Dåligt humör

..somliga dagar får man bita sig i läppen; då har man absolut NOLL tålamod med monsterna (hästarna)

Stråålande sol så på för-kvällen blev det en barbacka tur på Alco. Vågade oss på både trav o galopp ute; o det gick hur bra som helst.
Säger de ofta o säger de igen; jag MÅSTE börja rida barbacka oftare så jag lär mig sitta ordentligt! När vi travade på rakbanan hemåt gick Alco lite till höger, lite till vänster osvosv; bara för att jag inte var helt 100 i balans.
Nu behövs det inte mkt vikt åt ett håll för att han ska flytta sig men jag ska lära mig o sitta så pass rakt o stadigt att han kan gå på rak linje även barbacka:)

Santana testade jag att tömköra igen sen; lite svårt i bara grimma men efter ett tag började han fatta vinken o svängde när jag bad honom. "Stanna" funkar för närvarande inte alls.
Innan i stallet var han fruktansvärt störig; men han börjar lära sig att man står still när man blir borstad :)
..har inte försökt "skära" i tränset än; väntar in det andra jag beställt först så får vi se. Kanske är kortare sidostycken så man bara kan byta det mellan tränsen(: *hoppas*

Har jag nämnt att det blir glasögon för min del? Surt.. Men har den senaste tiden märkt att jag ser sämre med höger öga.. Så det blir glasögon iaf när jag läser, sitter vid datorn, ser på tv, kör bil mm... Kan använda dom alltid men det är jag tveksam till att jag kommer göra.
Dags att stalla in?

Har fortfarande Challe på bete som ni vet... Men jag börjar överväga att ta hem honom på stall igen för det regnar ALLDELES för mkt. För tillfället kan han inte ens ligga torrt någonstans..
Jag ger det nästa vecka med, vänder det inte o blir SOMMAR då så får han komma hem till Alco o Santana..

Igår blev det en härlig uteritt på Alco, han har så mkt energi att man bara hinner tänka galopp så är han iväg långt innan man hinner ändra skänkelläget. Bromsen är desto svårare..
Vi mötte även ett annat ekipage; o han skulle väl visa upp sig *skratt*

Idag ska jag jobba kväll; o jag brukar undvika att motionera hästarna då för att orka^^ Ist städade jag lite i sadelkammaren när de fått komma ut. Iaf på träns o sadelhängarna - ska röja upp på golvet med sen(: ..typ i morgon=! Hah^

Just ja; tränset jag skickat efter Santana i strl minishettis kom igår så jag testade det idag innan han fick komma ut i hagen. STORT... Bettet trillar ur munnen även när jag har i översta hålet.
Ska försöka skära upp det så jag kan göra fler hål för sidostyckena.

Trevlig helg!:)

Utslagen på soffan

.. idag är jag TRÖTT.. Så trött att jag utan tvekan skulle kunna somna vilken sekund som helst.
Ska jag orka två tidigare arbetspass till i följd så får det nog bli sängen tidigt idag.

Match har flyttat idag; till Elin i Motala. Eller han är snarare på väg till sitt nya hem då de har närmare 6 timmar att köra.
Kommer sakna honom; min lilla mysprins<3

Har nu ridit ett dressyrpass på Alco med inslag av bommar. Gasade på galoppen idag men och börjar få fram ett ännu bättre steg i honom(: Riktigt roligt när han/vi utvecklas.
Sitter o så smått o söker ny tränare till honom o mig så att vi kan komma igång o träna seriöst o regelbundet igen. Men de flesta tränarna tar inte nya elever *suck*
.. efter ridpasset fick han bada då solen för ovanlighetens skull var framme:D

Santana fick sig en borstning han med; han hade satsat på lerinpackning ute i hagen idag.. Säkerligen för att skydda sig mot solen *fnissar*
Effektiv dag

.. o jag har inte kännt mig det minsta stressad:D

Blev ett dressyrpass på Alco i morse; höll oss på grusbanan då gräs är alldeles för hal o "sumpig" just nu.
Kändes lite konstigt o sedan upptäckte jag att jag glömt min hjälm; hur man nu kan glömma den då det borde gå på vana att ta på den... Nåja, när den var på kändes det hur bra som helst o Alco gick dessutom riktigt bra.
Red på i ett snabbare tempo i galoppen för att sedan kunna samla upp honom lite o på så sätt få ett faktiskt mkt trevligare steg än vanligt:)

Provade sedan att tömköra Santana. Då varken träns/bett mm kommit än (körtränset har jag förvisso men fortf inget bett) så satte jag tömmarna i grimman.. Mammsen gick framtill o höll honom löst i grimskaftet fall i fall.
Men han var oväntat DUKTIG. Tror inte det kommer bli några som helst problem att köra in honom senare.
Någon gång vände han sig om o blängde på mig; han förstår ju inte vad man vill riktigt än men svängde när jag bad honom o trav kommandot har han lärt sig.

