Förberedelser

Nu håller jag KVÄLL!!:)
Donna o Lady är badade o manar "tottade".. Tog lååång tid idag, 2 timmar:O
Utställningstränade dom lite snabbt innan en sista gång med mha Mattias<3
 
I morgonbitti ska manarna plattas med plattången osv. Vill man va fin får man lida pin va de någon som sa;)


Nä nu RÄCKER det..!

Tar skit var varannan dag, säger man de inte rakt till mig (vilket jag föredrar) så hör man det omvägar eller som nu läser diskussioner på facebook?!?! Vad är det för fel på er??
 
Jag har ridlekis med mina småttingen på HOBBYNIVÅ.. För att JAG tycker det är roligt, för att HÄSTARNA ändå ska röra på sig på ett eller annat sätt och inte har visat något som helst misstycke att bli ridna, för att BARNEN och allra minst FÖRÄLDRARNA uppskattar att komma hit och mysa med hästarna o skritta en liten runda.
Jag driver överhuvudtaget INTE ridlekis för vinningsskull. Så att jag sätter en maxvikt på 25 kg på mina hästar tycker jag bara att ni kan knipa igen om?! Jag skiter FULLSTÄNDIGT i vad andra ridskolor kör för regler eller djurparker som kör "längd gränser" ist..
Skillnaden på mig och dom är att jag sätter mina hästar välmående i första hand! Ridskolor drivs för VINNINGSSKULL och man måste i bland blunda för vikten på hästens ryttare annars får man kanske förlite ridande.. Vad vet jag?!
Jag red själv små hästar alldeles för länge när jag var liten och jag vägde nog BRA mycket med än vad som borde varit ok...
Pekar inte ut ridskolor, tycker det är jätte bra att de finns, och de flesta är mycket måna om sina hästar.
Jag vill bara markera att det INTE är ok att jämföra mig med en ridskola eller att hacka på mig eller att snacka skit bakom min rygg för att jag satt en viktgräns på mina hästar..!
Varför skulle jag vilja att mina djur tar skada för att tjäna en extra slant?! Det är aveln som är min huvudinriktning..
Är det något som är svårt att förstå så vänligen ta det med MIG, jag vill inte se det skrivas om på andra sajter mer...!
 
................
 
Kräkt av mig lite..!
Haft världens sötaste flicka på ridning här idag.. Direkt efter åkte jag o Sandra till Ullared o handlade lite smått o gott o fyllde på må bra kontot.
 
Alco hostar fortfarande mycket så han får mysas med från marken lite till. Har släppt ihop honom med Ida idag så han slipper gå själv och då Ida bara smiter från gräshagen hos de andra (har inte dragit ström upp dit)

Förkylt

Tycks gå runt en förkylning på alla pållarna nu... Tror det är sommarens väder som påverkar det hela mycket eftersom de inte bör kunna smitta varandra hur som helst när de inte går i närheten av varandra eller ens hälsar på varandra.
 
Santana blev snorförkyld precis när vi skulle åka till Kreta o har varit krasslig hela veckan vi varit borta, är nu nästan helt frisk igen.
Alco har blivit förkyld nu o de trappas upp hela tiden så han får väl vila lite nu så får vi se om de vänder snart igen, har iaf börjat täcka honom nu..
 
Flickorna är friska o krya tack o lov, det var bara Ida som blev super förkyld en vända efter premieringen..
 
Här har varit barn o ridit hela helgen o kommer några till i veckan *kul*.. På onsdag blir det Ullared med bästa Sandra. Behöver fylla på täckesförrådet inför vintern bl.a

Borta bra men hemma bäst

eller??? Jag hade kunnat stanna några dagar till tror jag närmare bestämt *ler stort*
Vi kom hem igår eftermiddag igen och har haft en helt underbar vecka på Kreta!:) Hade all inclusive så har bara levt som "kungar".
Underbart väder, ljuvlig mat, goda drinkar osvosv..
Mötte upp Emma o Sara som var på ett hotell en liten bit från oss i onsdags o åkte ut med en glasbottenbåt som vi sedan badade ifrån. Jag hoppar egentligen aldrig i från båt då jag är livrädd för djupt vatten och badar sällan där jag inte bottnar, men var så svettig att jag behövde svalka mig.
Höll krampaktigt tag i båten o livbojjen omvarannat, haha. Men så skönt! O vilket vatten. Helt klart vatten.
 
Hjälpte Louise med hoppning av en styck Alco på kvällen sen, han var seg och tråkig och hon lyckades åka av igen. Tror det är 4e eller 5e gången hon far i backen. Heh, men hon är kvick upp minsann;)
 
Idag har jag mest ägnat tid åt ridlekisbarnen som kommit; skulle rida Alco emellan med någonting small till nere i ryggen så det finns ingen chans att jag kan rida förrens det går över.
Strålar ner i båda skinkorna, hur lyckas man?? Hoppas det går över i natt redan, då det är frustrerande.
 

Grekland

Om en timme kör Sandra o Jimmy o kör oss till Sturup:)
Ikväll landar vi på Kreta och stannar där en vecka, ska bli jätte härligt!!(:
 
Alla mina tankar går till Sofia som tog bor Mackie igår<3 Det gör så ont att förlora de som betyder mest..
Han o Challe är återförenade igen<3

Träningsvärk

Ridit min underbara rödtott för Jessika i morse, fantastiska häst<3
Idag körde vi öppnor, skänkelvikning i trav o galopp samt förvänd galopp; och den förvända galoppen sitter allt mer nu;D Jag älskar framsteg!! :)
Men träningsvärken står runt hörnet, ajajaj;)
 
Efter frukosten fixade jag o Mattias ena gräshagen, slog till stolpar o spände linan då Alco ska gå där from i morgon då han blir ensam...
Han kommer dock ha stona brevid sig så helt själv är han givetvis inte:) Försöker finna en lösning på det hela.
 
