Ihhh, så kallt^^

Eftersom jag tänkte rida Alco i alla gångarter idag så tyckte jag att vi lika väl kunde rida ut. Är en hel del asfalt vilket passar bra eftersom jag räknat ut att vi mest skulle skritta(:
Kom ner för grusvägen och en bit in i byn när det började dugga lite lätt, stannade uppe på en gräsplätt och funderade för mig själv om vi skulle vända hem eller chansa på att det skulle sluta. Kunde inte komma på vad vi skulle kunna träna på där hemma så vi fortsatte:) Nådde nästan fram till en grusväg när jag hörde skolbussen komma bakom oss, o vägarna é väldigt smala ute på landet;D ... så vi traskade fint rakt ut i åkern *fniss* kände att det var bättre att gå ut där än att hoppa in i skolbussen om han skulle få frispel. Men han rörde inte en min när den körde förbi *tack min prins*
Travade grusvägen upp och in på en grässlinga där vi tvunget skulle fjanta oss med att stegra och vända hemåt, släppte tygeln med ena handen och knep tag ett ordentligt tag i halsen på honom tills han stod blick stilla, sedan gick vi lugnt och fint förbi den farliga jordhögen:)
Travade vidare och möttes att fler farligheter dock fick han ingen annan chans än att bara tänka framåt,.
När vi kommit en bra bit och upp längs ännu en grusväg började det totalt ös regna, tog skydd bakom ett träd en stund tills Alco blev otålig så vi fortsatte framåt, han travade sidleds hela grusvägen med rumpan mot regnet;) .. ända tills vi kom ner till asfaltsvägen igen där vi måste vända hemåt och med andra ord rida mot regnet:( Tog i mer och mer och Alco tyckte inte alls det var kul. Inte jag iheller för den delen som mest satt och huttrade. Men han skötte sig galant:D Jag min smarte hade inte ens jacka på mig *brrrr*
Tillbaka igen i stallet drog jag av mig tjocktröjan och på med jackan och Alco fick fleecetäcket med hals på sig:)

.. självklart blev det strålande sol så fort vi kommit in i stallet men men;) Man ska ju kunna rida i alla väder *Ha ha ha* Litar dock inte på väderguden så han fick ha regntäcket på sig i hagen när han torkat och skulle ut igen, sägs ju att det ska bli åska ikväll.

image134

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0