Framemot kvällen blev det de andra två:) Mattias skrittade Challe när Kajsa o jag tog  Match. Var lektion i paddocken så vi började i en gräshage, o det gick lika bra där som i paddocken.
Flyttade oss sedan in i paddocken o idag släppte jag på linan ca 1,5-2 meter så att Kajsa kunde styra, stanna osv utan att jag skulle kunna på verka. Hon använde även hjälperna när han skulle gå fram igen.
Super duktig, verkligen!(:
Löshoppning

Varit iväg nästa hela dagen med Santana; han har verkligen skött sig galant!
Pride o en liten åring var oxå med på löshoppningen så alla 3 hoppade samtidigt. Santana har aldrig löshoppat tidigare så Pride var med för att visa hur man ska göra.
Att Santana kan hoppa är det inget snack om; tjohoo!:)

Katarina gick även igenom med oss hur han ska visas, o ställas osv.. Vi kom även fram till vilken sida vi ska ställa upp mot dommaren.
Det är lite nervöst det hela o jag som tänkte hålla mig i bakgrunden o låta Kajsa sköta visningen ska helt plötsligt delta vid löshoppningen som infångare efter hindren.
Så nu ska vi komma fram till en bra klädsel på oss båda:)
Sa jag att ja köpt plattång till honom?;) Hah... Tänker göra honom fåfäng.

Innan vi åkte iväg red jag ut en tur på Alco i stormen. Efter att ha vilat ett par dagar + blåsandet var det som att sitta upp på en bomb. Fy bubblan vad man fick ha knäslut idag. Hann inte gå mer än 4 steg innan han flög rakt upp i luften o sen bara stod o sköt rygg.
Hoppas kunna genomföra ett dressyrpass på honom i morgon=)Nybadad häst:)

Precis inkommen från stallet. Regnregn o åter regn så Alco får vila idag IGEN...
Badade Santana nyss; fick skrubba hans vita partier ordentligt för o få bort att smuts *puh*. Men fin blev han! <3
Nu står han i sin box med Alco's ridtäcke som är alldeles för stort för honom att ha som täcke *skratt*; men va gör han när snigelposten aldrig tycks komma med hans beställda fleecetäcke^^
Alco var jätte nöjd med att få komma in han oxå; min snuttis:)

Tidigare idag har jag varit på betet; Challe blev riden o Kajsa o jag tog oss ann Match.
Han har fått vila lite från ridning nu; lite för o tänka men mkt pga av urdåligt väder..!
Han var lite spänd då det blåste, var mer liv o rörelse omkring honom mm; men när Kajsa väl var i sadeln slappnade han av o var lika go som vanligt.
Lät honom trava lite bommar o hoppa ett kryss innan hon satt upp en andra gång. Super duktig!:)

I morgon ska jag, Santana o Kajsa åka till Santanas uppfödare o träna lite inför 3års testet(:
Fick förresten sms från Linnea här omdagen att det går kanon med Armani:) så glad att han kom till just henneKroppen är trött

Känns som om man har träningsvärk hela tiden; öm lite varstanns.. Vill bara boka en restresa nu i höst; men får spara mig till Thailand i Januari *suck*
Laddar bäst på med ny energi när jag åker bort ett tag(:

Varit en stund ute hos Challe o Match; Match var fullt upptagen med sin "flickvän" (den tredje hästen i hagen), de går tätt ihop mest hela tiden.
Challe fick komma in så att Mattias kunde skritta honom en stund ute på ett gräsfält. Jag hoppade upp en stund o joggade honom då Mattias fick för sig att han nog ville springa av sig *skratt*
Han är verkligen jätte duktig med hästarna och lugnet själv; i situationer där vi hästmänniskor kanske varit på vår vakt; att det kanske skulle kunna hända något sitter han lugn som en filbunke o rycker på axlarna med inställningen "trillar jag av så gör jag väl de"

Nu ikväll har jag ridit ett mini dressyrpass på Alco; han kändes kanon(: <3<3<3
Men... (där finns alltid ett MEN); vi var ju tvugna att bli rädda för något så utanför stallet hittade han faran själv (tror det var en skugga)o flög i luften *snark*

Santana o jag har myst lite i stallgången; även visat honom att biter man matte så gör det 10 ggr ondare på en själv än vad det gjorde på matte;)


Var tog sommaren vägen?

.. hela dagen har regnat bort. Nu ikväll när det tillslut blev fint väder passade jag på att skritta ut på Alco, samtidigt som Mattias gick med Santana. Efter halva biten bytade vi.
Var lite nervös för att släppa M ensam på Alco ute först men det gick kanon:)

I förmiddags hälsade jag på Match o Challe o kände igenom dom osv. Challe som blivit sparkad av stoet de går med (hon brunstar och han har varit lite väl på) har varit väldigt svullen i ena frambenet men det har lagt sig helt nu *sköönt*
Han har tack o lov aldrig haltat eller visat några som helst tecken på att han är öm.

