Hppträning x2

Catrin hopptränade både grabbarna igår em/kväll o de skötte sig alldeles utmärkt!(:
Slängde upp lite hinder innan hon kom till stallet. Bla fick de träna på att hopp/rida i sväng; enkel oxer och hoppa ett enkelt räcke med markbom före och efter.

Alco var super glad och positiv till alla hinder o flög över allt hon styrde på. De avslutade på att hoppa en "sax" o trots att hindret ändrats så hoppade Alco gladerligen.

Armani gjorde samma övningar o med honom är de extra nyttigt att hoppa i sväng just så man lär sig hitta honom o hur man får sig med honom.
Höjde upp hinderna en aning för honom sedan då han blir så nonchalant på småhinder o måste lära sig att dra benen till sig..

Super duktiga grabbar både två <3

Nu ska jag slänga ner lite grejor i resväskan sedan åker jag o Mattias, Lotta o Kristian till Strömstad o stannar där veckan ut(:



Skogstur

Idag har jag o Kajsa varit i skogen med våra springare(:
Jag hade Alco o hon Jameson.
Hmm ja, Alco som stått i 3 dagar var ju som en liten tickande bomb som nog inte tog många skrittsteg på den ca 2 timmars turen.
Men kul var det o ffa mysigt!:) Vi har gjort caprioler, bocksprång, galoppombyten, tränat på att gå helt på tvären osvosv; men de är bara o skratta åt. Jag ÄLSKAR när han är så positiv o framåt.
I ena galoppen fick dock Kajsa stanna o vänta in oss för jag trodde han skulle sätta av mig o fortsätta själv *hah*

Har inte blivit mkt mer än så idag, men det var väl inte fy skam?!:D Finaste pojkarna<3


Provridning o inridning

Kajsi red Armani igår; red in sig på honom lite helt enkelt då hon visade honom för köpare idag.
Hans vanliga ryttare är ju bortresta och rida för köpare hade jag nog inte ens velat göra om det så var Alco som skulle säljas...
Såg jätte trevligt ut o det är kul o se Armani verkligen få jobba i dressyren på samma sätt jag själv strävar efter att rida. (Kajsa är som jag en dressyr"tant")
Hon som provred var jätte duktig och jätte intresserad av honom men jag har fler som vill komma o provrida så han ska inte till första bästa utan vi får se helt enkelt=)

Senare blev det o köra till Match. Började med o hänga o göra halter o gå fram igen. Han blir så spänd när man stannar o väntar på att ngt ska hända.
Kajsa satt upp två ggr idag o även när hon satt i sadeln tränade vi halter. Inte alls lite stirrig vid uppsittningen utan det är just vid avsittningen han blir nervös.
Jätte positivt med ännu mera framsteg; nu kunde han skritta avslappnat med henne på ryggen(:

Borde rida Alco idag men jag orkar inte; förkylningen slog till mer i natt så nu är det inte bara halsont så dom där krafterna man behöver är *poff* borta.
Får se hur kul de blir o åka o rida honom i skogen i morgon med Kajsa o Jameson efter att han vilat 3 dagar. Hah, jag är lika bra på o planera som vanligt^

3 års testet

Om en månad går anmälningstiden ut till 3-års testet. Hoppas jag hinner får tillbaka Santanas pass ett tag innan så jag kan kopiera reg beviset (sitter i passet tillskillnad från arabazen där det är på seperat papper) o skicka med i anmälan.

Hoppsadeln passade givetvis inte så är någon intresserad av att köpa den så hojta(:

Dressyrpass på Alco i morse; glömde handskarna och orkade inte hämta dom när jag insett det iheller så det resulterade i en stor vattenblåsa på ena ringfingret.
Han var inte kul alls att rida idag; motsträvig och tjurig. Kändes mer som att jag gav mig in i en strid från det att jag satt upp. Efter att på marginalen vunnit "striden" efter närmare en timme i sadeln var han super mjuk o trevlig de sista tio minuterna; o det är ju iaf så man vill avsluta ett ridpass^^

