Bästa träningspasset hittills

Varit utan el o vatten sen igår kväll fram tills nu i em; FRUSTRERANDE...
Mobilen vart urladdad o datorn likaså.. Kände mig som en "grottmänniska"?! Luktade definitivt som en sådan men nu har jag ÄNTLIGEN duschat;)

Alco har varit jätte nervig o stressad hela natten; o i morse var han stenhård i ryggen (troligen då han stått o spänt sig hela natten)..
Trodde inte de skulle gå sådär jättebra att träna dressyr på honom men där hade jag fel.
Han var super fin o gick kalas!:) Jessica hade aldrig sett honom gå så bra sa hon o inte så tidigt av passet iheller då man ofta brukar få "traggla" ett tag innan han ger med sig..
Kände själv en enorm skillnad *kul*
Körde en del sidvärts mot slutet, vilket var lite kämpigare än väntat då han gärna pinnar iväg till sidan o tvärar för mkt.


Har även täckat upp honom lite idag till de tunnare vintertäcket samt skickat efter ett ordentligt termoinnetäcke o ett vintertäcke om vi får en tuff vinter igen
.. Lägger upp bilder på min beställning


Glädjande besked

..tror jag. Det är inte helt spikat än.
Men inte skulle bli gladare än jag om det gick o genomföra!:)
Ev kommer Challes aska strös (alt begravas) på/vid Blommeröds galoppbana där han vunnit<3 Jag tror att det är precis DÄR han vill vara.
Det gick ju inte att undgå att han tyckte om när det gick fort:)

Har som sagt haft hemma en Jessica Crown sadel på prov, den var liite för stor fram till tyvärr.. Men idag kom hon som säljer den ut med sin andra Jessica sadel som var ngt smalare o den låg perfekt! Den var dessutom ÄNNU skönare att rida i..
Jag vill ha den, jag MÅSTE ha den:) Dessvärre måste min Kentaur sadel säljas först så vi får helt enkelt hoppas att den finns kvar o att jag får sålt den snabbt o lätt:)

Jag tror jag ser ut som ett monster numera?! Santana är livrädd för mig o drar sin kos bara jag kommer gåendes.. Även inne i boxen flyr han fältet.
Kan inte begripa vad jag gjort honom? Mamma o Sofia får knappt tag i honom i heller.. Det tycks bara vara Mattias han tycker om för stunden.
Hoppas det går över snart igen; eller att vi iaf kan lista ut varför det är såhär.Att gå vidare

...finns inte i min värld just nu..
De sista dagarna har stått still för mig. Först idag tillät jag mig själv att må bra; eller snarare tvingade mig själv.
Jag la energi på de små i morse.. O tvingade mig upp i sadeln på Alco även om jag inte alls ville.. Men jag var tvungen då jag fått hem en dressyrsadel jag måste provrida i som ska lämnas åter på onsdag om jag inte vill ha den...

Så fort jag ger mig själv tid att tänka gör det bara så ont, jag längtar tills den värsta smärtan är över.
Fick ta itu med försäkringsbolag osv i morse.. Har en del som ska skickas in på olika håll o jag vet varken till eller från.
Efter ridturen på Alco när jag tillät mig själv att le kom nästa jobbiga samtal o allt brast igen. Det var från Hästkrematoriet där de undrade om jag ville att han kremerades ensam eller med andra..
Jag valde ensam o får då hans aska tillbaka att begrava själva. Min fina prins<3
Fantastiskt medmänsklig o snäll människa som ringde mig därifrån; tack för att det finns såna människor!(:


1994-06-28  -  2011-11-19

Sov gott min prins<3

Jag gör inget annat än o gråter, har nog gjort det de senaste 24 timmarna.. Jag blev tom akut ledsen i morse när jag vaknade för att ja tillåtit mig att ha en god natts sömn..

