Trött

Helt färdig, orkar inte göra ett dugg mer idag.
Slocknade på soffan så fort jag kom in från stallet o vaknade nu:/ Mamma är snäll o fyller hö påsar o blandar spannar; som jag annars hade skullat göra.

Är ledig från jobb idag men haft desto mer här hemma.
Longerade Alco o Armani i pessoat i morse sedan tog jag frukost.
Därefter var de lagom tid att ge hästarna lunch ute i hagarna o börja mocka; när boxarna var nyströdda o vattnet påfyllt i spannarna släpade jag bort ALLT hindermaterial från grusbanan till gräs då Camilla skulle komma med Moa o hennes lille ponny och hoppträna senare under dagen.

Senare linade jag Match med sadel o red ett dressyrpass på Challe.
Challe var väldigt duktig idag o vi körde på intensivt ca 25 minz o slutade sedan; vi hann båda bli duktigt svettiga av de där passet; o min rygg mår inte ett dugg bättre av ännu ett ridpass efter gårdagens ritt på Alco.

När jag kommit in sen ringde Camilla; hennes pappade hade inte koll på att de skulle köra hit idag så han hade lånat ut transporen; så de kommer och hoppar i morgon ist:D

.. nu ska den här "löken" fortsätta in i duschen o sedan laga lite middag :)Drömmar

Kommer på mig själv med att dagdrömma allt mer, det är så mkt jag vill just nu som jag måste inse kommer ta tid o att man får ta att steg i taget :)
Tror jag ska måla om mitt lilla stall till sommarn efter högtyckstvätten iaf; skulle vilja ha boxarna röda ist för vita (: Det är ett mål jag har på listan iaf;)

Igår åkte jag med Amanda o till Sydslätten med Challis som hon skulle ha med på lektion. Då jag själv jobbade innan så fick de andra 3 vila:)
Såg jätte trevligt ut och Challe skötte sig bra. De hade lite bomövningar o Challe tog ett språng över bommen vid ett tillfälle så Amanda stackaren slog en kullerbytta av, men hon var lika glad för de :)

Nathalie stackarn har blivit sjukis så idag hade jag alla hästarna; vilket slutade med att jag bara red ett dressyrpass på Alco för efter att ha vilat två dagar var han en bomb o rida. Jag har inte varit så här nära att stå på huvudet av på väääldigt länge; han var inte klok i skallen överhuvudtaget..
Lyckades sträcka ryggen så jag kunde inte gärna ställa mig med fler hästar efter de :/ Ska tat lugnt resten av dagen o hoppas på att de gått över tills i morgon


Pigga o glada

Idag har det varit fiiint väder; nästintill hela dagen.
När solen gått i moln emellanåt har det dock varit kallt men men; nu går det iaf mot våååår:)

Natti kom redan åtta i morse så det var bara o hoppa i ridkläderna o pallra sig ut i stallet.
Vi red ut på Armani o Challe; efter min o Challes dust sist jag red honom var han sååå snäll idag och framåt.
Natti o Armani hann knappt med när vi skrittade *skratt*. Det är så skönt med Challe, han är inte rädd för någonting när man rider ut så man måste inte vara beredd på en massa skit.
Armani var väldigt pigg o "taggad", Natti väntade på att han skulle explodera men det gick faktiskt bra hela rundan.
Challe bjöd på hela tiden, även i traven. Det svåra idag var nog mer att bromsa upp honom, han ökade farten en smula heela tiden *fniss*

Alco fick gå ett pass i pessoaselen sen :):):)

Samtliga hästar täckades ner till regntäcken idag, Match har täckats ner till de lite i förväg.
Innetäcken har jag slutat med på samtliga för säkert 2 veckor sedan.


Är förövrigt snorförkyld och lider bara jag tänker på att vi ska ställa om klockan i natt då jag ska upp o jobba i morgon bitti:/

Dressyr

Natti o jag körde ett relativt hårt dressyrpass idag på Alco o Armani, var heeeelt slut efteråt!
Känns fortfarande i mage, lår o rumpa... Undra hur de känns i morgon *skratt*

Sneglade en del på Natti o Armani. Verkligen imponerad. Såna läckra ökningar de fick till o vilket go det var i galoppen. Roligt o se någon duktig rida honom.
Är så glad över att Natti o Jasse rider o tränar med honom.

Alco o jag tränade oxå på att öka, samla, öka samla osv i både trav o galopp. Han föredrar o öka kan jag ju lägga till *fniss*

Go bitar

<3<3<3

Raseriutbrott

Challe är nog den tjurigaste jäkla råttan det står i mitt stall *mööööh* Är de så illa att man inte kan lära gamla hundar att sitta?...förlåt.. Klart man kan, har redan fått mkt pli på honom, dock är han jävlig mot alla andra.
Amanda har störst helvete; de sista ggr har han dragit iväg med henne ut från stallet o rakt ut i gödselstacken; igår var mamma där o såg de o satte kedja på honom o drog åt; sedan stod han snällt.

