Markatta:@

Rent ut av mig av ilska:O
Hade praktiskt taget blivit LOVAD sommarbete till Alco, men nu är han ju skadad så han skulle inte kommit dit ändå men däremot en annan häst jag skulle ridit under tiden!
Falskare människor får man leta efter.. Gäller inte muntligt avtal i dagens Sverige?!


Har nu, ganska precis i denna stund kommit fram till att jag skickar Alco till Skurup under Juni månad där han kan få gå på bete.. De har nämligen det så perfekt att de får gå ensamma om man nu vill det, vilket jag inte har något större val till..
Det viktigaste för mig just nu är att han ska få stå o äta sej tjock och bara vila ut och bli frisk:)
Har även planer på att ha en sommarhäst under den månaden så jag slipper vara i från ridningen för mkt.. men får se, alco är allt=)

Take care! Linda

Butta

Tack och Hej leverpastej.. Känns inte som om jag kommer skriva allt för mycketden närmaste tiden.. För jag kommer inte att ha mycket att berätta *suck

Idag var veterinären hos oss och kollade igenom min plytt.. Han hittade nästan felet direkt!
Han har fått en kraftig smäll på bogen (som han fått där vi stod innan, troligen när de släpptes ihop med ännu en häst) Så nu fick han 2 månaders vila och så skrev han ut butta till honom som jag ska prega i honom i 20 dagar:(
Vet ni vad som retar mig mest? att dagen efter han blivit halt.. Första gången, för gansk exakt en månad sedan nu kollade en annat veterinär honom.. Hade han bara sett det då så hade han varit bra nu!
Blir nog inget bete för honom i heller för han får inte gå på stora ytor där han kan busa för mycket:( StackarN!

Ha en trevlig helg o framför allt ett trevligt valborg.. / Linda

Fundersam

Halt, IGEN... Vad är det för fel på dig lille hästen:O
Fick tag i veterinären nu i morse så han kommer ut i morgon och gör en hältutredning och kommer han inte fram till något konkret blir det att åka upp till ATG och det kostar vill jag lova:O
Men så länge han får må bra lägger jag gärna varenda krona på honom!
Testar en ny veterinär nu, Björn von holten.. Sägs att han är jätte bra och framförallt så var han trevlig att prata med! Vilket är en klar fördel.
Så.. Med andra ord fick jag stryka oss från tävlingen den 13 Maj:( Jätte trist! OM han blir frisk snart så satsar vi på tävlingen den 26 Maj i fredshög i  stället ..

Idag och även i morgon passar jag Jameson så jag har att göra(:
Vilket är precis vad jag vill! Vara sysselsatt alltså *ler*
Får se vad jag hittar på med Alco idag, funderar på att gå en sväng med honom så han får röra på sig, han haltar ju bara i traven så det lär inte skada honom..
Nu ska jag sitta och skriva en lista på hästsaker jag vill att Kajsa kollar till mig i Ullared i morgon(: Kan man inte själv följa med så kan man ju i alla fall skicka bud:P
Usch vill inte tänka på hur mkt jag har att göra i morgon, först köpa foder. MASSOR med foder:O Sen ska jag till stallet o sköta om kusarna och därefter stan.. Sen kan veterinären ringa när som under dagen och säga att han kommer.. Så det gäller att vara beredd =)

Ha de gött! Linda o Alco

Snart...

Idag är det 3 veckor kvar tills vi ska tävla i Skurup *nervös* Ju mer jag tänker på det ju mer känns det i magen.
Mina nybeställda tävlingskläder mm. har anlänt.. Eller nästan i alla fall. Ska hämta ut det borta i affärn bara (:


Idag var varken Kajsa eller jag på topp efter gårkvällens utgång..
Men upp kom vi, anlände till stallet halv elva redan och var ute på en två timmars lång ritt..
Men mesta delen av tiden tillbringade vi på ängen som jag tror att jag nämnt tidigare. Jätte härligt!
Fnissar, baken är öm fortfarande..;)
Han var lite fjantig från och till, var ute och vände på bondens nyplöjda åker ett slag bl.a och höll på att dö när en fasan kom farande.. Fast det gjorde nästan jag med i och för sig *skratt* Allt oväntat är obehagligt:P
Förutom att han var överpigg och trippade på tårna hela turen (speciellt på hemvägen) så är jag tok nöjd över min lille plytt!

Puss&Kram, Linda

Trotsåldern

Alco har garanterat fått en kick av trotsålderns jävulskap. Från början när jag fick honom var han en snäll fyra åring.. Nu är han en fullkomligt cräjsi 5 åring som riktigt letar upp nytt skit att hitta på.

