Dunder kul!:)

Hoppning idag, och Sara följde snällt med.. *fniss*
Hon satt på en stol i ridhuset när vi värmde upp o så kom Magda in o bad henne rida Genial eftersom han hade varit sjövild dagen innan o Sara är inte svår ;D De kom tack o lov ut i ridhuset först när vi skrittade av igen och vilken rodeo.. Och! Jag fick det på film *skrattar*

Magda bad mig komma på krysset så jag la en volt och fattade galopp, precis när jag svänger upp har hon givetvis höjt upp det och lagt det som en rättupp.. Hade inget större val än att hoppa, men Alco flög (som vanligt) Han är jätte duktig! Önskar bara att jag inte vore så feg, men jag störde honom i vart fall inte utan lät han sköta det själv. =) Efter hindert drog han ner huvudet och viftade med det samtidigt som han studsade så om jag inte fortsatt stå i lätt sist efter språnget hade jag garanterat flugit. Hans "crazy-period" tycks hålla i sig, men det är bara kul med bus.. Så länge som man sitter kvar vill säga.

Alco har dåligt självförtroende dock, river han en gång stannar han sedan så man får driva för allt vad man är värd så att han inte ens hinner tänka "stanna" Blir att jobba på!

Ullared om 6 dagar, här ska det shoppas (A) Och Alco kommer få fler julklappar än någon annan i år känner jag *ler*

image63
Alco, jag o ett plytt hinder

Hey you made it

.. you're the worlds greatest.. ALCO<3
Idag är en bra dag, Alco är bra, ALLT är bra..

Precis fått rätt på filmen från tävlingen, den är dock så stor att jag varken kan skicka den eller lägga upp den *lyckat* Så kom hit på filmkväll vettja *fnissar*
Ska se om Jacob kan få den mindre (hur nu de ska gå till)

Ösregnat hela dagen, så när man träder in genomvåt i stallet efter moppe-färden dit så är allt gjort..! Mockat, höpåsar, ja allt.. Ja behövde bara borsta honom (eftersom han skulle vila)

image62
Bilden är från i fredags skulle jag tro..

Flitiga dagen:)

.. för mig och Kajsa!=)
Sliter åt den late oxå, host ;P

Longerade Alkisen i paddocken ett tag, vilket gick jätte bra.. Han busade bara till lite när Kajsa kom förbi med Jameson. Och som belöning avslutade jag det hela med att han fick springa av sig lite själv.
Bus blev det, Oh ja! hoppade o bockade osv.. Försökte hinna med o filma honom lite med mobilen men det gick kanske inte jätte bra eftersom jag inte hann med:P O precis när jag kollar ner på mobilen för att stoppa inspelningen ser jag två bakhovar  i ögonvrån, han var väl så där 10 cm från att träffa mig i huvudet  (kändes det som) men han hade troligen träffat mig i ryggen om han varit de 10 cm närmare.
Varför han gör så kan man ju undra, men jag vet att han bara leker precis som jag leker med honom. Dock inser han själv inte att det är farligt att busa så vilt med matte eftersom hon slår sig mer om hon blir träffad än hästarna i hagen.. ^^

Fick mockat ut hagen också och smort våra en miljon träns tsm med Kajsa, jag orkade dock inte ta det sista tränset för det är så tråååkigt att smöja.

O förresten han har börjat ta sig bra i hull igen!:) Snart lika rund o go som i sommras..
Sen på tal om annat tänker jag köpa Magdas dressyrsadel eftersom jag ÄLSKAR den så hoppsadel får vänta, har så jag kan låna iaf:P

Didn't make sense not to live for fun

I väntan på Kajsa kan man ju passa på att skriva blogg;)

Sara var med i stallet igår eftersom jag hade viss föraning på rodeo.. Men han va sjukt slö, genomgående undertempo typ ;) Fniss.. Tror han tog ut sej de två dagarna innan..

