Haft en toppen helg!:)

Det kändes som om hela gårdagen spenderades i bil; men det är väl inte riktigt sant;)
Dock blev det måååånga timmar i bil.
Strax efter halv sju igår morse styrde jag o Kajsa mot Hovvårdsutbildningen i närheten av Växjö.
Det var en mycket givande och rolig dag..! Två tummar upp:))
Tränade på att verka hovar från döda hästar; sedan på levande. Jag hoppade dock över att träna på levande då jag vill sitta o pilla med det hemma i lugn o ro på mina egna ist..
Så nu ska man bara få hem lite verktyg sedan tänker jag börja:) Min hovis får dock se över alla när han kommer o skor Alco nästa gång så att man inte gör fel.

Idag kan jag inte skryta med att jag fått allt för mycket gjort; det eviga blåsandet har inte gjort mig spec motiverad vad det gäller motion...
Tog mig an Cezar på fm o klippte bort en massa av hans tovor bla. Hoppas han kommer igång att fälla snart så man får av all hans päls..!

Moa kom vid 11-tiden så vi tog in flickorna o borstade dom. Ställde in varsitt träns till dom som de fick ha på sig för första gången (utanpå grimman med grimskaftet fäst i grimman) sedan tog vi en liten promenad. De är ju en ny regel för i år att ALLA ska visas i träns på premiering; jag som räknat med att få visa i grimma *men men*

Efter en tripp till Malmö o inhandling av två flugmössor o glansspray fick Santana o Doffe oxå sig en rykt.
Hade tänkt lina Alco men sköt upp det tills i morgon o hoppas på att det är bra väder när jag kommer från jobb.





Axtorps Donna Karan

Vilken underbar dag det varit!;)

Tidig morgon - började med en dressyrlektion för Jessika på Alco; måste varit första träningspasset för henne i år.
Min sadel såldes i fredags o de kommer väl ta månader att få hem den nya från Tjeckien så jag fick rida i en "skit sadel"... Invigde mina nya dressyrstövlar men satt väl inget vidare i den sadeln.
Men Alco var helt fantastisk, det märktes inte överhuvudtaget att vi inte fått träna ordentligt på någon månad; det var bara till o börja där man slutade o fortsätta framåt *glad*
Blev dock ett lite mildare pass än vanligt då varken han eller jag har kondis; men det var riktigt kul o det känns så bra såhär efteråt.

Strax efter träningspasset styrde vi mot Kristianstad (eller närmare bestämt Linderöd) för att kika på Donna och även köpa henne.
Hon fick ju givetvis följa med hem. Mer välskött o välhanterad häst på alla sätt o vis får man minsann leta efter.
Hon är fullkomligt LJUVLIG..!
Nu får vi hoppas på att både Ida och Donna blir godkända på premieringen i sommar..

I morgon väntar en lååång dag. Vi ska köra långt för att vara med på en hovvårdsutbildning jag o Kajsa.



Fullt upp

Varit igång med hästarna nästa hela tiden sedan jag kom hem från jobb; var så underbart väder att man bara ville vara ute o "lapa sol".
Först tömkörning av Santana; sedan borstning av samtliga små.
Doffe var inte alls sugen på att bli infångad utan levde rövare i hagen o bockade omkring; det är inte klokt vad snabb han är *skratt*

Efter paus o middag blev det en kvällstur på Alco; barbacka i solnedgången.
Bästa sambon följde med vilket var tur för i slutet av ån hade jag stått på huvudet om han inte gått före o "skrämt" iväg änderna som plaskade omkring.
Alco gick på bakbenen o trampade rundor, men hade de flugit sin kos precis när vi passerat hade de nog inte gått o hålla sig kvar.
Uppe på grusvägen sedan bytade vi så att Mattias red tillbaka till stallet. :)



Ivars-Ida

Mitt första sto någonsin är här; det första sto i mitt blivande lilla mini-stuteri.
Allt gick strålande att hämta hem henne; hon är bara hur go som helst.
Släppte ihop henne med Mackie (Sofias häst) vilket gick hur bra som helst. Ida visade direkt var skåpet ska stå *fniss*

Tog en super mysig barbacka tur på Alco i solen på kvällen sen och släppte därefter in honom till Ida o Mackie
(La Cross blir nämligen såld i morgon så jag vill inte att Alco ska bli ensam).
Även detta gick super. Lilla Ida på 76cm är boss i hagen över de stora grabbarna.
Hoppas på en kompis i hennes egen storlek snart dock så Alco o Mackie kan gå i annan hage.

Sandra kom nu på kvällen för tjejsnack mm; vi passade på att köra en runda med Santana. Jag körde på ena hållet och hon körde på vägen tillbaka.
Har nog världens duktigaste lille kille!



