Tjajkovskij

Hola; Lena o Klara kom ut o hälsade på Challis nu i eftermiddag o så fick jagskrivit på papperna på honom med.
Hon ska skicka in ägarbeviset till arab så att ägarbytet blir gjort oxå så nu känns han mer som min:)

Här kommer hans stam för er som är intresserade:
e. Pankin, u. Devushka, ue. Dsjengis Khan

Har inte så mkt mer o berätta idag; haha(:
Jobbar helgen så hinner inte med att rida förens på måndag.

Trevlig helg!

Solen är framme

.. men det är bra kallt ändå. Jag gillar det inte alls.
Har redan börjat räkna ner till nästa resa som är först om ett år; suck.. Men den 5 Januari nästa år åker vi till Thailand - Khao Lak :)
Hade tänkt oss en restresa nu i sommar igen; men väljer o spara dom pengarna som fickpengar till Thailand. Den svenska sommarn ska man trots allt ta vara på och jag har lovat Mattias att åka med honom över till Norge ett par dagar så lite kommer man åka bort(:

Igår skrittade jag en kortis på Alco; sedan ringde de från sjukhuset o behövde ha in mig pga att många var sjuka så det blev inte mkt mer än så.

Idag skrittade jag ut en tur på Alco o sedan skrittade jag Challe; o undertiden jag satt på honom ringde de från mitt vanliga jobb o behövde ha in mig där ikväll pga att många är sjuka även där... Så jag får väl se min semester som officiellt avslutad.

Är mysigt o vara tillbaka på hästryggen idag och jag tror att Alco har uppskattat sin semester.
Hunnit bråka med Match med som inte vill stanna kvar i hagen utan kliver rakt igenom linorna gång på gång; var precis där ute.. Fick tag i en pinne o gav honom en jäkel så nu får vi hoppas han kan stanna kvar i hagen tills de ska in om en liten stund igen.!
Armani är lite hostig så jag väntar med att sätta igång honom(:

Har ni förresten mailat mig någongång mellan den 18-25 Jan så har något skumt hänt med mig mail så jag har inte fått det... Allt gamla mail o allt är poff borta.
Så har ni inte fått svar så skriv igen; det är troligen därför:)

Egypten

Hej allihopa!:)
Idag blir det inget inlägg om hästar som bloggen är tillför utan ist blir det ett litet inlägg om vår Egypten resa.

Det var en tidig morgon tisdagen för två veckor sedan så vi skulle flyga iväg.
Flygrädd som jag är var jag gråtfärdig  halva flygresan. Men den gick hur bra som helst:)
Vi har mått o blivit behandlade som kungar där nere; verkligen. Personalen på hotellet var fantastiskt.

I första veckan åkte vi med United Submarines ut på havet för o se havslivet på närmare håll.
Bottnen på båten var gjord i glas så det kändes som att sitta nere i ett akvarium - superhäftigt(:

Sista veckan åkte vi iväg o red kamel i öknen i två timmar o såg solnedgången från kamelryggen, det var verkligen en häftig upplevelse!

Vi har solat o badat varje dag o bara njutit; det var bara en dag som det var dåligt väder.. Vattnet var varmare än luften.
Åker ni till Egypten så snorkla!!

En sak som gör ont i mig är o se hur de behandlade sina hästar när vi var ute med kamelerna. Jag har aldrig sett en häst/hästar få så mkt stryk utan att överhuvudtaget ha gjort någonting...
Vi var så arga att det kokade i oss och jag fick bromsa Mattias för att inte göra något... För i ett sådant land ska man för sin egen säkerhet inte göra något..
Hade det varit i Sverige hade jag ryckt piskan ur handen på idioten o slått ihjäl honom...
Hur kan man ta tag i en häst som står uppbunden o bara ställa sig o slå; för o sedan skratta när den i panik försöker komma bort från en...
Elaka jävla människor; de fungerar inte i huvudet som oss för fem öre... Det är väl så de behandlar sina kvinnor med.!

Nog om det, vi har haft en underbar semester o sett väldigt många fina sidor av Egypten. Men jag rekommenderar er bara att åka dit i en vecka om ni ska dit för man blir lätt uttråkad.. Det är inte bara att gå ut på stan o kolla i affärer osv.
Överallt omkring dig har du poliser med k-pistar; väldigt obehagligt.
Samtliga hotell har beväpnade vakter o där är grindar in så att ingen ovälkommen ska kunna ta sig in.Snart lyfter vi från Malmö airport:)

Klockan ringer 03,45; vid 05 checkar vi in.. Sedan lyfter planet kl 07.
Vi har packat massor i två väskor. Den ena väger exakt 20 kg; o den andra kanske 14; så det ska inte vara några problem. Gränsfall på ena väskan bara:P Haha..
Målet är att lägga sig nu vid 19 så man inte är helt slut i morgon...(: Får se hur lätt de går o somna dock:/

