Årets sämsta klippning

Började klippa Alco i förrigår; kör på samma klippning som året innan.. Säkert kort kan man väl säga då man inte behöver komma allt för nära hans ngt kvicka bakben;)

Hann klippa nästa ena sidan färdig då maskinen slutade klippa... Skruvade isär o gjorde rent ett par ggr men hjälpte inte..
Igår pillade Mattias med den; gick sedan o ta två tag o sedan gick de inte...
Idag testade jag o byta blad o då gick det så de var så enkelt som att de andra bladen måste slipas...
Men då jag inte kan lösa de här o nu så klippte ja med de andra bladet som inte tar lika nära så han ser rent ut sagt förjävlig ut just nu:S
Får väl va glad att det är tidigt på året och att jag lär hinna klippa en gång till i vinter iaf o förhoppningsvis få det snyggt då..
Tacksamt att där inte är ngn direkt tävling på ingång detta år!:) *pinsamt*

MEN på avstånd är han vrålsnygg (som vanligt) *ler stort*

Mattias har varit söt o tagit promenader med Santana någon dag nu i veckan o jag har klättrat, tränat bommar med honom övriga; nu får han röra sig varje dag..
Även Challe har gått nästa varje dag - dock spec hårt:)

I morgon väntar en LEDIG dag, o den ägnas som de flesta lediga åt hästisarna.
Ha en trevlig helg!:)

Trött häst

Alco såg väldigt trött o slö ut idag så jag hoppade över mitt tilltänkta dressyrpass o lät honom vila ist; han har trots gått ett antal dagar i rad.
Challe fick som planerat vila o Mattias var söt o tog en promenad med Santana när jag var på jobb tidigare idag..

Ist pysslade jag med alla grabbarna när jag kom hem; tog längst tid med Challe som "badat" bland kardborrar.. SUCK på hur han såg ut^^Klassvinnare

Santana o Kajsa var jätte duktiga idag; jag är otroligt stolt över dom båda *ler*
Prinsen skötte sig suveränt o gav vad han kunde.
Inga höjdarpoäng men klassvinnare på 37p vilket ledde till silver. 8-8-7-7-7

Domaren önskade att han visade mer att han är hingst; han var för lugn o snäll... Mer attityd helt enkelt, hmm.. Nåja:)
Sedan fick han givetvis avdrag för "knäppandet" i bakknäna.. Så fort han vuxit i från det och när vi kommit igång så pass att han får ut ett längre steg när han rör sig hoppas jag på ett guld:)


Förberedelser

Dressyrpass på Alco i morse; gick över förväntan:)
Super mjuk o super fin... Han har dock fått dille om att på öppna delen på volten är det gasen i botten; jag måste ha missat något?! ;)

Santana är fix o färdig inför morgondagens utställning i Svalöv(:

Värt o nämna är oxå att Challe trivs så HIMLA bra med sin nya hagkompis Mackie. Han har verkligen blivit super harmonisk o han tycks även älska att ha flyttat ut i utestallet(:

Nu bär det av mot klinikfesten! Tjingeling^^Tacksamt

.. att det är ljust hyffsat länge fortf så man hinner med en massa efter jobb(:
Ser inte alls framemot den mörka perioden när det är mörkt innan man ens hinner fundera på att gå hem från jobb.
Lutar åt några veckors vintervila för pojkarna om det inte går ihop med arbetstiderna, då jag själv är otroligt mörkrädd (tråkigt nog)

Blev en skrittur ut idag tsm med Mattias på de två arabazen. Alco var som vanligt inte helt kul; Mattias fick även tampas lite med Challe som ville apa efter Alco. Men jag är glad hur han hanterar de situationerna; nog blir han förbaskad - men gör inte så mkt ändå. SKÖNT att det inte skrämmer honom iaf(:

Blev även en liten promenad med Santana, som trippade på riktigt bra idag(:

Pay n jump

Vad vill ni höra?;) Hah
.. nej men det gick strålande. De nollade båda klasserna o bara flög över alla hindren *ler stort*
Detta trots en märklig bana med mindre snälla svängar... I övrigt en väldigt enkel bana som man lärde sig utan o blinka (: ...tkr inte om de där tvära svängarna på en tränings-tävling.
Men heey hästen NOLLADE som sagt:)
Bilderna på min bdb ligger precis hur de vill då de blandades när jag laddade upp dom där, ngt förvirrande men läser man bildtexten bör man hänga med(:

Santana kändes loj när han skulle ut i morse o var långt i från samma häst som vanligt; så när vi kom tillbaka från tävlingen tempade jag honom (blev ju trots allt vaccinerad tidigare i veckan).. men nixpix, ingen temp - 37,3...
En liten stund senare kom hovis för o verka honom + rätta till Challis sko som var på väg av.
Han klämde o kände o sa att han dessvärre har fång-tendenser. Gräset som kommer nu är mkt kraftigt o det lilla han kan få tag i, i hagen räcker tydligen.
Så det blev en tripp till Malmö för o köpa munkorg så att vi kan bryta detta innan det blir ngt av det=)
..fick återigen ett stort + för att jag är väldigt uppmärksam o märker skillnad på mina pojkar direkt så att man hinner motverka det innan det blir ngt av det:)
Ny häst(:

Idag har Sofia flyttat hit Mackie:) Han har bla dammallergi så han står på pappersströ.
Flyttade ut Challe till honom i utestallet o Challe får ist för halm stå på spån då det dammar mkt mindre. Trodde inte han skulle uppskatta det så mkt; han bara gick o mös o rullade o rullade om o om igen:)

..som ni ser har dagen bestått av o göra i ordning utestallet, flyttar runt, skruvat osv.. O bra blev det=)

Har dragit på mig en dunderförkylning o mår mest skit... Men börjar komma igen nu tror jag; får dock ta de lite lugnt då jag får hjärtklappning så fort jag anstränger mig.
Första dagen utan febertoppar iaf!:)

.. flätat Alco's man har jag med gjort ikväll då han ska vara knoppad i morgon (har ju stubben på utväxt så det ser bättre ut o knoppa än o ha de "ovårdat"..