Snörvel

.. pust, stonk o stön.
Har inte fått mkt gjort idag; mest gått o snörvlat här hemma o legat på soffan o stirrat i taket.. Håller på o bli knäpp minst sagt.

Var strålande sol men blåste ordentligt idag.. Men när jag lunchade pojkarna märkte jag att små killarnas hage var i lä så lite senare under dagen gick jag o M ut o satte oss i höet o bara mös i solen med mina hjärtan.
Vet inte hur länge vi satt där men det var så härligt i solen att vi ville knappt gå in; fridfullt<3

Gårdagens tempstegring på Doffe o Alco är ett minne blått, idag mår de precis som vanligt igen :)



Ont i magen, feber, 10 års dag!

Först o främst så är det idag 10 år sedan min rödtott Alco föddes o det föll sig så bra att hans nya regntäcke kom! Eller tja de kom i fredags men har missat o ta in posten så hämtade ut det först idag..
Upptäcke när han skulle ut i hagen att han nog hade ont i magen så efter 2 timmars promenix kom veterinären; då visade han i stort ingenting men han tempade så han fick kramplösande + anti-inflamatoriskt..

Senare körde jag världens duktigaste Santana ut en runda med Sofia promenerandes efter :)
Först passerade vi en granne som stod o högg ved, sedan blev vi omkörda av en mötande bil samt en som körde om bakifrån.. En stund senare kom även en traktor bakom oss.
Han rörde verkligen inte så mkt som en min..!

Åkte en sväng till Liz o hälsade på; kikade på hennes nya sto (minishettisen Donna), samt på hennes valpar som nu är 1 vecka gamla.
Ja o de andra djuren förståss:)

Hemma sen borstade jag Cezar o Doffe i hagen o konstaterade att Doffe oxå mådde dåligt.. Tog en promenad med honom o tempade honom när vi kom tillbaka.. Även han har feber.
Så slog det mig att de blev ju vaccinerade i fredags så antagligen är det en biverkning de fått mina stackars pojkisar<3



Helg igen

Börjar bli sjuk tror jag, eller så klarar jag mig med halsbry...
Gick med halsont hela dagen igår o i morse hade jag nästan ingen röst- mycket mer än så har det inte blivit av det ännu.

Tänkte mest önska er en trevlig helg o bjuda på ett kort på Alco o Santana<3



It's my time, it's my life

I can do what I like.. -for the price of a smile!;)
Mattias är ÄNTLIGEN hemma efter 1 vecka hos sina föräldrar i Örebro<3 Känns som längre än så..

Känns som om man har många bollar i luften just nu, men det bekommer mig inte alls för det är mest positiva "bollar" o inte så många energitjuvar :)

Liz köpte ett ministo samma dag som jag var o kollade på Ida, så hon ska försöka sätta sig in i shettisvärlden.
Något hon tycker är vansinne som jag bara kan hålla med på är att det borde vara en självklar regel att våra små SKA vara vaccinerade när vi ställer ut dom.. Precis som i alla ridgrenar mm.

Idag skulle iaf vår veterinär komma ut o vaccinera 3 av mina (2 små o en stor).. Men han kom inte o svarade inte när mammsen ringde o jagade honom.
Tiden rann ut o hon skulle snart åka o jobba när han tillslut svarade; så han kommer visst i morgon ist.


Orkar inte längre

Orkar inte jobba som jag gör just nu; det tar knäcken på en. Är som högst ledig en dag i sträck.. Jobbar nu sammanlagt 8 helger i rad innan jag får vara fri en hel osv.. Sen efter de räknar jag med att jobba normalt antal helgen dvs 2 helger av 5..!
Fick ju inte ens sommarsemestern där jag önskade så får bita ihop nästan hela sommarn innan jag får semester; dvs v 33-35.

Hovis skulle komma idag; hade fått för mig att han skulle komma 17 så vi skyndade hem. Väl hemma insåg jag att det var ju inte förens kl 19.
Borstade de små o tog in Alco strax innan sju för o även göra han fin. Dock blev hovis sen, VÄLDIGT sen så jag fick ett infall o hoppade upp på Alco ute på gårdsplanen i bara grimma o grimstaft. Han var hur snäll som helst;)
Sen att jag varken hade hjälm eller skor på är en annan femma;P
Är faktiskt väldigt duktig med att ALLTID ha hjälm, så detta var bara en "dum" grej som inte räknas in *skratt*

Nåväl, hovis blev en timme sen så han är här nu. Jag kilade in för jag orkade inte stanna kvar med min bultande huvudvärk.
I morgon väntar vaccination för Alco, Doffe o Cezar =)


