Tokstålle

Haft en tjej här som provridit Armani idag.
När vi fixade honom för ett ridpass höll de på o klippa gräsmattan så de kom o tömde gräs på gödelstacken mest hela tiden; sedan kom dessutom en traktor som harvade precis HELA gårdsplanen. Ja ni förstår själv att han var stressad och nervig.
Kom ut med honom i gräshagen o Catrin skulle sitta upp; jag höll i honom för då brukar han ju hålla sig på mattan (han kan ju bocka vid uppsittning om han är taggad).
Han började ladda o jag sa blängde på honom o morrade lite o vipps reste han sig rakt upp o lyfte med mig upp i resningen; sedan kastar han sig i väg: ÖVER mig så jag ser hans mage ovanför mitt huvud. Slängde mig till sidan samtidigt som jag duckade för att sedan snabbt vända mig om för o se om hon satt kvar.. O jaaa då; hon gled inte ens i sadeln. Ist fick han ett rapp i rumpan o hon galopperade iväg en bit med honom.
Hon är jätte tuff, fullkomligt orädd och rider FRAMÅT i alla lägen(: Super duktig tjej helt enkelt :)
... o övriga passet såg jätte trevligt ut och han skötte sig alldeles utmärkt min pluttis.

Alco fick ha vilodag idag; Match badade jag o löshoppade sedan torr ute på gräsbanan. Challe fick vila men även han badade jag.
I natt ska alla pållisar dessutom få sova ute :) Hoppas nu vädret håller i sig så att de kan stanna ute om nätterna hela sommarn from nu.Uteritt

Sofi kom i förmiddags och red ut en runda med mig på Alco o Armani.
Killarna skötte sig jätte bra trots att det blåste lite grann. Ska göra samma sak i morgon men öka på rundan lite till genom att börja med ett varv runt travbanan(:

Mattias skulle sedan skritta Challe o ville rida ut så jag fick så snällt vandra med.. Blev powerwalk runt travbanan i mina ridstövlar så har halvmysiga skav på hälarna nu;P Men det blev lite motion iaf(:
Tycker han är jätte modig faktiskt och inte rädd för att prova saker och utsätta sig för saker =)

Match är helt svart av smuts; så är det sol i morgon ska han få sig ett bad efter att han fått arbeta.

.. har gett mig själv shoppingförbud för närvarande då jag fick upp ögonen för tradera igen. Det där företaget jag köpte Alco's dressyrsadel ifrån har massor med auktioner där och jag har budat hem en hel del så nu är det stop... Ett litet tag iaf;) Eller tills jag faktiskt behöver något.
Väntar hem; förutom Armanis hoppsadel; ridbyxor, ridskor, ridstövlar, en vega hjälm, ridhandskar, tävlingsskjorta, pälsglans, transportskydd...
Det är roligt att handla, men det är ännu roligare att spara och kunna hitta på roliga saker längre fram;) HahaSol, vind o vatten

... fast vi har sluppit vattnet idag iaf (dvs regn).

Challis o jag tog ett dressyrpass idag; fick ju testa nya sadeln *ler* Den var riktigt SKÖN. Men inte lika skön som Alco's förståss..
Han var jätte fin idag o lyhörd. Påbörjade öppnor o slutor o jobbade vidare på skänkelvikningarna o det tar sig må jag säga.
Han gick dessutom stadigt i form hela passet vilket jag är mer än nöjd över=)

Mannen tog Match med sig på promenix sedan o jag o Alco följde med. Blev lite miljöträning eftersom det blåste/blåser rätt bra.
Mattias hade Match uppe på hälarna många ggr(:

Armani orkade jag helt enkelt inte ta idag; får bita ihop i morgon o ta alla fyra *puh* Trött bara jag tänker på det^

snopet

Återigen stod jag ensam med alla hästarna idag; retligt när det inte fanns på planeringen.. Det gäller att prioritera och att prioritera om (även om det nästan alltid blir Match som får stå över)...

Fick mail igår från Schenker att ett paket kommit (inväntar ett antal). Hoppsadeln var det första jag beställt så jag såg framemot att hämta ut paketet idag o få prova den på Armani.
Så jag var ju aningen snopen när jag öppnade lådan och Challes dressyrsadel låg där i; samt Mattias ridhjälm:)
Men lika glad för de då jag sett framemot ett dressyrpass på Challe i en dressyrsadel (vilket blir i morgon för min del).

