Lill grabben

Varit ute i Blentarp idag o gosat med mina troll där ute.
Tränade på o gå i grimskaft med lillen för första gången; mammsen gick före med Lady. Gick väl så där, men med grimskaft runt rumpan så rörde vi oss sakta men säkert framåt i ngt som påminde om spansk skritt. Hah, där är humör i min lille grabb!;D
Han skulle även upp o klättra på sin mamma, såg ungefär ut som om han tänkte att de var hennes fel att han satt fast ;D
 
Nu är fodervärdar klara för min sto ett år framåt iaf.
Ida ska vara sällskapshäst o flytta till en familj i Vellinge trakten och Lady ska min granne ha hos sig så när fölis är avvand är det bara för mig att gå hem med honom;P
De blir ju som sagt in i November innan han flyttar hem igen(:
Tänkte ta hem dom på söndag nästa vecka, alt måndag v28 så hovis hinner se över dom innan de åker till sina tillfälliga hem.

Prins röd

Vilket åskoväder som drog in igår... Jag är glad att det hann dra förbi innan Louise kom för o hoppa Alco=)
Han är inte hoppad på länge nu och han tyckte de var dö kul o skötte sig utmärkt; hoppade allt hon styrde honom på(:
Man blir så glad när han är på de humöret. Han behöver omväxkling som alla andra så det var väl delvis de som bidrog till hopp-glädjen (:
Telefonen låg på laddning så tyvärr finns där inga bilder :(
 
Det händer mkt i huset nu men jag jobbar så pass att jag inte hinner vara där så jätte mycket *suck*, men alla lediga dagar åker jag dit o hjälper till att fixa o dona.
Mattias har semester nu så han får en hel del gjort. Vi får hjälp med tapetsering o idag har en firma börjat renovera vårt badrum. Litet badrum men stort projekt då de ska höja taket o slå ut en vägg så att det blir större :)
Slänger upp före o efter bilder sen;);)
 

Mys i solen

Haft en underbar ledig dag:)
Först ett par timmar i huset där jag spacklat undertiden som sambon tapetserat. Mammsen hjälpte till med o skruva ner hyllor o även hon spacklade :)
Därefter jag mest njutit.
 
Santana o jag körde en runda. Såå längesedan det var jag satte honom i vagn; så det var riktigt kul att komma ut på en tur. Han var givetvis trött o seg i värmen.
Vi tog rundan förbi där Alco o Calle går o betar o sa "hej".. De var måttligt intresserade av oss.
 
Sandra kom ut senare o vi körde då till Blentarp o hälsade på mina godingar där.
Lillfisen fick gå med grimma i hagen den stunden vi var där; tanken var att jag skulle träna på att leda honom i den sen när de andra var borstade men han däckade i solen o sov gott;)
Kom en jätte trevlig tjej med sin dotter o kollade på Ida. De ska ha henne på foder ett års tid som sällskap till sin islandshäst (undertiden som jag är mammaledig)
Fick ett riktigt bra intryck:) Så går allt som det ska åker hon om ca 4 veckor. Det är dessutom bara 30 minuter bort så jag kan hälsa på henne då och då.
 
Sandra o jag avslutade kvällen med varsin stor tallrik jordgubbar ute i solen.
 
 
 
 

Testande hästar;)

De kör inte bara pennor med mig utan även med mina medryttare mina stora pojkar;)
Avmaskade Alco o Calle i söndags. Calle stod på bakbenen i gången bara men närmade sig med "sprutan" o drog rundor så att stackars mammsen flög kors o tvärs. Skulle kunnat strypa honom på plats..
Sandra lyckades tillsist ge honom.
Sedan går jag in till Alco som bara gapar o sväljer:)
 
I månadags kväll sen släppte vi dom på bete hos grannen så nu går de ute dygnet runt. Blir inte så långt för de som rider dom att gå hem med dom i heller för att göra de i ordning för ett ridpass.
Idag hade jag en flicka här som red Santana så vi tog rundan ner mot gräshagarna där de stora går .
Då är Malin på väg mot oss med Alco (på väg mot stallet med andra ord) och mot dom kommer en gammal traktor lungt körande o vi går bak efter traktorn. Hänger ni med?;)
Då får Alco spel från att ha gått lugnt o välter omkull Malin o sticker tillbaka mot betet... För en traktor... Som dessutom inte hunnit nära.
JÄKLA häst säger jag bara... Det skrämmer honom ALDRIG annars så det var nog ren jäkelskap^^
 
I övrigt hade denna dagar varit alldeles ljuvlig.! Helt underbart väder.
Har varit någon sväng i huset med o hjälpt till att sätta upp renoveringstapet, blivit bjuden på mat i stan av bästa sambon samt varit ute i Blentarp o myst med mina små.
Den lilla miniföl-grimman jag fick hem (som såg lite väl liten ut) passade lillprinsen alldeles utmärkt.
 
 
 

RSS 2.0