Back in buisness

Tillbaka på hemmaplan igen och började morgonen i sadeln(:
Efter clinicen med Andreas Helgstrand i torsdags (som för övrigt är en av mina största förebilder) längtade jag hem o få använda mig av alla tipps:D

Med mig från Göteborg hade jag ett nytt träns till Challe och en ny ridjacka till mig:)
Bara de var man ju sugen på att inviga så fort de gick *skratt*
Challe var mjuk o fin idag, tränade på att ha han stadigt på tygel när vi gick på en 8.a då han gärna kör upp huvudet när man ska ställa över.
Kämpigt men vi fick till det efter ett par försök(: Han är lätt att lära men han är inte direkt skolriden(:

Alco blev det oxå ett dressyrpass på; gick inget vidare får jag väl säga. Han var helt för pigg o mest uppe på tårna. Allt skulle gå i full fart, här skulle det inte samlas och annat "trams". Kommer man urbalans när man inte hinner med i svängarna gör han galoppombyten ist.
Han får nog ha några dagar o springa av sig innan jag kan börja ställa mer krav på ridbanan=)

Löslongerade även Armani; som var grymt pigg. Brallade rundor gud vet hur många varv; men jag var väldigt yr när han väl stannade. Haha(:
Aja huvudsaken är väl att han hade kul;P


Idag får ni bilder på mig o Challe i vår nya utrustning + att ni får se hur lång jag är på honom;)
Kom ihåg, jag är 177 o han 152...

Göteborg Horse Show

Sitter på tåget mot Göteborg tsm med Emma nu.
Fruktansvärt trötta; mer ser framemot 4 fullspäckade dagar i Scandinavium... Tror dock det blir sängen tidigt ikväll.

Ha det så bra alla så hörs vi när vi kommer hem igen:)

Tömkörda:)

Tömkörde både Alco o Armani i morse/förmiddags; o undertiden jag höll på med dom kom Amanda o red Challe=)

Armani var lite trotsig idag men jag gick bara på honom hela tiden o lät honom inte få en minut till bråk. Han satte sig i ellinorna en gång (var i gräshagen), nästan synd att strömmen inte var igång så att han lärde sig något av det.
Efter ett tag mjuknade han o gjorde precis vad jag bad om; han får ett STORT + för galoppen idag.

Alco har jag nog inte tömkört på gud vet när. Han tkr det är jätte roligt så jag får nog börja lägga in det lite mer i träningen(:
Han var jätte fin hela tiden. Värmde upp med skänkelvikningar o lite slutor(:


(:

Hej i kylan!:)
Det är SNORKALLT ute; det är full vinterutrustning som gäller om man ska våga sig utanför ytterdörren *fniss*

Nathalie kom idag o red ut med mig. Idag fick det bli å-rundan som Challe aldrig gått tidigare.. Gick strålande; det vara bara jag o Alco som sprätte runt lite i grusen på grusvägen hem sen. Han är så pigg o full i fan att rida att det är bara till o åka med *skratt*
Är väl inte helt lämpat o rida ut på honom i dressyrtränset utan martingal o vanligt bett iheller; han är så fruktansvärt stark att man får ont i armarna när man försöker hålla in honom; o då ska vi inte tala om hur det är o stanna honom *haha*

Övertalade även Natti att testa Armani idag så jag slapp så ute i kylan sen o tömköra honom=)
Han var så taggad i stallet att han stod o trampade på stället så hon var lite nervös, men när hon väl satt i sadeln sen gick han hur lugnt o fint som helst.
Hoppas på att Natti o Jasmin vill dela på Armani o rida honom o ha igång honom tills han blir såld. Jasmin vet inte om planerna vi har för henne än men jag hoppas ändå hon vill då hon slutat med sin fd foderhäst. Vi får se=)Hemma på timmar

Hemma på lång rast då jag jobbar dubbel-pass idag och har redan hunnit med MASSOR..

