Snö

...i mängder^
Att det på ett dygn kan komma över en halv meter snö; är för mig väääldigt ovant. Det är ju trots bara November:O
Detta var natten mellan fre-lör; så jag fick skotta i 1,5h för o ta mig till jobb på lördagsmorgonen.. O jag tror aldrig att jag hade kommit dit om det inte tillslut dök upp en traktor som hjälpte mig o gräva fram bilen o göra "fri väg" ner till vägen; TACK främling.

Emma red Alco i snön i lördags; i går fick han vila..
Idag hade jag tänkt busa i snön med honom med det blåser kraftigt o snöar så det kändes som om det skulle bli så där skönt o han hatar det.
Däremot är han o Match ute i hagen o får stå ute någon timme till(:

Funderar på o byta box på dom nu när Armani inte är hemma. Att ha Alco i Armani's box, Match i Alco's och att sedan Tjalle får Match.
Tjalle ja; hur i hela friden ska jag kunna köra hem honom nästa helg:O Mitt enda hopp är att det inte blåser så att vägarna är fria o körbara. Vore ju snyggt o sätta sig i snö med transport; ännu mindre att få sladd:S HUAH!
Mattias som är van yrkeschafför o som kört lastbil året runt vill inte ens köra hem honom till mig då han menar på att en framhjulsdriven bil som har släp bakom blir MKT svårare att hantera i detta väglag.
Han förklarade så bra men jag har glömt, HAHA:P
Nästan en skrittrunda

Bestämde mig för o skritta en liten runda med Alco i morse o ha med mig Match som handhäst(:
Dels för att Alco pga av väder stått i fyra dagar, men ffa för att det kändes som att det kunde bli en mysig runda i snön som fallit.
Men tjii fick jag, var blank-is överallt så vi kom inte många meter; tillsist tog vi oss ett varv runt hagen o gav sedan upp.
Nåja tanken som räknas, inte sant?:P

I morgon ska jag gå bort med Alco till gräsfältet o se om det går lättare o rida där:) Det läskigaste just nu är att isen göms under snön.
Korsförlamning

Alco var på håret från en korsförlamning idag:S
Hämtade in honom o Match från hagen vid halv fyra; det hade regnat ett par timmar men inga skyfall så jag stressade inte.. Men trots dubbla täcken i hagen skakade Alco som ett asp-löv o rörde sig stelt.
Lät honom stå en stund med flera lager fleece; så efter en liten stund släppte det o han var som vanligt igen *puh*

Fick bli pyssel av hästisar idag ist för ridning. Manarna blev rykta osv(:
Skulle komma in snö i natt o snöa fram till fredag, dubbel suck.. Får se om jag kommer kunna rida något i morgon:)

Nu har det gått mer än ett dygn sen Armani åkte, o nu känns det faktiskt okej. Det är jobbigt o titta på hans tomma box, de får jag väl erkänna..
Men efter lite rapporter från Josefin om att allt gått bra so far känns det som en stor klump i magen försvunnit.
Har bilder på mobilen jag ska ladda över så småningom;D


... Just ja.. Match har numera kortman. Alco och/eller Armani hade fått för sig att göra spikes på honom så han såg inte så jätte kul ut.. Dom två röda hänger inte alls med i modesvängarna *asg*
Antar att jag får ta en bild på nya frisyren med;) Även om avsikten är att låta manen växa ut igen!:P

Separationsångest deluxe

Mår väldigt dåligt, känner mig nere o ffa ledsen.. Även om jag långt inne i magen känner att jag tagit rätt beslut. Jag skulle tagit det för längesedan dock.
Anledningen att jag skriver här är för att jag känner att det är lättast att samtliga får läsa det här så att det inte kommer i omvägar o med annan version osv.. Ungefär som att "de du inte vet om dig själv, det vet alla andra" och jag är så förbannat trött på skitsnack!!!

Jag har idag kört iväg med Armani till sin nya fodervärd..
Efter att ha haft någon medryttare sådär; som jag somvanligt inte kan lita på... Som ljuger o säger att "denne" varit o ridit o att det gått sååå bra.. När "denne" i själva verket inte alls varit här...
Det gör förbannat ont ända in i själen men det är varken rätt mot mig eller Armani; och jag kan inte lägga så mkt pengar varje månad på en häst jag knappt längre vågar rida.. Vad rider jag; knappt en gång i veckan... Tar den lätta utvägen o jobbar honom från marken.
Nu ska han bo ett tag hos Josefin som bor utan för Helsingborg; hon är 18 år och går sista året på Helsingborgs ridgymnasium.
Vi har skrivit kontraktet på 6 månader i sänder. Så sen är tanken att jag får tillbaka en tillriden häst som kommit längre i sin utbildning/utveckling o som jag därifrån kan börja träna regelbundet för tränare med, samt komma ut o tävla(:

Sådär, jobbigaste bomben släppt och det tyngsta beslutet i mitt liv tagit.. Och kom ihåg, han är INTE till salu, min finafina häst<3
Kommer åka o hälsa på honom regelbundet kan ni tro(:
Men det känns bra, Josefin är super go o duktig o stallet var hur mysigt som helst med(: Sen har hon mkt bättre träningsmöjligheter än mig då hon har 100 meter till närmsta ridhus.

