Mysig helg!

Haft en väldigt bra ledig helg:)
Inte gjort allt för mycket men solen har varit framme o det har verkligen känns "vår" i luften (förutom att det blåst en del).. Solen gör mig pigg..!

Skulle ta en skritt runda på Alco igår men det blåste mer eller mindre storm så jag avstod det; antog att han samlat på sig en farlig massa energi nu när han vilat o var inte sugen på att flyga av ;)
Spenderade kvällen med Kajsa; vi tog en snabb träning med Doffe inne i stora stallet.. Hon tränade på att ställa upp honom och gå o springa "snyggt".. Han fattade poängen ganska snabbt till trollet;P

I morse blev det en skrittrunda på Alco, han stod och trippade rundor i stallgången men så fort jag var i sadeln lugnande han märkligt nog ner sig o var super go hela rundan:)
Tog även o tömkörde Santana runt travbanan o Mattias gick med med Doffe.. Doffe tyckte det var lajbans o sprang o visade upp sig med Mattias som försökte hålla jämnt tempo *skratt*
Santana o jag jobbade på i bakgrunden;P 

Det enda "tråkiga" med denna helg är att den borde spenderas i Göteborg, men man kan inte få allt här i livet:)

..börjar redan planera sommaren..
Kommer nu i vår fixa "skogshagen" o sätta upp två trådar till på staketet mm för att sedan ha de små där; växer väldigt lite gräs så fångrisken kommer vara minimal...
Där ska de gå ute from mitten av Maj/början på Juni o så långt det går...

Tippar på att Mackie åker på samma bete som han var på senast o tror även La Cross ska iväg på bete om han inte blir såld.. Så då blir Alco ensam..
Har funderat lite över hur jag ska lösa det då han inte ska gå med de små o då "skogshagen" ligger så att han inte kan se dom från någon annan hage i heller..
En lösning är att ta hem en foderhäst över sommaren så de kan gå uppe i de små gräshagarna (vill ju ha även honom ute på nätterna i sommar).. Men vem lånar ut sin häst bara över sommarn??
Aja, hör ni ngt får ni gärna hojta!:)
Krävs att det är en häst som kan lämnas själv de stunder jag rider Alco osv..Förbaskad??

För det är hon!
Människan jag köpte vagnen av till Santana; vagnen där jag bara fick en tredjedels vagn "hittade" resten av vagnen som hon skickade i veckan... Idag åkte vi till Malmö för att hämta ut det; och då måste vi BETALA för att hämta ut den.. Nej tack sa vi och åkte hem igen; jag lägger inte ut så mkt som en krona till på den vagnen!
Tålamodet är slut och det blir ett besök hos polisen innan jobb idag minsann!

Vagnen jag beställde från Grand-Prix hoppas jag kommer snart däremot, den lär ju vara komplett och så fort den är här ska inkörning av sötnosen påbörjas:)

Alco mår bra, köpte linfrökaka till honom på väg hem från Malmö som jag ska börja ge såfort vi börjar gå över till vanligt foder igen. (rekomendationer från Helsingborg)
Köpte även Dodson o Horrells "Mare & youngstock mix" till Doffis! O just ja; anmälan till utställningen postade jag igår:D WEI!

Borta bra men hemma bäst

Hämtat hem min fina prins från Helsingborg idag; det kändes så bra att få åka upp med transporten bakom för o hämta hem honom!(:
Sist jag åkte hem därifrån var ju efter att jag sagt hejdå till Challe; minnen har dykt upp o många ggr har jag fått en klump i magen men denna gången gick det väl o Alco är där han hör hemma nu; dvs i sin box<3

Lät honom komma ut 3 timmar idag; det stod att man ska trappa upp försiktigt med motion osv så på lördag börjar jag väl skritta igång honom på nytt :)
Han får leva på hö o betfor de 3 närmsta dagarna; o stackarn som hatar betfor *skratt*

Santana har fått vår känslor; o med på köpet kom ännu mer hingst!;P Visar han en bråkdel av de han visar här hemma på utställning i år så lär han inte få som kommentar att de vill se honom mer hingstig;D
Men snygg är han, de vill jag lova!:)Saknar min prins

Precis pratat med veterinären i Helsingborg.
De blev tvungna att sonda om honom i morse igen men nu är det på väg att ge sig. Han har precis börjat få äta lite hö...
Fortsätter det gå på rätt håll kommer han få full ranson from i morgon, även träckprov kommer att tas.