Emma kom hit o hjälpte mig så nu har alla 4.a fått röra på sig.
Vi red ut på Challe o Alco. På hemvägen där underlaget verkade väldigt bra galopperade vi.. Lr Emma o Challe iaf. Jag o Alco studsade rundor som en gummiboll o kom ingenstans?! Han blir så taggad ibland att han förstår inte att vill man hålla ihop går de bra om man bara galopperar FRAMÅT och INTE uppåt... Hmmm;)
Satte mig ordentligt på rumpan i sadeln o skulle trycka fram honom; då börjar han göra galoppombyten ist; missförstånd typ;) Haha...
Men jag är nöjd med ritten o trots att det är massa minus grader var de SKÖNT o komma ut i soolen:)

Tömkörde sedan Armani, som var väldigt pigg o busig men lugnade ner sig snabbt o blev bara så snygg o titta på:) Emma försökte ta kort men jag tkr inte bilderna visar så mkt. En film hade varit ärligare.. Han var verkligen FIN (:
Match blev det oxå. När Emma skulle sitta upp blev han spänd o "lurig" så vi valde att hon bara stod o hoppade upp o ner i stigbygeln idag + hängde på honom när jag gick runt med honom(:

Nu åker Emma till Sälen i morgon o på torsdag nästa vecka åker jag med en annan Emma till Göteborg horse show så kommande vecka blir rätt lugn för boysen:)
Nu får det väl ändå bli vår snart!

Efter 3 dagar med evigt stormade bet jag ihop idag o motionerade hästarna.
Armani blev linad i måndags men betedde sig som en ohanterat ettåring (vilket jag förstår i sån kraftig storm)... O sen red Amanda Challe i tisdags, men annars har de stått tills idag.

Var blåsigt idag med men inte lika mkt som det har varit.
Med 20 par plagg + rånarluva o skidhandskar skrittade jag ut på Alco i morse innan de fick komma ut. Det enda jag höll på o förfrysa när jag kom tillbaka till stallet igen var tårna.. Av någon anledning kvittar det hur många par strumpor man har *morr*
Han i övrigt skötte sig bra:) Min ögonsten<3

Efter lite ärenden o slapp så tog jag mig ann Challe som jag testade att tömköra idag.
Han har aldrig varit med om det tidigare men det gick hur bra som helst, han var lite misstänksam över att få linan runt rumpan i början men accepterade det sedan o gick som en klocka.
Vi höll bara på en kortis då jag frös så det gjorde ont i ansiktet *brrr*

Emma kom sen, började med Match.
Efter hur han betedde sig sist fick hon hänga lite först o sedan sitta upp o skritta några varv.. Hoppa av o sedan upp igen.. De skrittade själv några varv på volten (i lina så klart) sedan gick jag bredvid:)
Gick hur bra som helst, han känns trygg med Emma o verkar helt enkelt inte gilla Linda alls... Haha så kan det vara ibland(:
Därefter tränade Emma lite med Armani som var vääldigt på hugget idag o skulle inte alls gå som Emma ville... Varför gå fint när man kan springa fort ist? Tror helt klart den hårda blåsen påverkade.
Passade på o filma lite men de blev väl si så där..
Slänger upp film från både Emma o Match o Emma o Armani(: .... nä det gjorde jag visst inte alls det.. Fungerar inte o bädda in..
Ehm länkar till klippen via min bdb ist då:)

Puss hej!!(:
Tack för hjälpen:)

Hästarna har fått stå tre dagar nu, förutom Challe som Amanda kom o red igår:)

Drog på mig stallkläderna o gav mig ut i stallet strax efter åtta (lät som om jag hade långt dit men nej, det tog nog inte ens 20 sekunder att gå HELA vägen dit;) HAHA..
Startade med o tömköra Match ute på gräsfältet. Fruset o knölit men han skötte sig fint och gick tom väldigt bra:) Höll oss till skritt o trav med tanke på underlaget.

Sedan blev det Challes tur; vi var i gräspaddocken som är ganska så orörd vilket innebär att marken i stort är helt plan. Trots detta kunde han knappt gå, han är Sååååå öm i fossingarna.. Slog ändå på honom framskor för o motverka detta men han tycks få väldigt ont när det är så kallt o frusit ute:(
Vi skrittade bara en stund, ville inte plåga honom allt för mkt.