Idag har det varit riktigt dåligt väder.!
Tog mig ut till min prins så fort jag slutat jobba och hann fixa klart med allt i stallet, och ta in honom innan skyfallet kom.
Passade Jameson med idag och hjälpte till med alla de andra hästarna så det var mycket att göra, du kan tro att jag är TACKSAM att jag hann få in honom.
Han var den enda som hade täcke på sig när jag kom upp, ännu mera tacksam!:) Han hade tydligen stått och skakat som en gris i hagen idag igen:( Min lille lille pojke! ;D
Skrittade honom i ridhuset en halvtimme, lite spookie för ni kan ana hur det lät när vinden låg på som den gjorde!
Han fick självklart sitt första ryck när jag var halvvägs uppe och sitt andra när vi skittat ett helt varv i spåret. Så ja, vi bjöd på rodeo idag *asg* Sträckt hela ryggen o varenda muskel i kroppen värker dock, men det går över, fniss*
Sprang och hämtade in Jameson när jag var klar med Alco, såg av en slump hur han stod och vrålskakade i hagen och la även då märket till hur mycket det regnade, GALET:O
Kunde krama ur varenda klädesplagg på den lilla stunden jag var ute, inte ens en minut..!

I morgon följer mamma med upp och kollar in de nya placet :)

Puss! Linda

Silver Fötter:)

Nästan i varje fall:) Igår var hovslagaren hos Alco och satte på honom hans första skor *stolt* Det får räcka med framskor nu i början, bakhovarna håller sig fina och hela utan skor och det borde de fortsätta med.
Vart väldigt förvånad, för han rörde inte en min.. I vanliga fall är han chicken när de slår metaller mot varandra, allt han gjorde var att stå och suga på grimskaftet och tugga på mina armar :P
Han var inte lite stolt efteråt, marsherade med höga kliv in i boxen med öronen som pekade rakt fram:P


Skrittade honom igår en sväng och tog samma runda med honom idag.. En lagom skrittrunda tycker jag.
Han såg så konstig ut när jag gick för att hämta in honom i hagen tyckte jag, som om han vuxit en hel decimeter över natten.. Sen så fort han kommit in stod hela hästen och bara skakade:/
Men när man dragit några borstar på honom så var han som vanligt igen, dock fortfarande hur mkt högre som helst ;D Haha..
Han krymper väl tillbaka till sin vanliga storlek i morgon *ler*
I övrigt ser han helt misshandlad ut, vet inte vad de håller på med i hagen för de saknas päls på sina ställen och han är riktigt svullen av ett bett vid magen, får väl dränka honom i anti bite nu som med täcket förut!=)

Ha de,
Kramar, Linda

image13

Sorg :(

Idag är det ingen vidare bra dag..
För vissa är det möjligen, eller jo de är klart. Magda är på bb så för henne är det lyckans dag *ler*
Tyvärr skedde olyckan i morse :(
Daisy (magdas häst) fölade i morse, ett fint litet hingst föl.. Men :( Han dog *ledsen* det tyngsta är att man aldrig varit med om detta innan. Föl ska skutta runt glada runt sina mammor i hagen och bara utforska världen ju.. :(

Blev givetvis att jobba idag, men tankarna är på annat håll..
Hovslagaren kommer i morgon istället och tur är väl det ..

Nej ni får ha det så bra, o lycka till på BB Magda:)

Kramis, Linda

Grattis lillkillen

Idag blir han en stor kille, 5 år! Och på måndag får han sina första skor *ler*
Hoppas han inte blir livrädd när hovslagaren börjar banka bara..
Åh, känner mig så kass. Kan inte va hos honom på hans födelsedag och allt, det må vara en häst. Men födelsedagar är till för att firas! Och han är ändå prioritet nummer ett i mitt liv<3 ÄLSK!

Ha de, Linda

Problemet flugor:@

Arh blir helt tosig.. Det var som om alla världens flug-ägg kläcks igår, just här nere i landet. Svingigt äckligt:/
Det är räligt nog att gå in i en myggsvärm men att det känns som om man ständigt går i en sådan svärm hur man än vänder o vrider på sig, det är enormt äckligt.
Tom hästarna var irriterade, MASSOR.. Alco som jämt kommer och hälsar på en i hagen gick mest rundor och slog med huvudet och hade sig. Vilken lättnad det måste ha varit när han fick komma in en stund!
Helt blodig och söndrig i öronen som de bitit honom.. Ja och alla de andra hästarna då med.. Så på söndag bär det av till Malmö för att köpa en heltäckande flughuva, som täcker nästan hela huvudet och öronen på stackarn.