Tänkte börja med att jobba Armani i pessoasystemet; och när jag kom gåendes med grimman sprang han iväg..
"okej" tänkte jag... Då ska du minsann få springa oxå! Så jag jagade på honom och så fort han stannade smackade jag o klappade händerna så att han satte fart igen.. Så höll vi på närmare en halvtimme tills han slutligen självmant gick fram till mig. Då var han genomsvettig och helt slut.
In med honom i stallet o fixa honom o sedan fick han jobba i pessoat 30 minz till(: Mig jävlas man inte med, spec inte när jag redan är små irriterad.

Sedan fick Mattias inviga sin ridhjälm + min nya dressyrsadel då han skrittade Challe samtidigt som jag red igenom Alco i gruspaddocken.
Alco var jätte fin och gjorde precis vad jag bad om; rätt vad det var hörde vi travsteg bakom oss och då var det M som ville lära sig trava... Hahaha....
Rätt var det var utbrast han "neeeej, fyyy.. Va läskigt.. Nu går vi ist"... Då hade Challe ökat farten liiite mer än han tänkt sig;)
Avslutade med att skritta av runt ena stora hagen o ute i spåret på travbanan låg ensilageplast så jag sa till honom att ställa huvudet lite till vänster när de gick förbi..
Så svarar han mig "på vem då.. Mig eller häster?!" *asg*
Ni förstår att jag har vääldigt många roliga stunder med MYCKET skratt?(:Pausar lite från solen

Varit ute i solen o haft det skönt hela dagen; eller skönt o skönt... Mest varit igång med hästarna o svettats men dock varit ute(:
Avslutade dagen med o grilla o sitta ute med Mattias i varsin solstol o snacka skit<3

Tömkörde Matchis i förmiddags o testade o ställa lite krav på honom, han vart lite tjurig (är visst humör i den lille) men fattade snabbt galoppen och att jag inte ger mig :)
Mammsi var snäll och tog lite kort på sötnosen..

Lotta o hennes familj kom ut strax efter; de gjorde snygg entré på motorcyklar med barnen bakpå *ler*
Nellie skrittade Challe o jag lärde henne lite mer ridvägar o så. Hon är jätte duktig o blir glad när hon gör rätt och får beröm.. Men jag vet inte hur pass mkt man kan lära ett barn på en o samma gång så jag tar lite efter hand o upprepar det man "gått igenom" senast vid nästa tillfälle(:

Blev en kortis paus o tog sedan ett dressyrpass på Alco, han ska i stort gå fullt ut nu. Dock tar jag en massa skrittpauser och rider inte runt på volter än. Hade både cavaletti o galoppbommar för omväxlingsskull.
Han var super fin, men stark som vanligt när det kom till galoppen o svarade inte så värst bra på mina halvhalter... Efter de passet var vi båda lagom slut, han fick en svalkande dusch iaf medans jag bet ihop och hämtade in nästa häst...

Orkade egentligen inte ta Armani med men hade inget större val; tömkörde honom på grusbanan o han var tack o lov hur snäll o duktig som helst o gjorde både skänkelvikningar o slutor utan o ens se ut som ett frågetecken.
Han blir bara finare o finare<3Piggelin hästar

Mattias o jag skrittade ut tsm idag på Challe o Alco. Hade grimskaft kopplat till Challe då jag inte vågar släppa honom helt än men han är jätte duktig (: Ser lite rolig ut i sin cross hjälm bara;P

Sedan skulle han ut o gå en runda så han tog Match med sig på släp *ler*

Sara kom vid 19-tiden och körde ett hopp-pass på Armani.
Han hade överskottsenergi deluxe och visste inte riktigt var han skulle bli av (har ändå gått hela veckan) Han körde mest någon form av jämfota studsning runt i paddocken så hon red bara honom framåt heela tiden.
Han är det ju viktigt att inte bromsa utan att rida framåt (:
De red cavaletti, galoppbommar o hoppade sedan lite studs och ett enkelt kryss. Han var super fin på hinderna hela tiden och bjuder gladerligen framåt; det är innan o efter då han tänker för mkt o blir lite busig *skratt*
Men hon satt som på en gunghäst så han var ju allt annat än svår att sitta på.