Lika mkt som han kan gå fint kan han köra huvudet rakt upp o bara gå; min minsta martingal i storlek ponny gör noll nytta på honom..
Idag bestämde jag mig för o rida fram o tillbaka till Uffe's gård o Mattias var snäll o promenerade med Alco bredvid(:
Satte gramaner på honom för att hålla nacken nere; vilket resulterade i att han hela ritten försökte dra ner huvudet mellan benen ist *moooorrr*
Spö hade jag inte med mig iheller vilket var puckat.. Ett tillfälle skulle han gå rakt ut på åkern med mig, när jag blev arg stannade han o skulle inte gå ist. Bankade o svor men han rörde sig inte en milimeter så Mattias fick komma upp bakom med Alco o smälla gramskaftet i rumpan på honom ett par ggr.
Tillbaka vid stallet igen var de inte bättre så då fick jag iaf ett spö i handen o jag får erkänna att det hade han i rumpan tills han gick dit han skulle för hans beteende är fullkomligt oacceptabelt. Vill jag att han ska skritta åt ett håll så är det NU.. Inte om en minut eller om två utan NU... Han ska inte ens få tänka.

Förutom en bråkstake till häst så har jag 3 ljuvliga(:
Tömkörde Match igår över cavaletti; sååå fin han är. Han går tom i form i tömmarna utan att jag ens tar spec i honom.

Tömkörde Armani idag innan de svettiga passet på Challe. Använde mig lite av cavaletti, sedan fick han även ta några mindre språng vilket han gjorde utan o tveka. SNYGGING<3

I morgon ska jag köra ett ordentligt dressyrpass på Challe där han bl.a ska lära sig svara fram för mina skänklar på sekunden. Tänker faktiskt rida honom med sporrar..
Emma kommer ut o ska rida Match mm så jag får se vad vi gör med resterande pållisar(:

Finaste killarna i stan (byn)

Kan inget annat än o vara nöjd med prinsarna. Både efter gårdagens uteritt och efter dagens träningar:)

Longerade Armani i pessoasystemet i morse o han var kanonfin(:
Sedan kom Emma och då hoppade hon med Alco som även han var superfin och bjöd på ALLT utan att titta lite extra.
Därefter tog vi Match som Emma utan några som helst problem kunde sitta på idag. Han var inte de minsta nervös utan hur lugn och avslappnad som helst.

Verkligen KANON nöjd..
Nu är Amanda här och ska rida Challis:)


 


Mina fina

Nathalie kom i morse o red Armani o jag tog Alco:)
Vi red först fram o tillbaka på grusvägen till Uffe's gård o jobbade dom i skritt o trav; sedan blev det lite mer dressyr i paddocken.
De var sååå duktiga båda två:)
Alco har blivit så himla pigg och är lite dragig, spec när man rider ut. Galopperar man mkt på bana kan han blir rätt het då med o det är inte de lättaste att bromsa honom med säte o halvhalter då han har en tendens att öka på ist *skratt* Nåja får bruka allvar med dressyren igen så man kan komma ut på någon tävling i vår.

Sedan red Nathalie Challe en kortis medans jag linade Match med sadel över lite bommar. Första gången för Match som där var någon annan häst med i spelet så han piggnade till o skulle visa upp sig mest hela tiden:)

Känns skönt att alla 4.a fått gå. I morgon blir det en uteritt med Jasse o Natti =)
Ny hage

Släppte ut fuxarna i en för dom ny hage idag; de har busat rundor non stop sedan dess *ler*
Den är väl lika stor som den andra men bredare så för dom känns den nog mycket större(:

Har inte gjort mkt mer än så idag; bara släppt ut hästarna o fixat vatten i hagarna. Behövde en lugn dag innan man ska åka o jobba(:Match

Match är den enda lilla plutten jag hade på Schemat idag(:
Amanda ska rida Challe o Natti o Jasse ska rida Armani o Alco. Samtliga kmr i em så ska titta på dom tror jag=)

Match har börjat fälla, står ett moln med päls runt en när man borstar. Längtar redan tills vinterpälsen är av samtliga pojkar(:
Av någon anledning tkr jag de är mkt finare i sommarpälsen(A)