Emma hade hunnit komma när vi gick in o stod o borstade Armani:)
Hon red även honom i gräspaddocken o han gick ju hur bra som helt:O Trots full storm så gjorde han inte så mkt som en min, DUKTIG:)
Emma red sedan Alco med men då frös jag så mkt att jag var tvungen att gå in igen för o tina..;)

Måste bara skriva ett stort TACK till mina duktiga medhjälpare, vad hade jag gjort utan er!! :DMärklig dag

Förutom sönderslitna tyglar, häst på tårna o avtrillningar gånger flera var faktiskt dagen bra o jag är tacksam över all hjälp:)

Natti ( hon som red Pluto förr - lipizzanderhingsten ni vet??) samt Linda kom ut idag o red ut tsm med mig.. 3 i 1 kan man väl kalla det = perfekt:)
Natti  som har inte ridit på säkert 2 månader fick Challe, jag tog Alco (så klart) o Linda Armani..=)
Eftersom där inte é plats för mer än en häst att stå i gången så stod jag o Linda i boxarna o borstade, när Alco var klar o "klädd" stack han ut huvudet o kivade med Armani o lyckades på ngt vänster fastna med tygeln i boxlåset o slet sönder den *suck*
Var bara o leta fram nya tyglar; sedan skrittade vi ut på gräsfältet o skrittade där några varv. Armani var helt på tårna.
Efter några varv där red vi ut den lite längre rundan. Gick jätte bra o vi fick se hur Challe sköter sig i lite mer trafik:)

Efter ridturen tog vi Match; han har börjat fatta var det handlar om att ha en klump på ryggen så Linda hann bara fånga upp stigbyglarna innan han for iväg som ett skott i en serie bocksprång, hon hoppade av i farten. Lyfte flera meter rakt upp o landade snyggt på fötterna..
Jag min dumma nöt som inte tagit på mig handskar blev fullkomligt skinnflådd på fingrarna när linan brände då han drog... De gör så jääääv*aaaa ont!
Natti tog över linan o Linda hoppade upp igen; hann skritta två varv innan han flippa loss IGEN. Linda fick tag i "fegis remmen" o lutade sig tillbaka o klammrade sig snyggt fast. Han fick två utbrott på raken o hon bara satt.
Sedan skrittade de lite till o sen från ingenstans fick han ett ännu värre frispel. Han reste sig o sköt i från med bakbenen rakt upp i luften samtidigt som han sprang runt Natti i full karriär.. Tillsist flög Linda; men hon reste sig igen. Skakade av sig den värsta leran o började ist att hänga på honom. När det gick bra så slutade vi för dagen.
Snälla söta lilla vit har visat en ny sida; det är bara o bita i det sura äpplet o kämpa vidare.Storm

Det var minst sagt en rejäl storm i natt; sov som en stock men vaknade av att Mattias bokstavligen skakade liv i mig... Enbart för o fråga om det var jag som släppt in katten i sovrummet... Sedan hade jag svårt o somna om vill jag lova i allt oljud utanför.
Hästarna fick som jag sa igår inte komma ut i morse. Även om hagarna skulle va hela kan grejor komma flygande, onödigt tkr jag.
Stormen har hållt i sig hela dagen o de känns som om det tar i ordentligt igen nu..

Emma o jag red på eftermiddagen ut på Challe o Alco; lite miljöträning o ridas ut i storm;)
Testade o låta Challe gå först när vi travade + galopperade o de gick kalas. Det var bara på hemvägen som han galopperade lite på sidan men han var lätt att hålla igen.
Alco o jag busade bakom Emma o Challe på hemvägen. Han skuttade runt som en gummiboll så det var bara o stå o lätt sits o vänta tills han lugnade ner sig *skratt*

Linade Match i "nya" sadeln som låg bra på honom med.. Pigg o glad o busig efter att ha stått inne hela dagen.
Sedan tränade Emma på att hoppa upp (idag gjorde han absolut ingenting utan stod helt stilla).
Släppte sedan ut de direkt på en volt runt mig o trots att ensilageplasten blåste o smällde; plåten smällde i ladan o gungan i trädet blåste runt var han lugn o snäll. De fick hålla sig i skritt fall i fall.
Tränade på att göra halt o gå fram igen. Vid varje halt vände han på huvudet för o lukta henne på tån; såg rätt kul ut. Första gången blev han rädd o skulle skutta undan lite *fniss*