Får veta i morgon em om jag kan hämta honom snaart.. =)

NY vagn beställd till Santana; inte för att striden om den andra är över.. Långt ifrån.! Men jag vill ha en vagn till honom o det NU!
Den andra vagnen kom ju i fredag, men den förbannade skatan skickade inte ens med en tredjedel utav en sk "vagn"..

Satt även o klickade hem lite från horze.se, ni har väl inte missat deras reda + gratis frakt?Helsingborgs Djursjukhus

Efter att ha kämpat med Alco's kolik sedan igår; sa veterinären till oss att åka upp med honom till Helsingborg idag.
Verkade bättre igår efter att veterinären varit där men mycket trött(vilket kanske inte var så konstigt), i morse var boxen upp och nervänd igen o maten orörd så vi ringde ut veterinären igen som då sa åt oss att åka upp..

Han var/är väldigt förstoppad och vääldigt uttorkad, de satte nål, lyssnade o kände på honom samt sond genom näsan för o pumpa in olja de hållet.
Sedan kopplade de upp honom på dropp - en massa sådan.
Han ska gå igenom samma procedur med sonden ikväll igen o sen ska de undersöka honom på nytt i morgon fm; så jag får veta mer efter lunch i morrn..
Hoppas på o få hem honom på måndag igen o att magen kommer igång som den ska så klart..
Älskade lille prinsen<3

Jag var inget vidare bra stöd när nålen i halsen skulle sättas, de är ju SJUKT mkt längre än de vi sätter på våra patienter på jobb; o de sätter vi dessutom inte i halsen;)
Han försökte krypa upp i min famn o jag stod o gungade mot en stolpe för o inte svimma. Den snälla personalen tog dock över så att jag kunde gå ut just då.


Gått o fällan??

Var väl min tur nu..
Men om personen i fråga inte tror att jag kommer strida för mina rättigheter så har denne fel..!

Nattens regn har gjort allt häromkring till IS; vart man än vänder sig är det blankis.. Det var FRUKTANSVÄRT o ta in hästarna från hagen nu i em; men vi slingrade oss fram o lyckades undvika den värsta isen.
Vågade mig inte på någon skrittrunda idag inte; hoppas solen smälter undan lite i morgon!(:


Underbart väder igår o halvjobbig dag idag

Igår hade här kommit en hel del snööö; dessutom var det vindstilla när jag steg upp o strålande sol så alla mina pojkisar fick komma ut utan täcken o stå o "lapa sol" ;)
Alco älskade det!(:

Satte sele på Santana o provade att åka pulka efter honom; ja mammsen gick förståss med honom.. Ville inte utmana ödet helt, men det gick hur bra som helst:)
Tror han kommer göra sig jätte bra bakom vagn.. Vagn ja; hade uppskattat om den kom snart.. Eller snarare blev SKICKAD snart. Personen jag köpt den om får det snart hett bakom öronen om den inte kommer iväg till mig:)

Alco o jag tog en mysig ridtur senare under dagen..

..........

