Friska vindar

Helgens väder har varit helt fantastiskt=jag har jobbat.
Dagens väder är stormigt o blåsigt=jag är ledig^^
 
Emma o jag mockade ut bädden till hingstarna i förmiddags, det var lite kämpigt minsann men vi hade ett bra flyt så vi blev klara rekordsnabbt.

Hade under dagen sen inne Cezar för pyssel o mys samt verkning.. Hovis kommer nästa vecka så han får ta honom med då, fick inte riktigt till bakhovarna...
 
Min träning idag bokade vi om till på lördag; så det blir dressyrlektion fre o lör så att han förhoppningsvis är riktigt genomriden o mjuk tills på söndag:)
Bokade om pga vädret då passet annars gått ut på att få honom att vilja sammarbeta och hålla sig på mattan.
Louise som har lov från skolan denna veckan kom ist ut och tog några språng med honom; han har inte hoppat sedan hon gjorde det sist i slutet av sommaren:)
Hann bli bäckmörkt innan jag fått fram hinderna till dom, men de var så himla duktiga. Blev små hinder som de hoppade på en volt för att sedan avsluta med studs.
Trodde han skulle vara mer tittig pga mörkret men han hoppade på som bara den. Syntes verkligen att han tyckte det var kul.! Det behövde han=)
 

Finaste lillprinsen

Santana gjorde succsé igår på klinkfesten:)
Själv var jag måttligt road, ngn partystämning fann sig aldrig.. Lill-trollet stod i entrén till lokalen en timmes tid o alla gäster fotades med honom innan de gick in.. Sen fick han åka hem igen(:

Torsdags lektion

Morgon träning i blåsen för Jessika. Gick si sådär.. Överpigg häst med allt för många hjärnspöken o blåsten gjorde honom ännu mer på tårna.
Men sista genomgången av LB2an kändes faktiskt helt okej:)

Nästa vecka har jag bokat in två träningspass, alltså sista chanserna att få till dessa program. Tjatig? Oh yes, men det är på dressyrträning den mesta energin läggs för närvarande.
Försöker även bestämma mig för om jag ska har tjocka knoppar =få. Eller smala =flera.
 
Vill knappt tänka på morgondagens stress.
Jobbar dagpass. o vi inviger vår avdelning så höga personer från andra sjukhus mm + media kommer = får inte gå hem tidigare..
Mitt pass är slut 15,30.. 17,30 ska jag o Santana befinna oss vid festlokalen o då ska han va putsad o fin o jag nyduschad om ombytt *puh*
Får passa på att andas en annan dag(:

En ledig dag

Älskar dessa lediga dagar mitt i veckan när "alla andra" jobbar. Ett plus var att sambon oxå var ledig(:
 
Alco o jag tog oss bort till banan i morse o körde en genomkörare; sedan filmade Mattias när jag red igenom båda programmen. Mest för att jag skulle kunna konstatera hur fantastiskt dåligt det ser ut... Han flög i luften en gång VART program och vi lyckades nog hålla undertempo rakt igenom *mög*.. Känns ju jätte piffgt när det bara är 1,5 vecka till start^^ 
Måste börja tävla minst en gång i månaden nästa säsong så vi får in en bra rutin och kan satsa på att plocka lite poäng iaf :) Kan ju inte förvänta mig ngt "wow" när jag inte startat på 2 år. Och inte när jag inte har en ordentlig sadel att rida i iheller^^
 
När stallet sedan var halv-klart körde vi till Blentarp och hälsade på Liz som flyttade dit i aug:) Har dåligt nog inte blivit av att vi fått tummarna loss att åka ut o hälsa på. Så underbart hon bor! Jag är inte alls avundsjuk *fniss*
Naturen, huset, gården, hagarna.. Allt. Fick en sån underbart glad känsla.
Kanske droppar av stona på bete där till sommarn :)
 
Nu i em/kväll tog jag Santana ut på en tur i vagn. Använde Alcos reflex-ridtäcke som täcke under selen. Funkade utmärkt:) 
 

Skrittrunda o klinikfest

Hade många bollar i luften även idag;) Fick smita från jobb lite tidigare för att kunna följa planeringen *skratt*
Sandra och jag tog en skritt-tur längs med ån på Alco o Calle.
Alco satte ribban redan i hagen genom att tydligt visa att han minsann inte skulle in. Det hela slutade med att han vurpade i hagen...
Efter ett par svärord satt vi båda i sadlarna o kom iväg. Det blev lite trafik-, människo- samt hundträning för Calle (:
Alco har dessvärre en förmånga att stressa upp medföljande häst på våra ridturer, jag tror att han medvetet ger "all in" för att få den andra att göra så många skutt o åker-tramp som möjligt. Tack o lov lyckades han inte ngt vidare idag. Men det var ingen höjdare o sitta på en helspänd rödtott förbi majsfältet som idag helt plötsligt var fullt av spöken?!?!
 