Ida

Idag har jag o Sofia varit på återbesök hos uppfödarna till Doffe; denna gången för att kolla på Ida.
Super fin o trevlig liten mini som jag föll pladask för(:

Får se när hon får flytta hit; men det lär bli nu i April iaf; hon är mer än välkommen!=)

I övrigt har vädret inte alls varit roligt; o jag mår som om jag gick runt o vore berusad (lovar att jag INTE är det dock).. Haha, även om jag funderat på o tömma mitt lager med cider så att det finns själ för o må som jag gör.. Dvs yr o åter yr:S

Hur som helst fick alla en vilodag idag; o de var inte lönt o borsta de små när de var genomblöta.
Alcos täcke åkte i soporna när han kom in; kan nog inte bli mkt mer trasigt än vad det var så har skickat efter ett nytt som jag hoppas hinner komma innan veckan é slut.



Påskhelgen

Har ni haft en bra påsk?;)
Har spenderat min på jobb så långt; har ett pass i morgon kväll med.. En fördel är ju att det är storhelgs ob alla dessa dagar(:

I morse fick mina 3 musketörer varsin borstning.
Santana fäller inte fullt så mkt längre; den värsta delen av vinterpälsen är nog av.. Vet inte riktigt hur det funkar, men det kanske stoppar upp lite med fällandet när det blir kallt igen? Har faktiskt ingen aning men det verkar nästan så.. Både han o Alco har fått lite tjockare päls igen (mest på halsen där de varit klippta)

Det är tur att man inte är rädd för sina pojkar; Doffe vände ändan till o backade upp mig i väggen.. HaHa, ENBART för att han ville bli kliad *snutt*
Hade det varit när jag precis fått honom hade man nog fått akta sig för där kom länge ett eller två bakben; nu tänker han inte ens tanken. Världens snällaste lilla kille!

Cezar fäller dåååligt; vill att han ska komma igång o fälla ordentligt nu så jag kan få bort alla hemska tovor under mage mm... Han är inte överförtjust i o bli pillad på men vänjer sig så illa tvunget successivt vid det med.
Tog framhovarna idag o kratsade.. Han har ju blivit verkad förr men tänkte att det blev för mkt så struntade i bak. De får jag ge mig på i morgon eller en annan dag.

Trevlig kväll

Löjligt

Sitter o läser här på internet och kan inte mer än skratta... Hur kan man vara fruktansvärt korkad?
Pinsamma människa, uttala dig inte om andra människor när du inte vet ett skvatt om dom; för alls skull så vakta din tunga.. OCH JA, du kan se detta som en varning..! Jag kan oxå slå näven i bordet o säga ifrån när jag blir orättvist behandlad!!!!!!

Dressyrpass nr 2 på Alco igår; o de känns idag kan jag lova.. Har sån träningsvärk bak i låren att det gör ont så fort jag ska sätta mig ner.
Idag fick han jobba i pessoat; rörde sig först som om även han åkt på lite träningsvärk men skenet bedrog *skratt*
Han visade upp sig jäklar i havet när han blivit uppvärmd;P

Jag som jobbar hela påskhelgen har en del o stå i så i morgon får pojkarna vila. Ska försöka hinna med o borsta av de små iaf(: Massor med vinterpäls kvar..
Precis börjat ge dom B-vitamin som de ska ha 2 veckor fram i samband med pälsfällning; får se hur det funkar. Om inget annat tycker de iaf om det.

På tisdag ska jag o Sofia åka o kolla på lilla Ida som kanske kommer att flytta hit:)

GLAD PÅSK!

Företag

Jag vill starta eget företag; vet dock inte vad huvudinriktningen skulle varit.. Men jag har mina ideér o tänker helt klart spåna vidare.

Har även en idé ang stuteri...
Ni har säkert redan räknat ut att jag kommer börja driva ett mini stuteri med fåtalet hästar sidan om jobb..
Aja, vi får se vad allt leder till helt enkelt..
Hade man kunnat försörja sig på sina hästar hade jag varit över glad.. Men då har jag valt helt fel inriktning av häst *skratt* så mitt jobb lär jag då alltid få behålla.

Alco o jag tog vårt första ordentliga dressyrpass i år ute på gräsbanan.
Han var väldigt mjuk o sammarbetsvillig men fick givetvis sina trista "utbrott"...

Efter att sedan ha varit en runda hos foderhandlaren spännade jag för Santana för vagn.
Har inte kört honom på ett par dagar så han var super pigg o gick o taktade. Riktigt roligt att han är så positiv till vagnen.

RSS 2.0