Mattias o jag körde in en farlig massa halm så att det ska räcka nu när vi är iväg.
Ordnade så att hovis kommer till Armani på onsdag; han ska få vara barfota en vända nu eftersom han i två veckor kommer vara avställd o sedan är det inte lika "halkigt" i snön om han är barfota=)
Armani o Match ska oxå vaccineras nu snart så mamma har fått en lapp med vilka vacciner de ska ha och när de senast måste få dom(:
Kommer kännas konstigt att inte få se dom alls på så lång tid; har varit borta som längst 3-4 dagar tidigare;/

Nåja; vi hörs efter den 25.e igen.
Ha det toppen här hemma!(:
Kramis


Skimlar idag - fuxar i morgon

I morse skulle jag hämta upp Emma som skulle hjälpa mig att motionera kusebusarna.. Men det var mer eller mindre snöstorm så det fick vi ställa in.
Mattias o jag tog oss nätt o jämt till stan för o handla det sista inför resan; men när vi skulle hem igen hade det både slutat snöa och blåsa *puuuh*

Hemma sen tog jag en skrittur på Challe i snön; så nu har jag suttit på honom för första gången:) Vi ska ju inte ut på någon dressyrtävling ihop om man säger så; för det ser inte helt proponerligt ut *skratt* Han är i minsta laget, men men=) Han bär upp mig och är super mjuk o rida iaf (ja iaf i skritten eftersom han inte är igång för mkt mer). Med supermjuk hand och mkt ben så går han som en klocka.
Ska bli kul sen när han är igång och det är fungerande underlag att se hur mkt han kan inom dressyren. Han verkade inte koppla vad jag ville när jag försökte flytta honom några steg i skänkelvikning.

Jag får faktiskt vara glad att Alco blivit så stor som han är och att han bär upp mig så bra när vi rider dressyr; för på honom är jag med lång men inte för lång(:

Tog sedan ut Match och tömkörde honom; han har blivit mkt tuffare i all hantering i stort och testar en. Mamma vågar inte riktigt säga ifrån så han är inte så snäll o ta till o från hagen.. Mot henne då; mig har han betydligt mer respekt för.
Han skulle testa mig i tömmarna idag med men efter någon tillsägelse gav han upp och skötte sig utmärkt.
Så himla fin när han dansar runt med fjäderlätta steg.
Match tror jag tyvärr inte kommer bli så pass stor att jag skulle kunna ha honom som ridhäst:( Jag är trots allt 177 lång...
Challe är 152, Alco är 157, Armani 163 (dock vuxit mer) o sen Match är idag inte över 140...

I morgon blir det fuxarna som ska motioneras.
Armani så nätt i lina eftersom han typiskt nog tappat en sko.


Nytt år

Hästarna fick äpplen vid tolv slaget, precis som förra årsskiftet :)
Match var mest orolig för raketerna; Challe brydde sig inte ett dugg o Alco o Armani flög runt några varv när de sköt som mest. Men tyckte ändå det var relativt lugnt:)

Idag insåg jag oxå att det bara är EN vecka kvar tills jag, Mattias, Lotta o Christian åker till Egypten:) Ska bli helt UNDERBART att få två veckor med värme, bad, god mat och bara koppla av från allt=)

4 hästar kräver MKT tid så det är i regel ridningen som får sättas till sidan för o hinna med, innan kunde jag rida + fixa stallet innan jag åkte till jobb på eftermiddagen.. Nu hinner jag bara göra klart stallet.
Det blir mkt lättare när det är ljust ute längre så att man har hela em/kvällen på sig:) Dock är jag tanken att Armani ska ut på foder igen...

Pojkarna mår fiint i övrigt; mamma får fixa med hovis o vaccinationer av Armani o Match nu när vi är iväg. Hon har passat på o ta semester med då så att hon kommer gå hemma o mysa med djuren o bara ta igen sig.

Idag blir jag ett ordentligt utbrott när jag kom ut med Armani till hagen, han trodde att det var han jag var arg på.. Stackars lillfisen(:
Linorna låg slängda på marken o hantagen var av smällda:@ Där står man med en busig rumpnisse som bara vill iväg i hagen.
Jag hänger ALLTID upp linrona när jag tagit in hästarna för jag vill INTE ha dom slängda på marken av MÅNGA anledningar.. FFA av säkerhetssjäl...
Men när handtagen dessutom var sönder; då blir man faktiskt väldigt lack...

Nog om det.
Hoppas ni fått en bra start på det nya året.RSS 2.0