Underbara lediga dag

Du milde vad denna dag varit efterlängtad! :) .. även om den tillbringats till större delen i stallet :)
 
Slängde ut hästarna i morse innan jag o Alco tog en skritt-tur tsm med Mini och Ärthan.
Att släppa ut Calle idag var rent ut sagt bajs. Skulle kunna strypa honom långsamt. Han skulle minsann INTE gå ut i någon lera vilket resulterade i att han stod på bakbenen o backade o backade o backade; ändå tills vi var nere vid vägen. Kände riktigt hur det kokade i mig och kunde överhuvudtaget inte få honom att tänka fram; finns inget värre än hästar som enbart tänker bakåt.
Gav mig fasiken på att jag inte skulle tappa honom så är nu skinnflådd i ena handen; o in i hagen åkte han tillslut.
Han behöver aktivering..! Även fasta rutiner så att han snabbt lär sig vad som är rätt o fel då han är alldeles för stark att åka efter på gårdsplanen.
 
Blev som sakt en skritt-tur sedan, en kylig sådan men vad gör det när hästen är pigg o glad o framåt =)
 
Har även haft inne hingstarna idag o borstat o pysslat. Cezar o Doffe blev det lite miljöträning med då de fick gå över presenning; Doffe fick även testa att ha den över sig vilket gick strålande.
Sandra miljötränade Wind Fire samtidigt =)
 
Efter fikapauser o stallfix mm kom här en ny liten tjej och tog en tur på Lady.
 
Har haft en hyffsat bra ledig dag o väntar nu på att sambon ska komma hem så att vi kan se någon film<3
 
I morgonbitti väntar en ridtur igen; vi ska ha Sandra o Calle med oss.
 

Mög väder

Storm och regn, vad annars en söndag som denna?
Louise hoppade Alco i morse vilket gick helt okej. Hon fick lura honom lite för att han skulle hoppa vissa hinder, men de kom över allt till slut.
 
Här har varit två flickor o ridit med, den ena har nyss börjat lära sig att rida lättridning (i skritten ännu så länge) och den andra tjejen är så duktig att hon börjat med galoppen. Jätte roligt att se duktiga barn utvecklas från gång till gång.
Nu ligger jag frusen på soffan o vill verkligen inte ut mer idag; men här kommer två barn till om en timme så får stå ut i kylan.
 
Ikväll blir det bio med Sandra=)

Mörker

Insåg idag att det inte spelar någon som helst roll hur mkt man stressar hem från jobb för att hinna rida innan mörkret tar över... Har man en häst som rullat sig = sinkar farten så är det kört.. Skulle man dessutom hinna är det bäckmörkt innan man är tillbaka ändå.
 
Idag tog jag o Sandra en tur på Calle o Alco. Vi kom i väg 16,30 o hade riktigt kass sikt (dimman spelade givetvis oxå in)... Alla mörka skuggor vi såg trodde vi var vargar eller vildsvin. (Vargen har ju setts 800 meter från vår gård nu så man var på helspänn).
Pojkarna skötte sig väl måste jag säga, tror de litar mer på en när de inte kan leta fram spöken i vart hörn utan bara lita på vart vi styr dom.
Tillbaka i stallet igen så pressade Calle sig in i boxen hos Alco o han skulle minsann inte ut igen! Trodde jag skulle strypa honom^^ Förbaskade, envisa....
 
I morgon väntar ännu en mörk ritt; ska möta upp grannen kl 17 för en tur(:

Fredags lektion

Idag var det dags för lektion igen:) Riktigt roligt då jag inte tränat för tränare sedan dagen innan tävlingen.
Jobbade med hörpasseringarna (då han hittar spöken i vartenda o går vriden åt fel håll om han själv får bestämma), och mycket mycket övergångar och ökningar/samlingar.
Allt för att få honom lyhörd o känslig. Det var tufft och tål att jobbas på. Han ska reagera blixsnabbt på en halvhalt eller övergång och inte "köpa sig" flera meter...
Men jag är jätte nöjd. Nästa gång jag sitter i sadeln tänkte jag träna övergångar och samling när jag rider ut.
 
I helgen vankas jobb, jobb o åter jobb.. Förmiddagarna ägnas åt ridande barn :)

Älskade djur

Eller?;)
 
I fredags var Emma o jag ute o körde Brago o Santana; Santana bockade loss för första gången i vagn *skratt*
Just då var de lite obehagligt men nu i efterhand bara kul;P
 
Har haft lite ridlekis här idag, Alco fick vara stand in för Lady som fick en hovböld tidigare i veckan. Hovis öppnade den i torsdags så nu hoppas vi slippa såna hemskisar mer.!
Tog själv Alco på en tur direkt efter tillsammans med "nya Emma" o hennes häst. Blev lite trafikträning då vi först mötte lastbil med släp på grusvägen (Alco stod o balanserade i kanten för han var rädd o få ut hovarna på den leriga åkern) o på hemvägen mötte vi en traktor samt skåpbil med släp. Tyckte han skötte sig alldeles utmärkt;D
 
I morgon tänkte jag försöka orka mig bort till banan efter jobb o ta en genomkörare.

Dressyrtävling Malmö RK

Idag var dagen med stor D.
Jag var inte ett dugg nervös förens vi svängde av E6an ner mog Limhamn och jag insåg hur nära vi var. Då vände det sig i magen o jag ville att vi skulle vända hem igen *skratt*
 
Alco var dunder pigg o på bettet o verkligen SPÄND hela framridningen.. Inne i collectingringen höll han på att avlida för en solkatt så jag skrittade bara där inne med honom o försökte få han att slappna av.
På banan sen var han väldigt spänd och ritten kändes inte jätte bra; men vi fick 60,370% trots allt. Blev faktist lite förvånad.. Klassen var en CR men hade de varit prisutdelning så hade vi kommit på 3dje plats.
 
Till nästa start för mig sedan var det 45 min så jag skrittade runt på honom 20 minuter innan jag värmde upp honom på nytt.
Framridningen denna gången kändes mycket mer avspänd och harmonisk.
Debuten på långa banan var givetvis lite nervös och här skulle man vara ensam inne i ridhuset. Men det kändes väldigt bra hela ritten. Vi fick inte till ökningarna som jag önskat då han var spänd och blev nervös när grusen skvätte upp på de vita staketet.
Slutade på 57,667% och hamnade i mitten av 37 startande.
 
Kort o gott så är jag jätte nöjd med oss båda o tacksam att jag fått en sådan bra tränare som verkligen plockar fram det bästa ur oss båda...
 
 
 

Träningspass

Har dragit på mig en förkylning, och känner att den är under upptappning. Håller tummar o tår för att jag inte blir sämre nu när jag ska tävla i helgen.. Fick hjärtklappning under träningspasset idag bara... :(
 
Jessika satt upp o red igenom honom o körde LB:2an en gång sedan satt jag upp själv. Det var MAGISKT. Han gick helt fantastiskt bra och jag är sååå glad<3 Red själv LBan med honom och satt bara o log; häftig känsla.
Får bara hoppas det är liiite åt det hållet på söndag(:
Kl 7 i morgon bitti ska jag vara i sadeln igen och rida ännu en lektion. Vi kommer göra ngt likande då med så att Jessika sätter sig upp en stund på honom.
Det där med låång framridning som jag vet att jag måste ha för att han ska hålla sig på mattan kan jag nog glömma dock för jag orkar inte så långa pass i sadeln när jag mår så här.. Kunde ju inte komma mer lägligt?!
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan o kolla på X-factor resten av kvällen=)

RSS 2.0