Influensan

Så var det väl min tur att ligga pall och inte orka göra allt för mycket; förutom att gnälla över hur förbaskat uttråkad jag är!(:
Har mina fantastiska kollegor att tacka för detta, som väljer att gå sjuka till jobb o smitta ner en ist för o bli hemma ;)
 
I onsdags (när det hela bröt ut) var hovis här. Mammsen tog hand om det hela o jag låg nerbäddad i soffan. Hade bara precis varit ute o gett hästarna lunch då ingen var hemma vid den tiden och kunde ge. Slutade med att jag kaskad-kräktes på gödselstacken.
 
Igår började det krypa i kroppen så tråkigt jag hade det; efter att ha sovit bort en dag var jag lite piggare men desto snorigare.
Gick ut kortare stunder och hämtade luft. Malin hade Alco så han fick gå iaf :)
 
Idag testade jag att åka till skolan (dag 4 av 6 på handledarutbildningen-går 2 dagar varannan vecka ca).. Var där 1,5 timme sedan orkade jag inte mer utan körde hem igen o kröp ner i soffan.
Louise kom vid middagstid och red iväg en runda på Alco. Pallrade mig ut i stallet sedan då hon även ställde upp o red Calle.
Första gången han reds ut på själva, men de kom hela travbanan runt utan det minsta problem. Hon tyckte att han var jätte trevlig att rida så hon tar de båda på söndag igen :)
Nu är soffan intagen för min del igen o här stannar jag tills det är dags o gå o lägga sig.
 

Har vädret fått spel?

..ser inte bättre ut.
Igår o idag har det stormat som bara denn så jag har då inte gett mig upp i sadeln;P
Åkte ut en runda till stona under em tsm med mammsen o Sandra. Donna var inte det minsta intresserad av att bli infångad i hagen så henne struntade vi i.
Ist blev Lady och Ida ompysslade och fick en massa äpplen jag köpt med mig :)
 
Resten av kvällen håller jag mig inne i värmen:)
Trevlig helg!

Ny energi

Fortsatt glad o pigg med tanke på vädret. Har fått helt ny energi o motivation :)
Det absolut enda att "gnälla" över är att man måste tillbringa flera timmar på jobb, INOMHUS när man bara vill få vara ute.
 
Kl 9 i morse satt jag o Sandra i sadeln på Rally Calle o Alco.
Blev en härlig tur längs med ån. Alco var konstigt nog lite seg idag, antingen pga att han gått flera dagar eller för att han fick gå först ;)
Calle som vilade igår var super lugn o harmonisk. Tror att båda killarna för omväxlingsskull njöt av ritten.
Testade galopp; Alco var jätte fin o Calle fattade efter ett tag vad Sandra ville o då gick de undan. De susade förbi oss så Alco förvandlades blixtsnabbt till en katapult;P
Kul hade vi minsann(: Efter galoppturen var de lika lugna igen o skrittade fint hela vägen hem.
 
Är så sugen på att koppla Santana framför vagnen o köra en sväng; så fort jag får tid över ska jag ta o göra det! Var alldeles för längesedan nu.

Vårkänslor

 Både hos mig och hos hästarna (:
 
I förrigår var här en tjej som testade Calle. Hon ska ev bli medryttare (hoppas det då hon verkar kanon men hon ska prova ytterligare två hästar).
Marken var ngt frusen så vi skrittade ut en runda ihop (:
 
Igår blev det en härlig ridtur i fantastiskt fint väder tsm med Emma på Asse och Sandra på Calle.
Vi red "nya rundan" men vände tillbaka o red längs ån på hemvägen med för o inte behöva vara så mkt på vägen; då Calle inte är spec trafiksäker ännu.
Pigga o glada grabbar hela vägen bort. På tillbaka vägen var Calle trött; där var det bara gummibollen Alco som höll igång. HELA vägen hem. Vet inte om vi överhuvudtaget fick till så mkt som ett skrittsteg. Tom den lilla asfaltsbiten hem skulle han försöka sig på galopp ;)
 
Idag blev det en lika mysig ritt tsm med Emma på Asse. Strålande sol o helt vindstilla, kan det annat än bli bättre?
Vi red samma runda som dagen innan o Alco var lika pigg som igår :)
Traven var han som ett rakt sträck och trots spända tyglar svarade han inte så mkt som på en halvhalt.
Vi tog lite "samlad" galopp med men han ville bara fram fram fram..
Gjorde som han kommit på att han kan göra om jag sitter o bromsar in för mkt (i hans tycke då).. Kastar sig om i antingen korsgalopp eller så gör han ett byte, når han sitt mål o jag kommer lite ur balans passar han på att suga tag i bettet så han kan springa ännu fortare.
Idag var dock balansen där den skulle så vi kom mest studsandes framåt som en gummiboll längs med ån, måste sett lite kul ut;D

Jag har helt enkelt en otroligt glad häst<33
 

Härlig ridtur

Efter två dagars handledarutbildning och flera timmar i skolbänken kunde jag idag längta hem för att hoppa upp i sadeln.
Solen hade mycket med det att göra:) Även om det var kallt o smått blåsigt var det såå skönt att solen var framme.
Red en längre tur tsm med Emma o Asse, och Alco skötte sig utmärkt:)
Travade lite korta sträckor för första gången i år o jag bara njöt. Sista travbiten valde Alco bestämt att det var galopp som gällde så det var bara till o följa med tills Emma stannade så att jag hade en bromskloss;)
Pigg o gla kexchokla! (:
 
Älskar att det är ljusare längre o att hästarna kan va ute längre o längre om dagarna. För ta in dom innan det blir mörkt har jag som oskriven regel iaf. =) Är man så mörkrädd som jag är det inte att föredra att ta in fjantiga fyrbenta i mörker ;)
 
Har en ledig men fullspäckad helg framför mig, vilket är helt okej även om jag många gånger bara vill få vara ledig.

RSS 2.0