Tingsryd:)

Igår var man på Börjes i Tingsryd med girlsen!:)
Ni kan ju tro att Alkisen blev smått bortskämd; glömde givetvis handlingslistan hemma dock, men det dök upp en del i huvudet efterhand som vi gick runt där inne och tittade.
Fick köpt ett tävlingsgodkänt bett (3-delat) till dressyren,
träns, dressyrgjord, vanlig sadelgjord, ridskor, teddy-vojlock, lädergrimma, kedjegrimskaft, läder balsam, boots, b-vitaminer, brodd sett, ridvantar osv.. Kommer seriöst inte ihåg hälften:P

Så.. Efter jobb idag kan ni ju gissa vem som kommer prova grejor *ler*

Ha det fint, Kramis

Skenet bedrar ;)

..fartdåre!:)

Senast igår trodde jag att han blivit lite lugnare, men ack va fel man hade.
Han sparade nog bara på krutet *fniss*
Red över upphöjda cavaletti idag, eller skulle göra det.
Hann bara vända upp honom mot serien så laddade han helt om och galopperade över hela, tror han tog de tre sista bommarna i ett språng.
Roligt för Sara som tittade åtminstonde.. Flin*
Hur som helst gjorde vi om det till mini kryss på knappt 30 cm, men kunde inte ens hålla honom mot dom. Tog i för allt vad han var värd i sprången. Med andra ord tror jag att han saknat hoppningen!:)
Dock får han vänta ett tag till tills det blir mer hopp och lite mer höjd för jag tänker gå så försiktigt fram som möjligt nu.. Inga mera skador

Ta hand om er, Linda

Fullkomligt lysande;D

Alco gör framsteg han, iaf vad det gäller hans vatten "skräck"
Idag skrittade jag fram och tillbaka genom vattnet när jag skrittade fram och när jag ridit igenom honom i paddocken en timma var det på det igen. Galopperade till och med igenom. Var helt inställd på en tvärnit, kunde tom se mig själv framför mig när jag gjorde en frivolt av men inte då:D

Han var minst lika duktig igår när jag longerade honom, tjusigt!=)
Vet inte om han bestämt sig för att vara lite snällare mot mig eller om det är värmen som gör att han inte orkar busa lika "grovt"

.. han kan verkligen muntra upp en alltid.
Trött och seg efter jobb och så cyklade man de 8,5 km till stallet.
När jag var halvvägs på grusvägen mot gården tog han upp huvudet från gräset och gnäggade, sedan travade han till staketet och väntade in mig.. Därefter sprang han jämnsides med mig sista biten. SÖTIS..

Tingsryd på måndag! Shopping av hästsaker på g, FUNFUN!:)

Kram,Linda

Dagarna som gick

Onsdag: blev en sen kväll eftersom jag och Sandra var i Kivik på marknaden..
Han stod mest och hängde inne i stallet, så som man vill att han ska vara när man pysslar med honom, men ute i paddocken var det spring i benen i vanlig ordning.. Testade att skritta honom i den enormt stora vatten"pölen" som bildats på gårdsplanen men det blev mest att han ställde sig på bakbenen där *skakar på huvudet* Men jag vann till sist!:) Det är huvudsaken antar jag.

Torsdag: Nathalie följde med, hon har inte varit i stallet sedan de byggt de riktiga boxarna och gjort ridhuset, hon har nog inte träffat Alco merän när jag varit på träning hos dom iheller faktiskt. Lajos kom ut i paddocken och satte sig och pratade med henne och jag antar att Alco blev besviken över att han inte hade alla blickar på sig för han började kuta runt som en tok med mig på ryggen som inte hade allt för mycket att sätta emot.. Skratt* Han fick tom till ett riktigt bocksprång.

Fredag: Kajsa var med mig sent på kvällen, hoppade småhinder, knappt 50cm för första gången på nästan 4 månader! Jippi, va glad han blev.. Fick testat Magdas hoppsadel, måste säga att det är hemskt som dressyrryttare att komma från sin sköna dressyrsadel till en hoppsadel men det måste varit undantag för denna då för det gick ann.. Dock var han om möjligt piggare än vanligt för nu kunde jag inte alls hålla honom. Kajsa hade åtminstone kul åt oss,) Suck, ibland känner man sig som en nybörjare när man inte kan sätta emot någonting.