Idag har Challe fått somna in<3
Kändes som det enda rätta för honom, man måste tänka på djuret o inte på sig själv även om det gör så fruktansvärt ont att släppa taget.
Jag satt o bankade i soffan samtidigt som tårarna sprutade i morse o sa gång på gång "vem ger mig rätten att bestämma vem som ska leva, varför kan inte någon annan göra det åt mig"...
Den enda lättnad jag känner nu är att han inte har ont mer, att han kan galoppera vidare på de gröna ängarna tsm med alla andra där uppe.

...
Sofia o jag skulle rida mina pojkar igår, hon Challe o jag Alco..
Redan från grinden såg vi att Challe stod konstigt med benet, han ville inte o försökte inte ens sätta ner det utan stod o "doppade tån".. När vi försökte leda fram honom vinglade han bara åt sidorna.
Ringde ett par veterinärer men ingen ville komma ut; INGEN... Samtliga sa att det lät som akut hovböld o att han kunde stå med jodopaxomslag i boxen tills på måndag...
När vi fått in honom i boxen o han stått inne ett tag blev han genomsvettig o andades häftigt; ringde veterinär igen men ingen ville komma ut..
Ringde ist upp till Helsingborg som bad oss komma upp.
22.00 var vi framme.. veterinären började med att klämma på hoven för att se om det var en böld men det visade inget; hon satte sedan nervblockader strax ovanför hoven men då han fortf inte ville stötta började vi röntga nerifrån hoven o upp..
Han hade fått en fraktur som grenade sig som ett "y" på kotan; den gick högt upp o igenom själva leden.
En allvarlig fraktur sa dom; o då operation inte var aktuellt var den enda utvägen att gipsa o ha boxvila i 12 veckor.. Där skulle han stå fastkedjad så att han inte kunde vända sig, lägga sig etc.. Han skulle bara kunna äta mat i "krubbhöjd".
1 vecka skulle han stå där o 11 veckor hemma..

Lämnade kvar honom där över natten för att bestämma mig; det är ändå ett mkt stort beslut att ta, det värsta jag någonsin tagit..

När jag ringde veterinären på morgonen hade jag redan bestämt mig; han kan ju inte lämnas ensam 5 minuter utan o bli hysterisk.. Det hade inte varit rätt mot honom; han hade blivit helt förstörd.
Röntgenplåtarna hade de skickat vidare o nu var det andra besked.. Han skulle behövas gipsas i narkos o sedan stå där uppe i 3-4 veckor o sen resten här.
..där visste jag att jag/vi tagit rätt beslut.

Mattias o jag tog med oss Amanda o hennes mamma upp för o säger hejdå - skriva papper osv...
Där stod min fina prins - helt nerdrogad.

Det gör fruktansvärt ont o lär göra det ett bra tag fram över - men jag är övertygad om att jag fattade rätt bestlut, i efterhand sa även veterinären att det var den enda utvägen..
Chansen att han skulle blivit bra igen var inte ens 50%.

Sov gott min fina, nu har du inte ont längre<3

Tack alla som hjälpt o stöttat mig! Ni är guld värda<3Fan

Väntar på Kajsa då vi ska upp till Helsingborg Akut...
Uppdaterar er!

Öm i kropp o knopp :)

Puh, koppen är bra mör o jag är övertygad om att jag kommer få rulla av sängen i morgonbitti när klockan ringer..

Sofia testade o rida Challe på bana idag; MED gramaner o efter att ha varit motsträvig en stund var han hur fin som helst!:) Nåja, ganska fin iaf;)
Tog av gramanerna mot slutet när de ändå bara "hängde o slängde" som syftet med dom är.. O han var så genomriden o mjuk då att han självmant sökte sig neråt.
De tränade mycket på halvhalter o övergångar o efter passet hade nog inte Sofia en torr fläck för jobba fick hon *fniss*

