Because you had a bad day

Alla dagar är inte lika bra som andra; men för min del har dagen varit helt okej:)

Varit med Challis o Amanda på tävling; han är knappt hoppad.. Knappt varit i ridhus och ALDRIG varit på en hopp "tävling".
Amanda gjorde honom super fin och de körde allt i ljusblått:)
Hon var väldigt nervös och red så in i vassen men så fort hon styrde mot hindret slutade hon att rida och han hoppar inte av sig själv.. Så på så sätt gick det väldigt dåligt.
Andra klassen skulle varit 70 men hon fick hoppa in i 60 klassen ist för det är ingen mening med att hoppa en höjd man inte är redo för.
Den klassen gick inte alls; han var på uruselt humör och ville inte gå. Tyckte ridlärarna som höll i tävlingen var på en helt annan nivå och hade en helt annan uppfattning av hur man rider en häst än vi andra... Det kokade i mig o Natti när Amanda blev tillsagd att lämna banan för att Challe var för "stressad"...?
ÖÖÖÖHHH han ville inte gå fram? En smäll i rumpan o fram igen^^
Sa till henne att gå in på framhoppningen igen och gick o hämtade dressyrspöet så hon skulle kunna daska till honom ordentligt i rumpan... Då blev hon tillsagt att det var strängt förbjudet att ha ett dressyrspö på en hopptävling..
FFS det är en KLUBBTÄVLING.. De kan ju börja med att lära sina elever hur man rider sina hästar och hur man uppför sig på en "tävling" innan de kommenterar någon som verkligen försöker...
Ist blev hon tillsagt att SKRITTA över ett kryss för att sedan ge honom ett stort äpple, vara nöjd o åka hem...
Det kokade i mig när vi lastade... Jag har under detta året lärt känna honom väldigt bra och vet precis hur han ska ridas och att han tar ALLA chanser han kan för att slippa undan..
Alla som kom runt banan; oavsett antalet rivningar / vägringar fick rosett så i 50-klassen fick de en (:

Nog om det..
Hemma sen tog vi Match; Sara hann inte komma så Natti gick med honom ist o Amanda hängde o gjorde precis som vi gjort tidigare.
När hon sen satte sig upp lugnt och försiktigt var han fortfarande avslappnad och *poff* från ingenstans fick han fullkomligt frispel; sprang ner Natti som gick med honom så hon slog svanskotan.. Hon kämpade med att hålla kvar linan men tappade på den så han fick mer kraft i sina bocksprång så Amanda flög; o Match trampade henne i huvudet.. Det tog högt upp så hon fick en rejäl bula i pannan.. Tur i oturen får man väl säga att de inte blev värre.
Fortsatte direkt att hänga på honom o vifta på benen; men han var helt avslappnad så det var tack o lov inga problem. Nytt försök på söndag:)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0