Mardröm

Åker till betet för o hämta Santana då jag ska ha ridlekis.
Martha är inte i hagen då hon rids så jag beslutar mig för att även ta m mig Alco till stallet för sårtvätt. Skulle han bli ensam en stund hade han sprungit vilket känns dumt då han är halt.

Har Alco i vänster hand o Santana i höger. Alco o jag går på grusvägen o Santana joggar i gräskanten bredvid samtidigt som han roffar åt sig en o annan tugga. Från ingenstans flyger han rakt upp i luften, o strax efter får jag mitt första stick. Inser att han trampat rakt i ett jordgetingbo. Med en häst i varje hand springer jag skrikandes så fort benen bär till gården o blir samtidigt stucken om o om igen.
Bankar på dörren o kastar hästarna till mamma (lite frågande får hon bort de till stallet o in i varsin box) o springer in i huset o drar av mig kläderna.
Alltså de e ngt av de värsta jag varit m om. Vilken smärta!

Klarade mig undan en allergisk reaktion tack o lov! Har reagerat på bistick tidigare o såg det värsta tänkbara framför mig.


Ridning

I måndags förra veckan blev det äntligen en ridtur på Alco. Han var väldigt stel till en början men mjuknade så småningom o var riktigt rolig att rida. Vi red lite dressyr på ett av gräsfälten kring gården.
Vet inte vem som är i sämst kondition av oss två.
På tisdagen upptäcke jag att han tappat en sko, på tors en kom hovis för att slå på den o jag ser då att han "skurit" sig på höger fram strax ovanför hoven o ner mot ballen. Tidigare samma dag hade Isabelle messat om att han o Martha sprungit som tokar o var blöta av svett då de jagades av getingar. Gissningsvis har han då även blivit trampad.
Nu är det lite vila tills det är läkt o slutar göra ont. Så typiskt:(

Santana går ju med Alco o Martha nu o Martha har börjat brunsta.. Jisses, killen är bombsäker på att han fortf är hingst. ;D

dags igen

Nu var det längesedan sist! (:
Lullan började sätta igång Alco igen förra veckan. Sandra sålde Wirre I söndags så just nu går  Santana m Alco o Martha på betet.
Hoppas de kan gå ute ett tag till innan allt återgår till det "vanliga" igen.
Själv befinner vi oss i Ramsvik just nu o bara myser denna veckan. Åker på småtripper i både båt o m bil. Ätit goda skaldjur inne i Smögen mm. Västkusten är toppen! (:
 
Kommer hem igen söndagskväll så from nästa vecka ska jag börja rida lite jag med.
 
 

RSS 2.0