Så på det igen idag.. Slängde ut koner att träna halter mellan + ryggningar, 5 bommar till cavaletti och galoppbommar för galoppombyte. Var han sedan lugn idag? Svar : NEJ..
Han låg på som en vilde, gjorde x antal bocksprång och bommarna tog han i en slags 3 studs (tror jag han fick in) Gud va duktig jag känner mig när jag inte har kontroll *not*
Satt kvar, och jag anser väl att viss skicklighet krävs för det *fnissar
Även om han var bra pigg rakt igenom fick jag trots allt min vilja igenom till slut så jag är hel nöjd.. :)

Jösses amalia^^

Kommer till stallet med huvudvärk och sätter igång o mockar till honom o Jameson o blandar mat och grejor..
Fick tack och lov en alvedon innan jag började borsta Alco. :)
Pysslade lite längre än vanligt sedan gick vi ut i paddocken för o longera, var fortfarande tillräckligt ljust för att se nämligen;)
Linan var väl knappt en meter när de kom tillbaka med Gustavia och handikapps pojken som brukar få komma och rida, då sprang han runt runt runt.. Fick inte alls stop på honom..
Syftet med longering för mej o Alco i vanliga fall är att han ska jobba utan ryttare men idag var det nog mest "hey, spring tills du é trött vettja"  Han bockade något fruktansvärt, ja jösses! Skritt existerade inte, men visslade jag en gång sprang han rakt mot mig och stannade framför mig (tacksam att han lärt sig det)
Ja de senaste dagarna har varit sjövilda, väderomställningarna? eller för mycket energi i maten kanske?
Får väl se hur ridpasset går i morgon, själv röstar jag för att longera honom först *skratt*

Kort och gott, idag var det jag som var totalt slut när jag kom in med honom igen, Haha:P

image61

Tror Lara blir dressyrryttare när hon blir stor;)

Hästfri-dag

. var det tänkt att det skulle vara idag men så blev det inte..:)
Fick åkt med Magda och inhandlat ännu mera foder, så nu jag har inte plats för allt.. Tack och lov fick jag låna en till tunna av Kikki så nu har jag fyra:p
Köpte Lusern Hack ist för han är inte alls glad för den i pelletsform av någon anledning och detta såg ut att gå ner lättare..  Sen får han både Grov 90 och grunden och så betfor så klart och kornkross (men de ska jag nog sluta med när denna är slut) och soya ;)

I övrigt fick han vilat idag:)
I morgon blir det löshoppning..

Take care!

Tävling avklarad:)

Äntligen, så trött att det finns inte.
Gick väl inte helt jätte bra idag men jag är nöjd över Alco eftersom det var första lokala dressyren och på ett helt nytt ställe.
Framridningen var studsig. Brallade rundor i galoppen hela tiden och det kändes inte bättre när man såg att folk som stod runt om skrattade.. Galopperade någon förbi på ytterspår när vi galopperade så gjorde han galoppombyte i vart steg med frambenen och så slog han bakut i fattningarna.. Med andra ord SPÄND och SÅ mycket annat att titta på *skratt*

Men han gick mycket bättre än vanligt och vägarna kändes bättre än alla våra träningar så visst är jag nöjd, men hade ändå aldrig trott man skulle ha något att komma med mot alla pampiga halvblod med kanonsteg, men vi hamnade väl på 20.nde plats av 38 startande så vi kom inte sist iaf!:P "Fri skritt" sög för han skulle trava iväg hela tiden, han bjöd som tusan på dressyrstaketen i galoppen (men de såg nog inte dommarn) och halterna var inte helt bra.. :P
57,89% och mitt mål var minst 60, men jag är som sagt nöjd.. Absolut. Nästa gång blir det ännu bättre..