Alco o jag tränade dressyr senare under em o idag var nog inte den bästa gången.
Men jag är nöjd ändå!(: Han var stel, spänd, trippig o tittig.
Vi kom fram till att det nog är kylan som spelar stor roll i de hela.
Ville inte lyssna helt hundra utan man fick vara övertydlig med hjälperna o riktigt ställa igenom honom.
Som sagt nöjd ändå även om vi haft bättre pass.
O smärtan i min kropp får tala för att jag faktiskt jobbade som ett djur;)

Vi släppte ihop alla stora pojkar innan idag då det är lite synd om Alco som går ensam o det gick hur bra som helst.. De stod o betade ihop alla 3 när jag hämtade in Alco för ridpasset..(:Hästar i trafiken

Vad tycker ni om det?
Finns en grupp på facebook som heter "väglaget sydkusten" som gjordes förra vintern för att kunna tippsa varandra var det gick o inte gick att ta sig fram pga snö o halka..
Nu har en det spårat ut där ang hästar i trafiken o det bara kokar i mig... Sitter o läser o blir mer o mer förbaskad...
Hur folk kan ha sån förakt mot ryttare + häst... Vi klassas som fordon..!
Kopierar in en kommentar från en väldigt vettig person som skrev ett par kloka ord..

"Hästar förs fram på vägens högra sida och är att betrakta som fordon och ska betraktas som sådana även av medtrafikanterna. Dessutom är de levande varelser precis som fotgängare och förtjänar samma respekt för sina liv. Om ni inte förstår och respekterar detta har ni inte i trafiken att göra då ni utgör en livsfara för allmänheten."Min dag idag har till stor del bestått av häst o åter häst:)
Busade med de små o hoppade lite med Santana; vilken dålig kondis man har! Flåsade som jag vet inte var efter att ha sprungit runt en stund *skratt*

Alco jobbade på i pessoat o fick ävan trava bommar med låångt avstånd för att ta ut klivet.. Super duktig!:)

I morgon väntar dressyrträningKunde gått riktigt illa

Challe har varit ett ök o rida de sista dagarna...
Har kört stenhårt med att träna halvhalter o tempoväxlingar; tycker det är SÅ fel att rida en häst i full fräs framåt innan de "bromsande-hjälperna" sitter.. Man uppmuntrar inte en sån häst o springa framåt..
Han ska kunna samla, svara med en halvhalt lika fort som man knäpper med fingrarna osv.. Inget huvud ska dras upp o farten ökas för att man tar en halvhalt...
I torsdags när jag red ut var jag vansinnig på honom o tvingade honom att gå i samlad trav... Skulle ta galopp en kort sträcka upp för en backe o sakta av innan vi var på toppen... O vad gör fanskapet??
Jo när jag tar i honom kastar han ändan åt höger ut på åkern så han går på tvären o drar järnet sidleds... Inte nog med de så var där en brant upp till åkern så det var på håret att vi gick omkull.
Tvingade ner honom för backen igen, fattade ny galopp o gjorde samma sak igen - de gjorde även han o denna gången kom han ner på knä o vände...

Idag red jag o Aliana ut på arabazen.. Upp för samma backe skulle vi prova att galoppera LUGNT..
Alco o jag höll bra avstånd för att inte trigga honom o efter 5 galoppsprång så drog Challe iväg i sken...
Tacksam att Alco höll sig så lugn och bara precis taktade något steg innan jag fick ner honom till skritt, var rädd för vad jag skulle få se när jag kom upp för backen... Men långt borta såg jag en vit prick o Aliana (som stod på marken)
Visade sig tack o lov att hon hoppat av tills vi kom ikapp igen.

När jag fick honom poängterades det gång på gång att han älskar att galoppera o att galoppera fort; först NU har han visat den sidan och det är INTE okej...
Kommer rida ut honom på gramaner i fortsättningen så att han inte får en chans att få upp nacken - då kommer han inte iheller kunna dra som han gjorde idag...

PUSS på Alco som var sååå snäll<3


..sen en sak jag reagerade på idag när vi åkte ner mot Falsterbo...
Hästarna där gick med 3 täcken på sig... Fleece, termo innetäcke + utetäcke.. Kallt men soligt o inte spec blåsigt... Mätaren visade 8 grader..
Undrar mest vad de ska ha på sig i vinter??
Hur täckar ni era?? Mina går fortf med regntäcken ute, fleecefodrade dock..