Låter hjärtat stå över helgen,  han går inte helt rent i traven nu igen.. Men vi har i alla fall kommit fram till att det nog är för att han behöver skor.
Så på måndag morgon kommer hovis dit och slår på framskor på honom. Hans första skor :D Jippe!;)
Sen ska jag skritta honom lite smått, det är ju i alla fall ett plus med flugorna och hettan att han faktiskt går att skritta, han är lugn som en filbunke. Steppar inte eller något. Går möjligtvis väääldigt fort..
Sen var det de där med valborg på ridklubben med, krismöte i morgon om hur vi ska göra.. Men jag tror inte Alco kommer kunna deltaga.. Mycket bättre att han får gå lättare nu ett tag för säkerhetsskull så han håller.. Känns som om jag hellre prioriterar tävlandet och oss två framför en show som inte ger just oss två så värst mycket.

Tror inte tävlingen i Skurup blir av, men jag har inte bestämt mig helt än så jag kan inte säga för mycket. Mer än att jag kommer tävla samma datum dock kanske på annan ort i stället *ler*

Trevlig helg, Linda


image12


Giddiupp :)

Igår fick Alco vila, jag jobbade dubbla skift så Kajsa passade honom *ler*
Känns bra att man kan hjälpas åt :)

Knäppte lite bilder här om dagen på stallet osv som är längst ner här.. (: Tjusigt tjusigt!
Idag testade jag att rida i det nybyggda ridhuset, fullkomligt perfecto! Härligt underlag och lagom stort. Underlaget är det samma som finns på travbanan i fall någon undrar *fniss*
Han var pigg som vanligt och lite stressad, inte så konstigt kanske när han inte hade sällskap av andra hästar där inne när det var första gången och allt.. Red lite på volter för att han skulle coola ner men så fort vi kom mot långsidorna växlade han upp o högsta växeln. Haha, måste ha sett roligt ut kan jag tro.. Men ingen tittade som tur var *pustar* I övrigt var han jätte duktig=) Gick undan skänkeln finare än vanligt och trampade på som han skulle så jag är ganska så nöjd.
Fick anmält mig till tävlingen i skurup med för den delen så det blir till att träna nu.. Får se de första tävlingarna som ren träning, han är ju nybörjare på det och jag vet hur hispig och nervös jag kan bli, tävlingsnerverna är inte där de ska:P

I morgon blir det en tur ute på ängen tillsammans med Kajsa o Jameson tror jag.. Skööönt:)
Solen har börjat titta fram igen så man kan njuta av att vara utomhus så fort vinden avtar=)

Kramis, Linda

image10

image11


Lycka:)

Lyckliga mig som har dig, vackra häst! <3

05.45 hämtade Kajsa mig idag, för vi hade morgonfodringen *gäsp*
Ihh va trött ja var o hjälp va segt det vat att klia ur sängen.. Men upp kom jag efter att ha legat o dratt mig några extra sekunder *skratt*
07.20 Hade vi redan hunnit fodra alla, släppa ut o ge morgonhöet i hagen.. Samt mockat, blandat mat och fyllt på hösäckarna.. Varför gick de inte så fort förr?
Vi var tillochmed så ambitiösa att vi skrubbade badkaret ute i hagen till våra två.
Strax efter nio red vi ut, kom bort till en energiskog, super mysigt! Och när vi rundat den fann vi en äng där de fanns massa hov avtryck så vi antog att man fick rida där *härligt* Vi var säkert borta över 1,5 timme. Men det behövde dom! Komma ut lite och bara ha roligt.. Ja vi med för den delen:P

Tänkte se om det gick att komma inpå hemsidan till skurups-tävlingar den 13 Maj så man kan anmäla sig *ler*
Take care, Linda


image9

Ögonen tindrar *blink*

Skritt exicterar inte längre, ögonen riktigt glänser och hela hästen känns som att sitta på en tidsinställd bomb. Vilding borde man döpa om honom till *ler*

Skrittade fram med Kajsa längs den långa grusvägen upp till stallet.. Lr hum, han skrittade de två första meterna sen galopperade han sidleds bakom Jameson nästan hela tiden.
Trots att jag tidigare sakt att ja ska skritta hela denna veckan så kände jag att det funkar inte, han måste gå mer om han ens ska vara möjlig att sitta på.
Så fort jag la till skänklarna till trav så blev det ist galopp på stället.. Det var ett kämpigt ridpass, allt gick ut på att försöka hålla honom lugn.
Tosiga lille häst!:) Men efter lååång "övertalning" gick han som en klocka. Laddad men harmonisk. *typ*

I morgon var det tänkt att han skulle få vila men det känns inte som om det är så lämpat *fnissar*

Glad Påsk! Linda o Alco
image8

Min favorit<3

Min ENDA favorit.. Alco<3
Allt på en gång kan nog göra vilken häst som helst.. Nåja.. Vilken UNGHÄST som helst fullkomligt craaaazy;D
Flytt, vila, vårkänslor osv *skratt*
Men jag har kommit fram till att både jag och Kajsa fattat det bästa beslutet någonsin i våra liv! Att flytta våra springare till ett privatstall är nog de bästa vi gjort, de går ute mer än 12 timmar om dagen, jämfört med två.. Som det var hela vintern på.. Ja.. De där stället..
"De där stället" var faktiskt den bästa platsen som fanns förr i tiden, dit man alltid åkte när man ville bort från "verkligheten" Men de var för längesedan, innan det blev annat av det hela..

