Hemma igen

Nu har jag äntligen fått hämta hem Alco igen. Han är mkt piggare o gladare men inte helt frisk än.
Jag ska själv spruta honom med antibiotika i 5 dagar. Känns lite läskigt men de ska gå bra, är inte helt ovan med sprutor o nålar:)
Finns en minimal risk att de hamnar i chocl när man får det så man skulle ge de inne i boxen med hästens huvud riktat mot dörren. Så att man snabbt kan backa ut om hästen "chockar"

Helsingborgs djursjukhus

Körde upp Alco till Helsingborg i torsdags. 
Det hela började söndagen förra veckan.  Samma dag min dotter döptes. Mamma ringde mig på morgonen o berättade att Alco inte mådde helt ok. Han var inte så sugen på o äta osv.  När han kom ut i hagen åt han dock. 
 
Sen blev de måndag o jag kom dit för o släppa ut. Hanhade intr druckit på hela natten o inte rört sin mat.  Trots att magen verkade vara ok tänkte jag ändå testa att ut o gå med honom. Men benen bar knappt. Han bara stapplade/snubblade fram. Tog lång tid innan jag fick in honom i stallet igen.  
Ringde efter vet som kom efter någon timme.
Då hade han 39,1 i temp o var svullen i vänster fram. Han fick febernedsättande o utskrivet Hippotrim som han skulle börja med på tisdagen.
 
Tisdagen kom. Han började med medicinen, var tempfri o allmänt piggare.  Dock svullen i vänster fram och vänster bak.
 
Onsdag. Han fick komma ut några timmar, såg nöjd o glad ut. 
När mamma skulle ge kvällsmat stod han o bara skakade i stallet trots dubbla täcken. Tempen visade 39,2. 
 
Torsdag - 38,6 i temp o slutat dricka o äta igen. Min veterinär sa åt mig att köra upp honom till djursjukhuset vilket vi gjorde.
Han står där uppe på isoleringen nu. Fått massa dropp.
Blodprovet visar en mkt kraftig infektion.  Men han är piggare.  Antibiotika över helgen o är proverna bra på måndag får han komma hem:)
 

Tråkigaste årstiden

Tråkigaste årstiden måste verkligen vara hösten...Jag kommer nog i vinter känna att jag saknar att åka utomlands så som vi gjort de 3 senaste åren.. Men kanske vintern 2015, då är Isabella ändå 1,5 år (men jag önskar hon förblir så liten som hon är nu förståss)
 
Hela ligan hade hovis förra veckan vilket gick jätte bra:) Även Willes hovar ser bättre ut.
Louise o hennes syster Ellinor red ut på Calle o Alco igår; o Calle lät för första gången sin ryttare tugga grus.. Rakt ner i den leriga åkern flög Ellinor. Men de gick bra ändå. Kanske enda fördelen med att de regnat så mkt (man landar nått så när mjukt)
 
I förmiddags red jag o Louise ut en lite längre runda.
Regnade hela turen men det var faktiskt skönt att komma ut iaf:) Jag hade nog inte motiverat mig själv till o rida om jag inte haft sällskap en dag som denna.
De skötte sig helt ok. Iaf Alco ;) Calle skulle lura i Louise att mina småhästar var livsfarliga på hemvägen. De dansade på tvären hela vägen upp till stallet *skratt*
 
Får se vad jag o Alco hittar på i morgon, någon slags motion ska han få. Ska även försöka komma ihåg o ta en bild på honom nu när han är nyklippt o fin.
 

RSS 2.0