TÖNT

... kom precis in från stallet och såg att jag fått ett mail ang Armani där det stod "Hej. Jag köpa av dig, vad är ditt sista pris kompis"... Först tänkte jag svara "dra åt heee..."... Men ist svarade jag "hade du tänkt äta honom? För i så fall är han väldigt dyr"
Dumma frågor=dumma svar... (:

Blev ett ordentligt dressyrpass på Challe i morse, jag var helt SLUT efteråt. Värmde upp länge i skritt och ställde igenom honom o körde stenhårt med skänkelvikningar tills det satt nått så när.
Traven var super fin, o sen kom vi till galoppen. Jiiiihaaaa sa det... Fick ist sitta en halvtimme o träna samlad galopp, övergångar o fattningar utan att sätta fullt ös medveslös.
Han kändes hur mjuk o följsam som helst sista stunden så jag var väldigt nöjd när vi avslutade även om svetten bokstavligen rann av oss båda två.

Var på jobb en vända däremellan då vi hade möte 2 timmar o sen vart de påt igen.
Nathalie kom o tog Armani i pessoat o samtidigt tömkörde jag Alco.

Bara Match kvar men kände att jag verkligen måste äta något först; så om ett tag ska jag tömköra även han:)

Motion av 4

.. blev motion av två.
Ska jag vara ärlig o säga hur lat jag är eller ska jag skylla på det dåliga vädret?;)

Challe har gått hela helgen medans de andra 3 fått vila o ha det "skönt".. Så skönt man nu kan ha det mellan regnskurarna^^

I morse var det uppehåll så Armani fick jobba i pessoat (sjukt snygg som vanligt) o Alco o jag red lite i gruspaddocken. Idag var han super fin o inte för "på" utan svarade på halvhalterna och tom stannade upp ordentligt.
Har börjat galoppera honom lite smått med nu men undviker att rida runt på böjda spår ett tag till.

Hoppades på att mina nya sadlar skulle komma med snigel-posten idag; tänkte ta o rida ett dressyrpass på Challe under eftermiddagen i nya sadeln nämligen o därefter tömköra Match.
Men där kom ingen sadel idag iheller så jag vart mest besviken... Kan tro att dom skickas från USA (fast tom då hade det nog gått fortare)..
Sedan har det regnat konstant så jag skyller på att det var därför "the white boys" fick vila idag; även om besvikelsen spelade stor roll^^ ...hmm fast hade nog inte velat känna mig som en dränkt katt vilket som iheller...

De har lovat regn heeeela veckan men jag hoppas på uppehåll i morgon fm iaf så att Match kan bli tömkörd o Alco riden ut på.
Tror Sara ska ha Armani i morgon o sedan har Mandiis Challis (:

Glad

Kom in från stallet med ett leende på läpparna.
Varit ute o kollat på Sara som tränat med Armani och är sååå himla nöjd. Han är så jäkla duktig när där sitter en på ryggen som RIDER och visar vad man vill.  De gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar i både trav o galopp... mm... Inga perfeka men på GOD väg.
De värmde upp på cavaletti o galoppbommar o tog sedan ett par språng på några kryss och sedan ett räcke. Han var super fin o tvekade inte något.
Efter halva passet var han så genomriden och fin att jag aldrig sett han så mjuk; som ett gummiband i hela kroppen.
Jag hoppas jag hittar en köpare till honom som verkligen kan rida och som lägger ner tid i denna fina killen, för han kan med största sannolikhet komma upp i klasserna om han bara får en ärlig chans.

Har hunnit med de andra oxå idag; men var tvungen o skriva om det som värmer mest i hjärtat just nu först<3
Challe red jag ut på i morse; vi hamnade i full fräs rakt ute i en åker; men han fick sig en utskällning o höll sig sedan på de vägar jag visade honom(:
Alco o jag red oxå ut o travade på mer idag; tror jag satsar på att börja galoppera smått i morgon.
Match stod jag o borstade i hagen tills han o Challe fick spel o sprang så det visslade om det;PDriftstörningar

.. Kan bli så att här dyker upp ett par inlägg på en o samma gång då blogg.se haft driftstörningar i helgen..
Läste det precis efter att jag suttit o undrat över varför mina inlägg från igår fortf inte syns.

Idag skrittade jag å-rundan med Alco. Blinkade lite för Mattias att han skulle promenera med o ha Challis på släp så att det blev 2 i 1.
Tränsade och lät tyglarna sitta kvar o på grusvägen hemåt så ville Mattias rida:O Den frågan var ju verkligen INTE väntad.. Haha
Fick hoppa av Alco o slänga upp honom o så skrittade vi tsm hemåt på grusvägen(: Tyckte han var super duktig och MODIG då han bara suttit på Armani en gång o nu hoppar upp barbacka o skrittar utan inhängnad (:

Eftersom jag är tillbaka i tradera träsket klickade jag hem en ridhjälm till honom; som han självklart själv får betala:P Haha

Dressyrsadel

Nu är även en ny dressyrsadel till Challe på g(:


Lite motor

Red Alco i gräshagen i eftermiddags.. Joggade honom lite mer idag än igår (typ två varv mer). Han kändes jätte seg o jag fick verkligen rida för att han skulle gå framåt.