Tja o en del undrar väl hur de gick med hästarna som en person gav till min mamma...
"Bibbi" ska få bo hos Sara, o "Tjalle" kommer flytta ut hit.
Har ju 4 boxar i mitt stall så när Armani kommer hem igen så får fodret stå någon annanstans:)

... usch, det känns jobbigt.

Tuffa till mig

Tog ett litet ridpass på Armani i morse innan han fick komma ut till Alco o Match.
Han var lite busig o när han såg de springa i hagen försvann han under en o försökte förjäves komma på ngt hyss; men han gjorde tack o lov aldrig något.
Skrittade länge; mkt på en 8.a för att böja igenom honom + på fyrkanten där jag gjorde framdelsvändningar i hörnpasseringarna(: Han är väldigt väldigt svår o få igenom i högervarv o lurar en ofta när han i själva verket bara ställt nacken. Men med lite "jävlar enamma" går det:
Fick verkligen rida i traven så det känns i magen såhär efteråt *S*; blev även en del galoppfattningar.

Med o tuffa till mig menar jag att jag önskar verkligen så mkt att jag varit totalt orädd när jag satt i sadel på Armani; att jag vågade gå på o rida fram oavsett vad.
De lilla han gjorde idag skrämmer mig inte o jag gick på o tryckte fram. Hade jag gjort så alltid hade jag idag haft en mkt trevligare o mer välriden häst. Men jag litar inte på honom, o vågar inte just nu.

Dock väldigt nöjd med dagens ridpass o han skötte sig finfint:DÄnnu mer klippning:D

Hah, känns som om de senaste inläggen handlat om klippning av hästar;)
Alco är som sagt klar.. Eller nästan; råkade få syn på en tuss jag missat uppe på nacken; men de får va tills jag ska iväg med honom på något äventyr faktiskt;D
Armani gjorde jag klar i morse innan jag tömkörde. Han är så fruktansvärt snäll att jag kan knäppa fast honom i stallgången o ensam klippa honom; kunde tom stå på knä när jag klippte under magen för att kunna se ordentligt(:
Bilden på honom som kommer upp idag är från igår så han är inte klippt så längre utan snett från maken ner mot virveln precis som Alco(: Ska försöka komma ihåg o ta nya kort i morgon på samtliga pållar.
Han var super snygg när jag tömkörde med; och en sån samlad o stadig galopp har jag nog aldrig fått till på honom som idag; hade önskat liite mer power men han var fiin ändå som sagt<3

Lilla söta Match klippte jag lite på halsen; han backade undan några ggr i början så det var bara o stänga av maskinen o gå fram igen o börja om ett par ggr.. Tillslut stod han helt stilla o fann sig i att klippas(:
Tömkörde honom med efter klippningen o även han var suuper fin idag:)

Lille Emma hade Alco igår o likaså idag:DHärligt väder=)

Igår var de såå skönt väder på morgonen att jag o Alco red ut en super mysig runda=)
Framemot kvällen sen jämnade jag till klippningen på honom samt klippte Armani. Han stod blickstilla o bara fann sig i det. Rörde inte en liten min(:
Gör som jag gjorde med Alco att jag om någon dag tag o fixar till klippningen; alla missar o så. Han fick en halvful klippning där jag bara klippte halsen o bogpartiet.
Tar en bild när jag går ut i stallet(:

Nu ska Alco o Match få komma ut i hagen; sedan ska Armani får gå i pessoasystemet efter att ha blivit riden två dagar=)Klippmaskin

Fick en förtidig julklapp av min favorit sambo igår kväll när jag kom från jobb. En klippmaskin!!(:
Behövde en sååå mkt så jag kunde inte bli annat än såå glad<3

Invigde den i morse med att klippa Alco, som inte alls var sammarbetsvillig. Han sparkade efter mig med både fram o bakbenen o försökte lägga sig på mig. Ska göra ett försök på söndag o jämna till allt o även ta en bild så ni får se.

