Pigg häst

Ridturen igår på min sega - svullna - trötta -förätna häst blev en piggelin tur då det var friska vindar stundtals..
Han dansade uppe på tårna o såg hjärnspöken överallt..
Valde o galoppera längs en grusväg o han hoppade o studsade hela tiden. Normalt brukar jag inte galoppera så länge då utan ta de lugnt. Man vill ju inte gärna åka av. Det hade räckt att en fågel visat sig kan jag säga så hade det blivit en luftpiruett;)
Men jag trotsade mig själv o valde att galoppera o galoppera o galoppera.. Så lugnt o samlat de gick på min studsboll... O slutligen slappnade han av o gick så himla fint. 
Så igår var han dyr<3

Sur

Eller kanske mer irriterad... Igår var de så pass att bägaren så smått började rinna över lite lätt; men absolut inte så att jag fick ett utbrott utan blev som sagt mest irriterad.
 
Är trött på att slarvande.. Skitiga bett dag ut o dag in... Det sköljer man INNAN man hänger tillbaka de... 
Mina hästar ska inte ha skitiga bett i sina munnar, o de hoppas jag inte att de får i heller?! Men det mest naturliga är att man tvättar bettet EFTER ridning och inte FÖRE.
 
Skulle longera Alco igår o fann pessoasystemet som är inställd efter honom o fäst på longergjorden avplockad o i en jävla röra... Varför frågar man inte innan man använder mina saker?! Varför tar man alltid förgivet att det är OK?
O framförallt VARFÖR hänger man inte tillbaka det precis som man tog det?
Trodde de tillhörde vanligt vett. "använder du andras saker lämnar du tillbaka de på samma sätt som du tog de"
Det får mig även att fundera vad man gjort med longergjorden ?! För jag antar att något varit fäst på den när man longerat?? Annars tappar de väl sitt syfte rätt snart.
Är medveten om att alla ställer sig olika till longering.. Jag gör det väldigt sällan och då enbart i pessoat eftersom Alco då även får med "Bakkärran" o kan trampa under sig. Sätter man då istället på en sk "gummisnodd" som jag misstänker att man i detta fallet gjort drar man ner nacken på hästen... Visst ryggen kanske kommer upp.. Men i regel blir hästen 51111 meter lång o jobbar inte med bakpartiet för fem öre.. Så snälla... FRÅGA FÖRST... 
Mina hästar = jag bestämmer.. OK?:)
 
Nåväl, idag är det en nydag o med andra ord nya tag.. 
Kommer en flicka som ska rida Santana nu på morgonen o därefter ska jag tar en runda på Alco.
 
Hovslagaren kommer i veckan till Calle o Wille.. Trodde jag skulle kunna fixa Willes hovar själv men de var påtok för långa.
 
OBS. Vill bara förtydliga att jag är INTE arg på någon. Bara lite irriterad o trött på allt slarvande. 
Så skärpning så blir de mer trivsamt.. 
Annars blir jag kanske arg:)
 
 

Nya saker

Hämtat ut paketet som äntligen kommit m Alco's nya saker idag.
Nytt dressyrträns o vita dressyrskydd runt om. Redo för nästa tävlingssäsong.!
Han kmr bli så fin så:)
 
Har även tagit ngt litet pass på Alco i veckan. Lite hostig är han precis i början men det är säkerligen för att han går ute om natten. Han är ju lite känslig min herre.
 
 

Hovis

Alco o Calle står tuggar och sväller för fullt på betet ;) Snällaste grannen där sköter vattnet åt oss nu i början då pumpen inte funkar hos de som vi hyr betet av.. 
Men så fort rörmokaren varit o fixat så sköter vi de givetvis själv igen:)
 
Idag var hovslagaren hos oss o tog alla mina hemma på gården. 
Glömde bort stackars Wille dock:/ Men ska bort o kika på honom i veckan som kommer. Hoppas han hovar är lättfixade! :D

RSS 2.0