Bloggar utifrån stallet

Placerat mig på en stol inlindad i en mysig filt i stallgången o studerar Jenny som gör klar Marodören för ett tömkörningspass(:

Hovslagarna har varit här idag o fixat till fötterna på mina pojkar(:
Sedan kom Ellinor o skrittade med mig ut på dom en liten sväng. Armani fick träna på o gå i vattenpölar. Med suck, stånk o stön gick han i varenda pöl.. Även de som liknade mindre sjöar *asg*

Nää nu står Sandra o stampar så får hjälpa till o plocka in kusarna;)
Ny länk

Har glömt o nämna att jag lagt upp en ny länk här ute i vänster kanten till Ellinors blogg:)
Kika gärna in där!(: Hon bloggar om allt som sker i hennes liv; däribland pållarna.

Ha en fortsatt trevlig kväll


Underbart väder

Vilken söndag!:D Jag fyllde lungorna med frisk härlig luft när jag steg utanför dörren i morse.
Vindstilla, högluft o tom solen tittade fram!(:
Släppte ut pållisarna i skogshagen o gick sedan o plockade upp de största grenarna där låg o kastade ut dom; behöver inte öka risken för att Armani (eller någon annan för den delen) ska få en pinne i ögat idag igen...

Felicia kom o red Alco när jag gick in o tog frukost; då hade jag hunnit göra klart allt i stallet så jag tyckte att jag förtjänade lite frukost;)
Tog sedan in o tömkörde Armani. Försökte få honom o gå i vattenpölarna när vi skrittade fram på rakbanan men han hoppade över dom ist när han insåg att jag inte gav mig *haha*
Man har gått så många tömkörningskurser när man va mindre o tömkört iaf Alco för tränare på senare år; men när Dennis kom ut o visade hur han lärt sig så måste jag säga att Armani gick TUSEN gånger bättre än vad han någonsin gjort i tömmarna..
En sån enkel sak som att ha yttertömmen runt rumpan ist för över ryggen.. O att inte titta rakt på hästen utan i hästens färdriktning gjorde de lekande lätt. Han slog faktiskt inte ens mot tömmen som kom runt baken.. OCH han fick större steg och man slapp smacka var vartannat i traven! *tummen upp*

Mamma gjorde ännu ett försök att knäppa bilder... Men orkar man bara stå där ute 3 minuter o ta 5 bilder så kan jag inte påstå att där blir några bra.. Försökte förklara att man måste fota med mer inlevelse o känsla; men hon bara skakade på huvudet o gick in:P
Jaja.. Emma kommer förhoppningsvis i veckan o fotar när jag tränar med Armani så ni faktiskt kan få se hur fint han verkligen kan gå!:)
Bilderna är på INNAN Dennis kom o visade; därför tömmer ligger över ryggen..

Nu ska jag ge lunch o fixa mig för sedan är det julskyltning i stan.
Tjingeling<3

ledig helg = massa häst :)

Innan  vi flytta ut här sa många som bor på egen gård att man blir lat när man har hästarna hemma... Jag tycker inte att det stämmer någonstans på mig.!
Jag är snarare över ambitiös o går i stallet hela dagarna (iaf lediga dagar) o hittar nytt jag kan städa bland eller fixa med... Och jag TRIVS... Men det har jag ju inte alls sagt tidigare;)

Dennis hade handlat nybakade bullar o massor av pålägg i morse så efter att jag släppt ut hästarna så blev jag påtvingad en gudomligt god frukost,D Såååå gott!!
Marie skvallrade om att det är en ung kille som tävlar (hon visste inte inom vilken gren) som köpt gården här bredvid o tyckte att det var nog ngt jag skulle kunna satsa på.. Blängde bara på henne o tuggade vidare på min bulle ;)
Kom in på o prata om Christian som gick klassen över mig i högstadiet... Han tävlar fältävlan med sina två hästar på hög nivå; red förbi honom måånga ggr när vi stod i Gylle.
Han ska tydligen kvala in till världscupen i fältävlan... WOW... Han är så himla grym.