Kommer göra att göra ett försök senare o klippa de andra två med; Match mest på halsen för att han ska vänja sig i tid(:


Snyggingar

Tror bestämt att jag har de snyggaste rödingarna i stan... I skåne tom(:
Blev tömkörning idag med; denna gången av de två röda. De var urläckra o kolla på båda två o de verkligen JOBBADE o tog för sig.
Tänk om Armani haft de steget när man tränade dressyr o verkligen haft sån där framåtbjudning(:

Tkr dessutom att det är SKÖNT att motionera dom på morgonen så att man inte måste släpa in dom från hagen sen mitt i allt; utan att de nu bara kan få gå o plocka sina pinnar o bita på trädstammarna i lugn o ro.

Tömkörning

Fick tömkört en väldigt duktig Alco i morse; sedan fixade jag stallet osv(:
Efter hästisarnas lunch fick Match komma in o borstas o sedan tömköras. Tog sin stund o leta fram en häst under all lera bara *puh* När det kommer till lera kvittar det vilken färg hästen har, lika svårt o få bort än då. Pälsen riktigt kryllar sig runt det.

Plockade fram nosgrimman som tillhör tränset o satte på den så att han inte ska kunna gapa så stort som han gör när jag tömkör.
Detta fungerade utmärkt o när han inte kunde gapa så stort så blev han automatiskt lättare o svänga.
Idag var han verkligen super duper duktig o riktigt trevlig o titta på. Såå stolt över liiten.


Lastträning

Fick ha Camillas släp en dag x-tra så tänkte åka med Armani till Vallby o träna i deras ridhus i morse(:
Men han var ett monster i lasta så vi bestämde oss för o skita i det o lastträna hemma ist. Är man bara riktigt stenhård mot honom så går han in. Efter x-antal stegringar osv fick vi in honom.. Han gick egentligen in flera ggr men springer ut igen innan jag hinner stänga; så problemet är oxå att få honom att stanna kvar.
Nåja väl inne stängde vi o körde ett varv runt stallet; sedan ut med honom igen.. Tog o gick ett varv runt stallet o sedan påt igen; denna gången blev det bara en stegring sedan gick han in o stannade dessutom kvar så att man hann stänga..
Körde ännu ett varv o lastade sedan ut..
Sen skulle vi göra om hela processen en sista gång o provade utan linor. Han gick rakt in utan o tveka o stod snällt så att jag kunde stänga *duktig*
Efter all lastträning red jag ett riktigt kortis-pass i paddocken på kanske 15 minuter; o han skötte sig ypperligt bra:)

Alco får vila idag, det har han verkligen gjort sig förtjänt av(: Match får jag se om jag gör ngt med nu eller framemot kvällen.

Mammi åker strax o handlar foder så jag har slängt mig på soffan o ska ta en liten nap o hoppas på o bli av med huvudvärken(:
Sedan kl 15 ska jag iväg o ha en liten lektion för Camillas dotter Moa(:

Armani

Idag var de Armani som var iväg på tävling. Jag jobbade så kunde inte följa med så kan inte säga så mkt om ritten men procenten säger väl en del(: Men man kan inte kräva mer när man inte ridit hästen något alls under veckan^

Hade varit massa problem med lastningen dit o hem hade han gått rakt in.

I LC2an fick de 46,786% och kom alltså sist.
I LB0an fick de 51,875% och kom även här sist.

Tävling:)

Vilket avslut på tävlingsterminen; iaf poängmässigt.. Jag är NÖJD(:
Kanske för att jag tog allt med en klackspark o inte ställde så stora krav?(:

Regnade konstant hela morgonen o jag ville verkligen inte lasta ur; men tillslut var jag/vi tvugna. Framridningen var tack o lov i ridhus *puh**
Han kändes SUVERÄN på framridningen o verkligen bjöd fram; mamma sa "rid så när du kommer in oxå så går det bra".. Men det gör man ju aldrig när man är nervös;) men dock^

Inne på banan blev han spänd o ville först inte gå nära de vita dressyrstaketen. När vi fick "startsignal"  skulle jag lägga en volt innan jag red upp o då bjöd han på staketen o trodde han skulle hoppa.. Haha; ist för o va smart o lägga en volt till vände jag upp mot domarn o var inte alls i rätt linje.
Överlag kändes han fiin; inte lika bra fram som på framridningen o jag la en förstor volt på ett ställe o givetvis red jag med omkullagda händer; seen NÄR vet jag inte hur man håller dom?! Sånt blir jag sur på.
Men vet ni.. När Alco var lastad o vi gick in i sekreteriatet låg jag tvåa på 62,143%!(; Vi stannade kvar tills jag låg nedanför prispallen om i fall att. Men jag låg tvåa länge; sedan trea.. Efter ett tag delad fyra o kort där efter delad femma.. När jag slutligen halkade ner på delad 6.a var vi utan för placering o åkte hem.
Hemma sen kollade ja resultaten o såg att vi till slut hamnade som delad 8.a(:
Min prins är bäst<3 Nu blir det tävlingsuppehåll till iaf Mars månad.