Tillbaka sedan var det till o göra vid Santana till lilla Lykke som kom o red:)
 
På fredag är det dags för den årliga klinkfesten för oss som tillhör medicinkliniken på jobb:) Årets tema är Dallas dvs "western".
Fick idag ett önskemål om att Santana ska stå där o se söt ut vid trappan när alla gäster anländer o det är väl klart att han ska!!:)
Får dock hitta ngn annan som kan stå där med honom en timmes-tid då jag själv är en av gästerna.
Skit kul!!!=)
 

Bittra människor

Skäms på er!! Åter igen får man upp facebook när man startar internet.. Har dumt nog valt det som startsida; och ser alla bittra, negativa, "lipande" inlägg.. Ryck upp er! Ta era antidepressiva och ge er ut ist! Det är fint väder!(: Så vitt jag vet är det inte hälsosamt att vara så negativ, har inbillat mig att man är mer mottaglig för diverse sjukdomar då^^
 
Själv är jag GLAD idag..! Vaknade med ett ryck 8,20 o studsade ur sängen o gick raka vägen ut i stallet o släppte ut hästarna och fixade stallet.
Vädret är ljuvligt och hade gärna tagit en lååång ridtur på rödtott men Malin har honom idag och jag ska iväg o jobba om en stund..
Hoppas på lika bra väder i helgen så man kan varva dressyrtimmarna på banan med en uteritt iaf.

Motion

Linat Alco i pessoat, det blev intensivt i 20 av 30 minuter så han blev super trött! Men det behövde han(: Speciellt efter gårdagens katastrofdåligt pass^^
 
Sofia var i stallet så hon hjälpte mig sedan att sitta upp på Calle en stund. Seg-propp är vad han är men mysig!:) Skrittade på grusbanan inne på gården en liten stund. Men jag undrar om han vet vad skänklar är eller om han bara skiter fullsändigt i mig *skratt*
Mammsen vill köpa en westernsadel till honom så det får väl bli en sådan. Kan inte minnas att jag ridit i en sådan förr men de ser om inte annat mysiga ut(:
 
Doffe hade rymt i natt igen, stod utanför dörren när jag skulle ut i morse så idag var det jag som höll på o kissa på mig. Denna gången fungerade strömmen som den skulle *snark*
Nu har han grimma på sig o nästa gång han rymmer kommer jag sätta handtaget på mulen på honom, så det så ^^
 

Frustration

Du milde vad det känns i magen efter över en timmes pass med Alco på banan.
Jag kämpade så svetten lackade o han bar sig förjävligt åt nästintill hela passet.!! Ville bara släppa tyglarna o rida hem igen innan jag planerade att strypa honom långsamt^^ Men! Jag hade gett mig fasiken på att rida båda programmen så efter x-antal onödiga incidenter så kravlade vi oss igenom dom halvt om halvt.. Jag glömde givetvis sista biten i ena programmet med som avslut^^
 
Isabelle kom ridandes med sin till banan när Alco o jag i stort var klara, hon bad mig sitta upp på hennes en liten stund. Helt slut efter brottningsmatchen med Alco skuttade jag upp på Martha.. Super trevlig liten dam =)
Red inte många minuter, kände bara på henne:) Tack för ridturen!(:

Dubbel uppdatering

;)
Hittade bilder i mobilen på Lykke o Santana från ridpasset de hade i helgen som jag ville dela med mig av. Superduktiga båda två:)
 
Kan även tillägga att det som planerat blev en runda bakom Santana i vagn(:
Mammsen har även skrivit på papperna på Calle nu, så nu äger hon honom !! :)
 
... glömde berätta om i morse. Ni har väl inte undgått att se/höra om vargen som håller till här nere omkring? Som dödat ett 30-tal får i Näsbyholm som inte ligger mer än 20 minuter med bil från oss. Det har väl väckt ett visst obehag hos oss alla, spec när där inte brukar finnas varg i skåne.. O inte så här långt ner dessutom^^
Mammsen gick ut på tappan med ficklampan i högsta hugg o trodde att hon stod öga mot öga med vargen (hon var på väg att ge hästarna frukost o kl var 5,15= bäck mörkt).
Känn känslan när man tror att man har en varg framför sig och bara fryser fast i ren skräck.
Det visade sig vara lilla Doffe som smitit från hagen o lufsade runt i trädgården i jakt på gräs^^
 