Aja..
Marie red ut på Ella o Dennis körde med, med Closed Case sen. O jag åkte med i vagnen... (vägrade återigen köra en egen) ;D
Tog å-rundan baklänges o det var riktigt kul faktiskt.. Tills på en grusväg där de låg en stor bit plast tak (som de typ finns på ridhus osv)... Lär ha blåst av i stormen förra veckan. Hur som helst, Closse blev liten som en mask o hade benen åt alla håll o kanter o sen såg han ut o tänka.. "Nää detta går inte" o kastade sig runt o drog rätt ut i åkern.. Var en brant ner till åkern så man flög ju rätt upp i luften bak i vagnen så i landningen smällde jag skinkan i något järnrör på vagnen... Aja; de gick bra sen:P

Strax efter red jag Armani.
Han har vilat två dagar nu men han kändes inte piggare än vanligt ändå:) Harven på banan var bortplockad så vi kunde äntligen rida på ett riktigt fyrkants-spår:
Mamma skulle leka fotograf så jag kunde lägga upp lite nya bilder men de blev så fullkomligt VÄRDELÖSA att man visa inte de för folk.. Ser ju ut som om varken jag lr hästen är kapabla till o ens skritta... När han i självaverket gick så in i vassens bra!
(lägger upp en bild iaf)
I slutet satt jag ner kanske 5 min i traven o verkligen reeeed; o hästen. Han DANSADE under mig. Vackra vackra lillebror:D

Alco o jag tränade dressyr på gräsbanan vi.
Han var väldigt DRYG i början o studsade o käfftade o blev rädd för precis ALLT... Är så trött på hans tillfälliga beteende som kommer allt oftade när vi är just på gräset så jag går bara på hionom o väntar inte ut honom alls.. Han ska FRAM FRAM FRAM...
Blev ett långt skrittarbete på 25 min till en början; o seen när han gick bra så fick han trava.
Tränade mkt på o göra halva fram/bakdelsvändningar i hörnpasseringarna och även på slutor. Satt som en smäck när han väl ville sammarbeta.
Även galoppen kändes mjuk o fin:)

Sååå nu orkar ni väl inte läsa ett skvatt mer så tjingeling på er!:)


Var visst inget farligt:)

Stallet klart o räkningarna betalda *skönt*
Fast de é aldrig skönt när de krymper på kontot men skönt att ha allt betalt ;)

Armani's öga såg nästan helt ut som vanligt igen i morse; det är ju skönt(:
Är nog lite ömm fortf för jag fick inte gärna röra där men ja han ser allmänt välmående ut *pustar*
Tänkte att jag ändå ringer veterinären o berättar hur de ser ut idag så han får va den som avgör om han behöver komma ut o kolla o inte jag..
Men jag missade telefontiden med 3 minuter... Just på grund av Armani som bestämde sig för att backa ut ur hagen o smita innan jag hunnit stänga.. Så ist fick jag jaga häst.
O i stundens hetta tänkte ja inte på att jag kunde stängt grinden först eftersom Alco var i hagen... Men jag hann precis få tag på Armani o trycka in honom i hagen innan även Alco var lös *S*
Så jag valde tillsist att inte ringa veterinären på mobilen ist eftersom jag tyckte han såg (i stort) ut som vanligt igen;P

Båda pojkarna vilar idag; Sandra sköter insläppet o mammsen kvällsfodringen för jag ska vara flitig o arbeta.

Ont i ögat

Blev en halvtimmes ridtur på Alco idag.
Rakbanan upp o sen genade vi över en markväg o red tillbaka via en grusväg full av vattenpölar. Han har blivit väldigt duktig på o gå i vattenpölar nu; behöver inte ens övertalning utan jag kan i regel sitta på halvlånga tyglar o han väjer inte ens åt sidan även om han har alla chanser. Värsta duktiga killen ju;)
Överlag skritt men travade o galopperade korta sträckor med. Vädret var ap kass för när vi skulle vända hemåt så tog de i o blåsa nästan storm o regnade massor. Kändes som hagel när de slog emot kinderna, men det berodde nog på blåsten.. Piiii.
Hade en glad häst som kom in i stallet sen o slapp gå ut mer:P

Armani hade vilodag idag(:
Tror han fått en pinne i ögat (det enda jag kan komma på) för han vill knappt öppna det högra ögat o är helt röd i det. Inte för han vill att man undersöker de så Marie klämde åt mulen, jag höll hästen o Dennis kikade i ögat.
Ringde veterinären som misstänker att de blivit en skada på hornhinnan; så skulle ringa honom i morgon bitti igen om han fortf står o kisar, (vilket han garanterat kommer göra) så kommer han ut o undersöker vad som kan fela. Som veterinär är han bra med mot människor är han hård. Förra sommarn när Alco blivit ormbiten så skulle vi helt anpassa tiden han skulle komma på efter honom.. Ingen komprimiss med mitt arbete här inte.. O i morgon jobbar jag kväll så jag hoppas verkligen han kommer på förmiddagen i så fall!
Skulle tippa på ögondroppar. Lillkillen:(
Det är nog ngt av det värsta jag vet, när jag vet att mina djur har ont någonstans o man står ganska så hjälplös.. Har i vart fall spolat ögat med koksalt... Utan något vidare resultat.