(uppdatering.. Har nu granskat videon + protokollet o tkr att en; eller rättare sagt två kommentarer är orättvisa. Se o säg va ni tkr.. Första snett igenom där det är skritt 3-5 steg fick jag avdrag o kommentar "skrittar ej" o i andra snett i genom med lika många steg får jag "svag visad skritt".. Kan någon berätta för mig HUR man skrittar en häst i så fall?:))


Dagen innan

Jag känner ingen nervositet alls, jag har bara en hemsk huvudvärk.. Känner inte mkt alls inför tävligen i morgon eftersom jag inte ställer några krav överhuvudtaget på varken mig själv eller Alco. Jag bara hoppas så innerligt att vi slipper regnet som är lovat eftersom framridningen är utomhus.

Hade tänkt skritta honom idag efter jobb, eller iaf tömköra men det blåste full storm *typsikt* Var riktigt fint under dagen så jag hoppades på att det skulle hålla i sig men icke.
Nu står han iaf i boxen; nybadad o flätad så att det bara är för mig att knoppa i morgon(:
Utrustningen är även den smord o det mesta ligger instoppat i bilen.
Hittade min gamla checklista från förra tävlingen på allt jag ska ha med o såg att jag inte hade med sadel o träns där; Hah.. Tur jag hade med mig de ändå;)

Linda o Armani ska tävla på söndag o hon skulle ta ett ordentligt dressyrpass med honom idag eftersom hon inte hunnit vara här i veckan men hon ser inte ut o ha varit här... :/

Mammi o Mattias följer med som stöd/hästskötare/fotograf i morgon.Dressyrpass idag med(:

Armani fick gå i pessoa-systemet idag vilket gick finfint=) Vi slapp tom regnet *ler*
Match tömkörde jag en liten stund o han skötte sig kalas bra; efteråt badade jag svans o bakben på honom då han mestadels är sååå smutsig där:) Nu är han finfin igen.

Skulle vara i Vallby kl 19 o träna ihop med Natti o Pluto idag med. Men vi blev lite sena eftersom Alco inte skulle in i transporten. Han som gått rakt in de senaste åren förstår ja inte alls varför han meckar så här nu.. Min enda förklaring är att det är beck svart ute o att lampan i släpen inte funkar.. Vi satte in en stor ficklampa så där var ljus men det verkade inte vara dugligt nog för herrn;)
Träningen gick helt okej; vi hade lite cavaletti bommar med under passet(:
Körde lite öppnor o slutor i trav o skänkelvikningar. Ett par galopp övergångar som verkligen är kämpiga o sätta då han gärna byter galopp ist för att bara bryta av till trav o invänta nästa "signal"
Nåväl, tävlingen får gå som den vill faktiskt.. Jag tar den inte så allvarligt:D Jag sitter själv som en sprattelgubbe i sadeln just nu så jag påverkar Alco otroooligt mkt.

Hästarna jag nämnde igår förresten har jag lite mer info om nu o namn på:

Fullblodsstoet heter Be My Beauty och har startat 3 lopp.
Araben heter Tjajkovski och har även den varit gallopör.

Startlistorna är uppe; kommer starta dom nr tio(:

Nu får det bli sängen här så jag är utvilad inför arbetsdagen i morgon=) NattiNatt!


Ridhus

Vädret idag har bara varit så "OORRRRHH"... O motivationen inför tävlingen på lördag sjönk i botten när jag kollade ut i morse.. MenMen(:

Det var några solglimtar när jag slutade för dagen så jag tog ut Armani för o lina honom i pessoat.. Hann bara skritta fram honom, för när jag sedan skulle spänna fast honom hoppade han upp i famnen på mig o stod o skakade; sedan öppnade himmlen sig. Regnet piskade så det dånade o att få in Armani från paddocken var inte det lättaste då allt var farligt. Från paddocken och in hann vi alltså bli dy blöta från topp till tå.

Hade ordnat släp sen innan så framemot 19.00 lastade jag Alco o körde ner till Vallby för o rida dressyr; INOMHUS;) Tsm med Nathalie och Pluto.
Vi har inte kunnat träna riktigt på länge så han var stel o gick emot. Halvhalterna tog han knappt, o i galoppen fick jag kämpa som ett djur för att kunna samla ihop honom.
Vi ska åka dit i morgon kväll igen o då går det säkerligen mkt bättre. Han kan vara så här ibland när han inte gått ett dressyrpass på länge. Får bara vara glad att det inte var idag vi skulle tävla:D

Just ja; sen har mamma bokstavligen FÅTT två hästar som vi inte vet var vi ska göra av... Hur kan man ge bort sina djur:O
Fullblod 5 år. 173cm hög. Fux
Arab 16 år. 153 hög. Vit.
Någon intresserad?:) Sara var sugen på fullblodet iaf(:

RSS 2.0