I övrigt var dommarn som misstänkt en bitch;) Med tanke på att en tjej som red en travade som gick finare än hälften av halvblodet och vilket steg sen; bara fick 6.or och när hon ridit förbi dommarn hade hon muttrat "såna ska väl va på travbanan"

image60

Motivation

. den kom tillbaka:)
Kändes lite maffigt att rida tre hästar idag och Alco är på tok för pigg för o låta vila helt, lite lättare ridning fungerar mycket bättre så får han vila efter tävlingen ist:)
Så Nathalie följde med mig upp och hon fick rida Alco när jag red Speedy. Han är skitsnygg att kolla på, verkligen:)
Speedy gjorde allt annat än att stå still, hon kunde helt enkelt inte göra en vanlig halt utan snurrade varv efter varv, suck.. Så jag skrittade mest runt och kollade på Alco och Nathalie=)

Kajsa hade stressigt idag och jag med egentligen eftersom allt drog ut på tiden så det blev inte mer ridande sen, men i morgon blir det.. ;P

Veckan har i övrigt varit tuff men nu börjar det ordna upp sig och jag ser faktiskt framemot söndag, en träning med bedömning kallar jag det hellre än tävling.. Att hitta dit är desto svårare eftersom det inte finns karta på varken hitta.se eller eniro men vid jägersro någonstans..


image59

Hovis:)

Var i stallet hyffsat tidigt i morse och hovslagaren var jätte tidig så han hann dit före mig (A) Stod och väntade i stallet tillsammans med en Alco som trott han blivit bortglömd eftersom han var ensam inne *fniss*
Gick hur fort som helst, Alco var otroligt medgörlig, stod bara och sög på grimskaftet i vanlig ordning.
Fick mockat till både Jameson och Alco o fyllt hö påsar, blandat mat och sopat hela stallet.

Och nu är det snart skola så jag ska tillbaka ikväll och rida, får bli när pappsen har tid att komma och filma.. Kan se hur han kommer kallsvettas när han inser att han måste stå inne i ridhuset tsm med mig och Alco *asg*
Satt precis och pratade med Nathalie om hans hästskräck och kom och tänka på när han för några år sedan stod inne på hoppbanan på Falsterbo och skulle fotografera.. Så ställde han sig vid ett hinder som inte skulle vara med för att vara i "säkerhet" så stod han med kameran beredd men ingen häst kommer, så vänder han sig om och bakom kommer Rodrigo Pessoa i full fräs bara en lite bit från pappa..
Pappa slängde sig nästan rakt in i hindert och hela insiden filmades så alla kunde se det på tv *asg* Detta har vi fortfarande otroligt roligt åt! Numera ser han till att vara ledig eller att min bror får åka och fota under Horse Shown ;D

.. Startlistorna är uppe nu, startnummer 26 så jag hinner kika lite på de andra med ;) smått nervös, men inte så farligt än..

image58

Känns bra:)

Väldigt bra faktiskt:)
Red i Magdas andra dressyrsadel idag och kom fram till att jag ska tävla i den ist för i min egen för denna är skönare ;)
Ny-smord dock och jag i nya ridbrallor, haha ni kan gissa vad jag gled runt *flin*

Träningen gick överlag bra, fick till det mesta.. Dock känner han när jag i galoppen börjar tänka trav några meter innan det är dags och han börjar sakta av.. Jag måste sluta tänka helt enkelt.. Samt så måste jag träna på att vara knäpptyst, lättare sagt än gjort(A)
Kommer få avdrag i halterna för när jag hälsar drar han sig loss lite och höjer huvudet.
Men det känns faktiskt kanon just nu, jag är super nöjd. Hoppas mina tävlingsnerver håller låg profil så jag slipper avbryta för att gå ut och kräkas eller något, fniss (minne från hopptävling för något år sedan)

Hovis i morgon bitti! *äntligen*


.. nya hästar:)

Nu har någon Sandra (hette hon va?) flyttat till oss med sina hästar Rappid like hell (fullblod) och No Answer (travare) så nu är "vi" 13 hästar på 12 boxar.. Dock går ju fölet med mamma än så det är ingen fara och No Answer ska ut på foder när hon hittar någon som vill ha henne =).. se allt löser sig *smile*