Idag blev det en sen ankomst till Alco, var ju tvungen att jobba med.. =) Hur ska man annars kunna ha råd att ha en sån där guldklimp *fnissar*
Blev dubbelarbete idag när jag passade Jameson också, vilken lortgris till häst:P Men det är skönt att vi kan kompremissa sinsemellan så man slipper vara där varje dag; sex dagar i veckar räcker finfint:)
Sandra var med ute och hälsade på, och hjälpte till så smått:D Tihi..
Idag skrittade jag honom i en 40 minuter, tränade fram- o bakdelsvändningar, skänkelvikning, öppna o sluta mm.. Och så gick jag lite över bommar.
Han låg på bettet hela tiden och ville iväg, små skuttade o travade över bommarna hela tiden och taktade från och till.
Det värsta och läskigaste var nog när han resten sig nästan rakt upp i luften och hoppade jämnfota över en bom med bakbenen, helt oprovicerat..:/ Resningar har han inte hållt på med när man suttit på förr, det har bara varit bakbenen som fladdrat hej vilt..:P Nu gäller det väl att vara beredd på resningarna med så man kan dra ner honom.. Usch :S

Aja, nu ropar sängen. Morgonpasset i stallet i morgon så man får väl ta och sova lite..
Kram, Linda

Tömkörning(:

Var inte så mycket att berätta igår. Skrittade bara en sväng tillsammans med Kajsa:) Han är rädd för vita streck på gatan, speciellt de stora vid övergångsställena. .:P Sen för hundar som inte skäller;)

Idag ville jag att han skulle få arbeta lite mer, och samtidigt ville jag se honom i rörelse. Så jag lånade Gustavias körsele till honom så att jag kunde tömköra, han var inte jätte glad för svanskappan *skratt* Men han slog åtminstonde inte bakut som jag förväntat mig.
Han är så fin att titta på, behövde inte ens spänna in honom för jag såg tydligt att hela ryggen kom upp.. Men för att underlätta för mig själv spände jag tillslut in honom när vi skulle öka tempot.
Han rör sig helt felfritt(: Jippie!
Styrde honom över lite bommar osv för att han skulle få göra olika övningar, och jisses vad han dampade.! Stegrade sig rakt upp, snurrade in sig i tömmarna och höll på att slå över.. Som tur är räcker det att ryta åt honom för att han ska komma ner på jorden igen och sluta dumma sig=)
Efter den showen så gick det minsann inte att skritta, han gick och taktade hela tiden! Haha, knasboll!
Det går i alla fall framåt med att tömköra honom, detta var kanske fjärde gången och andra gången med riktig sele på sig.. Så det ska väl inte dröja så länge innan han förstår till 100%

I morgon följer Sandra med mig ut, jag ska passa Jameson med så jag får i alla fall lite sällskap:)
Blir väl att skritta lite innan i paddocken skulle jag tro.. (:

Får låna kamera av Jacob på söndag så ja kan ta lite nya bilder på honom och på det nya stallet:D

Ha det fint. Kramis, Linda!

image8

Engeri-rik;)

Fniss, det är bara förnamnet.. Mitt nick alltså:P

Var väldigt uttråkad idag så jag tog bussen ut till Alco tidigare än vad jag hade planerat.. Myys! Känns så skönt att kunna vara glad, hela tiden!=) Det är inte bara han som förändrats utan även jag!;)
Jag ler nästan hela tiden nu *skratt*
Tog mej en tur på honom för första gången på över en vecka, ja skritt enbart så klart.. Ska skritta honom en till två veckor nu hade jag tänkt och jobba upp lite ryggmuskler i honom. Han var lugnare än väntat , PUSTAR..
Satt nämligen barbacka *ler*
Kajsa som har Jameson kom vid sextiden så när hon var klar med sina sysslor gick vi en runda med dom, tog  med oss Snigel (Lisas shettis) också för Alco är ju så snäll tänkte jag så det är inga problem.
Där gick jag med en häst i varje hand så börjar Alco steppa, takta, göra kaprioler med mera.. skratt* Han är full av energi! Inte nog med att vi flyttat utan vilan har nog också en viss inverkan.
Det var tillsist han som var ute och gick med mig och Snigel och inte tvärtom..:P

I morgon ska Kajsa och jag skritta ut ett runda så de får se sig omkring i byn.

Ha en fortsatt bra kväll, Linda o Alco:)
ps. Alco som föl på bilden nedan.

image8


RSS 2.0