Match fick prova hoppa lite idag; kopplad i lina.
Skit duktig o fattade vinken direkt. Han är totalt orädd för hinder med; första gångerna saktade han ner o stannade o luktade lite för att sedan kliva över.
Fick höja upp ett kryss lite grann för att han faktiskt skulle HOPPA över o inte gå *skratt*
Han tyckte de var jätte kul o ville inte sluta hoppa, då jag efter något språng tyckte att det räckte; ist blev det ett par varv till innan han saktade av;p
Hade även med en longerpisk ut (aldrig använt pisk när jag hållt på med honom), tog fram den innan vi började hoppa o drog den över honom o över huvudet mm. Han tyckte det var lite läskigt i början men slappnade av efter en stund o lät mig tom vifta med den framför honom till sist(: När han slutat bry sig om den kastade jag bort den; syftet var bara att han ska lita på mig, vad jag än hittar på:P

JAAAAAAAAAAAA! :)

Mitt när man stod o sopade o svor över hur folk kan vara så SKITIGA (städade ur spolspiltan) så ringde Chefen på AVD 11 på sjukhuset.. MIN nya chef!!! Jag fick jobbet *tjohooo*
Tjänsten tillträder den 1 September och är på 100%, på torsdag hör hon av för ev får jag ett vikariat fram tills dess ;D Har först 1 månads uppsägning från mitt nuvarande så får avvakta o se när jag behöver säga upp mig.. FAN vad glad jag är!!;P

O mina prinsar har varit sååå duktiga idag<3 Spec den röda sidan;)
Alco o jag red ut en mysig tur på morgonen. Han var på hugget men så himla snäll. Trots att han småtaktade så gick de ändå o sitta på lång tygel hela vägen hem<3

Armani var super fin i pessoasystemet! Skit snygg (som vanligt).

Mockade, lunchade hästarna o mig själv o tog mig ann spolspiltan så jag kan börja använda den igen. Nu är den urstädad o FIN(:

Sen blev det ett dressyrpass på Challe o nu i efterhand känns det i magen. Jisses vad man la manken till;) Men fin var han för det mesta(:
Tränade bla galoppfattningar o sista fattningen räckte de att tänka "galopp"


Idag hade jag velat fira men har ingen o fira med då Mattias jobbar *mööh*

Nya dojjor

Har precis haft hovis här. Armani, Alco o Challe fick nya dojjar o Match har blivit verkad.
Armani har ju varit utan i 8 veckor nu, men då han så smått börjats att ridas ordentligt igen behöver han skorna(:

Hann skritta ut en runda på Alco med Mattias gåendes bredvid. Väldigt kallt o blåsigt o småregningt. Sedan var de bara o ha in de andra från hagen så de hann bli trorra om benen till Markus (hovis) kom.Underbara sol

Kan man mer än njuta när solen är framme o det är tillräckligt varmt för o droppa jackan? Åhh vad jag älskar det!(:
Har gått i lugn o ro o mockat o pysslat i stallet hela morgonen/fm o  bara njutit i solen; Match har jag även longerat med sadel o Armani har jag tömkört:)

Lite synd att hela em/kvällen kommer spenderas inomhus på jobb; idag hade varit perfekt för årets första grillning=)Försäkringsbolag(:

Har efter lite funderingar bestämt mig för o byta bolag på hästarna då jag har dom i fyra olika = ONÖDIGT...
Satt o gick igenom för o nackdelar med alla.
If hade varit bäst då man bara har självrisken och 0% rörlig, men de går inte att försäkra in hästar över 15 år där så de gick bort.
Sveland täcker bara djurambulans upp till 5000 kr så de går oxå bort.
Folksam erbjuder ingen rabatt förens man har minst 5 hästar... Så det blev slutligen Agria(:

Challe har jag inte skrivit över på mig än i försäkringen så han kunde jag försäkra in direkt. Hans nuvarande ligger på 1770kr om året och gick ner till 600 kr om året.
Armani's försäkrings period går ut 1 Maj o går då över till Agria. Hans nuvarande ligger på nästan 6000 kr om året och gick ner till ca 1700 om året.
Alco har jag redan i Agria o Match får stå kvar i if.
Jag har inte på något sätt "försämrat" deras försäkringar utan nu är de bättre o med bättre villkor:D *nöjd*

Jasse o Natti red Armani o Alco idag, hade gått riktigt bra. Alco var snor pigg bara, buseeen!:)
De är här ute tsm i början o lånar därför en av de andra som är lediga för dagen så de kan rida ihop;)
Jag tömkörde Challe bara o lät Match vila. Tycker det blir lagom om han gör något varannan dag(:


Söndag:)

Min enda lediga dag denna helgen o vilket väder vi fick :D VÅL SOL *ler stort*
Kunde inte fortsätta sova när jag insåg att solen var framme så hoppade i ridkläderna o gav mig ut i stallet ist (:

Longerade Match med sadeln. Pressade lite i stigbygeln, både med foten o med armen. Lutade mig över honom o klappade på andra sidan o viftade med stigbygeln på den sidan mm o han röde inte en min; vände sig bara om o tittade på mig(:

Blev ett dressyrpass på Alco, super fin!!!:) Påbörjat förvänd sluta o öppna o de går framåt; några steg åt gången sådär:) Blev även lite förvänd galopp; vilket fortf är mkt kämpigt, får jag till det blir det ist gasen i botten för han vill inte låta sig samlas *hmm* MenMen de kommer.