Veterinärsutlåtande - check

Idag fick Santana sin andra vaccinationsspruta och jag passade på att fråga veterinären var "knäppande" ljudet från bakknäna kan bero på.
Har ju läst lite om det själv; o han sa att han var ganska säker på att det är nu under en växtperiod. Väldigt glada besked *ler*
Han rekommenderade att träna mkt i backar o köra in honom snart:) .. o så hoppas vi på att "knäppandet" är helt väck tills om 6 månader då han ska ha sin 3dje spruta.

Efter veterinärsbesöket red jag ett dressyr på Challis samtidigt som Catrin o Alco körde ett sista hopp-pass inför söndagens pay n jump.
Challe var super mjuk o fin... När Catrin o Alco blåste om oss en veva försvann hästen under mig, men jag lyckades hålla mig fast *skratt*
Hindren var utspökade; de hoppade koner, tunnor, bom med transportskydd fastsatt på samt en oxer med fladdrande presenning under.
Något tvärstopp annars hoppade han som en katt.
Kan ju säga att det är inte många hästar som hade flugit över fladdrande presenning i första taget som han gjorde, DUKTIGA prins Alco<3
Nu är de redo att möta muren på söndag, hoppas jag;);)

Hoppning

Idag har Catrin varit flitig o hoppat både Challe o Alco.

Alco o hon tränade mkt på att rida i o ur sväng. Anridningar; avståndsbedömningar mm.. Gick riktigt bra:)
Prinsen tyckte de var dööö skoj att få hopp igen. Hoppas på att det går bra nästa helg(: Med låga klasser ska de minsann gå vägen!

Var tvungen o smita in sedan men Catrin ringde o uppdaterade mig att det gick suuuper med Challe. De hoppade bara låga höjder o han flög över ALLT.
Han är duktig o tycker det är skoj så länge det är lågt o ryttaren vet vad den vill:D


Först nu börjar suget komma tillbaka att jag med vill ut på banan igen! (DRESSYR såklart!!)


stubben är under utväxt


Nya täcken^^

Challes nya täcken kom igår; två fleece o ett svett o transporttäcke.. Ett vintertäcke är på G till honom oxå:)
Idag var det dags för honom att "visa upp sig i dom". Tog strl 125 o de blev helt perfekt:D Såå nu känns det riktigt bra att jag tog den strl i utetäcket oxå.

Alco fick jobba i pessoat idag; han tar ut steget bättre o bättre för var gång :)
I morgon kmr Aliana o rider ut en sväng med mig på rödtott o Challis...
Catrin är även anmäld till pay n jump på Alco den 18e på ridklubben; o ev den 22 okt ska de va med på en Hubertusritt.

.. avslutade eftermiddagen/kvällen med en promenad/joggingtur med Mattias o Santana...
Sprang bitvis då jag vill få ut steget på honom, samt hitta en bra o lämplig takt. Ställde även upp honom ett par ggr under vår lilla runda(:Kvalitets test

Kajsa, jag o M åkte till Bollerup igår o kikade lite på kvalitetsbedömningen.
Katarina (Santanas uppfödare) var där med super vackra Pajazzo Di Leva.
Nu har vi fått lite mer humm om hur det går till o förhoppningsvis är det Kajsa o Santanas tur nästa år att göra den. Det hänger på hur det går med inkörningen o hur medgörlig han är *fniss* Men vi hoppas!(:

Busade med Challe på stubben o var beredd på att gallopören i honom skulle komma fram när jag ändrade skänkelläge på raksträcken; men nej då. Ist föll han över i mjuk, härlig o kontrollerad galopp:D
Alco blev det dressyrpass på ute i gräshagen; sååå mjuk!
Santana o jag tränade inför utställningen.

Idag tog jag med mig Santana på långpromenad; han var sååå trött sista biten. Längs vägen tränade vi på att "ställa upp"...
Alco hinns inte med; hoppas på o va morgonpigg i morgon.. I så fall blir det ett ridpass före jobb.


kvalitet

Red ut med Mattias på stubbfälten nu ikväll på pojkarna... DET var kvalitet!(:
Helt lugnt o tyst, underbart väder o pigga o glada hästar; kan man mer än njuta?
Chockerande nog rörde inte Alco en min för NÅGOT utan var hur snäll o go som helst.

Det var första gången jag satt på hästryggen denna veckan; har haft noll motivation och absolut ingen ork alls.. Men nu har jag två dagar fritt så då ska här minsann tränas.

Fick hem hans (Alco's)  "Svea" täcke som jag beställt idag. Challe ska oxå få ett; dock med danska flaggan... HAH ;) Fanns inte skånska så man får ta vad man får tag i helt enkelt;)

Santana o jag ska komma igång mer nu o träna inför kommande utställning; känns som om jag inte har någon aning om alls vad jag gett mig in på *suck* Blir så nervös när det är jag själv som ska synas.
.. o med klinikfesten/invigningen av "nya" sjukhuset dagen innan lär man vara "sådär" på hugget ^^RSS 2.0