Hoppträning i Tommarp

Små-stressat runt idag;)
Släppte ut hästarna strax efter åtta; därefter åkte jag med en kollega till Ikea för o handla lite juligt till avdelningen (hittade dock inte så mkt) o när jag var hemma igen fick ja luncha hästarna o mocka o sedan hämta in Armani o rida honom. Han var minst lika duktig som sist. KUL:) Mkt träning för o vända för skänkeln idag i var hörnpassering mm.. Satte det ett par ggr;)
Hann precis bli klar med honom o hämta in Nasse o Alco från hagen så kom Sara o Ellinor.
En liten stund senare var det dags o lasta Alco o köra på hoppträning i Tommarp. Tjejen som skulle rida tsm med Ellinor hade "glömt" så Sara tog hennes häst ist ;D
Lånade Dennis släp o han kopplade in i vår bil så att vi kunde se Alco när han åkte bak i släpen.

Denna gången höll kameran hela lektionen så här finns båda bilder o klipp. Men ni vet själv kvaliteten i ridhus... Men see o njut.  Bilder o länkar till alla klipp finns på min bilddagbok! :)

När de red fram så sa tränarn (som oxå heter Sara) "de här va väl den hästen som var så välriden i dressyr"... Jag hörde faktiskt inte de själv. Ellinor o Sara berättade de på vägen hem. Ibland blir man så glad:)
Var 4.e vecka så kör hon ett sk muskelpass med en lång serie av hinder, och idag var en sån dag.
Även ett räcke som började på låg höjd med bom före o efter. Alco var kvick i benen o fick med fötterna över sista bommen med var gång. Hon höjde upp en bit hela tiden. Sedan sa hon "det här är en hopphäst, han tänker själv och han jobbar"
Serien började lågt o höjdes succesivt upp den med. När de var väl uppvärmda o hade skuttat de mesta fick de hoppa en mindre bana kan man väl kalla de.. En grind först, sväng till räcket o sen runt o serien upp.
Elle var bra trött ena omgången så hon orkade inte driva tillräckligt; därför stannade han på sista hindert i serien vilket ni kan se på det ena klippet.
Sedan blev han lite tramsig o osäker. Men tränar sa tänk så här "ja skiter fan i om jag flyger av, för över ska vi" och det funkade faktiskt. Han gick riktigt riktigt bra. Lite för kvick in o rev ena grinden ett var vändor (som ni oxå kan se på ngt klipp) men ack så bra han skötte sig!

Sist men inte minst.. När jag trodde de var klara *fnissar* Fick de komma på ett fristående räcke som hon succesivt höjde upp. Tror de slutade kring metern. Lång anridning  och bara detta enskilda hinder; vilket faktiskt är bland de svåraste o hoppa.
De skulle komma lugnt o samlat o hon sa till Ellinor att sitta till o hålla tillbaka honom o sen lätta mjukt o fint över hindert.. "precis som proffsen gör".. :P
Hon tyckte helt klart att Alco o Ellinor utan tvekan kan komma ut på lite tävlingar snart. *ler stort* Så nästa år så blir det nog en hel del tävlingar. Elle tittade på mig o sa "jag kan inte tävla var helg:S" Hahahaha... Det kräver jag verkligen inte. HAN ska ju oxå ha kul! ;) Och jag ska kunna klämma in dressyrtävlingar själv oxå;)

Hon berömde både Sara o Ellinor o tyckte de ridit mkt bra idag. Och var extra nöjd med Ellinor som "tagit fram lite jävlar i namma i sig" :P
Måste få skryta lite:)

Om ni bara visste vilka enorma framsteg i rätt riktning Armani gjort på en knapp vecka, det är inte samma häst o rida längre. Han är WOW (:

Ellinor kom ut o red med mig i förmiddags. Ombytta roller, för hon tog Armani och jag Alco=)
Värmde upp på rakbanan och red sedan på gräsfältet. De tränade en del på det jag föreslagit hon och Armani. Rida på en fyrkant runt konorna där står; ställa utåt på långsidorna och förböja honom ngt innåt i hörnorna.
De behövde inte rida många minuter innan han åter igen dök ner med nacken. Höll sig lika fin i traven med när de red på en stor volt o mest tränade på att hela tiden få med yttersidan. Han går verkligen ner i lång o låg form precis som jag vill ha honom.
I galoppen sen så sa jag att han tar säkert upp huvudet men skit i det utan rid bara framåt. FEL... *skratt* Han fortsatte gå i lång o låg form o bjöd på riktigt fint i galoppen.
Det var knappt jag själv hann med o rida Alco för jag kunde inte släppa de med blicken. Jag blev så himla varm inombords. Han blir bara finare o finare i sitt rörelsemönster =)
Jag tror han tycker det är jätte kul att träna faktiskt; annars hade han aldrig varit så här enkel att ha o göra med:D

Alco o jag tränade mest på förflyttningar undan skänkeln. Övergångar osv.
Märktes inte på någon av dom att de stått hela helgen; lika mjuka o fina precis som där vi slutade förra veckan *kuul*

Eftersom jag varit ledig idag så har jag smort min dressyrsadel och ett träns. Smörja är ngt av det tråkigaste jag vet faktiskt så det blev inte mkt mer än så, Haha.

Armani fick även ett bad; trodde aldrig svansen skulle bli ren. Skummade bara ett tjockt brunt lödder om den när jag öste på med schampo. Men där fanns en fux under skiten;)
Nu står han med dubbla fleece o torkar, så de blir o byta till termo täcket när jag pallrar mig ut o fodrar sen ikväll.

Sen har vi Dennis som tjatat hela dagen på mig att jag ska köra ett par hästar med honom. Börjar bli sugen faktiskt. Gav tom nästan med mig idag.
Men är inte helt redo än att sätta mig i vagnen bakom såna krafter. Tänk så får jag inte stopp igen:P
.................
I morgon ska Alco o Ellinor på hoppträning i Tommarp=)

Två sagolika ritter

Man börjar bli en riktig bloggnörd;) Haha...
Inlägg var dag... Nästan:P Med risk för o verka tråkig/tjatig ska jag försöka o inte blogga på hela helgen iaf *S*

Ännu en ledig dag(:
Traskade runt o kollade läget när jag släppt ut hästarna i morse för o se "förödelsen" efter igår. Vår trädgård ser ut som ett bombnedslag, uppfarten till stallet är full av nerfallna grenar, en stor gren hade ramlat på linorna i hagen o snurrat fast sig.. JÄTTE LÄSKIGT tyckte två röda;)
Ena släpen hade snurrat runt o slagit i ett annat här på gården mm mm...
Tur de inte hänt mer iaf:D Alla takpannor sitter kvar t.ex;D

Strax innan lunch tog jag en tur på Armani. Inte en kotte i stallet o det kan ju vara skönt ibland;D (även om jag många ggr vill ha någon som står där när ja rider unge Armani:P)
Skrittade fram runt stallet o sen upp o ner på rakspåret på travbanan. Tränade på o böja o ställa honom åt båda hållen på rakspår. Skit duktig i början tills han tyckte det var roligare o busa. Så han blev lite brallig, hoppig, studsig o galopperade på stället. Fick inte ett endaste skrittsteg på hela tillbakavägen;P
Gräsbanan var för blöt... Hade tänkt rida lite där. Så ist red vi på gårdsplanen där paddocken ska byggas så småningom  (är gammalt paddocks underlag sen måååånga år tillbaka men väldigt ojämt.)
Kunde gå på en liten volt så det blev i stort bara skritt. Han var såååå sammarbetsvillig!
Dök ner med hela nacket, ställde sig kalas i båda varven. Fick peta på honom för o få med bogen som han gärna "droppar av" ngn annanstanns men vilken häst. Var bara tvungen att trava lite.
Behöll formen; gick med ett stort o luftigt steg o bjöd tom framåt.
Så här bra har jag ALDRIG fått honom att gå<3
Visst går han inte i "korrekt" form än med o trampa under sig över mkt, skjuta upp ryggen osv... Men han VILL, o han FÖRSÖKER, o han söker sig ner självmant utan att jag måste ta spec mkt i honom! Räckte o röra på lillfingert så dök han ner.
Han är inte ens tung o rida i "form" som jag först trodde han skulle komma att bli...
Njöt så mkt av ritten att jag bara ville fortsätta; men fick vara förnuftig o skritta av efter 50 min för man ska ju sluta när de går bra:D