Alco har fått löshoppa idag, busade runt som en tok och bockade något galet, haha:P
Men några skutt blev det också.. Runt en meter slutades det på :)
UTAN infångare två gånger;) *stolt* sedan tramsade han sig så jag fick slänga upp en bom i sidan ;)

Träna för Magda i morgon, mest dressyrprogrammet om och om igen.. Sen på fredag ska jag rida programmet med både Speedy och Jameson så här blir det träningsvärk! Vill ju inte att Alco ska lära sig det därför kan det kanske va en idé att träna på andra ;)

Ha det fint!:)

image56

Galopp..

.. tror starkt vi borde satsa på det ist *skrattar*

Red ut en sväng idag efter att ha mockat till den lille grisen (han smutsar ner något fruktansvärt)
Var "hjälp, jag är rädd för allt" dagen idag så han skuttade till för lite vad som helst.. Travade förbi en "vall" med sockerbetor, hjälp va liten han kunde bli.. Fnissar..

Sedan galopperade vi på ett stort fält, tyglarna blev bara kortare och kortare och han riktigt korvade ihop halsen. Tog hårdare i honom än vanligt men han ville springa.. Ja hej o hå vad det gick.. Fick ner honom till någon form av studs/bocksprångstrav i kurvan sedan travade han lite snällt några meter o sen låg han på igen..
Avskrittning fick ske i paddocken ist med andra ord eftersom det var full fräs hela vägen tillbaka till stallet, huvudsaken är att han får ha kul i bland(A) I morgon kommer han få vila!

.. Alco går med Speedy nu eftersom Jameson äter hans hö (argh) Men nu har Alco blivit en riktigt sur och elak häst, tja i hagen då.. Han jagar runt stackars Speedy precis som Jameson gjort med honom och bytar hö hög hela tiden, tack och lov äter han för sakta för att hinna äta upp hennes med.
Tror Alco vill ha en egen hage ;)

image55

Motgångar/Framgångar

Nämnde inte så mycket om träningen igår kom jag på. Helt för mycket i huvudet, och lika förvirrad som de man arbetar med i hemtjänsten, fnissar..
Som ja sa gick det bra, tränade mycket övergångar och fattningar osv. Tror jag är i större behov att hållas aktiverad än Alco för när det går riktigt bra hamnar jag i en "annan värld" och slappnar av lite för mycket..

Fick tränat på programmet idag på tal om annat, så nu är det också gjort och jag kan det nästan. Hoppas på att det är en arab-gillande dommare.. Vet själv sådana problem Monki hade när hon tävlade sin lipizzaner hingst..
Som hon sa igår, att det gäller att vara bättre än alla andra när man har en "annorlunda" häst.. Och det är vi verkligen inte, inte på långa vägar.. Om 5 år kanske:P Haha.. (ska göra upp en 5-års plan)
Pappa ska filma oss i veckan när vi rider programmet så jag själv får se vad jag måste ändra tills den 21.a sen blir jag videofilmad under tävlingen med så om det går bra kanske man kan visa den (A) *håller tummarna*

Galoppfattningarna sitter klockrent nu, han har tagit det hela tiden innan med men har mest gått "uppåt" innan han sökte sig framåt och nedåt vilket inte är ett plus.
Ökningen i traven är med klockren och hum. Ja det mesta sitter!
Halterna måste vi finslipa lite mer på bara och min koncentration.


Blod, svett o tårar

.. men utan tårar ;) Hah inget blod iheller förvisso, fnissar!
Tränade för Monki idag *ler* Gick MYCKET bättre än förra gången så nu känns det lite mer som en lättnad inför tävlingen. Men jag VET att jag ska se det som en träning enbart.. Vet ju hur stirrig han va innan vi fick startsignal på distansen och ridskolan var han ju van vid sedan innan så det var möjligen därför han var så lugn där.. Aja får se! Måste försöka aktivera honom hela tiden så han inte hinner tänka helt enkelt. O GUD va pinsamt om han satsar på dressyrstaketen.