Blev betet på eftermiddagen; tog ett dressyrpass på en otroligt lojj Challis.. Han vaknade till i galoppen o bjöd på en serie bocksprång; han väntade sig nog inte att jag skulle gasa på honom lite till o sedan jobba honom ett tag till. Han kändes allmänt förvånad faktiskt(:
Sedan var det Match tur o Kajsa kom lagom tills han var "klädd". Idag höll jag honom väldigt kort o böjde nacken lite så att han inte skulle få kraft att sätta iväg.. Så när Kajsa kom upp i sadeln gick vi runt lite tills han slappnade av; sedan svängde hon över benet och hängde en stund medans vi gick innan hon hoppade ner.. Sedan upp igen o samma visa. Tränade på att stanna o sedan gå fram igen flera ggr innan hon hoppade av.
Han verkar tycka det är obehagligt precis när man ska på o av; inte när man väl sitter o rider runt; så det får bli hoppa på o av tills han vänjer sig nu framöver.

Armani vilar två dagar nu o Santana blev pysslad med i vanlig ordning.
Bokade om tiden med hovis en vecka tidigare då hovarna på samtliga utom lillen ser bedrövliga ut. De har gått 6 veckor men ser ut att ha gått 10... Nog för att de växer mer på sommaren men har aldrig varit med om att de vuxit så här fort tidigare:O

3 av 5 sover inne i natt då de gått ut med klass 2 varning över Skåneland pga regnet som väntas under natten.

Två inlägg


.. två inlägg på samma dag. Tjoho vad tar det åt mig?!.. ;)

Började med hästarna på betet idag. Lr ja; Challe får ju vila några dagar nu:D
Kajsa kom ut så vi kunde ta Matchis igen. Hängde lite först o sedan upp. Lite halvrodeo sådär först men han lugnade ner sig emellanåt om inte annat för att han blev snurrig i huvudet.
Känner ändå en positiv skillnad sen sist och det är ju tummen upp!:) När han var lugn o stod still satt hon sedan av o så var det klart för denna gången.
Tutar o kör på onsdag igen; i morgon får han vila hjärnan.

Hem sen o red ut en kortis med Catrin. Hon valde o rida barbacka på Armani;) Gick hur bra som helst; ett litet bocksprång i första galoppfattningen bara(:
Alco skötte sig oväntat bra trots att det blåste en del.
Pysslade självklart om Mini med(:

Hästledig för idag nu...
Det är inte klokt vad dagarna går fort! Såå tacksam för att det inte är ljuset 15,30^^


Lite klipp från gårdagens hoppning. Första på Armani; andra på Alco




Hoppning

Mötte upp Catrin på betet efter jobb igår. Jag tömkörde Match o hon red Challe.
Match var sådär kul till en början men var sedan jätte fin; Challe verkade sååå trött så det blev bara en kortis med honom.

Sedan åkte vi hem till mig där Catrin hopptränade med grabbarna grus; hon åker hem till Sundsvall o hälsar på över midsommar så vi fick helt enkelt köra hoppning ännu en dag samma vecka^^

Studs o kombi; började med Armani som var sååå himla pigg o framåt. Små brallade efter varje hinder *skratt*
Men han hoppade som en katt; tjohooo(:
Oxern i kombin låg på 1 meter sista språnget o den tog han med god marginal.

Alco fick göra samma övningar; där slutade vi på 90 för att inte exprimentera med hans självförtroende. Även han var lite brallig idag. Haha...
Super fina grabbz jag har(:

Lillplutten blev borstad o busad med i gräshagen undertiden Catrin värmde upp Alco=)


Armani

Alco


Taskigt väder

Återigen skitväder när det är dags för studenterna o springa ut...
I onsdags var det 5 år sedan jag tog studenten; skulle kunna ge en hel del för att få göra det igen(:
Blir ingen studentskiva för mig i år; ist ska Mattias bjuda mig på middag o "fira" att jag slutat på mitt gamla jobb idag o börjar på mitt nya i morgon.

Samtliga hästar vilar idag(:

Ringde en snubbe på Match för en stund sen. Vilka idioter det finns... Hoppas för hans egen skull att det var ett enda stort skämt.. Trodde ett tag att de var från någon radiokanal lr likande^^

Han ringde på araben som var den importerade lilla negern från arabien..
- Nej sa jag han är från Norge.
- Vad har han gjort där, badat i Fjordar eller?!
- Öh nej?
- Ingår några sadlar?
- Ev inridningssadeln.
- Ok, ingår några piskor?
- Skämtar du eller?
- Nej vaddå, vi måste ju få fram hästen.
- Jag tror vi skiter i detta
- Ja, okej. Vi skiter i piskorna
- NEJ. Vi skiter i detta... O sen la jag på luren.

