Bortglömd

Sandra o jag stod i fredags o väntade på hovis men han hade råkat dubbelboka o glömt oss.. Så nytt försök i morgon em(: Har givetvis inte bil då, då den ska in på verkstad men mammsen är tack o lov hemma..
 
I lördags longerade jag i tungt underlag, Alco tyckte det var sååå jobbigt.

Denna veckan består mest av jobb.
Isabelle kommer flytta hem till oss med Martha en av dagarna i veckan.. Så fort som möjligt faktiskt men det ska bara gå att genomföra med (transport, jobb osv som styr)
Där hon står idag får inte hästarna gå ut om de regnar, så efter att ha fått stå inne i 3 dagar är det mest skit... Alla har vi olika hästhållning som sagt men det funkar inte för våra 4 benta alltid när vi behandlar dom som porslinsfigurer. Fast i detta fallet är det mer hagarna som inte får bli upptrampade.
 
Har även bokat in tandläkare till pållarna med; så i början på Maj ska de bli fina i munnen:D
Nästa vecka ska även en vaccination av Alco o Santana klämmas in.

släptåg

Idag var det min tur att testa ha Santana m som handhäst när jag red Alco. Gick helt ok men lite små jobbigt o man blev trött i armen. Men det ska definitivs göras om m jämna mellanrum. Båda skötte sig jättebra o Alco höll sig på mattan trots att jag red m en hand hela turen. 
 
Santana joggade när vi skrittade o när vi travade på fick han galoppera. Blev han trött svängde han in framför Alco så att det tog tvärstopp;) 

Olika

Idag har jag o Isabella som så många andra följt trenden "rocka sockorna", vilket jag tycker är en superbra idé!:)
 
Var inne i stan en sväng då Bellis skulle till frissan, sedan bar det av till gården för lite ridlekis. Gick med dunkande huvudvärk, gjort det hela dagen faktiskt. Ingen hit alls men nu har det ÄNTLIGEN släppt.
 
Förbereder mig nu mentalt för en arbetshelg. Nästa vecka ser ljusare ut när det kommer till fridagar. Och då klämmer jag även in lite mer ridpass.
Malin ska testa ha Santana som handhäst till Alco när hon rider i morgon, hoppas det går lika bra som jag tänkt att det ska göra.
 
 

Bättre

På't idag igen.  Red ut på Alco o Sandra körde Santana. Gick mycket bättre än sist. Pigg o framåt men inte det minsta dum. 
Lilleman o Alco höll nästan samma tempo i galoppen, vilket förvånade mig (:

värdelöst

Dagens ridtur var fullkomligt meningslös... Jag var mest så förbaskad när jag ridit att hade ngn i den stund bjudit 1kr för honom hade jag sålt på studs.
Vad jag blivit påmind om denna gång är att aldrig rida ut utan pisk igen.  Never ever.
Jag får vara glad att jag satt kvar o att vi aldrig hamnade i ån som vi var på väg ner i. Han hoppade tom rakt in i en soptunna för att han blev "rädd" för småhästarna där hemma.
Som Sandra skrev "kan man inte medicinera mot vanföreställningar" o ja.. ibland undrar. Aldrig varit med om en häst som har skallen så fullproppad med hjärnspöken. 
 
Hoppas på en behagligare ridtur på måndag ^^

Häst och vagn

I morse blev det årets första runda med Santana i vagn. (höll på att skriva Sandra men jag lovar att hon gick bredvid o ej drog vagnen *asg* )
Han är så himla snäll o lätt att ha att göra med trots att det går långt mellan gångerna han spänns för. Klok liten kille!(:
Hade lilltjejen med mig så det blev även hennes första häst och vagns tur. Hon tycktes njuta av färden och satt och kollade sig omkring hela rundan:D Det enda som inte uppskattades var att hon behövde ha hjälm på huvudet.
Sandra o Wirre gick med(:
 
I morgon tänkte jag hinna med en ridtur på Alco bla :)
 

Vår

ÄNTLIGEN! Ljuvligt väder o ridsuget är tillbaka:D ..Däremot inte tiden så får klämma in ett ridpass här o var.. Blir även lättare efter hand det blir ljusare ute för då kan man ta något pass på kvällarna med=)
 
Santana o Alco går ihop för tillfället då Magic fått mugg o går i annan hage.
Alco är inte över förtjust i småhästar så de går mest på varsitt håll..
Santana var halvvägs ute  ur hagen när jag kom idag;upptäckte att man glömt starta strömmen så i med kontakten o ställde mig o väntade på en reaktion från S.. Typ, frispel då han fick ström i nacken lr ngt. men inte en min så antar att den inte går runt hela hagen... IGEN... Trots att vi drog om linorna i höstas *dubbel suck*
 
 
Ha det gott!
 

Förkylningstider

Jag har dragit på mig min 3dje förkylning på mindre än 2 månader. Jag hoppas Isabella klarar sig denna gången annars blir det hennes 4e.
Mammsen/mormor är också tokförkyld så någon barnvakt om man skulle ge sig på en ridtur trots allt är inte aktuellt. Kanske ska vara glad om de blir 2 ridpass i månaden med tanke på att det alltid är någon som krånglar/bråkar;)
 
Är tacksam att man är ledig 2 dagar nu så att det får en chans att vända.
 
Nya bilen är hämtad, har dock fortf inte ens fått sitta i den så Mattias lagt beslag på den (A) men den är iaf fin att titta på *skratt*
 
 
 
 

Tur?

Idag hade jag flyt, för omväxlingsskull  (:
Matilda o jag tog en ridtur strax efter kl 8 i morse. Kan inte påstå att det var skönt då de blåste friskt.  MEN vi slapp det snöblandade regnet som kom strax efter att vi var tillbaka i stallet.
Grabbarna var tokpigga o taktade på tvären halva rundan. Sträckan vi travade på låg de jämsides i full fart. Gick så pass fort att de höll på o slå över i galopp. Antingen har jag glömt hur man bromsar lättridningen eller så var bara Alco inte intresserad av o lyssna;)
Vi fick även se en uggla under våran ridtur. Hur ofta händer de? Den satt o tryckte där vi kom ridande, men flög iväg när vi kom förnära.
 
Dagens ridlekis blev inställda pga de otrevliga vädret.
 
Idag bjuder jag inte på någon hästbild utan ist en bild från dagens modell fotografering.  Bella o 2 andra tjejer var modeller för klädmärket timote.
 
 

RSS 2.0