Idag har det jobbats; Catrin skrittade en sväng på Alco o jag fick ägna tid till Doffe som inte alls mådde bra.
Veterinären kom ut för någon timme sedan o undersökte honom o gav kramplösande.
Avvaktade därefter 15 min så att det hann verka o gick sedan på promenix; han var glad o sprallig o höll sig strax före mig hela tiden så det kändes helt klart väldigt BRA:)
Nu får vi hoppas han håller sig ok framöver.
Dessutom tempar han 38,2 min lille snutt<3
Snö

Kom en hel del snö igår som virvlade runt; idag ser det inte ut o va spec mkt snö men Alco o jag busade i massor med driver under vår uteritt i morse.
KUL att kunna trava på igen o känna lite mer motor under sig(:
Han känns som en halvmunter pensionär o skritta runt på även om det är mysigt men nu när vi travade på visade han sitt rätta jag igen (fast i den snällaste verionen)

Mattias ska ta hem sin gamla pulka från Örebro så kommer där mer snö så ska jag prova åka efter Santana(:

Lurvbollarna fick sig varsin ordentlig rykt oxå..! =)


Om det blir Sportcupen i sommar hänger på om jag får semester när jag lagt att jag vill ha *håll tummar o tår*

Deep inside I hope you feel it to<3

Glädje! :)
Strålande solsken o vitt på marken; blir så glad bara av att se ut :)

Alco o jag tog en runda i skymningen igår; även om marken är stenhård vågade vi oss på o trava en 20-30 meter där det var gräs.
Är glad att han inte känns så "på tårna" som jag hade trott efter så mkt skritt o inget mer. Han känns rätt trygg faktiskt.

Santana fäller som attans så han stod jag o borstade igår kväll; Doffe fick sig en rykt i morse ist. Snart dags o skicka in anmälan till utställningen *iih* Måste bara mäta honom så de kan få ett ca mått..
Begriper egentligen inte varför man måste mäta när de ändå gör de där när man anmäler sig, VARJE utställning:)
Eftersom jag kan så lite om utställningen (längtar tills jag har lite mer koll) så ska jag slänga iväg ett mail till ansvariga för denna.. De är ju en påskutställning så bästa utklädnad vinner.. Är det en separat klass så ska Santana få vara med i den... Han kanske kan va ett påskägg? Hah :PMin dag

Blev så bra<3
Tack alla nära o kära som kom o firade mig; o tack för alla superfina presenter!

Gårdagen började med en morgontur på Alco i -18 grader..! Jag var fullkomligt stenfrusen efter skrittrundan längs med ån...
Mattias o jag körde sedan o handlade det sista till kalaset o hämtade de förbeställda smörgåstårtorna.

Mellan 16-19 droppade gästerna in; o vi yngre  var väl igång till in på förnatten iaf:)

Fick massor med fint; pengar, en korg full med saker till pållarna, korg full med ostar o vin, korg full med godis o alko-läsk, tavlor, super fin ljuslykta, smycken, böcker, presentkort o ja allt.. Av pappa o Ann-Louise fick jag en hotellövernattning för två personer inkl frukost; där får man välja bland massor med hotell runt i Sverige o även Köpenhamn o den gäller ett år..
Vi tänkte ta Stockholm; hotell plaza till sommaren<3

Har inte varit på hugget idag; mest tagit det lugnt o tagit igen mig. Har iaf klickat runt på nätet o läst om diverse sadlar o kommit fram till att jag ska satsa på e
n wintec cair hopp till Alco. Känns som om luftstoppat är hans grej(:
Men i morgon är det dags för hästpyssel o mys igen=)
25 årsdag o snööö

Inget märkvärdigt kan man tycka; själv känner jag ingen skillnad men idag är min 25 årsdag. Den ska firas på lördag med släkt o vänner.!

Idag började snön falla över södra skåne; vi har inte direkt sett mkt vitt denna vintern; jag gissar på snö-kaos (även om jag bestämt att det får vänta tills på måndag så jag hinner ha min födelsedagsfest i lugn o ro). Mattias o jag tog varsin bil o körde till foderhandlaren o handlade på oss, nu borde vi (eller snarare hästarna) klara oss iaf till mitten av Mars.

Alco o jag tog en skritt-runda i morse; strax efter att jag borstat dunbollarna o släppt ut de övriga i hagarna.
Förresten så har jag kommit fram till att det bara blir Doffe som ställs ut den 31 Mars, Santana får följa med som sällskap ist =)

RSS 2.0