Jäkla pucko!

Hon kom upp...

Gjorde mitt allra sista arbetspass i Alstad idag - vad det kändes konstigt! I morgon blir det avtackning på förmiddagen o säga hejdå till alla goa pensionärer o kollegor.

Slutade kl 20.00 o körde direkt ut till betet o Kajsa slöt upp strax efter. Började med lite regnstänk för att sedan stå som spö i backen. Kajsa hängde o rörde mkt på sig o avsides hördes åskan.
Catrin som varit ute på gården o ridit Armani kom ut o tog över linan på Match o Kajsa satt upp.
Fullt ös medveslös; men hon bara satt. En hand i manen o en i sadeln så bara hon satt tills han lugnat ner sig o insåg att han faktiskt inte kommer bli av med klumpen på ryggen.
Så duktig han var!:) Fick små ryck när hon rörde på sig för att sitta av så hon satt på tills han slappnade av o stod helt stilla tills hon hade fötterna på marken.
Sååå nöjd med båda två!(:
Åskan närmade sig hela tiden så det dundrade rätt bra strax innan vi var klara. Nu känner jag mig som en dränkt katt; alla klädesplaggen hänger på tork o jag sitter o huttrar i min vaarma morgonrock.

Hoppas nu han kommer ihåg detta o smälter allt lite så att han nästa gång accepterar läget fortare.

.. Mattias hämtade ut hoppsadeln till mig som äntligen kommit; jätte fin!=) Hoppas nu den passar med...




Ljusa sommarkvällar

Åh vad skönt att slippa stressa för att hinna med innan det blir mörkt! Precis färdig i stallet och klockan är snart 22; fortfarande ljust(:
Har varit full rulle precis hela dagen.

Varit ute en väldigt snabb runda på betet o sett över mina två arabaz. Lite små-sår här o var men annars verkar de må väl.
Amanda skulle ta ett pass på Challe; men jag hade lite o stå i så jag körde hem=)

Pysslade med Santana när vi kom hem igen; o testade att springa över små minikryss på 30cm. "Det där var väl inget" såg han ut att tänka *fniss*
Upptäckte sedan att han tappat en framtand i underkäken; ser ut som om han är på väg o tappa två till.. Det förklarar varför han filar så dant med huvudet på en o gnuggar munnen mot marken; pluttis<3

Sara är bortrest 3 veckor (har nog nämnt de innan) så Catrin tog dubbelhopp-pass idag på båda fuxarna. Tycker det är viktigt att hålla igång hoppningen på Armani nu när han kommit igång.. O Alco tkr det är så himla kul!
Alco gick jätte bra idag o vi båda var mer än nöjda med honom(:

Armani var lite seg i början men efter en stund fick de upp ett bra grundtempo. Han behöver ju utmanas hela tiden; det får inte vara för lätt för honom o han måste få tänka så jag la blåa ikea kassar under en bom under ett hinder; o sedan ställde jag gula konor framför ett räcke.. Ja jisses va han hoppade, men han hoppade dock även om man såg viss misstänksamhet.
Avslutade med kombination på ca 80cm - lagom höjd för en orutinerad häst.


Alco

Av någon otroooligt STÖRIG anledning går det inte att lägga in en bild till här under som jag tänkt (på Armani) så kika på min bdb för o se de andra bilderna




Kan inte bli mycket bättre

..visst är det underbart när allt känns SÅ otroligt bra?:D *ler stort*

Har min sista arbetsdag i Alstad på torsdag; på lördag börjar jag på sjukhuset.
Känns som om det just nu flyter på väldigt bra.

Blev ett toppen dressyrpass på rödtottarna efter jobb idag; spec Alco var som en dröm! Mums* Han är såå fin när han verkligen är med på noterna och svarar innan man hinner knäppa med fingrarna för hjälperna.