Slänger upp en bild på när Challe provade sadeln

Fuxar på schemat

Det blev bara motion av herrarna i rött idag;)
Kom fram till att det vore en lämplig dag för Challe att vila idag då han kommer gå flera i rad sen (om inte vädret etc påverkar).. Match fick med vila, tkr inte han ska göra allt för mkt nu utan hinna tänka o ta till sig av det man gör med honom emellanåt ist.

Paddocken är helt blöt o lerig så jag red igenom Alco i skritt där o sedan tog jag grusvägen fram o tillbaka till Bakvången i trav o galopp. Han var aningen het o låg på men kunde ändå rida ihop honom rätt bra. Återigen tkr jag han/hästarna får mkt trevligare steg när man rider ut(: Det ger så mkt.

Armani linade jag i pessoat; testade o sätta kapson ovanpå tränset för o slippa ha linan i bettet o de funkade hur bra som helst.. Ska fortsätta göra så tror jag(:
Han var jätte duktig idag o LYSSNADE på mig :)

Väntas en storm som ska slå till med fullkraft i natt; tak hotas blåsa av mm av vad man kan läsa sig till..
O eftersom både jag o mammi jobbar morgon i morgon o måste släppa ut pållisarna klockan 5,30 o inte kommer kunna se om hagarna är hela så tror jag att de för första gången kommer bli tvugna att stå inne en hel dag (om vi räknar bort att de ska ridas)..

For Sale

Efter mycket övervägande o funderingar o helt enkelt suntförnuft har jag kommit fram till att sälja Armani.
Det är inte hälsosamt för varken honom eller mig att vara "tillsammans" då vi inte trivs i varandras sällskap.
Han är super mysig o jätte go att ha o göra med, men det finns ingen han kan va så jäklig mot som mig.
Ser man en annan ryttare i sadeln på honom är han super snygg o titta på o rör sig fruktansvärt trevligt. Han har potential och en väldans utstrålning och det tänker jag inte hålla tillbaka utan ge en ny ryttare chansen att utvecklas med honom och ffa HA ROLIGT...
Jag gav honom lillfingret - han tog hela handen.. Jag har inte varit tillräckligt konsekvent från starten iheller... Nu så dags(:

Så om ni eller om ni vet någon som är intresserad av en busig, go häst med temperament när man sitter i sadeln så är ni välkomna att höra av er.
Han är inte elak på något vis, bara fruktansvärt envis och ngt bekväm. Jag tror han hade passat någon som ger honom MKT varierad ridning.
Kanske hopp- fälttävlansämne?Inköp

Amanda o jag red ut i förmiddags på Challis o Alco(: Visade henne en runda där man inte behöver gå mer än ca 10 meter ute på vägen.
Vi provade trava lite men hon hade väldigt svårt att hålla Challe som galopperade sidleds och bara ville iväg; så vi skrittade ist.
Får testa o bettsla upp honom ngt tills nästa gång, är en fördel om man kan hålla hästen även om han tkr om att galoppera:)

Tillbaka i stallet igen så red Amanda en stund till ute på gräsfältet och jag gick in med Alco till Emma som kommit för o hjälpa mig med de andra två.
Match tyckte inte om idag iheller när hon stack foten i stigbygeln så nästa gång ska vi träna på att hoppa upp och ner osv...
Idag gick jag bara några varv med kort lina innan jag släppte ut dom på en volt runt mig. Emma provade att försiktigt krama med skänklarna runt magen; han blev lite sur men gick framåt o hittade inte på några hyss.
Hon fick träna på att vända lite mellan snöhögar, bommar och annat som låg framme.
Hon började även rida lätt lite grann i skritten o när de gick bra fick hon trava två varv i varje. Han skötte sig helt utmärkt och Emma tyckte att han hade en super mysig trav:)
Hon red även Armani i paddocken en liten stund, trots blåsandet och busande hästar i hagarna omkring så skötte han sig bra:) Han är lite stel i kroppen just nu efter att ha stått så mkt o kommer få jobbas igenom ordentligt nu så att han blir mjuk o fin o följsam igen.