Tappat lite mer, suck. Det gjorde han förra året med vid denna tiden.. Skillnaden nu är att han står i ett annat stall där han får maten jag blandar tillskillnad från på ridskolan där den ibland byttes ut mot kanelbullar och ALCOS mat delades ut till lektionshästarna eller kastades eller inte gavs alls..^^ Faktum är att vi inte kan ha det bättre än vad vi har det just nu!
Han får hur mycket mat som helst och höanalysen är kommen nu så nu vet jag att höet är jätte bra, hög proteinhalt osv.. lusern,kraft,kornkross,soya,betfor,hö, b-vitamin. Proteinerna slår kanske ut varandra, who knows.

.. stannade kvar och pysslade i stallet efter träningen, passade Kikkis häst oxå. Sen hjälpa jag Kajsa att löshoppa Jameson, GALNING...
När de var klart var det lagom att ta in Alkisen från hagen, sånt busfrö.. Skuttade lite bakom mig och viftade med huvudet och naffsade mig i armarna.. Vad tog det åt  honom? Skratt.

image54

Tränar för fullt:)

Ännu en dag gången!:) Kikade på dressyrprogrammet lite innan idag, har ridit det hur många gånger som helst förr men nu känner jag inte igen någonting, hoppas jag får in det i huvudet! Hade varit lättare med bokstäver i ridhuset; men jag får väl fixa med det själv *fniss*

Handlat foder i massor idag och sen så red jag med Hanna till ängen och tränade dressyr.. Kändes bra:)
Han har trampat sig själv på insidan av v. bak, AJAJ.. Lite smått svullen men har inte ont, dock ännu ett sår att pyssla med:P
Handleden gör så ont nu att ögonen tåras bara jag anstränger den, ORH! Varför nu? Känns inte lägligt alls:/ Svullen och rälig är den med..
Inget Alco åtstakommit! Promise, blev avkastad av min fd häst när jag var typ tolv och fick en spricka i handleden som skulle läkt ihop rätt med jag undrar jag.. Har haft problem till och från sedan dess men har sluppit det över ett år nu. Kanske hög tid att kolla upp det.

Hovis har inte tid att komma förens nästa vecka och Alco skulle behöva nya skor nu. Hoppas de håller några dagar extra.!=)

Segt

.. uttråkad^^

Dagen har gått fort, skola först (timmarna gick tröögt) sedan har jag varit och handlat ett nytt ute täcke till Alco för det gamla är så slitet *ler*
Varit en sväng på jobb med och sen tankat..

Ikväll blir det hoppning!:) Jag/Alco, Kikki/Speedy o Kajsa/Jameson och så lilla Sara så klart! Får se hur det går att trycka ihop sig i ridhuset, men det blir nog mest gymnastikövningar skulle jag tro,, Om man nu kan uttrycka sig så ;)
Från Hoppryttare till Dressyrryttare, det var som att vända på en femöring. En liten olycka och man tvärvägrade att ens förska igen fråns nu, när Alco kommit in i mitt liv<3 Vilket är kul! För hoppning var vad jag en gång brann för=)
.. Men samtidigt är det i dressyren som man nu utvecklats som mest i:)

Alco är verkligen den lättaste unghäst jag någonsin haft att göra med, så lättlärd och han vill verkligen! Han gör alltid sitt bäst, han ger 100% av sig själv helt enkelt. Jag ser en framtid i honom, det ska bli kul att se var vi är om några år :D

Tävling på gång:)

Steg upp halv sex i morse, min tur att fodra morgon.. Yeahij *ler*
Dimma och bäckmörkt, inte en gatulampa när man är ute ur stan och jag som är mörkrädd (hur ska ja klara hela vintern) Satte moppen och sprang in i stallet och slängde mig på ljusknappen. Haha!:P Uschusch..
Hästarna uppskattar att man kommer iaf!=)