Nellie skulle rida Alco idag men hennes lillebroris var sjuk så jag fick rida ist:D
Red ut en runda o tränade lite som med Armani att böja o ställa på rakspår.
Öka o korta traven. Flytta honom för vänster skänkel o sen fatta vänster galopp fem språng; bryta av. Flytta honom för höger skänkel, fatta höger galopp fem språng osv osv. Lydde minsta vink.
Även han var en riktig PÄRLA idag. Ritten tog inte så lång tid eftersom det började bli mörkt o vi lämnat reflexerna hemma. Knappt en halvtimme var vi ute. Men jag är toknöjd!:D
Nästan orkan

Orkanstyrka i vindarna...
Ligger träd längs vägarna hela vägen ut hit sa Sandra nu när hon kom..:S
Bil som blivit krossad av ett träd någonstans här nere i söder o en elstolpe som vält knappt 1 mil bort.
Jösses emalia vilket stormoväder som dragit in.. O toppen skulle komma vid åtta o då skulle de va upp mot 45m/s i vind"pustarna" annars ligger här kring 25m/s just nu:S. Så jag tkr de é otäckt redan nu:S

Räddade in hästarna halv fyra när de började blåsa upp. Grejor blåste o slog överallt så jag vågade bara ta de en o en...
Alco fick ett varmt bad när vi kom in. Armani ska få bada i morgon(:

Får vänta o kvällsfodra tills de lugnat ner sig för jag brukar ju gå ut åtta; när det skulle vara som värst:S
Tur man är inne iaf! :)

Det var en gång...

... en pinne och 3 hästar. *asg*
Sitter o tittar ut på busarna i hagen just nu. För bara en liten stund sedan stod Alco o kämpade med en stor pinne; och Armani tittade nyfiket på.
De har verkligen KUL tillsammans alla tre.. Ena stunden har de varsin pinne, andra står Alco med en i munnen o de andra två drar i den från varsitt håll. Verkligen underhållande när man sitter o fikar:P

Sara kom tidigt i morse o red Armani. De fortsatte jobba vidare på vad de tränade på igår.
Idag gick det ännu bättre o han protesterade betydligt mindre. Men som jag läste i hennes blogg att hon kallar honom för "katapulten" så är han väl lite en sån med;) Haha
Hon red barbacka idag med o när han protesterar blir han jätte liten o steppar o småstegrar; eller tvärstannar, eller backar. Ja ni fattar... ;P
O besvarar han då inte hennes skänklar/röst direkt så lägger hon på spöet o då kan han många ggr skjuta upp i luften o slå bakut; därav "katapulten" Hhahahaha.. Men hon sitter kvar iaf:D

Han vill gärna göra de enkelt för sig o kan inte förstå varför de ska vara så jobbigt hela tiden:P
I vänstervarv besvarar han inte yttersidan spec bra utan faller gärna ut.. O i högervarv för han svår o böja igenom innåt. Men det går förståss om man kämpar.

De travade oxå lite och då lossnade han nästintill direkt (i båda varven dessutom). Gick riiktigt FINT.
Så då slutade de direkt o skrittade av.. Han är så vacker;D


Barbackatur på två rödtottar

Sara o jag red mina prinsar barbacka idag.
Tror inte Armani varit med om o ha ryttare på ryggen utan sadel förr; men de gick kalas. Han skulle inviga sitt gråa träns jag köpte i falsterbo i sommras. Var förlitet i sidostyckena tyvärr så Alco blev ett träns rikare... Precis vad han behövde; ett till träns *asg*
Får fynda ett par stycken till Manisen på gbg horse show ist.

Aja, nu bytte jag visst samtals ämne *haha*

Skrittade fram tillsammans på rakbanan o sen skrittade Sara igenom Armani på gräsbanan medan jag o Alco red lite smått i alla gångarter:D
Armani var jätte duktig tyckte Sara och hon ställde mer krav på honom idag så han protesterade emellanåt förståss; men hon sitter som berg trots att hon är utan sadel:P
Såna här skrittarbete är nyttigt för honom så de ska vi ta lite emellanåt. Han var genomsvettig från topp till tå efter 45 min arbete i enbart skritt så han fick bada i varmvatten sen... :P

Alco var hur mjuk o fin som helst efter genomköraren vi tog igår så vi behövde inte träna spec intensivt utan "lullade" mest runt efter att ha ridit i alla gångarter:)

Trivs med mina små liv. De gör verkligen min dag; eller mina DAGAR(: Njuter till fullo.
Har en "knepig" arbetsvecka denna vecka, som innebär att jag knappt hinner rida själv. Men men. What to do:D

Ons o tors är jag fri iaf så då ska jag försöka hinna med båda två båda dagarna.