Morgonmys

Blev lite morgonpyssel i morse med mina små lurvbollar<3
Så skönt att man kan ställa ut Doffe i gången utan större beskymmer o att han dessutom går o pilla på o lyfta hovar utan att man får va beredd o skutta undan numera(:

Fick hem ett måttband där man ser vikten på hästarna igår; har aldrig brytt mig om o skaffa ett då jag har svårt o tro att de stämmer men men (:
Enligt den ska Alco väga 530 kg, Santana 150 kg o Doffe 95 kg (mamma hade hunnit släppa ut Challe i hagen så har inte måttat honom än)...
Vad tror ni? Kan de stämma??
Låter logiskt nått så när faktiskt... Santana har blivit lite för rund så det är möjligt att han ligger där någonstans(:

Hade inte mkt mer än så o säga, ville bara uppdatera bloggen lite=)
Challe vilar idag o Catrin tar en tur på Alco i em.
Själv har jag ett arbetspass framför mig:)

...hemma bäst

Kom hem igår em o hade sån tur att jag var fri idag som start på jobb-veckan;)

Hade dressyrlektion kl 9 i morse på Alco o han var sååå fin. Ni kan inte ana hur fin han blivit.. Kan fortf inte sitta ner i hans "nya" trav.. Sitter ner korta bitar o rider sedan lätt igen för att det inte ska bli så stötigt :)
Han blir längre o lägre o har fått ett mkt större kliv i traven.
Idag när vi var klara satt Jessica själv upp o kände på honom; vilket steg min pojk har<3 Han fick han riiiktigt lång o låg o sååånt "schwung" i steget när hon travade.. Jag stod bara o gapade.
Vi är nästan där; jag måste själv bara kunna få honom snäppet lägre(:
Han svarar bättre än någonsin på halvhalter o är vaken o med på vad jag vill hela tiden.. O ffa så FÖRSÖKER han.
Vi kör övergångar hela tiden, böja/ställa igenom.. Öka o sakta resp gångart osv för att han ska vara kvick o vaken konstant o göra vad jag ber honom om med så osynliga hjälper som möjligt.
Träning nästa måndag igen(:

Efter foderköp mm red jag ut en tur på Challe.. Han var sådär kul^^ Gasen i botten o ja.. Han vet fortf inte var en halvhalt är!
Tog jag tag ordentligt i högersidan (valde att ha den som "yttersida") så svängde hästen runt till vänster o skulle springa hem??!
Han var sååå sur på mig då jag tvingade honom att gå i kort o samlad trav + galopp hela turen.. Han fick inte öka så mkt som ett steg.
Han testade att lägga sig på tvären i galoppen genom att snabbt skjuta iväg rumpan åt höger o hoppas på att jag skulle tappa balansen - men jag satt som berg:)

Mina smånissar är även dom ompysslade o gosade med idag<3

Örebro

Kom fram till Örebro för någon timme sedan(: Har semester denna veckan o Mattias är ledig enligt schemat så vi passade på att ta en tur hit för o hälsa på hans föräldrar.

Alco som bar sig så illa åt förra veckan skuttade jag upp barbacka på igår o red ut.. Tack o lov var han hur snäll som helst o skötte sig ua.
Så långt denna veckan har han överlag varit underbar<3
Idag vilar han o sedan rider Catrin honom fre-sön.
Amanda håller igång Challe dessa dagar o de små blir ompysslade av alla mer lr mindre *ler*

När vi åkte hit upp körde vi igenom Motala; kunde inte låta bli att tänka på lilla Match<3
Armani längtan fick jag oxå tidigare idag när jag kollade på bilder.. Mina prinsar<3 Men jag är övertygad om att de har de toppen med sina nya mattar.


RSS 2.0