Vid åtta var jag klar med allt , så strax innan nio red jag och Kikki ut på långtur med Alco o Speedy, dimma fortfarande, läskigt! Men vi mötte inte en bil på hela turen. Red ner till ridklubben som hade dressyr"tävling" idag (inte värt att kalla tävling när man inte tävlar på lika villkor, med risk för att låta malling men jag hade nog klått de som red på graman och inspänning och pessoa INNE på banan  om jag så ridit barbacka!) Tkr inte man ska kalla det tävling ens om man inte rider under de förhållanden som är när man tävlar "ute" hur ska de annars lära sig?
Var ute 3 timmar om man räknar med pausen på ridklubben en halvtimme ;) Mestadels SKRITT dock så han va inte ens svettig.

Anmäld till tävling nu *pust*
Södra Sallerups ryttarförening den 21 Oktober = SNART ;)

image53

Dressyrträning

.. på ängen tillsammans med Kajsa och Jameson idag..
45 min att rida dit, 30 min intensiv dressyrträning där och sen 45 min tillbaka så vi har tränat rätt bra idag!
Såg tre rävar ute på ängen, har nog aldrig sett levande rävar i det vilda förut och så ser man tre på en och samma gång, fniss!:)

Kom överens med Magda om att ja ska leta upp en lokal dressyrtävling nu i närheten och så ska hon köra mig:D:D 
.. för jag behöver riktig kritik så jag vet vad man ska träna på!:)
Så det blir väl intensiv träning inför det med, fnissar!:) Har gjort av med programmen bara så får hitta någon som har dom (A)

Suck, ännu en ridskola som fått kvarka nu, jag gillar inte alls hur detta sprider sig. Byt kläder mellan stallen och duscha för guds skull!

Hopp o bus!:)

Ingen feber:) Men fortfarande lite slö..
Sara var med idag så det blev hoppning, och det tycker han om!:)

Halt och eländigt i paddocken så han rörde sig så försiktigt framåt, lite lösare tyglar än vanligt och bromsade honom bara med rösten (tur det funkar perfekt) så vi undvek att glatta.
Bara småskutt idag, kombination och studs och så fick han avsluta det hela på en högre höjd så att han oxå var nöjd, mot hinderna bjuder han galet mycket!:) Då får de va hur halt det vill bara han får hoppa *fniss*
Nu tror jag Alco oxå är nöjd med livet när han äntligen fått hoppa igen!:) Får kanske klämma in det två gånger nästa vecka så han blir ännu mer motiverad (A)

Fick upp födelsedagsgrisen på Gustavia förresten, ni skulle sett hennes chockade min när vi tog av ögonbindeln och där stod en häst framför *flin* Men hon va duktig, travade tom några steg. Mot hennes vilja förvisso men hon gjorde det iaf. HAHA;D

image52

Sjuk?

Alco var loj idag igen, glad o mysig att ha o göra med, stod ju inte och hängde men när jag tog ut o longerade honom maskade han. Ska testa o tempa honom i morgon innan jag gör något med honom o se va den visar. Tror det är förkylning på gång, men hoppas inte jag är  faktorn till det :/
Han har gått med ganska tjockt täcke ett tag nu och tjockare kan han inte ha från de blir kallare, släpper aldrig ut honom svettig eller blöt eftersom jag låter han stå inne och torka först.. Så hoppas det bara är en vanlig förkylning utan min inblandning. Eller så är det ingenting alls vilket är ännu bättre!

Passade Jameson med idag så jag hann inte med vad jag planerat, men det gör inget. Longering är trevligt de med, han slipper ryttare iaf *skratt*
Fått nummert till hästmassören som jag tänkte låta massera Alco som julklapp till honom;D Hon ska va jätte duktig och han förtjänar det!