En helt vanlig söndag:)

Måste börja med o tacka alla som droppade in igår:)
Hade jätte trevligt *ler*
Började komma folk vid ett o sen kom det o gick folk hela dagen nästan.

Var flitig o mockade till mina två + Nasse o fixade höpåsarna efter att jag släppt ut. Man blir så lat annars om man inte gör det direkt *haha*
Dennis é i stallet och ska köra alla hästarna idag och har fått för sig att jag ska köra Praxis; hingsten. HJÄLP...
Får se ;) Haha.
Har inte kört på många år känns det som; bara precis åkt med när Kajsa kört Jamis.
Men nu är de i sulky jag ska köra... Dessutom en het travhingst i tävlingskondis... Som sagt, får se!:P Kommer uppdatering OM jag skulle köra.

Armani är fortfarande varm o svullen i benet så vi ska bara ut på promenad idag. Hade Alco varit 100% o rida ut på hade Armani fått följa med som handhäst. Men de bustrollen tillsammans kan bara sluta med pannkaka:P
Har inte kommit fram till vad jag ska hitta på med Alco iheller.. Antingen ett dressyrpass eller en rida ut runda ;D

Tjingeling!

Inflyttningsfest;)

... jag hoppas på bra drag ikväll:D

Fick fixat stallet färdigt till halv tio; sen har vi verkligen legat i med o skura hemmet o gömma undan de lådor vi inte hunnit packa upp:P

Första gänget som bestod av ett par arbetskamrater o min ena tränare m. dotter gick precis(:
Näste beräknas komma någongång mellan fyra o fem:D

Ska försöka parera in o ta in hästarna innan så man slipper gå ifrån mitt i allt(: De står ändå redan vid grinden o trycker.
Halv pepp väder tror jag de tkr:P

Nää trevlig helg på er!:)

Älskar detta lantliv

Såå mys o vakna på morgonen o bara lyssna på "tystnaden"... Hääärligt.
Lika mysigt o komma ut i stallet o fodra var morgon till sömniga men glada pojkar som glatt väntar på maten.
Nu har vi tom fått upp gardiner i ytterligare två rum så förhoppningsvis är här helt färdigt tills inflyttningsfesten på lördag:D

Hämtade in Armani för en ridtur vid middagstid. Dök direkt ner i spolspiltan för o spola väck all lera kring benen på honom o upptäckte ett sår på insidan av vänster fram.
Sandra messade igår när hon tog in om att han hade ett litet sår på benet men att det inte såg så farligt ut... Så jag har ju helt glömt bort o kolla efter:S Var ju mamms som släppte ut idag med så jag har ju helt missat de.
Det sitter ungefär mellan hoven o kotan o är säkert en decimeter långt. Inte djupt men skinnet har fläkts av.
Dessvärre var han svullen. Jämntjock med kotan hela vägen ner till hoven på insidan o varm:S
Markerar iaf inte de minsta..
Så det fick bli sårtvättning o borstning; o sen fick han följa med mig o hämta in posten innan han fick komma ut igen.
Fick bli en ännu grundligare sårtvättning o även kylning av svullnaden när han kom in för dagen sen med.

Nellie o Lotta (ja, lillebroren Aston med förståss:P ) kom vid två tiden.
Hade fått för mig att Nellie skulle rida Alco; men de skulle bara på rundvandring o fika *tss*
Jätte trevligt när folk dyker upp så "spontant" med fika numera. Händer jätte ofta o jag blir lika glad var gång:D
Nu var ju deras visit planerad men visste då inget om ngn fika;)
Emma o Sara kom oxå förbi o lämnade vintertäcket jag beställde till Alco. Här snackar vi snabb leverans :P

Tyckte att Alco kunde får komma ut o röra på sig så vi tog en barbacka runda på gräset (:

Gårdsägarinnan dök upp i stallet nu på kvällen(: Berättade att de köpt hem stolpar osv o att mina hagar ska ses över. Nya stolpar, nya linor o ny ström ska dras till båda..
Sedan ska den ena; redan stora rasthagen bli ännu större:O Tja man kan bara tacka o ta emot;) Är van vid att man får tjata för o få ngt som man vill annars men här får man ju nästan allt serverat utan att man behöver öppna munnen..
O varken stolpar lr linor tkr jag ser ut att behövas bytas...:P O hagstorlekarna är jag oxå redan nöjd med som de är :P


Ridtur i mörkret

Idag hade jag tre hästar o fixa till eftersom Sandra bett mig passa Nasse (:
Regnet hela dagen så  gräsbanan var riktigt blöt o jäklig men jag gick ut där med Armani iaf för o tömköra.
Faktiskt en bra gräsbana som "sviktar" så det är inte spec glatt trots att det är ap blött. Man får ju ta det försiktigt.
Han var jätte duktig lill-killen:D
Brallade loss ett par ggr, men insåg att det var ganska korkat då man halkar när matte drar i tömmarna;P
Han visade tom en lugn o samlad galopp:D Jätte nöjd med honom.

Senare red jag Alco tsm med Marie som red Marodören.
Kolsvart ute, så när jag hoppade upp på Alco skakade han o nästintill darrade när han skulle sätta fram en hov.. Var nog elakaste matten i världen:P
Han gick tätt bakom Marodören upp till gräsbanan; o Dennis körde bilen upp i slog på helljusen o lös upp banan så vi såg lite iaf *haha*
... alla sätt är bra.
Men man såg inte över mkt ändå och det var om möjligt ännu våtare så Alco vågade inte alls ta ut steget. Galoppera vågade han inte alls. Så vi red nog bara 20 minuter idag.
Får va nöjd med honom när han försöker;)

Jenny försöker tappert övertala mig att jag ska börja träna Marodören åt henne med.. Men PFT... SO far kan hon glömma det;)
He's crazy!

Får se om och i så fall vilka jag motionerar i morgon innan jobb. Lite stressigt så jag får se vad jag hinner med:Dbilden från när vi skrittar av på den kolsvarta banan;)


Huvudvärk

Har inte alls mått topp idag o gör fortf inte det iheller.
Huvudet bultar hela tiden o emellanåt är de som om det går upp i "toppar" o man mår illa så ont det gör *suck*

Klev ur sängen vid nio o la mig på soffan ist ett tag.
När det inte hjälpte o frukosten inte gjorde mig piggare var det lika bra o dra på stallkläderna o vandra ut i stallet.
Började med o rida Alco. Han var spänd som en stålfjäder o hade fler ben i luften än på marken; efter ett tag kom mamms fram som tydligen stått nere vid stallet med Dennis o Jenny o spanat o frågade om vi hade rodeo...
Han var rent ut sagt brinnjävlig. O när jag blev förbannad o drämde till med pisken slog han jäklar i det.. Så när jag långt om länge kunnat galoppera av honom sådär 15-20 min o han sedan samlade sig så låg sadeln betydligt längre fram på honom än innan ritten.
Suck.. Han har såna dagar ibland. O så tänker han bara bak efter att han brallat loss o jag vill bara fram oavsett.. O dessutom vill jag ha svar direkt när jag trycker på med benen o smackar o får jag inte de så får han spöt i rumpan.. Så ja.. Full rodeo var det väl nästan..

Han gav mig även ännu mer huvudvärk.

Blev en liten paus då Jenny o Dennis bjöd på saft o bulle *fnissar*
Sedan tog jag in o red Armani snutt.

HAN var ap snäll o sammarbetsvillig.. Travade o galopperade fram upp o ner på rakbanan o sedan red vid på gräsfältet.
Inga konster alls. I så fall bara att han går emot höger sida o drar sig längre o längre ut från volten när man går i vänster varv.. Men det är bara o kämpa:D

Avslutade med mockning o såntdära.

Nu ligger jag i soffan o kopplar av; tror jag stannar här tills jag ska kvällsfodra; sen blir det nog sängen i hopp om att huvudvärken ska släppa fortare.

Helg:)

... sköönt. Avslutade denna arbetsvecka med ett låångt arbetspass, men nu är jag finally fri två dagar *tjoho*
Har ju massor o göra här hemma inför inflyttningsfesten nästa vecka...