Efter allt vad hästar hette åkte jag o Mattias till Malmö; hööks först för inköp av stigläder o någon borste till de vita; Hornbach sen för köp av större akvarium mm; sedan till tjejen som har sadeln jag budade hem på tradera.. 250 kr fick jag ge för den! En faktiskt fin lädersadel.. Får se i morgon om den passar Match; annars kanske Challis kan ha den.. Ett stort + om de kan dela på den.

vattnet är väldigt grumligt nu, men de ska stå några dagar innan fiskarna får flytta inTrevlig helg

Tänkte passa på att önska alla en trevlig helg när jag ändå är här inne på bloggen o fixar:)
Skulle försöka byta presentationsbild men de gick inte...

Alla 4.a fick gå idag igen:)

Jobb först, sedan hästarna:)
Mamma hade varit snäll o mockat o fixat hälften av fodret så jag hade i stort bara motionen kvar av dom.

Tömkörde Armani, tog ett dressyrpass på Challe.. Var halt ute på gräset så vi höll oss i skritt och lite trav idag(:
Emma kom o red Alco o sedan tog vi Match med:)
Kortade upp stigbyglarna först o när Emma sedan stack in tån i stigbygeln o snuddade hans mage blev han mest arg o stod o stampade med ena bakbenet o blängde lite surt på henne *skratt*
Hon hängde i stigbygeln en gång först o sedan satt hon upp. Idag testade jag o släppa på linan en 2-2,5 meter så att han gick på en liten volt runt mig. Gick hur bra som helst:D
Han lär sig fort(: I morgon ska han få vila o tänka över dessa två dagar med ryttare på ryggen.

Har budad på en ponnysadel på tradera som jag tänkte att Match kunde ha som inridningssadel. Går ut i morgon så jag får se om jag lyckas "vinna" för en plutt summa.. Armani's gamla sadel är förstor för honom, annars hade den varit toppen.Igångsättning:)

Pallrade mig upp tidigt idag för o hinna med hästarna då jag börjar jobba kl 14.00
Vi började med Match; tänkte fortsätta där vi slutade sista i December. Nu är det ingen snö direkt kvar så vi vandrade upp på gräsfältet där jag började med att longera honom, hur snäll som helst.
Sedan hoppade Linda i stigbygeln lite grann o därefter satt hon upp helt själv utan att jag denna gång slängde upp henne..
Han rörde inte en min.. Började gå lite framåt o när hon sakta tar fram handen för att klappa honom på halsen blev han livrädd o satte av i full galopp runt mig; varv efter varv innan jag slutligen lyckades stanna honom.
Linda satt som med klister i baken.. :) Vi valde att hon skulle hoppa av o så gick vi tillbaka till paddocken ist där vi började om. Skrittade många varv runt idag och tränade på att kunna röra på armarna uppe från ryggen o klappa på honom osv. Efter ett tag slappnade han av och blev inte spec nervös när handen gled över halsen.

Sedan red vi ut på fuxarna; så from idag ska Armani börjas sättas igång igen.
Han var så sjuukt laddad och trippade på tårna säkert första halvan av rundan. Alco o jag försökte hålla oss ur vägen för Armani's rumpa då där lätt kommer ett eller två bakben flygande när han är uppspelt.
När vi skulle låta dom trava 5 meter innan vi skulle svänga av ner mot ån satte Armani av i galopp ist och när Linda bromsade honom svarade han med ett ordentligt luft språng som han avslutade med en rejäl spark..
Kul o se han pigg o glad men ibland är han lite väl överladdad;P
Resten av turen gick helt ok; det var bara Alco som satte iväg i galopp med mig ute på vägen efter att ha blivit rädd för "ingenting?!" ...

Amanda kommer och rider Challe i eftermiddag så honom behövde jag inte tänka på idag:)

RSS 2.0