Santana och jag (samt Mattias o Sandra) tog en längre promenix idag. Förbi grannen o deras hästar först där han gladerligen visade vilken tjusig hingst han är; för nog allt är han fiin(:
Godkänd hingst hoppar vi över då hans mamma inte är RS och de minskar hans chanser enormt. Kanske att man provar ändå längre fram men just nu känns det som att de inte spelar någon roll:D Det hade bara varit roligt.

Nu ikväll sen mötte jag upp Kajsa på betet och hon fortsatte hänga på Match, han var såå lugn o snäll o trygg idag att hon säkerligen hade kunnat sitta upp.. Om jag inte glömt stigbyglarna *opsi*
På torsdag hoppas vi på en lika bra stund och i så fall sitter hon även upp:D


lillknatten smet ut i fältet;)


Födelsedag; sommarbete och ny häst

Idag fyller Armani 6 år; fick ett stort knippe morötter att mumsa på + en välförtjänt vilodag(:

Efter ett idag otroooligt lyckat dressyrpass på Alco där verkligen allt satt som en smäck; o efter att Amanda ridit Challis så lastade vi Challe o Match o åkte med dom till sommarbetet hos Olivia. I sommar ska de gå nere vid kusten. 100 meter från där Mattias har sin båtplats *mys*
Challe fick gå in först o sedan Match; han var inte speciellt rädd utan gick rakt upp på lämmen.. Tittade en stund in i "lådan" innan han snällt gick in. Så mellan 5-7 minuter för o lasta två hästar får FULLT godkänt.

Den där trippen Kajsa, Mattias o jag tog i måndas var till ett minishettis stuteri i Hörby. Har ju sedan länge bestämt mig för o skaffa en shettis när Match o Armani blivit sålda så att ingen blir ensam=)
Katarina som driver uppfödningen har ca 30 minisar o visade oss runt bland alla hästarna på hennes 20 hektar mark! Den yngsta var några dagar gammal bara.
Jag var där för att kolla på Santana. En 3 årig minishettis hingst på 80cm - och vi fann varandra direkt.
Otroligt välhanterade minisar som hon "pillar på" från dag ett.
Igår var jag och Kajsa och hämtade hem lillprinsen; som visade vilken läcker liten hingst han var när han fick syn på de andra.
Släppte ihop honom med Alco direkt och de gick super!
I morse släppte jag ihop honom med Armani vilket oxå gick kanon; efter dressyrpasset på Alco släppte jag in honom med och då gick det mindre bra. Armani skulle gå emellan hela tiden och "skydda" Alco och blev på så sätt lite väl dum mot lillen så han fick hoppa över till egen hage.

Tanken med Santana är ffa sällskap.. Ska även testa på trickträning; köra in honom till våren + få honom som godkänd hingst.
Han har redan vunnit utställningar:)



Mysig utflykt

Mattias, jag o Kajsa gjorde en liten utflykt igår. Hur mysigt som helst, o jag laddade på med massa ny energi.
Berättar mer om var vi åkte senare :)

Tillbaka på gården sedan fick vi ett litet infall; så vi hämtade in Match så att Kajsa kunde hänga på honom. När han blev rädd o studsade runt lite hängde hon bara kvar o när han lugnat ner sig igen hoppae hon av; sedan upp igen... Att jag aldrig tänkt på henne innan.!
Till helgen fortsätter vi o då ska här sittas upp på ryggen =)

Magkänslan sa att jag skulle låta de sova inne under natten o tur var väl det för vilket hemskt åskoväder det drog in som aldrig ville sluta.
--------

Idag har jag hunnit med ett kort dressyrpass på Challe; det är så fruktansvärt kvavt att svetten bara rinner av en när man stoppar ut huvudet så vi orkade inte så länge.

Väntar på att nästa åskoväder ska dra in; sen blir det antagligen uteritt med rödtottarna i em.




Kräk

..inte min dag idag

Powerwalkade runt travbanan med hög musik i lurarna i morse för o släppa alla störiga tankar. Jag hatar o sälja häst, vet ni de? Egentligen vill jag ha hela stallet fullt med hästar o på ngt sätt försörja mig helt på det.