.. idag passar Kajsa honom för vi har varit på Falsterbo horse show hela dagen och jag ska upp och jobba 6 i morgon så jag behöver lite lugn.
Känns tryggt att inte vara ensam ute istallet nu när han är så full av bus och påhitt. Som att han nu t.ex fått för sig att hans egen skugga högst troligt bits.. Flin*

Jag för övrigt kan knappt röra mig, för myggen har varit igång och stuckit.. Över 40 stick på en kväll och så är man överkänslig mot det på köpet^^ En allergitablett fick mig åtminstone i "skick" under timmarna på falsterbo.

ha det fint!=)
Trevligt att så många läser ens blogg nu förtiden. Kommentera gärna(:


image28

Good boy:)

Berit var i stallet och red sin Cublaij idag, har jag nämnt hästen förut?
Annars gör jag det nu^^ Berit har fått något smeknamn i stallet som innehåller "mormor" kan inte komma på vad exakt de kallar henne nu;) Hon är i vart fall i 50 års åldern och ägare till Cublaij. Baskir hingsten som är född samma år som Alco.
Egentligen tränar hon honom mest från marken eftersom hon har problem med ett knä och låter en annan tjej rida honom men just idag red hon själv.! Imponerad. Hon sitter och säger höger utan att röra en muskel och hästen svänger minnsan åt höger! Inte illa för en 5 årig hingst;)
Säger hon backa så backar han utan att hon rör tygeln osv..
Det som imponerat mig mest är när de löshoppar honom! Hindert står mitt i paddocken utan innfångare, linor osv.. Allt hon behöver göra är att peka med piskan i vilken riktning han ska gå så hoppar han.. WOW liksom;D


Så.. Som ni förstår blev det inte mycket av min ridning på Alco idag för jag kunde inte slita blicken från de där två. Vilket kanske var lika bra för dum som man var cyklade man dit i feber och skulle rida..
Tacksam att jag slapp bus idag för jag var helt "urbalans"
Dock var det så kvavt ute att vi båda var genomsvettiga när vi gick in igen.

Skogen får skjutas upp tills vädert tillåter det..
Denna veckan ser man framemot dagar på falsterbo horse show, shoppande osv:) Me like*

Ta hand om er! . Linda

image27


Uteritt med Freja

..Freja på Gustavia och jag på Alco.

Första gången på hela sommarn o lite till som man har sällskap när man rider=) Har inte ridit ut längre rundor så länge vi stått ute i Gylle för Kajsa och jag har varit osäkra på om vi skulle hitta tillbaka.
Men hitta gör Freja i vart fall så vi red en lång runda. Nästan bara skritt men även en del trav där underlaget tillät.
Ännu en gång retar bilar upp mig till tusen, speciellt när de kör uppe i baken på en femårig Alco:O
I stället för att bara köra om så låg han tätt inbill bakom resten av vägen, som var lång må ni tro:@
Alco reagerade som han borde göra, blev uppstressad och galopperade sidleds, så jag fick tillsist skrika "kör om för....." ;D dt hjälpte=)
Resten av hemvägen var hetsig och allmänt het. Tog nog inte ett ändaste skrittsteg förens vi var tillbaka på våran kära grusväg.. Allt detta pga en bil!:@

.. vet i varje fall hur JAG kommer köra när jag möter hästar i trafiken när jag fått mitt körkort!

ps. skogen på lördag! hoppas inte mördarsniglarna äter upp honom *asg*

Kram, Linda


Allt i ett:)

Händer så mycket på en och samma gång att man får försöka trycka in det.
Kanske inte överintressant men lika bra o skriva av sig.

Ni kanske inte kunnat undgå att se hur mycket det regnat så där 48 timmar i streck (tja i skåne då)
Läste tom en en kvinna som drunknat i sin bil, usch!
Hur som helst var det omöjligt att cykla till Alco igår det är ändå 8,5 km dit. Kikki bor som tur är i närheten och kilade upp och skulle slänga på honom hans regntäcke men allihopa hade fått komma in i värmen *tacksam*
Det ända som fortfarande är ett stort frågetecken för mig är hur en häst kan klia "hål" på sig själv?!
Han har nämligen kliat sig helt fördärvad över natten, värst är det under luggen, nästan så man skulle kunna dra av tussar:S Bläää.
Men det var inte värre än att tvätta såren och ont tycks han inte ha, tränset trycker inte ens emot något av såren så vi kan rida så smått ändå;D

Hann rida ner för grusvägen och en bit bort ute på vägen mot nästa grusväg när han började takta; det kan jag leva med men hur han betedde sig efter en bit in på kommande grusvägen är irriterande. Stod och galopperade på stället, små reste sig högre och högre. Satt seriöst med långa tyglar och bara drev men hästen ville inte fram:O I detta läge insåg jag hur bra det är att ha spö med när man rider ut! Han är så känslig för det att man bara behöver visa att man har det i handen så rörde han sig framåt, dock i travgalopp men vi kom tillbaka igen. Haha:P

image26

Äntligen;D

Skulle skrivt detta inlägg igår men datorn ville inte sammarbeta för fem öre;)

Första travstegen på läänge igår:D Gick som på en dans; halv-långa tyglar och han fick själv bestämma takten för att se om han gick som han skulle och visst gjorde han det:D
Smått halt i paddocken efter allt regnande så vi travade upp och ner längst grusvägen en gång, vet inte om det var att jag var där ute så sent som gjorde det eller om det var vädert men han var vrålpigg.
Skuttade åt alla håll och kanter hela vägen nedför och jag insåg att jag mist min balas så det blir att träna;D

Idag blir det ännu en sen visit så jag tänkte träna lasning ist för att rida(:

image25

RSS 2.0