Strax efter kom Sara o tog ett pass på Armani som inte iheller var på sitt bästa humör. Tjurig o seeeg. Hon kände det som att "motorn" dog så fort hon slutade driva.
Han är mest jobbig när han är på detta humöret men stundtals såg det väldigt trevligt ut. Jag som lovat att han skulle va pigg idag eftersom det blåser *haha*
De skulle på hoppträning på Skönabäck på onsdag men vi valde att skjuta på det lite till och träna mer henne först så hon hittar ett bättre "go" i honom. Träningarna för hennes tränare hålls nämligen i ett högt tempo och Armani hade nog bara pallat de första 10 minuterna.Min tid är dyrbar om något...

Folk ska inte komma o tro  att deras tid är mer dyrbar än min, den saken är klar!
.. jag lägger inte ner tid i såna människor och de får inte en endaste ny chans... Så de så :)

Idag har alla hästarna motionerat.
Alco o jag red i gräshagen i morse o idag fick han börja joggas, så totalt 3 varv travade vi; han var supersupersuper fin:) (av de lilla jag kände på traven). Jag tror då att behandligen gjort en väldig skillnad(:

Match fick hoppa i lina (blev aldrig av sist jag skrev att vi skulle göra det). Han är helt orädd men ibland nochalant o bryr sig in om i fall bommarna flyger.
Har han fått upp ett bra tempo springer han runt runt runt o vill inte sluta hoppa :)

Lotta på jobb kom ut med sin dotter Nellie o skrittade Challis. Vet inte om ni minns henne men hon red Alco en del för snart 1,5 år sedan; tyvärr rann det ut i sanden men nu satsar vi på att komma igång igen fast med Challe:)
Challe skötte sig jätte bra o var snäll mot henne; hon skulle absolut inte ha någon ledare så hon fick rida runt i hagen själv *ler*

Allt flöt på med hästarna så det blev ingen "dö-tid" emellan så vi var klara lagom tills att Nathalie kom och red Armani.
Hon hade värsta huvudvärken så jah tog honom i lina när hon skrittat fram; dock var han väldigt pigg o framåt idag så han hade nog gått fram bra utan lina med:D
Han försöker o han utvecklas; dock tar han ju alla chanser att slippa undan de som är jobbigt o galopperar några steg när man kräver ett bättre steg framåt i traven mm.. Men han är grann;)Ny sadel

Ny hoppsadel på G till Armani(:
Tar väl ett tag att få hem den men jag ser framemot att få se om den passar honom:D
Det är en Alberto Flatbacksadel (:

Nu ska jag pallra mig ut i stallet. Tömköra Match o skritta Alco o sen ska resten ut i hagen.


Skärpning

Jag måste plocka ner Armani på jorden illa kvickt.. Han är inte snäll att släppa ut i hagen..!
Han uppförde sig så här när jag fick hem honom från Helsingborg men med hårda tag gick det över.. Nu är det tillbaka igen.
Har själv tappat honom två ggr o då har han nästan rivit upp mina händer när grimskaftet slitits ifrån mig.
Det är precis när man ska släppa honom som han kastar sig ifrån en; tvärvänder och bockar iväg.. Snart får han väl in en fullträff med bakbenen med^^
Har testat det mesta.. Kedja runt näsan (vilken inte gör mkt nytta då han inte gör ngt förens precis när man ska släppa honom); stått och väntat o klappat på honom en stund innan man släppt, gått ett varv i hagen innan osv osv...
Har jag tappat honom har jag sett till att få tag i honom igen fortare än kvickt, släpat ut honom från hagen o gått runt för att sedan släppa honom på nytt..
Idag släppte mamma ut dom och han gjorde som vanligt o slet sig; dessvärre bröt hon höger ringfinger rakt av...
Vet inte vad jag ska göra med honom för att få bort detta dumma beteende; men han kommer inte göra det mer än en gång mot mig; den saken är säker...

Skrittade ut på Alco en stund efter att jag kommit hem från jobb, han skötte sig faktiskt bra idag:)
Sedan flyttade jag över honom o rödtott 2 i en av gräshagarna.

