Unghästutställning

.. sista utställningen för våran del i år.
Glad, nöjd, besviken, tjurskallig?! Lite blandade känslor:)
För Doffe gick det riktigt uselt. USCH så kassa poäng, han ser precis likadan ut som för 6 månader sedan o då fick han 37 poäng^^
Donna fick 38 poäng vilket jag är väldigt nöjd med, även om jag kämpade för en 8 på traven. Det var ju första gången jag visade själv.
STORT tack till Katarina och tjejen som var med henne på utställningen för hjälpen med Donnsan !! :) OCH hjälpen med hur jag ska visa på bästa sätt. Övning ger färdighet(: Där finns minsann ödmjuka uppfödare! <3
Även tack till mammsen som följde med och kunde hjälpa mig en del när jag snurrade rundor och som faktiskt gjorde det möjligt för mig att ens vara med då det inte fanns en chans att jag klarat ut att åka ensam.
 
Nu satsar jag på att komma ut på en dressyrtävling med Alco under hösten... (:
 Och knattarna ska slippa fler bad i år *hah*.. De är inte så glada i det;)
 

Morgontur på banan

Alco o jag tog ett pass på banan nu i morse.
Pigg o framåt häst som lyssnade mer på framåtdrivande än på halvhalter^^ Tränade lite bitar ur LB:2 programmet och insåg att ska vi kunna komma ner till arbetsgalopp från en mellangalopp får vi nog se till o träna för det gick verkligen inte att samla upp honom o få ner tempot; han bara speedade på och som mest la han in ett galoppombyte, vilket jag överhuvudtaget inte ens bad om *suck*
Ska be Jessika att vi ska träna mkt övergångar på söndagens lektion.
 
Doffe o Donna ska som bekant ställas ut nu på lördag och jag ska visa själv.. *hjälp* Vet inte hur jag ska klara ut det när jag blir så fruktansvärt nervös för minsta lilla^^
Man vänjer sig kanske men just nu känns de inget kul alls..
Hästskötare har jag inte iheller:( Mamma ska följa med o får hjälpa till så gott hon kan men hade behövt ha med en till... Får nog börja lära mig att klara mig själv på utställningar minsann(:
 

Dressyrpass

Ja nog blev det dressyr på banan alltid;)
Jessika ringde o väckte mig 8,30 o frågade var jag höll hus.. Hade aldrig fått hennes sms så visste inte att det blev bestämt att jag skulle träna idag.
Yrvaken var det bara till att hoppa i kläderna o skynda ut i stallet till rödtott. Han var väldigt speedad idag men super duktig.
Jessika satt upp sista stunden o red igenom honom lite; kan inte få nog av att spana på min snygga häst<3 O hon tar verkligen fram det bästa ur honom.
Regnade hela passet så var lagom blöt efteråt; o våtare blev jag för här kom en flicka som red ut en runda på Lady med.
 
Mockade även hingsthagen med Sandra + en tjej kom o red Santana lite senare så man har varit ute mycket i regnet idag.
Hoppas på lite bättre väder i morgon + en sovmorgon(:
 
Lägger upp bilder som Isabelle tog på Alco när jag linade honom i förrigår
 
 


I finally

...see what it means to be living
 
Häromdagen när jag o Mattias skulle ta en fika på stan efter mitt arbetspass; i onsdags för att vara exakt så var där en man som successivt blev mer eller mindre medveslös. Hysteriska anhöriga o folk överallt... (förstår fullt ut paniken hos de anhöriga).
Min första tanke när jag sprang fram var att han måste vara en diabetiker, utan att ha fått det bekräftat så utgick jag från det och med SOS i luren dirigerade jag folk med att hämta druvsocker, möta upp ambulans mm... Strax innan ambulansen kom kunde släktingar bekräfta att han var diabetiker (kan givetvis bero på något annat ändå men jag utgick från det.. Kan väl vara för att jag jobbar på en endokrinavdelning)
Vad som gör mig upprörd, ja tom förbannad är att vi svenskar är så nedrans FEGA.. Det är inte första gången jag ser hur folk samlas, fler o fler och INGEN gör NÅGOT?! Alla bara tar förgivet att "någon annan gör"..
Jag gick iväg så fort ambulansmännen kom och tog över, då de är dom som har mest kunskap. Men andra åskådare stod kvar o bara stirrar. VARFÖR?!
Skäms på er...
 
Nu har jag jobbat färdigt för denna veckan och ska förutom njuta av min ledighet ha ridande barn både lördag och söndag. 3 st om dagen:)
Alco o jag ska oxå bort en dag på banan o ta oss ett litet pass<3

Ledig dag

Idag har jag varit ledig, vilket har varit välbehövligt efter att ha gått och snorat två kvällar på jobb.
Tyvärr fick jag ställa in dressyrträningen då jag verkligen inte har mått bra, men jag känner att det är på väg att vända nu. Lagom till att jag smittat ner resten här hemma förståss;)
 
Bästa grannen Isabell tog med sig Alco på en ridtur idag, tack<3 Han hade varit väldigt pigg lille rödtotten.
Körde Santana en runda tillsammans med Emma och Brago med idag. Travade större delen av rundan och han var sååå trött när vi kom tillbaka, han har verkligen noll kondis *skratt*
 
Jag har glömt att berätta en sak.. Något man faktiskt inte ska glömma att berätta?!
Mamma har skaffat foderhäst, han ska vara sällskap till Alco + hennes myspojk. Hon är så såld och går och tittar på honom i hagen flera ggr om dagen:)
Royal Calimero "Calle"
 
 
 

Barnkalas!:)

Fre + lör har gått åt till ridlekis o barnkalas med de små:)
Igår var här 3 flickor och red och idag kom en jätte söt tjej och red Santana på fm.. Senare åkte vi iväg en timme på ett barnkalas med 2 hästar.
Det var jätte uppskattat och hästarna skötte sig super trots att där var en uppblåst hoppborg mm i trädgården(:
Var en kille som gled av då sadeln snurrade runt, men han var super duktig o hoppade upp igen:) Svårt att få sadlarna att ligga helt still på dessa små.
 
