Utställning på gång?

Kajsa har hittat en utställning den 31e Mars som vi vill vara med på!:) Antingen med båda lurvisarna eller bara Doffe; så långt har jag inte tänkt än.
Först o främst måste jag se till att försöka få ledigt..
Har lagt att jag vill jobba den helgen o kan inte ändra det; schemat släpps senast på måndag så först då vet jag o kan försöka byta bort mitt pass.

Idag har det blivit en mysig skrittrunda på Alco tsm med Liz och La Cross som promenerade med oss.

skamligt

Jag skäms på andras bekostnad; så mycket att det knyter sig i magen på mig!
Som hästägare medföljer ett ansvar, ett STORT sådant. Du ansvarar fullt ut för DIN häst och det är DITT förbannade ansvar att vara fullkomligt ärlig vad det gäller din häst mot nya ryttare..
Jag röstar för att införa någon form av körkort för att överhuvudtaget få äga en häst.. Vet man inte hur ett grimskaft används så kanske man ska börja fundera om man verkligen gjort rätt val att skaffa häst?!

Hur man kan välja att sätta upp en oerfarenryttare på en oinriden häst? I detta fall kallas hästen dessutom "problem häst"... ( i mitt tycke PROBLEM ÄGARE!).. I detta fall ska ägaren vara väldigt tacksam att jag inte vet vem hon är för då hade jag sagt ett par väl valda ord..

Vad som hänt undrar ni väl förståss?
Min vän som kom o red Challe lite med mig förr som kan styra/stanna/mana fram osv (hon har ridit en hel del förr men det var många år sedan) råkade ut för en olycka iförrgår. Ingen trevlig sådan.
Pga oärlig och inkompetent hästägare satt hon upp på denna häst som stegrade o slog över o mer eller mindre mosade henne under sig.
Fullt pådrag med ambulanser o brandkår o ledningsbil... Nu ligger på hon sjukhus i Malmö med
frakturer på båda sidor av bäcken, ligamentskada i nacken och en bit av från en kota i ländryggen.
Tänker på dig <3

Mysiga ridturer

Kan meddela att kommande vinterresa är bestämd. *trumvirvel* Vi ska till Hawaii!
Förhoppningsvis hänger Lotta o Kristian på oss; dock ska vi bara bestämma om vi ska åka 2 eller tre veckor då över 2 hela dagar kommer gå bort till bara resande när vi tar oss dit o hem... =)

..................

Igår borstade jag de små lurvbollarna före utsläpp.. (kan ju tillägga att sedan vi kommit hem har jag/är jag väldigt jetlaggad o vaknar kring 03 o kan inte somna om.. Så att vänta till åtta för o pyssla om hästarna känns som en EVIGHET ;)
Alco tog jag en ridtur på innan de fick komma in; red ut i kylan medan snön vräkte ner över oss.. Marken var fortfarande mjuk så vi kunde trava på en bit då o då. Sista sträckan dalade STOORA vita flingor ner över oss så vi var som snögubbar när vi kom tillbaka till stallet..
Tyvärr har inte snön riktigt lagt sig; vitt på sina håll men men...

Idag är det snorkallt o marken stenfrusten så fick hålla mig till en skritt runda. Misstänker att det bara blir skritt nu ett tag framöverIm home:)

Borta bra men hemma bäst; eller?
Får väl erkänna att jag kände mig lite ledsen över att redan behöva åkta hem igår; och att vädret här hemma får mig att längta tillbaka.
Thailand var underbart! Otroligt vänligt folk, super god mat, vackert, varmt o skönt o billigt att leva=)
Kort o gott har vi besökt vattenfall, varit ute på Similan Islands, Elephant trekking, besökt sköldpaddsfarm, varit ute på James Bond Island mm.
Dit SKA vi igen.. Även om jag vill tillbaka nästa vinter igen så ska vi nog ta Thailand om två år igen och åka till ett nytt ställa nästa år.
Sitter redan nu o kikar runt; just nu är Mauritius, Filipinerna o Kuba på tapeten. Vi får se vart nästa resa bär av.

Här hemma ska det har regnat tio dagar i sträck iaf, vilket syns...
Jag är lite "jetlaggad" o vaknade redan 03,30 i morse; steg upp 04,30 när jag insåg att det inte var lönt o försöka somna om.
Ist fick jag gått igenom alla semesterbilder och skickat iväg dom för framkallning.. Fodrade pållarna 06 o insåg hur mycket jag saknat dom; ungefär lika mkt som de längtade efter sin frukost o struntade fullkomligt i mig (vilket är MKT)
Åkte därefter till bageriet i stan o köpte lite nybakat <3

08,30 var min garderob heelt städad o sorterad o massor med kläder hade rensats ut o in kom ist massa nytt jag köpt.
Var en sväng o hälsade på pappsen med...

Ridturen som jag längtat efter ställde jag när regnet/snöblandat/snö vräkte ner.. (det kom omvartannat)Resfeber

Gått med huvudvärk som lett till illamående i 4 dagar.. Igår blev ja tom yr o började se dubbelt.. Har kommit fram till att det är resfebern som slagit till, eller ja spänningshuvudvärk.. Är ju aningen flygrädd o i morgon åker vi.
Ska dock bli super skönt o komma bort o se ett annat land o en annan kultur.. Bada o ha de skönt! 10 timmar o 40 min flygning ner.
Största problemet är nog kläder just nu (vad man ska åka i); kommer från några + här till 33 grader där. Mamma som lämnar oss på flygplatsen får iaf ta våra jackor för de vill jag inte bära på där nere :)

Nåväl dagen har varit fullspäckad; mycket o försöka förbereda/underlätta nu innan man far med djuren.
Akvariena är städade; varit o köpt spån o stått o borstat lermonstren. Sofia var söt o borstade Doffe när jag borstade Santana..
Alco var värst; stod ett moln av damm kring oss när jag borstade.. Nästa år ska han ha halstäcke!

Fått hem en ponnyputa oxå nu; bilder kommer här under. Även bild på föltäcket jag köpte till Doffe som är VÄLDIGT förstort.. HaHA


Från minus till plus

I natt var här flera minus; iaf vid tolv slaget när vi var ute... Nu är här +4 och regnet står som spö i backen.. Hästarna står med rumporna mot regnet o småhuttrar..
Själv är jag tinad igen efter en varm dusch; kändes som om någon hällt en kanna vatten över mig när jag släppt ut grabbarna o fixat stallet..
4 dagar kvar till vi åker till Thailand; längtar extra mycket när det är sånt här väder<3

Nyårsnatten gick bra, hästarna har vant sig hela veckan då folk inte kan hålla fingrarna från sina smällare.. Tyckte dock att grannen som sköt mängder i över en timme var aningen oansvariga; de har både hundar, katter o hästar nämligen.
Tycker absolut att alla har rätt att skjuta raketer men man kanske kan tänka lite när man har djur o dra ner en aning på skjutandet?!
Alla pållarna tog de med ro utom Alco som for rundor i boxen; kändes inget vidare att han blev så uppstressad dagen efter kolikanfallet.
Kopplade av när vi gick in till honom o stod o kliade honom i huvudet o bara mös<3

RSS 2.0