Kajsa har oxå varit här en sväng och ställt in selen på Santana:)
Vi måste komma igång med o träna honom inför 3 års testet; tiden springer iväg o nu är det snart bara en månad kvar. I morgon ska jag skicka in anmälan (:

..tidigare idag när jag satt o klappade på katten så hörde jag något pipande utanför. Efter en stund gick jag ut på trappan till trädgården o kollade runt o fann en liiiten kattunge i rabatten. SNUTT... Så den bor i badrummet tills vi hittat nytt hem åt den:) Kan ju inte spara på alla katter man finner tyvärr.


SÅLD

Nu är min fina prins såld.
Gick igenom besiktningen igår, men början till för tjock som ända kommentar... O de tar jag som en komplimang!;) För jag har hellre hästarna lite för runda än smala; FÖRUTOM när det gäller Santana..

Nu önskar vi honom o Linnea all lycka i framtiden(:
Vi ses säkert på dressyrbanorna:)Race

Åkte till Match o Challe direkt efter jobb så jag kunde slippa dubbelkörning:)
Kajsa var uppe på Match två vändor (för att han ska vänja sig vid på o av-hopp.. Idag satt hon riktigt på honom; började själv att styra med tyglarna o försiktigt använda skänklarna - o det gick strålande(:

Catrin kom sedan till gården vid 18 tiden; o efter att jag badat klart Santana så red vi ut en runda på Alco o Armani.
Blev en längre runda med en del miljöträning.
I första galoppen gasade jag på Alco för o hålla tempot med Armani (som egentligen inte gåt fort, det är bara Alco som hellre studsar på stället o tappar flera meter).. Vi låg precis hack i häl, HÄRLIG känsla att för en gångs skull vara med;)
Andra galoppen bestod av att skjuta rygg en stund innan han la i en högre växel o galopperade FRAMÅT *skratt*

Rakbanan hemåt sedan race.ade vi mot varandra i TRAV. Trott eller ej men Alco o jag slog dom med hästlängder. Han längde ut som aldrig förr! Tjuuuusigt;)
Armani var duktig heeela rundan; halvslö efter en dag i solen bara;P

Veterinäsbesiktning

.. Armani veterinärsbesiktigas på tisdag. *håll tummarna*

Var i Falsterbo med Kajsa idag, 3 timmar stog vi ut i ihållande regn.. Sedan åkte vi hem igen; stela, blöta o frusna^^

Har inte så mkt mer att dela med mig av just nu; hoppas ni får en bra helg!
Själv blir det jobb^^

Torsdag

.. även om det helt och hållet känns som fredag:)

Skrittade ut en tur barbacka på Alco; o Mattias promenixade med lill hingsten. Gick super=)
En tjej kom sedan o provred Armani och hon får alla tummar som går upp för SÅÅ duktig hon var.

Lite senare åkte jag o M till betet där han även idag skrittade Challe o sedan blev det Match igen.
Gick kalas idag med och idag stod han helt stilla när hon satt av(: Tog massa bilder på honom med då jag behöver lite "färska"...

I morgon blir det en heldag på Falsterbo Horse Show:D

 Bästa gången hittills:)

M o jag har årsdag idag<3

Jobbat o slitit idag; sedan blev jag upphämtad av Mattias o åkte ner till Skanör där vi fikade på fiskrökeriet. Hur gott som helst!(:
Hemma sedan hade Santanas täcke kommit som jag beställde för TVÅ dagar sedan.. Så tog in o pysslade med honom o provade täcket. Tänkte inte alls på att han aldrig haft täcke på sig tidigare så bara slängde på det; som tur var tog han det inte så allvarligt *ler*

Sedan åkte vi ut till betet där Mattias red Challe en stund o därefter tog jag o Kajsa Match(:
Han har fått vila från oss i 1 vecka nu vilket gjort gott. Började där vi slutade och det var den bästa gången någonsin!
Han var så lugn o avslappnad o brydde sig inte allt för mkt om att ha Kajsa på ryggen:) SUPER nöjda.

Skulle skritta ut en runda barbacka på Alco när vi kom hem ca 20,30.. Men de var redan flyttade till "natt-hagen" o Santana hade fått kvällsmat så en annan gång...
Borta bra men hemma bäst:)

Hemma igen efter en toppen semester i Strömstad; nästa år blir det Smögen.. Vi är alla helt förtjusta i västkusten(:

Hovis var här o fixade hovarna på Alco, Armani o Santana i torsdags.. Han tar Challe o Match på fredag.

I morgon flyttar jag Challe o Match till ett annat bete; de kommer stå där Kajsa har sina hästar vilket underlättar inridningen av Match ENORMT =)
Så tacksam för att hon hjälper mig så att det finns inte..

Fick letat fram ett regntäcke i strl 85 till Santana i Ullared; men det såg sååå stort ut att jag inte vågade köpa det. Vad har man för täcke till såna små varelser.?! Slutar väl med att jag får köpa ett iaf o sedan sy in det.
Blev inte så övermkt hästgrejor annars då jag känner att jag har allt jag behöver o mer därtill. Men Santana fick en vardagsgrimma + en svart lädergrimma, korta tömkörningstömmar o lite annars smått o gott(:

Santanas nya sele blev en klänning för honom så har nu även en sele till salu.RSS 2.0