I morgon fyller Cissi 20 (och jag vet att hon inte läser här inne därför kan jag avslöja saker o ting) så Emma ska kidnappa henne o sätta på ögonbindel o dra upp henne till oss så ska hon få rida på Gustavia. Haha, hon är livrädd för hästar men detta ska nog gå vägen (A) Hur kan man va rädd för såna här sagolika djur?


Härligt väder!

Sol och nästan lite små varmt. Like it!
De stod o mummsade på sitt lunchhö ute i hagarna när jag kom upp, myys! Såg så fridfullt ut liksom och Jameson var inte ens jobbig mot honom. Kanske för att jag spände blicken i honom *fniss*

Fixade och donade i stallet o hann precis komma in med honom för att fixa till honom till en ridtur så dyker Kajsa upp o lurar med oss på en uteritt..
HÄRLIGT! Mkt grusvägar o genom grässlingan osv. Gick super!
Han kändes helt loj i början och hade ingen framåtbjudning alls, vet inte om det var sällskapet han var missnöjd med *HAHA* FÖRLÅT Kajsa!:P
Men i galoppen kom Jameson om oss i full fräs och hela Alco försvann under mig o kaboom där satte vi av, men Kajsa som faktiskt KAN få stop på sin häst stannade upp och Alco stannade inte långt efter *pustar* han tror allt hela livet är en tävling:P
Uteritt i morgon igen tippar ja på, loving it!


Du envisa...

Först en helt annat sak än Alco prat. Fick tillbaka provet från vår första STORA tenta idag.. Hade jätte svårt för den (tyckte jag) och gissade på jätte mycket.. VG, jag fick verkligen VG. Jag som varit överlycklig för ett fjuttigt g på detta så blev det ännu bättre! O de var den svåraste biten vi kommer ha i alla kurser så nu är det bara lättare kvar att göra *pustar*

Alco och jag tränade lite på vad vi gjorde för Monki i fredags, samt cavalettibommar (som han behövde komma på 3-4 gånger innan han förstod att man tar en i taget och hoppar inte alla på en gång)
Tränade på galoppombytena med, men det ville sig inte riktigt idag för Alco var hoppsugen. Öronen spetsade rakt fram så flög han över galoppbommen..
Flyga kan verkligen denna häst, även om det inte är meningen i alla lägen(A)

Alco tränade en annan sak med mig med, och inte tvärtom... Han tränade på att göra så stora bocksprång som möjligt i galoppfattningarna.. Öronen spetsade rakt fram och inte ens när jag skällde på honom vände han bak dom för att lyssna.. Han måste fått in NRJ på öronen idag igen! Haha..

Studiedag:)

.. firades med att tillbringa massa tid hos Alco :)
Vilket är behövligt för jag behöver mer tid på mig när ja é sjuk, allt tar så mkt längre tid att göra..

Jag, Hanna o Kikki red ut på en tur men då Kikki bara skulle skritta så red vi efter ett tag på olika håll..
Utforskade fler vägar o sånt. Vi skulle testa galoppera på en grusväg, men då Alco börjat sticka så fort man ska galoppera tsm med någon annan försökte vi att ta det lugnt..
Lättare sagt än gjort! Hanna sitter på Genial, en fd galoppör och jag på Alco som inte ville låta Genial gå om hur mkt jag än försökte bromsa ner honom. Det gick som tur var under någorlunda samlade former trots att jag inte fått stopp om han ökat på  lite till, vilket han självklart gjort om han fått chansen.. Tur där finns så mkt vattenpölar på vägen som får honom att bromsa upp så man hinner hoppa till lite, skrattar.

Annars gick det jätte bra! Var säkert ute 2 timmar .. Har börjat uppskatta att rida ut mycket mer nu när jag vet hur jag ska trilskas med honom när "fara" dyker upp.. Så som övergångsställenas markeringar eller stora stenar. Lastbilar och sopbilar eller traktorer bryr han sig inte ett skvatt om nämligen, Haha.

image51

RSS 2.0