Känner mig lite krasslig så har inte ridit ngt i helgen. Ska se om jag har mer energi att motionera Alco i morgon innan jag ska iväg o jobba.
 

 

:
 
 

Dressyrpass före jobb

Steg upp i hyffsad tid o red bort med Alco på banan för ett litet pass.
Pigg o glad o framåt så idag jobbade jag mest på att samla honom då han gärna blir lite överilad sånna här dagar(:
De trista med honom är att han återigen är rädd för hinderna längs ena långsidan som stått där var enda gång vi varit på ridbanan.. Måttligt irriterande att gång på gång börja med att ta sig förbi där lugnt o samlat utan att flyga i luften.
Men stundtals var han verkligen superfin! Längtar tills nästa veckas lektion för Jessika.
 
Det trillar ner massa plommon till hingstarna  så idag stod jag, Emma o mamma o skakade ner massa från träden o kasade sammanlagt 3 fulla skottkärror med plommon(: Nu ska de slipper magknip på ett tag hoppas jag/vi :))

Helgen(:

En ledig helg gick minsann fort. Går på en "mördar vecka" nu så jag hade önskat att den skulle gått liiite långsammare iaf.
Har fått verkat Doffe, Cezar samt Ida med. Ida vill jag att hovis kollar på nästa gång han kommer för jag fick det inte riktigt som jag ville.
 
3 flickor var här o red igår så det blev ett par promenader med hästarna.
 
Sandra o jag mockade ut hingsthagen idag, slit o släp men det känns väldigt bra efteråt:)
 

Trött o sliten

.. fast det är kanske samma sak?
Vet inte vad det är för som gör att jag är så fruktansvärt trött hela tiden.. Efter kl15 är jag som en zoombie, så har det varit VARJE dag denna vecka.
Varken orkar eller vill något. Hade lätt kunnat gå o lägga mig så fort jag kommit hem från jobb om jag inte fått dåligt samvete över hästisarna.
En gissning är att jag har en infektion som är på G att bryta ut, kan inte göra så mkt mer än o vänta o se.
 
Haft en flicka på ridlekis idag + verkat Santana. Blev inte riktigt nöjd så hovis får ta sig ann hans fötter när han kommer i mitten av Sept.
 
GOD NATT
 
 

Mespropp

Idag är jag lite halvt besviken på Alco efter dressyrträningen... Även om han var super duktig sista kvarten så hade jag väntat mig betydligt mer av honom från start..
Blåste lite smått (verkligen inte mkt när jag började rida) vilket tydligen räckte för att han skulle vara rädd för sig själv o skutta framåt gång på gång för o komma undan (alltså spela rädd). Det är fruktansvärt frustrerande efter ett par ggr.
Att sitta o konstant aktivera en sån mespropp är bannemig en utmaning i sig..
Dock "levererade" han mot slutet som sagt o gjorde superfina skänkelvikningar, öppnor samt slutor. Så jag kunde sluta passet med ett leende:)
 
Mattias o jag fortsatte med hagen idag. Hann dra två varv med lina runt hela innan rullarna var slut.. Ska fortsätta när vi fått hem mer.
Ska vara sammanlagt 3 trådar o sedan ska delningarna göras osv.. Men vi har kommit en liten bit på vägen iaf.
 
Om det inte blir försent idag hade jag tänkt verka Santana ikväll. Får se om jag hinner:) Har hela helgen på mig annars att ta honom + Doffe o Cezar.

Sista semesterdagen

.. har tillbringats med mina fina djur<3
3 barn har varit här o ridit idag så det blev många promenader. =)
 
Alco o jag har även intagit stubben en runda, har ju inte ridit honom på hur länge som helst.. Inte sedan innan Kreta pga hans förkylning.
Inte ens en hostning blev det så jag är superglad o räknar med att kunna träna för mina tränare på onsdag med honom.
 
Mammsen o jag har även dragit bort nästan all lina kring den största hagen då allt ska dras om med nya trådar o då hagen ska bli 3 hagar i stället.
 
Delade meningar om att börja jobba i morgon igen, min "hemma avdelning" öppnar efter att ha varit stängd hela sommaren så jag räknar med att ha o göra. 4 månader tills nästa semester, o då bär det av till Hawaii!! :)

Bjärsjölager

Kom hem med silver på båda mina flickor som för dagen skötte sig exemplariskt. Hade önskat lite mer engagemang i traven från Donna men i övrigt är jag nöjd:)
Båda flickorna fick 39 poäng vilket glädjer mig. De fick dessutom samma"del poäng" dvs. 9-8-7-8-7..
Den där 9an på TYP betyder enormt mycket!:)
 
Trötta med glada hann man inte med mycket mer idag. Var som sagt en super fin dag med strålande sol mer eller mindre hela tiden.
Kika gärna i min bdb på bilderna.
 

RSS 2.0