Kom precis in efter att ha flyttat stona, en av bönderna har satt eld på hela sin åker så stona stod i ett moln av rök, ganska irriterad när man inte kan förvarna.. Vår bonde blev ganska arg han med då där ligger halm på åkrarna som ska pressas..
 
 
 
 

Måndag

Öland var underbart!!
Lördagen spenderades först o främst i djurparken. Sedan grillade vi på kvällen o därefter körde vi till Borgholm slott samt Solliden :) Där var vi under solnedgången o tittade på utsikten.
Söndagen blev det en tripp till stranden sedan minigolf på en riktigt fin bana:) (det gjorde mig dock inte till en bättre spelare, för jag är urkass)
 
Idag har vi högtryckstvättat stallet, kört en runda med Santana ute på stubben, mockat ur hingsthagen + lösdriften + trimmat ner en del av nässlorna (så långt förlängningssladden räckte).
Tömkörde sedan Lady och nu ikväll red jag en runda med finaste Alco ute på stubben. Han skötte sig alldeles exemplariskt :)
 
Tror vi är lika trötta i ryggen allihop efter allt slit; jag, mammsen o Sandra:) Mattias var duktig o bytte olja på bilarna undertiden förvisso *ler*
 
 
 

Öland

Åker till Öland i morgon bitti och stannar till söndag så tänkte passa på att uppdatera bloggen lite.
 
Först o främst jublar jag ut SEEEMESTER!!!;) Hade sista passet i dag;D Känns overkligt so far. Är mest trött o slö o längtar efter sängen :)
 
Haft ridlekis idag med, vilket gick strålande:) Tycker det är superskoj att intresset är så stort som det är(:
Tog sedan in Santana och körde ut en runda. Satt nästan o gapade så paff jag var, inte ett ljud sa han! Inte ett liiitet pip alls;) Kanske har han äntligen förstått skillnaden på jobb o nöje?;) Vanligtvis vrålar han när man passerar andra hästar men inte idag, han ägnade de knappt en blick. Men man ska inte ta ut segern i förskott..! Får testa några ggr till innan jag kan säga att han blivit "vuxen" ;)
 
Alco var totalt ointresserad av mig idag så jag lät honom faktiskt vila, de har han gjort sig förtjänt av. Bästa Louise passar honom i helgen:)

Visitkort

Fick hem mina 250 st visitkort idag som jag beställt hos vistaprint; fick även ett block, en stämpel samt visitkortshållare *super nöjd*
 
Louise har haft Alco idag:) Längtar inte ett dugg tills hon börjar skolan igen;) *fniss*
Haft ridlekis med Donna i em; sedan tog jag o Mattias Doffe o Cezar o gick runt travbanan(:
 
Mer än så har det inte blivit då större delen av dagen spenderats på jobb

Snart semester

Nedräkningen har börjat på riktigt!!:) Går nu på sista jobb veckan och har enbart 4 arbetspass kvar!! :)
 
Gårdagen:
Jobb - ridlekis med Santana - marknad med Kajsa sedan hem för o tömköra Lady och Donna. Kajsa tog Donna och jag tog Lady; första gången Lady blev tömkörd :)
Gick helt okej, även om de har lite egna idéer för sig *ler*
Louise kom på kvällen sedan och hoppade världens finaste Alco<3 De är så fina ihop de två :)
 
Idag:
Mattias och jag tog och körde en runda med Santana på morgonen. På asfalt och grus åkte vi båda två i vagnen, och biten längs med ån på gräs gick Mattias då det blir lite tyngre där.
Jätte duktig var han, men tröttis efteråt, såklart:)
Hunnit med en tripp till foderhandlarn med och förutom foder köpt saltstenar och mineralbaljor samt fyllt på pälsglansförrådet.
På eftermiddagen sen var det ridlekis med Lady.
Även Ida har blivit ompysslad idag; Doffe + Cezar har badat och nu ikväll kom Sandra så vi badade Alco och Wind Fire o tog en promenad så att de kunde torka;D
 
 
 

Kvällspromenad

Jag o Mattias tog med oss Alco på en kvällspromenad:)
Han behövde röra sig efter gårdagens träning och jag kände för att promenixa så det blev till o gå en härlig runda.
Vädret är så himla ljuvligt! Hade varit perfekt för en grillkväll om det inte vore för att man ska upp o jobba i morgon:)
 
Hoppas på att det är lika fint i morgon kväll när vi ska till pappa och grilla. =)
 
Anmälde Donna o Lady till premieringen, nästan i sista minuten.. Så är inte helt säker på om vi kom med, får hålla tummarna då jag läste att de var fullt dagen innan anmälningstiden gick ut
 

Dressyrlektion på banan

Fantastiska rödtott<3 Idag var han bara så bra!:)
Red med sporrar idag vilket jag nog inte gjort på snart 1 år; och vilken skillnad de blev. Behövde bara peta till lite emellanåt och han svarade verkligen framåt:)
Kommer jag ha var träning framöver(:
 
Avancerade upp oss lite idag vilket var svårt! Men han är så himla duktig och gör precis vad jag begär och försöker hela tiden förstå vad det är jag vill ha ut av honom:)
Han är fantastisk<3
 
Moa har även varit här o följt med mig o Santana ut i vagnen - sedan fick han bada:)
Isabell kom med Loke som fick rida på Lady lite grann, gick toppen.
 

RSS 2.0