Sara red Alco idag när jag var på jobb o Armani hade vilodag:)
Hann precis hem o plocka in dom innan det var beck mörkt ute. Tkr inte om o gå när man knappt ser framför sig med dom. Blir strålande sen när strålkastarna kommit upp. Mörkrädd som man är *fnissar*

Hade bara hö o mat spannarna kvar o fixa för Sara hade mockat o fyllt på vatten *tnx*
Sedan gick jag in till de med travarna o stod o snackade skit i väntan på Sandra.. (den Sandra som INTE äger Nasse :P )
Kollade på när de "behandlade" sina hästar ... Eller blistrade dom som vi andra säger;)
Verkligen trevliga numera.. Innan hade jag ingen positiv inställning till dom men nu tkr jag att de är helt ok helt enkelt.

Aja nu är Sandra här iaf; får sluta blogga o hjälpa henne att koppla in tv.n så vi kan se idol ikväll. Ser dock mörkt ut:S

Morötter:)

Snöat så in i vassen idag.. Men tack o lov inte lagt sig... ;D
Sara kom o red Maanisen ute på gräset när jag slutat jobba. Alco hade vilodag.
Han var rätt suris av o va ute o motionera i detta väder.. Reng/snö/hagel blandningen piskade ner o vi alla frös som tokar *brrr* Så han fick bara precis gå i alla gångarter o sen komma in igen *snutt*
Täckade upp honom till termo- innetäcke så han är riktigt varm o god min lillprins<3

Känns som om jag glidit på en "räkmacka" idag. Sara hade kommit hem till mig innan jag själv hann hem från jobb så boxarna va mockade... Mamma som var ledig idag hade redan fyllt höpåsar..
O Marie var snäll o körde in en ny hösilagebal åt oss *ler*

Nyss kom även leveransen med morötter. Kommer ut varannan vecka med 20 kg.s säckar. 45 kr säcken inkl leverans.. Kanon ;)
Och dessutom smidigt:P Armani stod o stampade när vi bar in o var inte nöjd från han fick smaka ;D

Nä nu blir de duschen o så hoppas ja mamma offrar sig o kvällsfodrar så jag slipper ut o frysa mer idag.:P

Ledig dag:)

Emmsan handlade med sig frukost från Espresso House idag så vi satt i köket o mumsa o kikade ut på hästarna samtidigt.. De é verkligen LIVET att kunna sitta o titta på sina pållisar ute i hagen när man sitter o äter frukost ;)
Frukosten var dessutom grymt god:D
Kollade runt på datorn o kikade på program o tåg osv till GBG horse show;) Gäller o va ute i godtid *ler* Biljetterna har vi redan köpt:D Fler som ska dit?
Skickade efter ett nytt vintertäcke till Alco med när vi ändå klickade runt på nätet. http://www.hastprodukter.se/products.asp?catid=12&artnr=600105 <-----

Åkte sedan o handlade foder.. Massa foder.. Tror de blev 8 säckar totalt, så bilen var smått baktung på hemvägen *fnissar*
Därefter blev det en barbacka tur på Alco ute på gräsplätten... Gick kalas bra!
Den andra kattungen invigde idag hans rygg när jag gjorde honom klar för ridpasset.. Jag bar ner henne o hon hoppade upp igen så det var inte lönt.. Alco brydde sig inte iheller, bara när hon skulle klättra upp till hans huvud o balanserade på mankammen.. ;)

Kallt o verkligen "rått" ute... Armani's tömkörning ställde jag därför in; varför vara ute o frysa med båda hästarna när man inte måste..:P
Han fick bli borstad ist; o så passade ja på att tvätta hans leriga ben i spolspiltan.=) Verkligen SKÖNT o ha varmvatten o tvätta de med nu under vintern.
Kallt

Usch som det blåser..
Mamma fodrade hästarna innan hon åkte till jobb; själv så jag tog mig en liten sovmorgon och gick sedan ut för o släppa ut dom. Kanske inte det smartaste jag gjort o ta Alco o Armani samtidigt när det blåser en massa därute *opps* . Tur man hade skor med stålhätta.
Strax innan nio hade jag mockat, blandat mat, fixat höpåsar osv, så jag tänker ta mig en liten powernap när jag bloggat klart.
Vid elva sen kommer Sara o då ska vi trotsa vädret o rida mina fina uppe på gräsbanan, o efter de får jag lägga på ett kol då jag börjar jobba klockan två.

Den lille svart-vita kattungen har försvunnit; såg henne inte på hela kvällen i förrigår lr på hela dagen igår. Plytt.. Må vara lite märklig men den är min favorit bland misarna i stallet.

Ha en bra dag!=)

RSS 2.0