Avslutade med o lina en pigg Armani i pessoasystemet:)

Amanda red Challis(:

Nu ska jag fortsätta med maten här. Ha en toppen dag!(:

Jobb o hästar

Har insett att jag har absolut INGEN fritid, den enda fritiden jag har är den jag planerar in och tar från något annat jag borde göra. Det är väldigt tufft och krävande och jag är oftast trött och lägger mig tidigt.
Men jag älskar det, jag älskar att ha hästarna några meter i från mig, att kunna hålla på med mitt absolut största intresse o ffa att bo som vi gör nu. Jag njuter varje dag och känner alltid samma glädje när jag ska ut i stallet.
Men för att kunna ha dom måste man självklart jobba o det tar oxå mycket tid och det är väl här krafterna försvinner. Upp tidigt, iväg till jobb, hem o hoppa i ridkläderna o ut till hästarna. Drömmen hade varit att på något sätt kunnat försörja sig på hästarna, men det kommer aldrig att hända så jag får ta en dag i taget :)
Jag har min fasta tjänst på Alstadhemmet på 75% och jobbar utöver det x-tra på sjukhuset.
Nästa vecka ska jag på jobbintervju på sjukhuset och får jag tjänst där blir det en 100% och jag kan sluta jobba extra. Det är mitt nästa mål i livet - att gå från äldre vården till sjukvården.


Nu övergår jag till hästsnack;)
Blev ett dressyrpass på Challis idag, han var verkligen jätte duktig. Var bara en gång han blev trött på det och körde upp huvudet o vägrade svänga åt höger så vi höll på o fortsätta rakt igenom staketet.. Vilket vi gjort om jag inte varit snabb med o vända honom åt andra hållet. Blev lite arg på honom sedan skötte han sig igen(:

Emma kom sedan och red ut med mig på rödtottarna. Hon o Armani galopperade/brallade o småbockade precis hela rundan. Tror inte det blev många skritt eller travsteg. BUSE(:
Alco däremot skötte sig faktiskt hur bra som helst o piggnade inte till av o ha en studsande lillebror bredvid sig.

Avslutade med Match. Han blev rädd när hon hoppade upp i stigbygeln. Så vi har börjat om med honom igen nu, har ingen tid o passa utan tar det i hans takt(:
Poletten har antagligen trillat ner o nu tkr han det är läskigt att ha någon i sadeln. Ist fick hemma hoppa upp i stigbygeln o hänga medans jag gick o sedan hoppa av igen o så gjorde vi om o om igen tills han kändes bekväm o avslappnad.

Nu vill jag avsluta med o skriva GRATTIS till Emelie som köpt Bosse idag:) Ni vet hästen Kikki köpte från Polen som jag var o hämtade nere vid hamnen i Ystad i somras?:)
Alco<3

Red enbart prins Alco idag(:
Blev lite lösgörande i gräshagen då han var så himla taggad sist o inte gick att utföra en ordentlig ritt på; idag var han avslappnad o betydligt lugnare så fick utnyttja tillfället *ler*
Blev ett väldigt milt pass, tränade mest på halvhalter enbart med säte, skänkelvikningar osv.

I morgon kommer Emma o rider med mig så då ska alla få röra på sig. Hon ska även upp på Match igen.


Markträning

Emma tar Alco o Armani tar Challe senare idag så till mig återstod Armani o Match som fick jobbas från marken(:

Löslongerade Match först o tränade mest på kommandon; han lyssnade o skötte sig utmärkt. Han brukar faktiskt inte lyssna så här bra(: Har gjort gått med en veckas vila.

Armani tömkörde jag, tränade lite på skänkelvikningar eftersom vi inte fått till det från ryggen än (han blir bara förbaskad när han inte förstår). Efter ett par försök så kunde han åt höger o åt vänster nöjde jag mig när han tog tre steg åt sidan:)
Mattias testade även tömköra honom i skritt sen. Han tyckte det var lätt som en plätt o förstod inte de svåra;) Haha..
Han såg lite besviken ut när jag sa att han ska gå i form, höja upp ryggen o trampa under sig; det är inte bara att gå bakom o säga "hoppla hästen". Men han är såå duktig som försöker:D

RSS 2.0