Nästa häst blev Challe; vi red å-rundan o det gick helt ok.. Fattade jag vänster galopp (är som sagt noga med att rida i båda galopperna ute) slängde han över till kors galopp. Kämpade ett tag o till slut bestämde han sig för att behålla rätt galopp men han gasade på och mitt från ingen stans dök han ner med huvudet mellan bena..
Höll på att stå på näsan av *skratt* men fick ner rumpan i sadeln igen och drog upp skallen på honom.
Saktade av o fattade ny galopp.. Tkr galopphästen i honom visar sig mer o mer då han bara gasar(:

Blåst = gangstrar

Armani var en mardröm idag; först sprang han som en vilde i hagen.. Sedan när Sofi skulle hoppa upp satte han av i bocksprång.. Hon hann inte få över benet utan var halvvägs uppe..
Han var på helspänn och bara laddade så ist tog hon lina o pisk o så fick han springa tills han var totalt slut^^
Undertiden tog jag ett litet dressyrpass på Challe(:

Alco sprang o busade i hagen vilket han inte gärna får så idag valde jag att inte skritta honom, tyckte han sprungit mer än tillräckligt redan^^

Satte precis o läste Malin's blogg... (det är hennes tvillingsyster Sofie som skriver där nu)
En tjej som är två år yngre än mig; och har drabbats av en hjärntumör.
Tårarna svider i ögonen när man läser den..
http://malincammero.blogg.se/

... finns en tjej som gör smycken och skänker pengarna hon får in för dom till Malins fond... På samtliga smycken står texten "made for an angel".. Köp gärna ett (:

Blåst = gangstrar

Armani var en mardröm idag; först sprang han som en vilde i hagen.. Sedan när Sofi skulle hoppa upp satte han av i bocksprång.. Hon hann inte få över benet utan var halvvägs uppe..
Han var på helspänn och bara laddade så ist tog hon lina o pisk o så fick han springa tills han var totalt slut^^
Undertiden tog jag ett litet dressyrpass på Challe(:

Alco sprang o busade i hagen vilket han inte gärna får så idag valde jag att inte skritta honom, tyckte han sprungit mer än tillräckligt redan^^

Satte precis o läste Malin's blogg...
En tjej som är två år yngre än mig; och har drabbats av en hjärntumör.
Tårarna svider i ögonen när man läser den.. http://malincammero.blogg.se/2011/may/utkast-maj-4-2011.html#comment

... finns en tjej som gör smycken och skänker pengarna hon får in för dom till Malins fond... På samtliga smycken står texten "made for an angel".. Köp gärna ett (:

3dje skrittdagen

Idag är Alco inte dyr...
Skrittade grusvägen bort mot Bakvången o tillbaka; han små taktade o ville springa hela tiden o jag bromsade ner o bromsade ner o förklarade flera ggr att han faktiskt bara får skritta...
Efter ett tiotal meter prasslade vinden till i ett träd o Alco höll på o kissa på sig^^ Tryckte till med skänklarna o släppte inte trycket förens han svarade fram. Smackade inte, sa inget... Gjorde praktisktaget INGENTING mer än trycket med skänklarna.. Så helt oprovocerat slog det över i skallen på honom o han började gå på bakbenen; kände blodsmaken i munnen efter att han skallat mig o satte mig framåtlutad för att vi inte skulle slå över vid nästa stegring.
Han har ju börjat resa sig högt.. Sitter framåtlutad o smackar o försöker vända honom åt både höger o vänster men han skulle ingenstans alls. Sedan satte han av i full galopp på tvären hemåt ute på åkern.. Fick ner honom till skritt o ut på grusvägen igen o så tvärstopp o en jäkla resning till.. Men då brast det för mig; snurrade hoppspöet mellan fingrarna och med handtaget fick jag in en fullträff mellan öronen.. Sedan gick han snällt som ett lamm hela rundan.
Själv satt jag o surade o svor åt honom då jag håller hårt i vad veterinären sagt o när han beter sig så här (dessutom UTAN anledning) känns det som att det de sprutat in inte kommer ge någon verkan...

Tömkörde Armani därefter o han var jätte fin(: Gjorde både skänkelvikningar o slutor o han gjorde vad jag bad om o lite därtill *stolt*
Blir så glad när han visar denna sidan o då han faktiskt anstränger sig för att förstå vad jag vill ha fram:D Puss min prins<3

RSS 2.0