Trevlig häst

Tränade för Jessika igår em igen.. Igår var han förbaskat trevlig rakt igenom!:) Skit kul att rida honom(:
Vi tränade på LB2 programmet så jag fick rida lång bana. Har lite svårt att få till ridvägarna helt hundra men det börjar komma så smått:)
Behöver träna mkt mer tempoväxlingar känner jag, det kommer bli focus på det tills nästa lektion...
 
Efter jobb idag är målet att köra en runda med Santana<3

Dressyrlektion

..med programträning.
Förutom att jag slarvar med mina vägar så kändes det helt okej.
Jag vet att mina nerver kommer styra på tävlingen sen och att mitt focus kommer vara att komma ihåg programmet. Men om Alco fortsätter gå lite bättre nu var träning så kanske vi kan samla lite poäng iaf;)
 
Han är super trevlig att lösgöra o rida i låg form. Han går allt mer stadigt. Utmaningen är att plocka upp honom i tävlingsform eftersom jag själv inte hittat hur jag ska sitta ännu.
Har en förmåga att landa i ett undertempo vilket jag verkligen måste jobba bort, det är bara pinsamt:/
 
I övrigt tänker jag njuta av en ledig dag med sambon idag, ev ett biobesök i kväll:)

Klippning

.. av en styck Alco. Som var brinnjävlig^^
Första sidan gick ok, andra sidan så blev han mer o mer förbaskad o skulle inte alls stå still. Han stod o smällde ner framhovarna i marken för o visa sitt missnöje.
Började kasta sig ner mot golvet o bar sig åt..
Skulle ta en sista gång under magen o då kom bakbenet flygandes mot mig. MORR...
Orkade inte tjaffsa mer idag så får ta finliret i veckan sedan. Så trist när man bara bråkar med varandra ändå..
Bästa Sandra hjälpa mig med att hålla odågan<3
 
Mycket mer har jag inte hunnit idag då jag jobbat först.
Noor har varit här med sina två barn o ridit lite med, mellan jobb o klippning av huliganen=)

LYCKLIG<3

Jag är dålig på att uppdatera att jag fått till mig;) Hah.. Så jag lovar att försöka bättra mig!(:
 
Alco o jag körde stenhårt på dressyrlektionen igår.. Efter lösgörande o tempoväxlingar blev det focus på att plocka upp honom i tävlingsform o träning på uppridningar... Fy tusan vad kämpigt.
Han var så trött mot slutet att han självmant la sig i låg form för att han inte orkade gå i hög.
I morse kom jag knappt ur sängen, det måste betyda att man jobbat på bra igår!:) Har ont överallt, känns nästan som om man åkt i backen;P
Nästa lektion är på onsdag så nu blir det mkt dressyr ridande fram tills dess.
 
Isabells kompis satt på Calle idag, hon tog även Alco till banan o kände på honom. Det blev för stressigt för mig att själv rida då här var först 4 barn på rad som red och sedan kom 6 flickor o hade kalas här för den ena tjejen som fyller 3 år:)
Haft otur med vädret hela dagen då regnet stått som spö i backen så det var genomvåta ledare, hästar + barn. Men de var lika glada för de:D
 
Målet var att komma upp i 10 ridande i veckan.. Denna veckan slutar vi på 13 ridande + barnkalas ...


Vaccinationer

Först o främst vill jag be er ALLA gå in o läsa följande blogginlägg och dela vidare: http://cathleen.blogg.se/category/ozzy.html
 
I förrigår fick Cezar o Doffe sin tredje spruta och är med andra ord nu grundvaccinerade. Fick även utskrivit avmaskningsmedel så tänkte ta alla till helgen:)
 
Alco o jag är anmälda till dressyrtävling på Malmö RK den 4 November. Då är det också 2 år sedan senaste starten.
Kommer vara nya program för mig/oss och ännu så länge sitter jag som en frågetecken när jag försöker lära mig dom *suck*
LC:1 och LB:2, så med andra ord blir det debut på långa banan. Har inga förväntningar alls, hoppas kunna hålla nerverna i styr och att jag kommer igår programmen :D
OCH att jag kan ta ner honom till arbets galopp igen efter mellan galoppen då han blir lite taggad där(:
 
 

RSS 2.0