen på soffan o hinner väl med en 20 minuters paus innan man ska tillbaka o jobba.
Är ganska dimmigt ute och var dimmigare när jag red ut på Alco så vi vände efter en bit på grusvägen o red ist en runda där vi inte möter någon trafik. Måste varit tung luft att andas i för han blev väldigt flåsig o svettig... Men de é ju kvavt^^
Armani blev oxå slut, men jobbade på duktigt i pessoat(: Lite lat är han allt så man får jaga på honom emellanåt(:


Fredag

Skriv inget ni inte kan stå för eller inte vill att andra ska läsa...
Snacka inte en jädrans massa skit o stå  FFA för era handlingar - lägg inte över alla era fel o brister på andra för i slutändan är det ändå DITT yttersta ansvar att saker o ting blir gjort..
Säg det till MIG om ni har något att säga och inte till andra runtomkring..
IN YOUR FACE... Get it?:)


Moa har inte varit här o hoppat än, stackarn trillade av när de tränade hemma i onsdags (när de egentligen skulle kommit hit men transpoten redan var utlånad ni vet?) .. Så hon har slagit sig gul o blå :(
Får se i nästa vecka hur hon mår om vi kan klämma in en dag.

Nathalie var här i morse och red med mig.. Jag hann longera Challe i pessoasystemet först(:
Trots blåsandet så skötte sig rödtottarna väldigt bra.
Alco o jag körde lite galoppombyten mm; idag var han kvickare i bytena och hade stenkoll på sina ben *sköönt*
Kändes ett tag som om han/vi helt glömt hur man gör?:S Men icke.

Planerar in att åka till skogen o rida på måndag om det är väder.
Mattias följer med o joggar i skogen medans jag o Alco busar runt i backarna(:

RSS 2.0