Red sedan Alco barbacka 30 min; mer klarade inte mina ben. Tror där kommer komma en duktig träningsvärk senare. Han var jätte duktig och jag hade lättare än vanligt o sitta på honom, inte ens avsaktningarna blev spec stötiga utan mjuka o fina. Han är så rund o go om magen med nu att man sitter rätt brett *haha*

Sara kom strax efter att vi var klara och hopptränade Armani. Fick bli två ggr denna veckan då hon åker till Frankrike o sedan Grekland så hon kmr inte komma på ca 3 veckor.
Började med en lång cavalettiserie på 7 bommar, gick sedan över till galoppbommar där varannat var upphöjt på ca 20 cm.
Ändrade sedan till en liten kombination med kryss o bom emellan så att han höll sig "vaken".
Höjde lite efter hand o avslutade med en kombi där första var ett kryss o sista en oxer på ca 70 cm.
Han hoppar ALLT hon styr på o även om han kommer fel på första så hoppar han ändå nästa. Han är jätte duktig o försöker verkligen.. Efter hinderna däremot studsar han o har sig mest *suck* Någonstans måste han ju störa sig.

När han var badad o klar var han åter igen ett as o släppa ut i hagen. Gick med honom ut o in genom grinden för att han skulle gå lugnt. La slutligen kedjan över näsan o då svarade han med att resa sig över mig o fäkta med frambenen mot mitt huvud. När han höll på o slå över släppte jag. Kanske dumt; ibland kanske de vore bättre o dra omkull men jag är väl inte helt för det...^^
3 skinnflådda fingrar o ev ett brutet långfinger. Gör fruktansvärt ont, svullet o går inte o böja... Hoppas på en stukning lr så, tänker inte kolla upp det iaf... När de ändå inte gör ngt åt fingrar..




God förmiddag

Härligt väder va?(:
Är bara inne för en snabb lunch sedan ska jag ut i det fina vädret igen. Skönt att vara fri på en soolig o skön dag.
Hästarna har sovit ute i natt igen och de verkar lugna o nöjda med livet. Dagtid går de i gräshagarna o natt-tid i hagarna nära huset så man har lite bättre koll. Har inte iheller hunnit fixa med ström i gräshagarna.

Sara har precis varit här och hopptränat med Armani; gick jätte bra och såg väldigt stilfullt ut *ler*
De hoppade mkt på volt och tränade även att hoppa ett lågt hinder med galoppbom både före och efter för att göra honom mer uppmärksam och kvickare i benen.
Avslutningsvis hoppade de ett enkelt räcke.
Han hoppar allt man styr på men är lite nochalant på småhinderna; så med honom är det jätte nyttigt att bygga hinder där han måste tänka.

Senare undrer dagen blir det en skritt-tur på Challe o Alco tsm med Mattias<3


... o nä min hoppsadel har FORTFARANDE inte kommit. På måndag är det en månad sedan jag betalade den o efter nu 2 mail kommer jag oavsett när jag får sadeln lämna ett negativt omdömde..



Fullt igång med alla hästarna

För tillfället går hästarna precis som de ska och lite till, det är sällan jag behöver ha dåligt samvete för att de får vila då de oftast är mer än välförtjänta av det(:

Red ut med Sofi igår på Alco o Armani; vi skulle tagit ett pass i paddocken men det var så VARMT att vi tyckte det var bättre att skritta ut ist.
Travade några korta sträckor men det var knappt att vi själv orkade.
Armani drog ut i åkern en gång då det kom en motorcykel som måste haft fel på sin broms?! *ironisk*.. Men av rent hyffs drar man inte förbi hästar på en smal väg i 70 +...
Lillplutten var lite spänd efteråt men skötte sig ändå jätte bra; en del saker får man med all rätt bli rädd för.. Alco rörde inte en min, han är van vid idioter i trafiken :)

På kvällen sen hopptränade Amanda Challe för Sara.
Hon har börjat hitta Challe riktigt bra o träningarna hjälper. Hon ska fortsätta träna för Sara i hoppning en gång i vecka.
Visst blir det några kråkhopp o så där men nu rider hon, blicken är där, hon vänder på rätt och sitter bättre. Bra jobbat(:


 

Ha det så bra och komihåg att det är på TRÄNINGARNA man vinner(:


RSS 2.0